دست از نمک خوردن بردارید


سرانه مصرف نمک در ایران بیش از 2 برابر استاندارد جهانی است و مهمترین عامل در بروز فشار خون نیز به حساب می آید.
دکتر محمد تقی انوشه متخصص تغذیه در گفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاراناظهار داشت: ایرانی ها به علت علاقه مندی به غذاهای پر نمک بالاترین سرانه مصرف نمک را در بین سایر کشورها به خود اختصاص داده اند.
 انوشه افزود: مصرف غذاهای شور به نوع مزاج ایرانی ها را تغییر داده است و در چنین حالتی ابتلا به ناراحتی های گوارشی، سکته های قلبی فشار خون و ناراحتی های گوارشی به شدت افزایش می یابد.
 وی با بیان اینکه میزان استاندارد مصرف نمک 3 گرم در روز است که در ایران این میزان 10 تا 11 گرم است خاطر نشان کرد: متاسفانه علاقه مندی به مصرف غذاهای شور موجب اضافه وزن در دوران کودکی نیز می شود و به نوعی نسل ما در خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها قرار می گیرد.

مصرف فست فودها به كبد كودكان آسیب می رساند


كارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی یزد با تاكید برعدم مصرف فست فود ها در كودكان گفت: این نوع غذاها از نظر مواد مغذی بسیار ضعیف بوده و فقط كالری بالایی دارند و از طرف دیگر؛ زیاده روی در مصرف آنها به كبد آسیب می رساند.

مصرف فست فودها به كبد كودكان آسیب می رساند
به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشكی یزد، علی اكبر كمالی در خصوص اینكه چه غذاهایی به كودكان داده نشود؟، افزود:غذاهای فرآوری شده از دسته غذاهایی است كه به هیچ عنوان نباید كودكان مصرف كنند؛ اغلب غذاهای فرآوری شده كه از سوپرماركت ها خریداری می شود، حاوی نمك، چربی و شكر زیاد بوده و جزء غذاهای ضعیف هستند؛ این نوع غذاها، طعم طبیعی نداشته و حتی گاهی اوقات حاوی تركیباتی هستند كه روی برچسب شان عنوان نمی شود.
وی به مصرف نكردن صبحانه های بسیار شیرین در كودكان توصیه كرد و ادامه داد:بیشتر صبحانه هایی كه به كودكان داده می شود، بسیار شیرین است، بنابراین باید به اجزای تشكیل دهنده مواد غذایی توجه شود.
كمالی فست فودها را از دیگر غذاهایی عنوان كرد كه سعی شود به كودكان داده نشود گفت: طی سال های اخیر تعداد رستوران های فست فود در سطح دنیا چند برابر شده و به همین ترتیب تعداد كودكانی كه فست فود می خورند نیز بسیار افزایش یافته است. فست فودها از نظر مواد مغذی بسیار ضعیف هستند و فقط كالری بالایی دارند. در ضمن زیاده روی در مصرف آنها به كبد آسیب می رساند.
این كارشناس صنایع غذایی یادآورشد: كافئین نوعی محرك موجود در قهوه، چای و نوشیدنی های كولا است كه سبب تحرك بیش ازاندازه كودكان می شود و مصرف آنها باید برای كودكان محدود شود بنابراین می توان نوشیدنی هایی سالم تر مثل آب و شیر را جایگزین كرد.

مصرف شكلات خطر بروز سكته مغزی را در مردان كاهش می دهد


 تحقیقات اخیر دانشمندان موسسه'كارولینسكا ' استكهلم حاكی از آن است كه مصرف دوبار شكلات در هفته، خطر بروز سكته مغزی را در مردان كاهش می دهد.

مصرف شكلات خطر بروز سكته مغزی را در مردان كاهش می دهد
به گزارش 'هلث' ، محققان چندی پیش اعلام كردند كه مصرف شكلات باعث كاهش خون می شود و تحقیقات دیگری نشان داد كه شكلات عملكرد مغز را تقویت می كند.
تحقیقات اخیر نشان می دهد كه مصرف حداقل دوبار شكلات در هفته، خطر بروز سكته مغزی را تا 17 درصد كاهش می دهد.
كاكائو حاوی تركیباتی به نام 'فلانوئید' است؛ فلانوئید منجر به كاهش فشار خون می شود و عملكرد شریان ها را تقویت می كند.
آنتی اكسیدان فلونوئید از لخته شدن خون و حمله قلبی جلوگیری می كند.
علاوه بر این شكلات یكی از مواد غذایی است كه منجر به احساس شادی می شود.

ارتباط بين هله هوله و آلزايمر


150-4.jpg
ديابت و کلسترول بالا به افزايش آلزايمر منجر مي‌شود و چاقي که در اثر هله هوله و تنقلات به وجود مي آيد در زوال عقل موثر است.
به گزارش سرويس سلامت خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خراسان، به نقل از بي بي سي، تنقلات فشار خون و کلسترول خون را بالا مي برد و سبب گرفتگي عروق مغزي و قطع جريان خون به مغز مي‌شود که اين گرفتگي رابطه مستقيم با آلزايمر دارد.
يک مطالعه در مورد حيوانات نشان داد هورمون انسولين در مغز باعث آلزايمر مي‌شود و در ديابت نوع 2 تنقلات باعث تبديل انسولين به قند و قند به انرژي مي شوند.

بزرگي شکم بدون دليل مشخص از علائم هشدار دهنده ابتلا به سرطان است


47-12.jpgعضو مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشکي مشهد، بزرگي شکم بدون دليل مشخص و بروز مشکلات گوارشي را از علائم هشدار دهنده ابتلا به سرطان تخمدان برشمرد.
به گزارش سرويس سلامت ايسنا - منطقه خراسان، دکتر آذر فاني پاکدل با اشاره به اينکه سرطان تخمدان در ايران شايع‌ترين سرطان دستگاه توليد مثل زنان به شمار مي‌رود و به طور معمول در سنين بالا و پس از دوران يائسگي ديده مي‌شود، افزود:‌ علائم گوارشي مثل سوء هاضمه، تهوع، سيري زودرس، نفخ و يبوست، بزرگي شكم بدون دليل مشخص و توده تخمداني در يك زن يائسه كه به طور تصادفي كشف شده باشد از علائم هشدار دهنده ابتلا به اين نوع سرطان به شمار مي‌رود.

رابطه ژنتيک و اختلال در غذا خوردن


images-5.jpg
مطالعات نشان مي دهد اختلال در غذا خوردن ممکن است ژنتيکي باشد.
به گزارش سرويس «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خراسان و به نقل از Zee News، در يک مطالعه جديد، محققان به شواهد تازه‌اي دست يافتند مبني بر اينکه استعداد ژنتيکي در اختلالات خوردن از مادران به دختران منتقل مي‌شود.
پروفسور هوارد استيگر از دانشگاه مک گيل، مونترال نشان داد که در اپي ژنتيک، برخي از مسائل باعث مشکلات روحي و رواني مي‌شود.
علم اپي ژنتيک نسبتا جديد است. اين علم کمک مي‌کند تا بيان کند که چگونه استرس، سوء تغذيه و ساير عوامل مي‌تواند بر سلامت روان از جمله اختلالات غذا خوردن که بسيار مهم است تاثير بگذارد.
وي افزود: اميدوار هستيم با شناسايي ژن‌ها بتوانيم از اين مورد جلوگيري کنيم و حتي براي آن دارو داشته باشيم.

قاشق دهان خود را وارد غذا يا دهان كودك نكنيد

 به منظور پيشگيري از انتقال ميكروب به دهان كودك؛

مادر يا افرادي كه از كودك مراقبت مي كنند نبايد قاشق دهان خود را وارد غذا يا دهان كودك كنند زيرا باعث انتقال انواع ميكروب ها و عوامل پوسيدگي زا به دهان كودك مي شود.
به گزارش خبرنگار وب دا، مدير گروه كودكان دانشكده دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت:‌ والدين بهتر است با روييدن اولين دندان به داندانپزشك مراجعه كنند تا با توجه به شرايط شيرخوار، والدين براي پيشگيري از پوسيدگي احتمالي راهنمايي شوند.

بي اشتهايي عصبي در نوجوانان شايع تر است

 بي اشتهايي عصبي يك اختلال غذا خوردن است كه در نوجوانان شيوع بيشتري دارد.
سعيده معاني كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با بيان اين كه حدود 70 درصد نوجوانان دچار اضافه وزن، در بزرگسالي هم اضافه وزن دارند، ‌اظهار داشت: خطر افزايش چربي خون، فشار خون بالا، ديابت، تنگي نفس در طي خواب و اختلالات استخواني از عوارض اضافه وزن است.
وي افزود: در دختران، احتمال بروز كيست تخمدان بيشتر مي شود و به علاوه نوجوانان دچار اضافه وزن اغلب در برنامه هاي ورزشي و بازي هاي گروهي، توان همراهي كمتري دارند بنابراين ممكن است كمتر به بازي گرفته شوند.

تغذيه با شير مادر 3/1 درصد انرژي مورد نياز بدن كودك را تأمين مي كند

  به دليل تأمين 3/1 درصد انرژي و مواد غذايي مورد نياز بدن كودك، تغذيه با شير مادر يك ضرورت است.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: شير مادر منبع مهم دريافت پروتئين، چربي، كلسيم و ويتامين ها براي كودك است و به دليل اين كه كودك در اين سن، بسيار پر تحرك و فعال است و با دست زدن به همه جا و همه چيز خود را به سهولت در معرض آلودگي ها و در نتيجه بيماري ها قرار مي دهد، ‌مواد ايمني بخش موجود در شير مادر نقش حفاظتي بسيار مهمي براي كودك ايفا مي كند.

خودسرانه رژیم نگیریم


خودسرانه رژیم نگیریمبرخی از رژیم های سم زدایی که استفاده از تنها یک ماده غذایی را توصیه می کنند، ممکن است منجر به مرگ افراد شوند.
از آنجا که همه موادغذایی علاوه بر موارد با ارزش و مناسب مواد مضر و سمی هم دارند که با استفاده زیاد از آن ماده غذایی پس از مدتی بدن فرد را سمی می کنند، رژیم های سم زدایی می توانند در بازیابی سلامت افراد بسیار موثر باشند.
یک ماده مغذی مثل سیب با تمام فوائدی که دارد باید به مقدار کم مصرف شود زیرا با مصرف زیاد به جای کمک به بدن موادمغذی داخل دستگاه گوارش را دفع کرده و به آن آزار می رساند و حتی ممکن است آن را زخمی کند.
رژیم های سم زدایی صحیح براساس شرایط فرد از نظر سن و سال و نیازهایش توصیه می شود که برای پی بردن به این نیازها از او آزمایش های بیوشیمیایی خاصی گرفته می شود که نشان دهنده وضعیت اسیدفولیک، کلسترول، میزان نیتروژن داخل خون و دیگر شاخص های آزمایشگاهی است.