آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
مصرف آسپرين خطر مرگ ناشي از سرطان پروستات را كاهش ميدهد
مصرف آسپرين به صورت مداوم منجر به افزايش بقاي عمر مردان مبتلا به بيماري سرطان پروستات ميشود.
به گزارش وبدا، به نقل از نشريهي سرطانشناسي باليني، محققان مركز پزشكي جنوب غربي UT با بررسي 6000 مرد مبتلا به سرطان پروستات كه تحت عمل جراحي و پرتو درماني قرار گرفتهاند و تجويز داروهاي ضد انعقاد خون مانند وارفارين، كلوپيدوگرل، اناگزو پارين و يا آسپرين دريافتند كه آسپرين در كنار درمانهاي ديگر ميتواند خطر مرگ و مير ناشي از سرطان پروستات را در گروه مصرف كننده كاهش دهد.
براساس اين گزارش محققان با تحليلهاي بيشتر دريافتند كه اين مزايا در درجه اول برخلاف انواع ديگر داروهاي ضد انعقاد خون از مصرف آسپرين مشتق شده است.
مصرف آسپرين خطر مرگ ناشي از سرطان پروستات را كاهش ميدهد
مصرف آسپرين به صورت مداوم منجر به افزايش بقاي عمر مردان مبتلا به بيماري سرطان پروستات ميشود.
به گزارش وبدا، به نقل از نشريهي سرطانشناسي باليني، محققان مركز پزشكي جنوب غربي UT با بررسي 6000 مرد مبتلا به سرطان پروستات كه تحت عمل جراحي و پرتو درماني قرار گرفتهاند و تجويز داروهاي ضد انعقاد خون مانند وارفارين، كلوپيدوگرل، اناگزو پارين و يا آسپرين دريافتند كه آسپرين در كنار درمانهاي ديگر ميتواند خطر مرگ و مير ناشي از سرطان پروستات را در گروه مصرف كننده كاهش دهد.
براساس اين گزارش محققان با تحليلهاي بيشتر دريافتند كه اين مزايا در درجه اول برخلاف انواع ديگر داروهاي ضد انعقاد خون از مصرف آسپرين مشتق شده است.
جگر و زرده تخم مرغ كم مصرف كنيد
خانم هاي باردار بخوانند؛
يك متخصص زنان و زايمان گفت: خانم هاي بارداري كه كلسترول خونشان بالا است جگر و زرده تخم مرغ كمتر مصرف كنند.
به گزارش خبرنگار وب دا، دكتر فرناز اهدايي وند ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: پروتئين در حاملگي براي رشد و ترميم جنين، جفت و رحم و افزايش حجم خون مادر لازم است.
وي افزود: ميزان پروتئين مورد نياز روزانه حدود 8 ميلي گرم است و بهتر است پروتئين مورد نياز از منابع حيواني مانند گوشت، شير ، تخم مرغ، پنير، مرغ و ماهي تأمين شود.
مدير گروه بهداشت خانواده دانشگاه شهيد بهشي خاطرنشان كرد: انواع گوشت،جگر، دل، قلوه، انواع حبوبات، مغزها مانند مغر پسته، گروه بادام و دانه هاي سويا نيز سرشار از پروتئين و آهن هستند.
دكتر اهدايي وند ادامه داد: خرما، حبوبات، نخود داراي آهن و ويتامين و بهترين منبع گياهي پروتئين هستند كه خانم هاي باردار مي توانند در رژيم غذايي خود مصرف كنند.
وي با بيان اين كه ماهي منبع بسيار عالي از پروتئين محسوب مي شود به خانم هاي باردار و شيرده توصيه كرد: از مصرف انواع خاصي از ماهي ها مانند نيزه ماهي و سفره ماهي كه حاوي مقادير زياد جيوه هستند خودداري كنند.
ضرورت استفاده از راهنمای غذایی برای ترویج تغذیه مناسب
راهنمای غذایی و انتخابهای سالم سبب ترویج تغذیه مناسب و زندگی سالم میشود و بهترین راه برای اطمینان از تأمین نیازهای تغذیهای، استفاده روزانه از گروههای غذایی است.
به گزارش وب دا، کارشناس گروه بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی، تأمین نیازهای تغذیهای روزانه را به همراه دارد که تعادل به معنی مصرف مقادیر لازم از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در پنج گروه اصلی غذایی قرار گرفتهاند و مواد غذایی هر گروه، دارای ارزش غذایی تقریبا یکسان هستند و میتوانند به جای هم استفاده شوند.
لیلا شورورزی گفت: گروه نان و غلات اولین این گروهها است که شامل انواع نان، ماکارونی، گندم، جو و ذرت است و این مواد غذایی حاوی ویتامینهای B، آهن و پروتئین هستند.
مبتلایان به سلیاک از مصرف کنسروها و رب گوجه فرنگی بپرهیزند
سلیاک یک بیماری است که تغذیه نقش مهمی در درمان آن دارد و با رعایت یک رژیم فاقد گلوتن، میتوان انتظار یک زندگی طبیعی را در اغلب بیماران داشت.
به گزارش وب دا، کارشناس تغذیه مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت یزد ضمن بیان این مطلب گفت: بیماری سلیاک یک بیماری است که به علت عدم تحمل به گلوتن ایجاد میشود، گلوتن پروتئینی است که در اغلب غلات وجود دارد.
زینب یزدان پناه با اشاره به علائم بیماری سلیاک تصریح کرد: اختلال در رشد در کودکان، اسهال، استفراغ، مدفوع کم رنگ، بدبو و همراه با کف در بزرگسالان به صورت کاهش وزن، ضعف، خستگی، کم خونی و درد استخوان از علائم این بیماری است.
آرامش بخشی به نام سیب
مطالعات پژوهشگران نشان می دهد خوردن روزانه یک عدد سیب به پیشگیری از بروز سرطان روده بزرگ و کولون کمک زیادی می کند.
به گزارش وب دا، کارشناس تغذیه مرکز تحقیقات دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که سیب یکی از بهترین میوه هاست اظهارداشت: سیب حاوی مقادیر کمی ویتامین سی، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم است.
ناهید برخورداری افزود: سیب ترکیباتی مانند کرستین دارد که آنتی اکسیدان محسوب می شود و از اکسید شدن غذا در بدن جلوگیری می کند.
وی با بیان این که فیبر موجود در سیب از بروز بیماری یبوست پیشگیری می کند افزود: سیب قرمز، سبز و گلاب نیز فقط از لحاظ نوع آنتی اکسیدان با هم تفاوت دارند.
مصرف گوشت قرمز تهدیدی برای سلامت افراد در سنین بالا
با توجه به اینکه گوشت قرمز چربی بیشتری نسبت به گوشت آبزیان داشته و زمینه ساز مشکلات قلب و عروق است بنابراین مصرف گوشت قرمز درسنین بالا به مراتب دارای خطر بیشتری برای سلامتی است.
به گزارش وب دا، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن بیان این مطلب عنوان داشت: برخی از مواد غذایی در بیماران قلب و عروق دارای نقش محافظتی و به عبارتی مفید هستند در حالی که در رژیم غذایی مردم، توجه کمتری به آنها می شود .
دکتر حسن مظفری افزود: گوشت آبزیان از غذاهای سالم و مفید است که مصرف آنها درکل کشور به ویژه استان یزد کمتر از حد انتظار است این در حالی است که مردم بیشتر از گوشت قرمز استفاده می کنند.
اسپاسم حنجره از عوارض ادویه فست فودها
ادویه های موجود در فست فودها علاوه بر تحت تاثیر قراردادن دستگاه گوارش کودکان مشكلاتی را ایجاد می کند و بعضی ادویه ها هم باعث تحریك معده می شوند كه ناراحتی های گوارشی را در پی داشته و حتی منجر به زخم معده می شود.
به گزارش وب دا، کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در پاسخ به این سوال که "ادویه های استفاده شده در گوشت های فرآوری شده چه مضراتی برای سلامتی بدن دارند؟" گفت: ادویه های استفاده شده در این مواد غذایی باعث ایجاد حساسیت شدید در بعضی افراد می شوند. به طور مثال بعضی مواقع افراد كه از ادویه های هندی كه با نحوه مصرف آنها آشنا نیستند، از این نوع ادویه ها استفاده می كنند كه باعث اسپاسم حنجره می شود.
تأثیر کرفس در کاهش فشار خون
كرفس سبزی ادرارآوری است که باعث کاهش فشارخون می شود و تا حدودی در کاهش چربی و قند خون نیز موثر است.
به گزارش وب دا، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد ضمن بیان این مطلب گفت: از میان مهمترین خواص ثبت شده کرفس، می توان به خاصیت ضددرد، آرامبخش، ضدالتهاب مفاصل، ضدباکتری، ضدتشنج، آنتیاکسیدان (ضدسرطان)، التیام دهنده دردهای روماتیسمی، ضداسپاسم (گرفتگی ماهیچهها)، افزایشدهنده قوای جنسی، ادرارآور، کاهش دهنده چربی و فشارخون، آنتی باکتریال و آنتی اپیلپتیک آن اشاره کرد.
دکتر نوید عطار با اشاره به اینکه هر ماده غذایی که خاصیت ادرارآوری داشته باشد، باعث کاهش فشارخون میشود، افزود:
اشتراک در:
پستها (Atom)