ادویه؛ نمره‌ي مثبت و منفي در غذا

105 (29).jpg

«به یاد داشته باشید، مصرف به اندازه ادویه علاوه بر خوش‌عطر و طعم كردن خوراك، فواید زیادی برای بدن دارد كه تسهیل در هضم غذا، تنظیم قندخون و... از آن دسته‌اند.»
به گزارش ايسنا برترین ‌ها در راهنمای استفاده از ادویه در غذا نوشت:
جوز هندی؛ غریبه معطر
درباره جوز هندی: از آن دسته ادویه های‌ وارداتی است كه در مدتی اندك به آرامی جای خود را در آشپزی ایرانی باز كرده است.

داروهاي ضدالتهاب به درمان افسردگي كمك مي‌كنند


5525.jpgروانپزشكان در يك بررسي جديد دريافته‌اند دارويي كه به تسكين التهاب در بدن كمك مي‌كند، مي‌تواند اميدي تازه براي كمك به درمان افرادي باشد كه به افسردگي حاد مبتلا هستند و معالجه با آنها با مشكل مواجه شده است.
به گزارش سرويس سلامت ايسنا، دكتر اندرو اچ. ميلر، سرپرست اصلي اين مطالعه و استاد روانپزشكي و علوم رفتاري در دانشكده پزشكي دانشگاه ايموري در اين باره خاطرنشان كرد: التهاب در واقع واكنش طبيعي بدن در برابرعفونت يا جراحت است اما وقتي طولاني مدت و شديد شود مي‌تواند به بسياري از اعضا و بافت‌هاي بدن از جمله مغز آسيب وارد كند.

چگونه وزن ايده‌آل خود را حفظ كنيم؟


100-1.jpg
تلاش براي مقابله با چاقي تنها به كم كردن وزن ختم نمي‌شود، بلكه چالش اصلي ثابت نگه داشتن وزن ايده‌آل است.
به گزارش سرويس سلامت ايسنا به نقل از هلت دي نيوز، كارشناسان بهداشتي در شوراي آمريكايي ورزش و سلامت در يك مقاله جديد چند توصيه مفيد براي كمك به حفظ وزن ايده‌آل و سالم ارائه كرده‌اند كه عبارتند از:
- هر هفته خود را وزن كنيد و مراقب باشيد كه ترازو، وزن صحيح را نشان دهد. به اين ترتيب اجازه نخواهيد داد كه اضافه وزن بي سر و صدا به بدنتان رخته كند. هم چنين سايز دور كمر خود را مرتب اندازه بگيريد.

اسفناج و کاهو در ازدیاد شیر مادر مؤثر است


7468.jpg
یک متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه برخی از مواد غذایی از عوامل مؤثر در تولید و ازدیاد شیر مادر هستند گفت: انواع سبزیجات به ویژه استفاده از اسفناج و کاهو در ازدیاد شیر مادر مؤثر است.
دکتر روشنک قدس در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه استرس و خشم تاثیر منفی بر شیر مادر دارد، افزود: شیر دادن هنگام عصبانیت به نوزاد می تواند در روحیه او تاثیر بگذارد و باعث کاهش شیر مادر شود.

غذا خوردن کودک در سنین ۶ تا ۱۲ ماهگی باعث برقراری رابطه اجتماعی با والدین می‌شود


اصرار زیاد و یا به زور غذا دادن به هر شکلی که باشد، کاردرستی نیست و موجب خواهد شد، در ‌آینده نیز کودک به آسانی غذا را پس داده و از خوردن آن امتناع کند.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختیاری؛


کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختیاری رفتارهای تغذیه‌ای مناسب را عامل بسیار مهم برای رشد و نمو کودکان و همچنین علایق تغذیه‌ای کودکان را از عوامل مهم در تغذیه آنان عنوان کرد.

بهمن فروزنده در گفتگو با خبرنگار سینانیوز در خصوص رفتارهای تغذیه‌ای مناسب کودکان اظهار داشت: «کودک در سنین ۶ تا ۱۲ماهگی علاقه دارد، رفتارهای بزرگتر‌ها را تقلید کند. بنابراین خودتان هم همراه با او دهانتان را باز کنید. این کار را چند بار تکرار کنید، هر ماده غذایی را که به او می‌دهید، خصوصا اگر برای او تازگی دارد، نام آنرا بگویید تا کودک علاوه بر طعم آن با اسمش نیز آشنا شود.» 

مصرف آسپرين خطر مرگ ناشي از سرطان پروستات را كاهش مي‌دهد

 مصرف آسپرين به صورت مداوم منجر به افزايش بقاي عمر مردان مبتلا به بيماري سرطان پروستات مي‌شود.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه‌ي سرطان‌شناسي باليني، محققان مركز پزشكي جنوب غربي UT با بررسي 6000 مرد مبتلا به سرطان پروستات كه تحت عمل جراحي و پرتو درماني قرار گرفته‌اند و تجويز داروهاي ضد انعقاد خون مانند وارفارين، كلوپيدوگرل، اناگزو پارين و يا آسپرين دريافتند كه آسپرين در كنار درمان‌هاي ديگر مي‌تواند خطر مرگ و مير ناشي از سرطان پروستات را در گروه مصرف كننده كاهش دهد.
براساس اين گزارش محققان با تحليل‌هاي بيشتر دريافتند كه اين مزايا در درجه اول برخلاف انواع ديگر داروهاي ضد انعقاد خون از مصرف آسپرين مشتق شده است.

مصرف آسپرين خطر مرگ ناشي از سرطان پروستات را كاهش مي‌دهد

 مصرف آسپرين به صورت مداوم منجر به افزايش بقاي عمر مردان مبتلا به بيماري سرطان پروستات مي‌شود.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه‌ي سرطان‌شناسي باليني، محققان مركز پزشكي جنوب غربي UT با بررسي 6000 مرد مبتلا به سرطان پروستات كه تحت عمل جراحي و پرتو درماني قرار گرفته‌اند و تجويز داروهاي ضد انعقاد خون مانند وارفارين، كلوپيدوگرل، اناگزو پارين و يا آسپرين دريافتند كه آسپرين در كنار درمان‌هاي ديگر مي‌تواند خطر مرگ و مير ناشي از سرطان پروستات را در گروه مصرف كننده كاهش دهد.
براساس اين گزارش محققان با تحليل‌هاي بيشتر دريافتند كه اين مزايا در درجه اول برخلاف انواع ديگر داروهاي ضد انعقاد خون از مصرف آسپرين مشتق شده است.

جگر و زرده تخم مرغ كم مصرف كنيد

 خانم هاي باردار بخوانند؛

يك متخصص زنان و زايمان گفت:‌ خانم هاي بارداري كه كلسترول خونشان بالا است جگر و زرده تخم مرغ كمتر مصرف كنند.
به گزارش خبرنگار وب دا،‌ دكتر فرناز اهدايي وند ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت:‌ پروتئين در حاملگي براي رشد و ترميم جنين، جفت و رحم و افزايش حجم خون مادر لازم است.
وي افزود: ميزان پروتئين مورد نياز روزانه حدود 8 ميلي گرم است و بهتر است پروتئين مورد نياز از منابع حيواني مانند گوشت، شير ، تخم مرغ، پنير، مرغ و ماهي تأمين شود.
مدير گروه بهداشت خانواده دانشگاه شهيد بهشي خاطرنشان كرد:‌ انواع گوشت،‌جگر، دل، قلوه، انواع حبوبات، مغزها مانند مغر پسته، گروه بادام و دانه هاي سويا نيز سرشار از پروتئين و آهن هستند.
دكتر اهدايي وند ادامه داد: خرما، حبوبات، نخود داراي آهن و ويتامين و بهترين منبع گياهي پروتئين هستند كه خانم هاي باردار مي توانند در رژيم غذايي خود مصرف كنند.
وي با بيان اين كه ماهي منبع بسيار عالي از پروتئين محسوب مي شود به خانم هاي باردار و شيرده توصيه كرد: از مصرف انواع خاصي از ماهي ها مانند نيزه ماهي و سفره ماهي كه حاوي مقادير زياد جيوه هستند خودداري كنند.

ضرورت استفاده از راهنمای غذایی برای ترویج تغذیه مناسب

  
راهنمای غذایی و انتخاب‌های سالم سبب ترویج تغذیه مناسب و زندگی سالم می‌شود و بهترین راه برای اطمینان از تأمین نیازهای تغذیه‌ای، استفاده روزانه از گروه‌های غذایی است.
به گزارش وب دا، کارشناس گروه بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی، تأمین نیازهای تغذیه‌ای روزانه را به همراه دارد که تعادل به معنی مصرف مقادیر لازم از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در پنج گروه اصلی غذایی قرار گرفته‌اند و مواد غذایی هر گروه، دارای ارزش غذایی تقریبا یکسان هستند و می‌توانند به جای هم استفاده شوند.
لیلا شورورزی گفت: گروه نان و غلات اولین این گروه‌ها است که شامل انواع نان، ماکارونی، گندم، جو و ذرت است و این مواد غذایی حاوی ویتامین‌های B، آهن و پروتئین هستند.

مبتلایان به سلیاک از مصرف کنسرو‌ها و رب گوجه فرنگی بپرهیزند


سلیاک یک بیماری است که تغذیه نقش مهمی در درمان آن دارد و با رعایت‌ یک رژیم‌ فاقد گلوتن‌، می‌توان‌ انتظار یک‌ زندگی‌ طبیعی‌ را در اغلب‌ بیماران‌ داشت‌.
به گزارش وب دا، کار‌شناس تغذیه مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت یزد ضمن بیان این مطلب گفت: بیماری‌ سلیاک‌ یک‌ بیماری‌ است‌ که‌ به‌ علت‌ عدم‌ تحمل‌ به‌ گلوتن‌ ایجاد می‌شود، گلوتن‌ پروتئینی‌ است‌ که‌ در اغلب‌ غلات‌ وجود دارد.
زینب یزدان پناه با اشاره به علائم بیماری سلیاک تصریح کرد: اختلال در رشد در کودکان، اسهال، استفراغ، مدفوع کم رنگ، بدبو و همراه با کف در بزرگسالان به صورت کاهش وزن، ضعف، خستگی، کم خونی و درد استخوان از علائم این بیماری است.