آشنایی با غذاهای مناسب برای رشد مو


رژیم غذایی غنی از سیلیس، کلسیم و آهن از ریزش مو جلوگیری می‌کند یا آن را کاهش می‌دهد.
سبزی‌جات سبز برگی شکل بخصوص سبزی‌جات دریایی، منبع غذایی خوبی از املاح هستند. جوی خام منبع خوبی از سیلیس است. برگه میوه‌ها و آب آلبالو منبع غنی از آهن هستند.نازک شدن یا ریزش مو در زنان می‌تواند در اثر یک مشکل گوارشی مثل کمبود اسید معده باشد یا می‌تواند دراثر کمبود پروتئین، روی و سایر موادمغذی باشد.
مصرف دو قرص ACIDOPHILUS (قرص‌های اسیدی) بعد و بین وعده‌های غذایی برای مدت دو ماه در کاهش ریزش مو مؤثر و مفید است (4 تا 6 عدد قرص روزانه).
البته مصرف هر گونه قرص یا دارویی باید تحت نظر پزشک باشد و از مصرف خودسرانه آنها جداً خودداری کنید.
ریزش مو در مردان با مصرف رژیم غذایی کم چرب کاهش می‌یابد. دانشمندان معتقدند در طی دوران بلوغ با افزایش مقدار هورمون تستوسترون ( هورمون مردانه ) در مردان، احتمال طاسی سر افزایش می‌یابد. رژیم غذایی پرچرب و مصرف زیاد گوشت مقدار تستوسترون را افزایش می‌دهد که روی فولیکول‌های مو ( پیاز مو ) تأثیر می‌گذارد.

ماکارونی و سیب‌زمینی غذای مناسب برای ورزشکاران


یک کارشناس ورزشی با اشاره به اینکه مصرف مواد دارای کربوهیدرات مانند ماکارونی و سیب‌زمینی بسیار برای ورزشکاران مفید است، گفت: به هیچ وجه ورزشکار نباید قبل از تمرینات مواد قندی مصرف کند زیرا باعث بی‌حالی می‌شود.
حسین اوجاقی در گفت‌وگو  فارس، با اشاره به توصیه‌هایی به ورزشکاران به خصوص در زمینه تغذیه آنان قبل از ورزش کردن اظهار داشت: بهتر است ورزشکاران قبل از شروع ورزش تا دو ساعت قبل از آغاز تمریناتشان موادی مانند مایعات محتوی املاح از جمله شربت آب لیمو و مقداری بسیار اندکی نمک مصرف کنند.
وی افزود: ورزشکاران باید دقت کنند که قبل از آغاز تمرینات به هیچ وجه غذاهایی پر حجم مصرف نکنند و بهتر است از غذاهای سبک مانند خرما، کیک و کلوچه استفاده کنند.

ورزش و مصرف روزانه ماهی ، روند پیری را کندتر می کند


پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج تحقیقات جدید نشان داده است که ورزش متعادل به همراه مصرف مداوم روغن ماهی به بهبود توان عضلانی در سالمندان کمک می کند و در نتیجه از سرعت پیر شدن می کاهد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، تحقیقات جدید نشان داده است افراد سالمندی که به طور مرتب رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا ـ ۳ دارند و ورزش می کنند کمتر به ناتوانی ذهنی مبتلا می شوند چون این اسیدها از مغز در برابر فرآیند پیری محافظت می کنند.
یافته های یک آزمایش جدید نشان می دهد زنانی که ۶۵ سال به بالا دارند اگر با دوز مشخص روزانه از اسیدهای چرب امگا – ۳ مصرف کنند در صورت ورزش کردن دو برابر بیشتر از زنانی که روغن ماهی نمی خورند به تقویت عضلات خود کمک می کنند.
محققین می گویند درصدد هستند با انجام یک آزمایش بزرگتر این یافته ها را تایید کرده و مشخص کنند که چرا مصرف روغن ماهی باعث تقویت و بهبود توان عضلانی می شود.

استرس، باعث رسوب نمک در بدن می‌شود



 محققان آمریکایی در جریان تحقیقات تازه خود دریافتند که تنش های عصبی و استرس باعث رسوب و ذخیره نمک در بدن انسان می شود.
خبرگزاری فارس: استرس، باعث رسوب نمک در بدن می‌شود

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری خاورمیانه، گروهی از محققان آمریکایی به این نتیجه رسیدند که تنش عصبی و استرس مانند دامی است که تا حد زیادی در رسوب نمک و املاح در بدن سهیم است.

ميوه‌ خورها بخوانند


جام جم آنلاين: براي استفاده از برخي ميوه‌ها بايد ترفندهايي به كار بست كه ممكن است همگان آن را ندانند و نتيجه خريدشان، غرغر عيال(!)، كثيفي دست‌ها، يا حتي به كشتي گرفتن با ميوه نگون‌بخت منجر شود! اگر جزو اين افراديد با دانستن نمونه‌هاي ذيل مي‌توانيد مهارتتان را نشان دهيد.
نارگيل: الياف نارگيل را جدا كنيد تا لكه‌هايي همانند چشم بر پوسته آن ببينيد. اگر پيچ‌گوشتي يا يخ‌خُردكن را روي آنها بگذاريد و ضربه بزنيد، نارگيل براحتي سوراخ مي‌شود و مي‌توانيد آب يا شيره آن را در ظرف بريزيد. پس از خالي كردن شيره، با چكش چند ضربه به پوسته بزنيد تا به ميوه خام يا سفيده نارگيل دسترسي يابيد. براي صرف آن به صورت پخته نيز نارگيل را حدود 40 تا 50 دقيقه بجوشانيد. پس از آن‌كه سرد شد، پوست نارگيل براحتي شكسته مي‌شود.
آناناس: اگر آناناس بويي مطبوع دهد و برگ آن براحتي كنده شود، يعني رسيده است. آن را از طول به دو نيم كنيد. قسمت برگدار را ببُريد سپس يك برش طولي ديگر به آنها بدهيد تا چهار قسمت حاصل شود. قسمت سفت درون ميوه را جدا كنيد. اكنون به شكل هندوانه مي‌توانيد پوست را جدا كنيد و آناناس را قاچ‌قاچ‌شده مصرف كنيد.

اختلالات گوارشي يکي از عوامل بروز سردرد


 در طب سنتی ایران از دیرباز اطبا در برخورد با سردرد معتقد بودند اختلالات گوارشی می‌تواند منشأ این درد‎‌ها باشد و برخی از عوامل بروز آن را ناشی از ناراحتی‌های گوارشی می‌دانستند و به عنوان مثال نوعی از آن سردرد مشارکتی معده است.
این نوع از سردرد که با علایم خاص خود شناخته می شود به انواع مختلفی تقسیم می‌گردد و نکته جالب توجه اینکه توسط داروهای مؤثر بر دستگاه گوارش بهبود می‌یابد.
دستیار ارشد دکترای تخصصی طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن اشاره به اينكه با توجه به عوامل ایجاد کننده سر درد ناشی از سوء مزاج مادی سوداوی یکی دیگر انواع سردرد مشارکتی است، گفت: علت ایجاد این حالت وجود بیش از اندازه ماده سودا در معده است که کیفیت آن سرد و خشک است. سوزش معده و اشتهای کاذب به غذا، آروغ ترش و ترشی دهان از علایم آن است. بیمار همچنین از دیگر علایم ازدیاد سودا در بدن مانند استرس و افسردگی رنج می‌برد.
وی افزود: درمان در این بیماران با پاک‌سازی معده از ماده سوداوی و با تقویت انجام می‌گیرد. همچنین این بیماران باید از استرس بپرهیزند و آرامش عصبی داشته باشند.

وقتي بدن غرق عرق مي‌شود


جام جم آنلاين: زياد عرق كردن، شايد در ظاهر يك بيماري جدي به‌نظر نرسد، اما اين واكنش فيزيولوژيك براي حفظ دماي طبيعي بدن در برخي افراد مي‌تواند به يك عارضه آزاردهنده تبديل شود يا نشانه‌اي از اختلالات هورموني، تيروئيدي يا بيماري‌هاي جدي‌تري چون بيماري قلبي، عفونت يا سرطان باشد.
با اين حال متخصصان غدد تاكيد مي‌كنند كه تعريق زياد در بيشتر موارد، يك بيماري تلقي نمي‌شود و قابل پيشگيري و درمان است.
دكتر سيدحسين صمداني‌فر، فوق تخصص غدد و متابوليسم و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفت‌وگو با جام‌جم مي‌گويد: تعريق، به صورت موضعي و در نواحي خاصي چون كف دست، پا و زيربغل معمولا تحت تاثير اختلالات هورموني در دوران بلوغ، چاقي، غذاهاي تند و گرم، اضطراب و استرس اتفاق مي‌افتد و با افزايش سن، كاهش وزن و نبود اضطراب از بين مي‌رود.

آشنايي با خاصيت سيب‌زميني


جام جم آنلاين: بسياري از مردم اگرچه فراوان سيب‌زميني مصرف مي‌كنند، اما آشنايي اندكي با آن دارند؛ آن‌قدر كه در باورهايشان سيب‌زميني را بي‌بخار و بي‌خاصيت مي‌دانند! يا وقتي با سيب‌زميني‌هايي به رنگ قهوه‌اي، قرمز، بنفش و سفيد مواجه مي‌شوند، متعجب مي‌شوند و مي‌پرسند: «سيب‌زميني است؟!» بنابراين خوب است بدانيد:
* بيش از 90 نوع سيب‌زميني با طعم، اندازه، رنگ و استفاده‌هاي متفاوت در جهان وجود دارد.
* منبع عظيمي از نشاسته، پتاسيم، ويتامين ث و كلسيم است. درصدهايي از ويتامين B6، مس، منگنز و بسياري مواد و عناصر مفيد ديگر هم دارد.
* بخش اعظم پروتئين، ويتامين ث و بويژه فيبر آن در پوست و بخش نزديك پوست ذخيره شده است. به همين سبب بهتر است همراه با پوست پخته و مصرف شود.

تاثیر روغن زیتون بر قند خون


تاثیر روغن زیتون بر قند خون
نتایج مطالعه‌ها نشان می‏دهد روغن زیتون قندخون را تنظیم می‏كند، بنابراین افرادی كه در رژیم غذایی خود از روغن زیتون طبیعی به جای سایر روغن‏ها استفاده می‏كنند، كمتر به دیابت مبتلا می‏شوند...
روغن زیتون قندخون را تنظیم می‏كند

دكتر محمدصادق كرمانی ضمن بیان مطلب فوق افزود: «تاثیر روغن زیتون در جلوگیری از سرطان كولون، سرطان پستان و پوست نیز ثابت شده است.» این متخصص تغذیه خاطرنشان كرد: «وجود ریزمغذی‏ها و ویتامین E بالا در روغن زیتون آن را به یك محافظ قلب در برابر انواع بیماری‏ها تبدیل كرده است. 

ویتامینی برای محافظت از دندان‌ها


ویتامینی برای محافظت از دندان‌ها
معمولاً کلسیم و ویتامین D، به منظور پیشگیری از پوکی استخوان به تغذیۀ زنان یائسه یا افراد سالخورده اضافه می‌شوند.
کلسیم و ویتامین D: برای محافظت از دندان ها به مدت طولانیبه نظر می‌رسد که این مکمل ها برای کاهش افتادن دندان ها نیز مفید باشند. آنچه هم برای استخوان ها و هم برای دندان ها مفید است.