غذای ضد استرس هم داریم؟!


بررسی رابطه تغذیه و استرس در گفت و گو با یک متخصص تغذیه


مدیریت استرس برای برخی افراد آسان است اما در برخی دیگر عامل بروز بسیار ناراحتی ها ازجمله یبوست، بی اشتهایی و پراشتهایی عصبی می شود.

هفته نامه سلامت : اسباب کشی، کنکور، فوت نزدیکان، کار فشرده و تمام مسایلی که در طول روز باعث استرس و تنیدگی های ذهنی ما می شوند، کم نیستند. در این میان، مدیریت استرس برای برخی افراد آسان است اما در برخی دیگر عامل بروز بسیار ناراحتی ها ازجمله یبوست، بی اشتهایی و پراشتهایی عصبی می شود. 

بهداشتي ترين تخته گوشت!


با شناخت انواع تخته گوشتهای موجود و بررسی مزایا و معایب آن.ها، انتخاب بهتری داشته باشید.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ معمولا در هر آشپزخانه ای از تخته گوشت برای خرد کردن سبزی و گوشت استفاده می شود اما اگر از این وسیله درست استفاده نشود، باکتری های مضر از جمله ایی-کولای و سالمونلا که منجر به مسمومیت غذایی می شود، در تخته گوشت جمع می شود. 

مواد غذايي زيستي مضرات كمتري دارند


مواد غذايي زيستي(بيو) مضرات کمتري دارند اما در مقايسه با مواد غذايي معمولي مغذي تر نيستند.
به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران، مواد غذايي زيستي همان طور که از آنها انتظار مي رود، کمتر به آفت کش ها و ديگر آلاينده ها آلوده اند اما نفع بيشتر آنها براي سلامتي مصرف کنندگان هنوز ثابت نشده است.

محققان دانشگاه استنفورد کاليفرنيا، با تحليل نتيجه هفده تحقيق بر روي انسان و دويست و بيست و سه مورد تحقيق در مورد سطح مواد مغذي و آلاينده در مواد غذايي به اين نتيجه دست يافتند.  

مصرف مكمل‌هاي رژيمي «روموفان» خطر خونريزي را تشديد مي‌كند


سازمان غذا و داروي امريكا هشدار داد:

5525.jpgسازمان غذا و داروي امريكا (FDA) در بيانيه جديدي نسبت به عوارض شديد مصرف مكمل‌هاي رژيمي «روموفان» هشدار داد.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، اين سازمان اعلام كرد كه مصرف اين مكمل‌ها خطر خونريزي،‌ سكته و در نهايت مرگ را تشديد مي‌كند. داروهاي «روموفان پلاس» و «روموفان پلاس پريميوم» به عنوان مكمل‌هاي طبيعي براي كنترل آرتريت و درد عضلاني در بازار عرضه مي‌شوند.

انگور علائم سندرم متابوليك در مردان را كاهش مي‌دهد


9-203.jpg
مطالعات جديد نشان مي‌دهد مصرف انگور مي‌تواند در سلامت قلب مرداني كه مبتلا به سندرم متابوليك هستند، موثر باشد.
به گزارش سرويس سلامت ايسنا، در مطالعات اين محققان آمريكايي آمده است مصرف انگور مي‌تواند عوامل خطرزا در سلامت قلب مردان مبتلا به سندرم متابوليك را كاهش دهد.
محققان دانشگاه «كانتيكت» آمريكا با بررسي مردان 30 تا 70 ساله كه مبتلا به سندروم متابوليك بودند، دريافتند تركيبات طبيعي موجود در انگور مي‌تواند فشار خون را كاهش داده و در جريان خون نقش مهمي داشته باشد.

غذاهاي پرچرب و سرخ كرده سبب ضعف سيستم ايمني مي شود

 مصرف غذاهاي حاوي چربي هاي اشباع مانند چربي هاي گوشت،‌ غذاهاي سرخ كرده و پرچربي سبب ضعف سيستم ايمني بدن مي شود.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با بيان اين مطلب اظهار داشت: کلسترول زیاد در بدن باعث افزایش چربی شده و خطرات زیادی از جمله چاقی را به دنبال دارد بنابراین برای سلامت بدن باید از غذاهایی که سطح کلسترول بالایی دارند پرهیز شود همچنين چربي بالا از علل ابتلا به سرطان سينه،‌ روده بزرگ و پروستات است.

پوستي بدون چروك با 10 ماده غذايي


بسياري از مردم ويتامين A را پيام‌آور بينايي بهتر مي‌دانند. توجه كنيد كه سلامت پوست ما نيز مستقيماً به ميزان ويتامين A غذاي ما مرتبط است.
 ويتامين A براي خنثي كردن عناصر مضر پوست نقش آنتي‌اكسيدان را بازي كرده و از تشكيل چين و چروك در آن جلوگيري مي‌كند. به علاوه پيشرفت آن را به تأخير مي‌اندازد و پوست ما را جوان نگاه مي‌دارد. دوسوم ويتامين A مصرفي ما از بتاكاروتن تأمين مي‌شود كه توليدكننده رنگ زرد و نارنجي در ميوه‌ها و سبزي‌هاست. بدن ما بتاكاروتن را به ويتامين A كه براي سلامت پوست الزامي است تبديل مي‌كند و به مصرف مي‌رساند. سيب‌زميني، هويج و زردآلو منبع غني بتاكاروتن است.ويتامين A نوسازي پوست را افزايش مي‌دهد و از تشكيل چين و چروك در آن جلوگيري مي‌كند.ويتامين A محلول در چربي بوده و به راحتي در بافت بدن ما ذخيره مي‌شود، در حالي كه قابليت ذخيره شدن در هيچ گياهي را ندارد. مصرف آن بيش از ميزان مجاز روزانه تأثير سمي دارد، بنابراين عاقلانه نيست كه قرص ويتامين A را به غذاي خود بيفزاييد.

اسید فولیک قدرت مغز را در سالمندان تقویت می‌کند



مکمل‌های اسید فولیک ممکن است قدرت مغز را در سالمندان تقویت کند و دمانس (زوال عقل) را کاهش دهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز کارکرد مغز، حافظه و سرعتی که با آن مغز اطلاعات را پردازش می‌کند، با بالا رفتن سن افراد افت می‌کند، اما پژوهشگران در هلند و سوئیس دریافته‌اند که خوردن اسیدفولیک ممکن است از این روند جلوگیری کند.
دکتر جین دورگا از  مرکز پژوهشی نستله در لوزان، یکی از این محققان، در این باره گفت: "ما نشان داده‌ایم که مصرف سه‌ساله مکمل‌های اسید فولیک قدرت اجرایی در آزمون‌هایی که سرعت پردازش اطللاعات و حافظه را اندازه می‌گیرند، افزایش می‌دهد، یعنی همان حوزه‌هایی که می‌دانیم با افزایش سن دچار نقصان می‌شوند."

چاي زنجبيل، نوشیدنی زمستانی



زنجبیل که از قدیم الایام مورد مصرف مردم ایران، هند و چین بوده است  امروزه در تمام دنیا به عنوان گیاهی دوست داشتنی مصرف می شود .
زنجبیل تازه و شربت زنجبیل با چای زنجبیل در بدن گرما تولید کرده و بدین وسیله مواد سمی و زائد بدن را بصورت عرق از بدن خارج می سازد . این گیاه برای خانم هائی که عادت ماهیانه آنها عقب می افتند  نیزتجویز شده است.
به نظرمی رسد که استفاده ازچای زنجبیل هضم را آسان کرده و اثرات سودمندی در رفع تهوع خواهد داشت ، همچنین به عنوان درمانی سنتی برای سرماخوردگی ، گلودرد و آنفولانزا به کار می رود.

تغذيه سالم و فعاليت مناسب بدني، لازمه‌ي حفظ سلامت سالمند است




 تغذيه سالم و فعاليت بدني مناسب، از عوامل مهم و موثر در حفظ سلامت افراد سالمند محسوب مي‌شود.
"عصمت عباسي" روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، اهميت روش تغذيه در دوران سالمندي را يادآور شد و افزود: حفظ سلامتي، ايجاد شادابي و تداوم حضور سالمندان در صحنه‌هاي اجتماعي ، با تغذيه‌ي صحيح و فعاليت بدني روزانه ميسر خواهد بود.
وي، مصرف پروتئين، ويتامين‌ها، مواد معدني، غلات و آب را ازجمله نيازهاي غذايي خاص سالمندان برشمرد و تاكيد كرد : بهترين راه مطمئن شدن از تامين نيازهاي غذايي سالمندان، استفاده از چهار گروه غذايي" نان و غلات ، شير و لبنيات، گوشت و حبوبات، ميوه و سبزيجات" در برنامه غذايي روزانه مي‌باشد.
اين كارشناس تغذيه گفت: تغذيه مناسب مي‌تواند ميزان خطر ابتلاي سالمندان به بيماري قند، فشارخون ، چربي خون ، پوكي استخوان و اضافه وزن را كه از شايعترين عوامل بروز بيماريهاي سنين سالمندي مي‌باشد، كاهش دهد.