با شناخت انواع تخته گوشتهای موجود و بررسی مزایا و معایب آن.ها، انتخاب بهتری داشته باشید.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ معمولا در هر آشپزخانه ای از تخته گوشت برای خرد کردن سبزی و گوشت استفاده می شود اما اگر از این وسیله درست استفاده نشود، باکتری های مضر از جمله ایی-کولای و سالمونلا که منجر به مسمومیت غذایی می شود، در تخته گوشت جمع می شود. با رعایت بهداشت به هنگام استفاده از تخته گوشت می توانید سلامت خود و خانواده را تامین کنید.
۱) انتخاب دقیق تخته گوشت: درست است که تخته گوشت چوبی ظاهر قشنگی دارد اما مانند اسفنج پر از منفذ است و باکتری به راحتی در چوب راه پیدا می کند و در حفره ها سطح آن گیر می کند. تخته گوشت های پلاستیکی راحت تر از چوبی تمیز می شود و خطر باقی ماندن باکتری روی سطح آن پس از تمیز کردن کمتر است. شما می توانید هر نوع تخته ای را که تمایل دارید انتخاب کنید به شرطی که بهداشت را رعایت کنید.
داشتن ۲ تخته بهتر است؛ یکی از تخته ها را مخصوص سبزی و دیگری را برای گوشت اختصاص دهید.
انواع تخته هاي گوشت:
تخته گوشت های چوبی و بامبو
_ تخته های چوبی سال هاست به دلیل دوام و زیبایی، انتخاب اول بسیاری از آشپزهاست. اما بحث اصلی بر سر بهداشتی بودن آن.هاست چرا که باکتریهایی که به داخل چوب نفوذ می کنند، در آن باقی می مانند.
_ تخته گوشت های چوبی در مدل ها، اندازه ها و وزنهای مختلف موجودند. کار با چوب دانه های غلات نسبت به بامبو راحتتر بوده، در برابر خراش مقاوم ترند.
_ تخته های چوبی را نمیتوان داخل ماشین ظرفشویی گذاشت و باید به طور منظم با روغن مخصوص چرب کرد تا سطح آنها بسته و نسبت به باکتری ها مقاوم شوند.
_ تخته گوشت های چوبی را هر ماه با موم، روغن بادام، روغن نارگیل یا روغن گردو چرب کنید. روغن را با یک دستمال تمیز روی تخته بمالید و مقدار اضافی آن را پاک کنید.
تخته گوشت های پلاستیکی:
_ تخته گوشتهای پلاستیکی، قابل شستشو با ماشینهای ظرفشویی بوده و برخلاف تخته های چوبی میتوان آنها را داخل آب داغ و صابون گذاشت.
_ با آن که تخته های پلاستیکی چاقو را کند می کنند، نیازی به چرب کردن ندارند.
_ بعضی از آنها فاقد پد چسبناک در قسمت پشت هستند. این پدها کمک میکنند تخته در جای خود ثابت بماند.
_ تخته گوشتهای پلاستیکی گاهی دارای ست رنگی مخصوص اند که هر رنگ کاربرد و نوع استفاده از آن را مشخص میکند. مثلا آبی برای گوشت قرمز، زرد برای مرغ و ماهی و سبز برای سبزیجات است. با این سیستم میزان آلودگی حاصل از یک تخته گوشت برای تمام مصارف کاهش مییابد.
_ جا دادن و تمیز کردن نوع پلاستیکی نرم، راحتتر است. در مورد این نوع تخته.های برش از مایع سفیدکننده استفاده نکنید.
تخته گوشتهای سنگی و شیشه ای:
_ از بین تمام تخته گوشتها، نوع شیشه ای کمترین تخلخل را داشته و در برابر آلودگی غیرقابل نفوذ است.
_ تخته گوشتها با شیشه های مقاوم ترک نمیخورند و نمیشکنند. در برابر حرارت مقاوم بوده و لکه و بوی غذا را به خود نمی گیرند.
_ تخته گوشتهای سنگی نیز خصوصیات مشابهی دارند و راحت تمیز میشوند. اما مانند نوع شیشه ای سطح آنها فوق العاده لغزنده بوده، کار برش سخت خواهد بود یعنی چاقو لیز خورده و زودتر کند میشود.
انتخاب تخته گوشت مناسب:
هنگام انتخاب تخته گوشت چند نکته را به خاطر بسپارید:
با توجه به میزان آشپزی چه مقدار میخواهید هزینه کنید؟
روی اپن چقدر جا برای کار با تخته دارید و آیا سینک شما برای شستشو کامل تخته جا دارد؟
آیا وقت کافی برای طرز نگه.داری از تخته های چوبی ( از جمله روغن زدن ) را دارید؟
آیا تخته گوشت در معرض دید بوده و می خواهید زیبا و حالت دکوری نیز داشته باشد؟ یا در صورت عدم استفاده داخل کشو یا کابینت قرار می گیرد؟
۱) انتخاب دقیق تخته گوشت: درست است که تخته گوشت چوبی ظاهر قشنگی دارد اما مانند اسفنج پر از منفذ است و باکتری به راحتی در چوب راه پیدا می کند و در حفره ها سطح آن گیر می کند. تخته گوشت های پلاستیکی راحت تر از چوبی تمیز می شود و خطر باقی ماندن باکتری روی سطح آن پس از تمیز کردن کمتر است. شما می توانید هر نوع تخته ای را که تمایل دارید انتخاب کنید به شرطی که بهداشت را رعایت کنید.
داشتن ۲ تخته بهتر است؛ یکی از تخته ها را مخصوص سبزی و دیگری را برای گوشت اختصاص دهید.
انواع تخته هاي گوشت:
تخته گوشت های چوبی و بامبو
_ تخته های چوبی سال هاست به دلیل دوام و زیبایی، انتخاب اول بسیاری از آشپزهاست. اما بحث اصلی بر سر بهداشتی بودن آن.هاست چرا که باکتریهایی که به داخل چوب نفوذ می کنند، در آن باقی می مانند.
_ تخته گوشت های چوبی در مدل ها، اندازه ها و وزنهای مختلف موجودند. کار با چوب دانه های غلات نسبت به بامبو راحتتر بوده، در برابر خراش مقاوم ترند.
_ تخته های چوبی را نمیتوان داخل ماشین ظرفشویی گذاشت و باید به طور منظم با روغن مخصوص چرب کرد تا سطح آنها بسته و نسبت به باکتری ها مقاوم شوند.
_ تخته گوشت های چوبی را هر ماه با موم، روغن بادام، روغن نارگیل یا روغن گردو چرب کنید. روغن را با یک دستمال تمیز روی تخته بمالید و مقدار اضافی آن را پاک کنید.
تخته گوشت های پلاستیکی:
_ تخته گوشتهای پلاستیکی، قابل شستشو با ماشینهای ظرفشویی بوده و برخلاف تخته های چوبی میتوان آنها را داخل آب داغ و صابون گذاشت.
_ با آن که تخته های پلاستیکی چاقو را کند می کنند، نیازی به چرب کردن ندارند.
_ بعضی از آنها فاقد پد چسبناک در قسمت پشت هستند. این پدها کمک میکنند تخته در جای خود ثابت بماند.
_ تخته گوشتهای پلاستیکی گاهی دارای ست رنگی مخصوص اند که هر رنگ کاربرد و نوع استفاده از آن را مشخص میکند. مثلا آبی برای گوشت قرمز، زرد برای مرغ و ماهی و سبز برای سبزیجات است. با این سیستم میزان آلودگی حاصل از یک تخته گوشت برای تمام مصارف کاهش مییابد.
_ جا دادن و تمیز کردن نوع پلاستیکی نرم، راحتتر است. در مورد این نوع تخته.های برش از مایع سفیدکننده استفاده نکنید.
تخته گوشتهای سنگی و شیشه ای:
_ از بین تمام تخته گوشتها، نوع شیشه ای کمترین تخلخل را داشته و در برابر آلودگی غیرقابل نفوذ است.
_ تخته گوشتها با شیشه های مقاوم ترک نمیخورند و نمیشکنند. در برابر حرارت مقاوم بوده و لکه و بوی غذا را به خود نمی گیرند.
_ تخته گوشتهای سنگی نیز خصوصیات مشابهی دارند و راحت تمیز میشوند. اما مانند نوع شیشه ای سطح آنها فوق العاده لغزنده بوده، کار برش سخت خواهد بود یعنی چاقو لیز خورده و زودتر کند میشود.
انتخاب تخته گوشت مناسب:
هنگام انتخاب تخته گوشت چند نکته را به خاطر بسپارید:
با توجه به میزان آشپزی چه مقدار میخواهید هزینه کنید؟
روی اپن چقدر جا برای کار با تخته دارید و آیا سینک شما برای شستشو کامل تخته جا دارد؟
آیا وقت کافی برای طرز نگه.داری از تخته های چوبی ( از جمله روغن زدن ) را دارید؟
آیا تخته گوشت در معرض دید بوده و می خواهید زیبا و حالت دکوری نیز داشته باشد؟ یا در صورت عدم استفاده داخل کشو یا کابینت قرار می گیرد؟
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر