چربی دریافتی و سرطان سینه

چربی دریافتی و سرطان سینه سرطان سینه پس از سرطان پوست دومین سرطان شایع در زنان است. هر ساله تعداد زیادی از مبتلایان به سرطان سینه تشخیص داده می‌شوند و تعدادی نیز جان خود را از دست می‌دهند.  رژیم غذایی سالم در پیشگیری از بسیاری بیماریها از جمله سرطان سینه موثر شناخته شده است،  چربی رژیم غذایی نیز یکی از ارکانی است که ممکن است  بر شانس ابتلا به بیماریها موثر باشد. لذا تعدادی از دانشمندان به بررسی ارتباط بین چربی غذایی با سرطان سینه پرداخته اند:  اما شواهد علمی اخیر ارتباطی بین چربی رژیم غذایی با سرطان سینه را  نیافته اند.
در راستای این موضوع مطالعه ای جدید در ژورنال تغذیه بالینی آمریکا در سال 2011 به چاپ رسیده است. در این مطالعه ارتباط چربی با خطر بروز سرطان سینه از طریق ارزیابی میزان چربی دریافتی حاصل از تقویم غذایی و پرسشنامه بسامد خوراک بررسی شده است.

تاثیر سزارین بر تغذیه با شیر مادر

تاثیر سزارین بر تغذیه با شیر مادر شروع تغذیه با شیر مادر ظرف یک ساعت اول تولد و تغذیه انحصاری با شیر مادر در شش ماه اول میتواند جان بیش از یک میلیون نوزاد را حفظ نماید. تغذیه انحصاری با شیرمادر در بسیار از کشورها کاهش یافته است. علاوه بر آن، سزارین در جهان رو به افزایش است و همین موضوع باعث کاهش موفقیت در شیردهی  می شود. یافته‌های پژوهشگران حاکی است که زایمان به روش سزارین علاوه بر خطراتی که برای مادران دارد، بر الگوی شیردهی مادر پس از زایمان هم اثرات منفی گذاشته و سلامت کودک را تحت تأثیر قرار می‌دهد. متخصصین توصیه می نمایند  که تغذیه با شیر مادر را باید بلافاصله بعد از زایمان (و یا بلافاصله بعد از بهوش آمدن در سزارین) شروع کرد. هر چه تغذیه با شیر مادر زودتر شروع شود، شانس موفقیت شیر دهی بیشتر است.

روغن حیوانی و کلسترول

روغن حیوانی و کلسترول در حالی که تاثیرات منفی اسید های چرب ترانس به خصوص در روغن های گیاهی هیدروژنه شده بر افزایش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی به اثبات رسیده است،  ولیکن تاثیر اسیدهای چرب ترانس با منبع حیوانی بر بیماری قلبی به خصوص در میان جامعه ی زنان  هنوز به اثبات نرسیده و مشخص نشده است.
در این مطالعه که اخیرا انجام شده است به بررسی تاثیر کره غنی شده با روغن حیوانی (که ایزومر غالب آن vaccenic اسید می باشد) بر غلظت لیپیدهای پلاسما در میان زنان سالم پرداخته شده است.
در این بررسی که به صورت دوسوکور، تصادفی و متقاطع انجام شد 61 زن سالم بین سنین 19-70 سال انتخاب شدند و به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند و به مدت 4 هفته هر دو گروه رژیم هایی با کالری یکسان دریافت کردند.

تاثیر ایزوفلاون در پیشگیری از ریسک بیماری قلبی در دیابتی ها

   
تاثیر ایزوفلاون در پیشگیری از ریسک بیماری قلبی در دیابتی ها ایزوفلاون، از طبقه فیتواستروژن هاست که با مصرف آن بدن نوعی ماده شیمایی می سازد که همان تاثیر هورمون استروژن در بدن انسان را دارد. ماده شیمیایی ایزوفلاون، که در دانه های سویا و نخود یافت می شود به بهبود جریان خون در شاهرگ ها و نیز کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک می کند چرا که مانع رشد سلول هایی می شود که به بسته شدن شاهرگ ها کمک می کنند. با توجه به اینکه دیابت از عوامل خطر بیماری های قلبی- عروقی است و معمولاٌ با عوامل خطر دیگر همراهی دارد و گاهی شاید ایجاد کنندة آنها باشد، مبتلایان به دیابت باید بیش از دیگران مراقب سلامت قلب و عروق خود باشند.
مطالعات اخیر نشان داده اند که تاثیر ماده شیمیایی ایزوفلاون با تاثیر داروهای حاوی استاتین که برای کاهش کلسترول از آن استفاده می شود قابل مقایسه است.

مبارزه با افسردگی با کمک اسید فولیک!

  
مبارزه با افسردگی با کمک اسید فولیک! افسردگی یکی از عارضه های روانی است که از ویژگی های آن می توان به احساس کسالت، غمگینی، نا امیدی، کاهش اعتماد به نفس، کاهش تحرک و انگیزه برای انجام امور زندگی و غیرهرا نام برد. مراحل شدیدتر این بیماری می توانند خطرناک و حتی تهدید کننده زندگی افراد مبتلا  باشند.  این در حالیست که افسردگی با تغذیه ارتباط دارد و به نظر می رسد که برخی از  کمبودهای غذایی می توانند در ابتلا به این بیماری موثر باشند.  برای مثال برخی از شواهد علمی اخیر حاکی از آنند که کمبود فولات ممکن است با اختلالات افسردگی مرتبط باشد.

در همین راستا یک مطالعه اخیر به هدف ارزیابی تاثیر فولات رژیم غذایی بر علایم افسردگی، بر روی جمعی از  زنان جوان ژاپنی  (واقع در سنین باروری)  انجام گرفت. این مطالعه در ژاپن روی 141 خانم ژاپنی سن 18 تا 28 سال انجام گرفت.

میان وعده برای کنترل وزن مفید و یا مضر؟

میان وعده برای کنترل وزن مفید و یا مضر؟
این تفکر غلط وجود دارد که خوردن میان وعده از نظر تغذیه ای صحیح نیست و موجب افزایش وزن می شود ، در صورتیکه خود میان وعده به تنهایی مضر نیست بلکه نوع ماده غذایی انتخابی به عنوان میان وعده در سالم بودن یا نبودن آن نقش دارد. مطالعات نشان داده اند که مصرف میان وعده‌ها از ولع غذایی افراد جلوگیری می‌کند و افزایش تعداد وعده‌های غذایی با حجم کم در افراد چاق مانع از پرخوری آنها می‌شوددر واقع اگر شما در وعده های اصلی در حد نیاز غذا بخورید نه به اندازه ای که احساس سیری بیش از حد داشته باشید، گنجاندن یک میان وعده سبک و مناسب در برنامه غذایی می تواند انرژی مورد نیاز را تا وعده غذایی اصلی بعدی فراهم کند . نکته قابل توجه اینجاست که شما باید میان وعده را در صورت نیاز و داشتن  احساس گرسنگی آن هم به مقدار کم دریافت کنید.
اما توجه به نکات ذیل می تواند شما را در انتخاب میان وعده مناسب کمک نماید:

مکمل‌های مفید در درمان کبدچرب


اسیدهای چرب امگا-3 : شایع ترین مکمل‌ در درمان کبدچرب هستند. این مواد در برخی چربی‌های گیاهی مانند کانولا و روغن‌کتان و بعضی منابع دریایی مانند ماهس سالمون یافت می‌شوند.

فواید این مکمل به شرح زیر است:
1.     گسترش بیاری‌های قلبی را کم می کند.
2.     فعالیت انسولین را افزایش می‌دهد.
3.     التهاب را کاهش می دهد.
4.     برای افرادی که در کارکرد سیستم عصبی مرکزی مشکل دارند مفید است.
بسیاری از تحقیقات که بر روی حیوانات انجام شده است نشان داده‌است که استفاده از مکمل‌های حاوی امگا-3 که حاوی مقادیر بالای PUFA هستند چربی کبد را کاهش می‌دهد.

رژیم‌ غذایی در کبدچرب


1.     خودداری از پرخوری بین وعده‌های غذایی

2.     نوشیدن 8 تا 12 لیوان آب خالص و تصفیه شده

3.     محدودکردن دریافت شکر و عدم استفاده از شکرهای مصنوعی

4.     استفاده نکردن از غذاهای پرکالری


1.     عدم استفاده از غذاهای آماده یا دوباره گرم‌شده

2.     عدم استفاده از غذا هنگام افسردگی و ناراحتی

3.     استفاده از حبوبات به عنوان اصلی‌ترین منبع پروتئینی

4.     استفاده از نان غلات کامل

5.     استفاده از سبزیجات و میوه‌های تازه

6.     استفاده کمتر از غذاهای حاوی اسیدهای چرب‌اشباع

نویسنده مطلب :رضا دهقان 

کاهش چربی رژیم غذایی و کاهش خطر دیابت

پژوهشگران علوم تغذیه می گویند بررسی های جدید نشان می دهد، رژیم غذایی حاوی چربی اندک، خطر ابتلا به بیماری دیابت را تا حد زیادی کاهش می‌دهد

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  در یک پژوهش جدید، ۶۹ فرد سالم و یا مبتلا به اضافه وزن که هیچ کدام بیماری دیابت نداشتند، اما در خطر ابتلا بودند، بررسی شدند. از این افراد خواسته شد رژیم‌های غذایی را دنبال کنند که به تدریج از مقدار چربی و کربوهیدرات‌ آنان در مدت هشت هفته کاسته شود.
استاد دپارتمان علوم تغذیه دانشگاه آلاباما گفت: در مدت این هشت هفته معلوم شد، در گروهی که مقدار چربی مصرفی را در رژیم غذایی خود کاهش داده بودند، تحمل گلوکز و حساسیت انسولینی بهبود پیدا کرد و در صورتی که این فاکتور بهبود پیدا کند، در واقع خطر ابتلا به دیابت در فرد کاهش می‌یابد.

رژيم غذايي ذخيره كربوهيدرات

كربوهيدرات‌ها در واقع مهمترين منبع توليد انرژي در بدن هستند و قسمت اعظمي از انرژي روزانه بدن را تامين ميكنند.

كربوهيدرات‌ها مي‌توانند بصورت گليكوژن در كبد و ماهيچه‌ها ذخيره شده و به عنوان منبعي مناسب در تامين انرژي بدن در هنگام انجام ورزش سنگين يا طولاني مدت مورد استفاده قرار گيرند.
به دلايل ذكر شده بايد گفت كه كربوهيدرات مهمترين ماده غذايي در آماده سازي به منظور رسيدن به اوج توانايي در مسابقات است.
رژيم غذايي غني از غلات و سبزيجات نشاسته اي و ميوه‌ها و مواد لبني كم‌چربي و نوشيدني‌هاي حاوي كربوهيدرات به همراه كاهش دريافت غذاهاي حاوي چربي از رئوس رژيم غذايي ذخيره كربوهيدرات است.