مصرف ناكافي گروه گوشت و حبوبات رشد مغزی و فیزیکی کودکان را كند مي كند


مصرف ناکافی از گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها روند رشد مغزی و فیزیکی کودکان و نوجوانان را کند می سازد.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با اشاره به اين كه گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها جزء بهترین منابع پروتئین هستند، اظهار داشت: مصرف اين گروه مواد غذايي برای رشد، خون‌سازی و سلامت دستگاه عصبی لازم است و بسياري از كودكان و نوجوانان الگوهای غذایی نادرست دارند و به مقدار کافی از مواد غذایی گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها استفاده نمی کنند.

غنی سازی تخم مرغ، بهترین راه برای تامین امگا ۳ مورد نیاز بدن است



امگا ۳ تا حد زیادی می‌ تواند جلوی بیماری قلبی عروقی را بگیرد و غنی سازی تخم مرغ، بهترین راه برای  تامین امگا ۳ مورد نیار بدن است.
به گزارش وب دا، کارشناس تغذیه مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت یزد ضمن بیان این مطلب گفت: تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین‌ها و املاح ضروری است و می‌تواند به عنوان یک ماده غذایی مهم در برنامه غذایی افراد  وجود داشته باشد.
ناهید برخورداری با بیان این که یک عدد تخم مرغ متوسط ۷۶ کیلوکالری انرژی دارد گفت: ارزش بیولوژیکی پروتئین تخم مرغ بسیار بالاست و نسبت به سایر منابع پروتئینی مثل لبنیات، گوشت‌ها وحبوبات غنی‌تر است.

توصیه به سالمندان برای مصرف روزانه ماست

  
استفاده از ماست در رژیم غذایی روزانه با تقویت واکنش های ایمنی بدن، به افرادی مانند سالمندان که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، توصیه می شود.
به گزارش وب دا، کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ضمن بیان این مطلب گفت: ماست، یک میان وعده مغذی است که در تمام طول سال موجود بوده و منبعی غنی از کلسیم، فسفر، ریبوفلاوین(ویتامین B2 )،ید، ویتامینB12، اسید پانتوتنیک( ویتامینB5 )، روى، پتاسیم و پروتئین محسوب می شود.
خاتون برسياه اظهار کرد: ماست و شیر گاو، حاوى پروتئین خاصى هستند که موجب رشد بدن و تقویت فعالیت سلول هاى استخوان ساز شده و بیش از مصرف مکمل های حاوی کلسیم در رشد استخوان های نوجوانان، به ویژه دختران در سنین بلوغ موثر است.

خوردن به موقع شام بی اشتهایی دانش آموزان به وعده صبحانه را رفع می کند


با توجه به اینکه دانش آموزان به دلیل بی اشتهایی از خوردن صبحانه که ضروری ترین وعده برای آنان محسوب می شود، امتناع می کنند، زود خوردن شام در رفع این بی اشتهایی مؤثر است.
 به گزارش وب دا، کارشناس تعذیه دانشگاه علوم پزشكي كرمان ضمن بیان این مطلب گفت:  والدین وعده شام دانش آموزان را در ساعت 20 تا 20:30 قرار دهند و همچنین بهتر است وقت خواب آنان نیز تنظیم شود.
مژگان خطیبی ادامه داد: تنظیم وقت خواب باعث می شود که دانش آموز مطالب درسی را در مدرسه بهتر فرا گیرد.

توصیه های تغذیه ای برای فصل سرما

افراد در پاییز از مصرف گوشت گوساله و سوسیس و کالباس اجتناب کنند.

افراد در فصل پاییز از مصرف مواد سوداساز مانند گوشت گاو، گوشت گوساله، گوشت‌های یخی و سوسیس و کالباس پرهیز کنند.

مژگان تن‌ساز پژوهشگر طب سنتی در این باره به فارس گفت: در فصل پاییز افراد باید از غذاهای گرم و تر مانند گوشت بره، گوشت گوسفند و شیرینی‌هاو بادام و میوه‌هایی مانند به، سیب و گلابی استفاده کنند.
وی گفت:هم چنین استحمام روزدرمیان می‌تواند خشکی بدن افراد را از بین ببرد همچنین بودن زیر دوش آب نیم‌گرم برای افراد مفید است. وی اضافه کرد: مالیدن روغن‌هایی مانند گل بنفشه و بادام می‌تواند از خشکی پوست بدن پیش گیری کند هم چنین استفاده از بوهای خوش مانند عطر گل سرخ باعث تقویت روحیه افراد می‌شود.
وی ادامه داد: در این فصل، هنگام خارج شدن از خانه و در هوای آزاد پوشاندن سر بسیار مهم است و از بروز بیماری‌های ناشی از سرما پیش گیری می‌کند در فصل پاییز باید از غم و ناراحتی پرهیز و به کارهای مفرح و شاد پرداخته شود.

ظروف یکبار مصرف پلاستیکی تنها برای سرو غذای سرد مناسب هستند

 استفاده از لیوان یکبار مصرف به منظور مصرف چای داغ مناسب نیست زیرا در عین حال ‌که از انتقال بیماری‌های ویروسی و میکروبی جلوگیری می‌کند، مواد سمی و خطرناک‌تری را وارد محتویات ظرف می‌کند.

دکتر سیدضیاءالدین مظهری در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا،‌ افزود: شدت آسیبی که به علت استفاده از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف به بدن وارد می‌شود به جنس پلاستیک آن بستگی دارد برخی پلاستیک‌ها که برای ساخت ظروف یکبار مصرف استفاده می‌شوند در مقابل تغییر دما، تابش نور و تغییر اسید و باز موادی که در آن قرار می‌گیرد، مقاوم نیستند.

مصرف گوجه فرنگی برای سلامت قلب مفید است

گوجه فرنگی یکی از پرمصرف ترین سبزی های دنیا و دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین c، پتاسیم و فیبر غذایی است.

 کارشناش ارشد علوم بهزیستی در تغذیه با بیان این مطلب اظهار داشت: رنگ قرمز گوجه فرنگی به علت وجود رنگدانه ای گیاهی به نام لیکوپن است و از قوق ترین آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی به حساب می آید که از بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند.
اعظم دوست محمدیان افزود: پژوهشگران معتقدند که آنتی اکسیدان های موجود در گوجه فرنگی با جلوگیری از تولید رادیکال های آزاد، از آسیب مفاصل، ماهیچه ها و حتی سلول های مغزی در سالمندان جلوگیری می کند.

چگونه میوه و سبزی را تازه نگه داریم؟

نگهداری میوه ها و سبزی ها موضوع مهمی است که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد زیرا باید برای هر یک از این اقلام یک روش شستشو و قرار دادن در یخچال را انتخاب کرد که در صورت به کار بردن کمی تغییر، می‌توان تازه ماندن آن‌ها را طولانی‌تر کرد. پس توصیه‌های زیر را با دقت مطالعه کنید.

* سعی کنید از میوه‌فروشی‌هایی که میوه و سبزی‌های تازه می‌آورند، خریدتان را انجام دهید زیرا هر چه میوه‌ها و سبزی‌های خریداری شده تازه‌تر باشند دوره‌ی ماندگاری‌شان طولانی‌تر خواهد بود.

* سیب‌های رسیده را از سایر میوه‌های تازه جدا کنید زیرا سیب‌های رسیده از خود، گاز اتیلن متصاعد می‌کنند که می‌تواند به سرعت بر سایر میوه‌ها اثرگذار باشد.

اگر اهل ورزش هستید این‌ها را بیشتر بخورید


اگر اهل ورزش هستید و به دنبال مواد غذایی مغذی و انرژی‌ها می‌گردید این مطلب را تا آخر بخوانید. اگر هر روز و یا چند روز در هفته ورزش می‌کنید بدنتان نیاز به تغذیه‌ی مناسبی پیدا می‌کند. اگر به تغذیه‌تان اهمیت ندهید انرژی‌تان کم شده و هر جلسه احساس خستگی و کوفتگی زیادی خواهید کرد. در این صورت امکان دارد که ورزش برایتان سخت شود و از خیر آن بگذرید. اما یک تغذیه‌ی متناسب به شما کمک می‌کند با کمبود انرژی مقابله کرده و راندمان و توانایی بدنتان را بالا ببرید. با ما همراه باشید تا بیشتر با این مواد غذایی آشنا شوید.

چهار نکته در مورد آداب غذا خوردن

1- دقیق، منظم و کافی غذا بخورید

با تنظیم حجم مناسب وعده‌ها و میان‌وعده‌های غذایی می‌توان از ابتلا به بسیاری بیماری‌های غیرواگیر که این روزها درصد کثیری از مردم گرفتار آن‌ها هستند، پیشگیری کرد. اگر می‌گویم مراقب حجم غذای خود باشید، معنی‌اش این نیست که رژیم غذایی سخت بگیرید. از قدیم گفته‌اند کم بخور و همیشه بخور! متأسفانه بیشتر ما ایرانی‌ها عادت داریم بشقاب خود را پر کنیم و از طرفی بیشتر غذاهای ما چرب و پرنشاسته است. از طرفی به مصرف فست‌فودها و انواع نوشابه‌های گازدار رو آورده‌ایم. مصداق بارز پرخوری‌های ما در میهمانی‌های خانوادگی و رسمی است؛ میزبان چند نوع غذا تهیه می‌کند و ما فراموش می‌کنیم که این تدارکات، برای احترام به ذائقه متفاوت میهمان‌هاست و با به دست گرفتن بشقاب یا بشقاب‌هایی، به سمت میز غذا هجوم می‌بریم و تلاش می‌کنیم از همه نوع غذایی در بشقاب خود داشته باشیم.