کدام ماده هورمونهاي لاغري را تحريک ميکند؟


هر چه میزان مقاومت به لپتین افزایش پیدا کند، سلول‌های بدن چربی‌های بیشتری را ذخیره می‌کنند و به این ترتیب بافت‌های چربی بدن بیشتر و وزن زیاد می‌شود.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛کنترل وزن نشان می‌دهند که تغذیه و محیط زیست نقش مهمی در افزایش وزن و چاقی برخی افراد دارد. این تأثیر، بیشتر خود را در رسیدن به وزن ایده‌آل و نرمال نشان می‌دهد. تجمع و تراکم آلودگی‌های محیط زیست در خون و سلول‌های بدن مسئول اصلی مشکلی است که متخصصان التهاب سلولی می‌نامند.این التهاب سلولی باعث بروز خطرات ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شود اما مدتی است که همین متخصصان به این نتیجه رسیده‌اند که التهاب سلولی نقش مهمی در اضافه وزن و ابتلا به چاقی مفرط نیز دارد.

کمبود ویتامین D عاملی برای بروز بیماریˈام .اسˈ است


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:کمبود ویتامین D در بدن عاملی برای بروز بیماری های خودایمنی مانند ˈام. اسˈ می شود.

ˈمسعود اعتمادی فرˈروز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ویتامین Dدر بدن باعث حفظ تعادل کلسیم و فسفر و کمبود آن مشکلات عضلانی و استخوانی را سبب می شود.

وی خاطرنشان کرد:مواد غذایی مانند لبنیات و تخم مرغ سرشار از ویتامین D است.

مصرف زیاد نمک در کودکان با ابتلا به فشار خون بالا ارتباط دارد


 نتایج یک مطالعه که به تازگی انجام شده است نشان می دهد، کودکانی که به اندازه بزرگسالان نمک مصرف می کنند و یا نمک زیاد می خورند خطر ابتلا به فشار خون در آنها دو تا سه برابر بیشتر از کودکانی است که نمک کم مصرف می کنند.

به گزارش یو.اس.ای تودی، در این مطالعه محققان مراکز کنترل و پیشگیری بیماری، رژیم های غذایی 6235 کودک هشت تا 18 ساله را تجزیه و تحلیل کردند.

زنجبيل را به رژيم غذايي خود بيفزاييد


2222222.jpg
اضافه کردن زنجبيل به رژيم غذايي براي سلامتي مفيد است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه خراسان، زنجبيل يکي از بيشترين ادويه‌هايي است که در غذاهاي هندي استفاده مي‌شود و نه تنها باعث افزايش عطر و طعم به غذا شده بلکه از ارزش دارويي هم برخوردار است.
افزايش اشتها، هضم غذا، جذب مواد مغذي ضروري در بدن، کاهش تهوع (جويدن يک قطعه از زنجبيل که در عسل باشد)، درمان سرماخوردگي و آنفلوانزا، كاهش دردهاي مزمن و رفع گرفتگي گلو و بيني از فوايد زنجبيل است.

مصرف ناكافي گروه گوشت و حبوبات رشد مغزی و فیزیکی کودکان را كند مي كند


مصرف ناکافی از گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها روند رشد مغزی و فیزیکی کودکان و نوجوانان را کند می سازد.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با اشاره به اين كه گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها جزء بهترین منابع پروتئین هستند، اظهار داشت: مصرف اين گروه مواد غذايي برای رشد، خون‌سازی و سلامت دستگاه عصبی لازم است و بسياري از كودكان و نوجوانان الگوهای غذایی نادرست دارند و به مقدار کافی از مواد غذایی گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها استفاده نمی کنند.

غنی سازی تخم مرغ، بهترین راه برای تامین امگا ۳ مورد نیاز بدن است



امگا ۳ تا حد زیادی می‌ تواند جلوی بیماری قلبی عروقی را بگیرد و غنی سازی تخم مرغ، بهترین راه برای  تامین امگا ۳ مورد نیار بدن است.
به گزارش وب دا، کارشناس تغذیه مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت یزد ضمن بیان این مطلب گفت: تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین‌ها و املاح ضروری است و می‌تواند به عنوان یک ماده غذایی مهم در برنامه غذایی افراد  وجود داشته باشد.
ناهید برخورداری با بیان این که یک عدد تخم مرغ متوسط ۷۶ کیلوکالری انرژی دارد گفت: ارزش بیولوژیکی پروتئین تخم مرغ بسیار بالاست و نسبت به سایر منابع پروتئینی مثل لبنیات، گوشت‌ها وحبوبات غنی‌تر است.

توصیه به سالمندان برای مصرف روزانه ماست

  
استفاده از ماست در رژیم غذایی روزانه با تقویت واکنش های ایمنی بدن، به افرادی مانند سالمندان که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، توصیه می شود.
به گزارش وب دا، کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ضمن بیان این مطلب گفت: ماست، یک میان وعده مغذی است که در تمام طول سال موجود بوده و منبعی غنی از کلسیم، فسفر، ریبوفلاوین(ویتامین B2 )،ید، ویتامینB12، اسید پانتوتنیک( ویتامینB5 )، روى، پتاسیم و پروتئین محسوب می شود.
خاتون برسياه اظهار کرد: ماست و شیر گاو، حاوى پروتئین خاصى هستند که موجب رشد بدن و تقویت فعالیت سلول هاى استخوان ساز شده و بیش از مصرف مکمل های حاوی کلسیم در رشد استخوان های نوجوانان، به ویژه دختران در سنین بلوغ موثر است.

خوردن به موقع شام بی اشتهایی دانش آموزان به وعده صبحانه را رفع می کند


با توجه به اینکه دانش آموزان به دلیل بی اشتهایی از خوردن صبحانه که ضروری ترین وعده برای آنان محسوب می شود، امتناع می کنند، زود خوردن شام در رفع این بی اشتهایی مؤثر است.
 به گزارش وب دا، کارشناس تعذیه دانشگاه علوم پزشكي كرمان ضمن بیان این مطلب گفت:  والدین وعده شام دانش آموزان را در ساعت 20 تا 20:30 قرار دهند و همچنین بهتر است وقت خواب آنان نیز تنظیم شود.
مژگان خطیبی ادامه داد: تنظیم وقت خواب باعث می شود که دانش آموز مطالب درسی را در مدرسه بهتر فرا گیرد.

توصیه های تغذیه ای برای فصل سرما

افراد در پاییز از مصرف گوشت گوساله و سوسیس و کالباس اجتناب کنند.

افراد در فصل پاییز از مصرف مواد سوداساز مانند گوشت گاو، گوشت گوساله، گوشت‌های یخی و سوسیس و کالباس پرهیز کنند.

مژگان تن‌ساز پژوهشگر طب سنتی در این باره به فارس گفت: در فصل پاییز افراد باید از غذاهای گرم و تر مانند گوشت بره، گوشت گوسفند و شیرینی‌هاو بادام و میوه‌هایی مانند به، سیب و گلابی استفاده کنند.
وی گفت:هم چنین استحمام روزدرمیان می‌تواند خشکی بدن افراد را از بین ببرد همچنین بودن زیر دوش آب نیم‌گرم برای افراد مفید است. وی اضافه کرد: مالیدن روغن‌هایی مانند گل بنفشه و بادام می‌تواند از خشکی پوست بدن پیش گیری کند هم چنین استفاده از بوهای خوش مانند عطر گل سرخ باعث تقویت روحیه افراد می‌شود.
وی ادامه داد: در این فصل، هنگام خارج شدن از خانه و در هوای آزاد پوشاندن سر بسیار مهم است و از بروز بیماری‌های ناشی از سرما پیش گیری می‌کند در فصل پاییز باید از غم و ناراحتی پرهیز و به کارهای مفرح و شاد پرداخته شود.

ظروف یکبار مصرف پلاستیکی تنها برای سرو غذای سرد مناسب هستند

 استفاده از لیوان یکبار مصرف به منظور مصرف چای داغ مناسب نیست زیرا در عین حال ‌که از انتقال بیماری‌های ویروسی و میکروبی جلوگیری می‌کند، مواد سمی و خطرناک‌تری را وارد محتویات ظرف می‌کند.

دکتر سیدضیاءالدین مظهری در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا،‌ افزود: شدت آسیبی که به علت استفاده از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف به بدن وارد می‌شود به جنس پلاستیک آن بستگی دارد برخی پلاستیک‌ها که برای ساخت ظروف یکبار مصرف استفاده می‌شوند در مقابل تغییر دما، تابش نور و تغییر اسید و باز موادی که در آن قرار می‌گیرد، مقاوم نیستند.