چاقي به پیشرفت سرطان پروستات كمك مي‌كند


چاقي با ايجاد تغيير در تنظيم ژن‌ها راه را براي پيشرفت سرطان پروستات باز مي‌كند.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه پزشكي BMC تيمي از محققان بين‌المللي با تجزيه و تحليل نمونه چربي گرفته شده از اطراف پروستات مردان تحت عمل جراحي مبتلا به هيپرپلازي خوش‌خيم پروستات و سرطان پروستات و مرداني كه سرطان آنها ديگر محدود به پروستات نبود دريافتند كه چربي در اطراف پروستات مردان داراي اضافه وزن يا چاق (BMI>25)‌، محيط مساعدي را براي ترويج اين سرطان فراهم مي‌كند.
براساس اين گزارش محققان افزودند: صرف نظر از نوع بيماري پروستات، ميزان فعاليت ژن‌ها در چربي اطراف پروستات مردان چاق در مقايسه با مردان لاغر متفاوت و غيرطبيعي بوده و در نهايت با پرورش رشد توده چربي و كاهش سيستم ايمني بدن و ترويج تشكيل عروق خوني جديد باعث افزايش تدريجي در بي‌نظمي و اختلالات سيستم ايمني بدن شده و محيط مساعدي را براي پيشرفت سرطان پروستات به وجود مي‌آورد.

دانش آموزان بی اشتها به صبحانه، آب میوه بنوشند

 استفاده از انواع آب میوه طبیعی در کنار صبحانه می تواند به تغییر ذائقه در زمان صرف غذا و افزایش تمایل به صرف صبحانه کمک کند.
به گزارش وب دا، کارشناس صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن بیان این مطلب در خصوص اهميت سرو صبحانه در يادگيري دانش آموزان اظهاراشت: افزایش نسبی قند خون بدنبال صرف صبحانه موجب بهبود عملکرد مغز و تامین انرژی لازم برای فعالیت روزانه می شود.
علی اکبر کمالی افزود: نخوردن صبحانه اثرات منفی بر یادگیری دانش آموزان برجای گذاشته و در نتیجه بر اثر مختل شدن فعالیت طبیعی مغز، یادگیری و تمرکز حواس کاهش می یابد.
وی خاطرنشان ساخت: کودکانی که از خوردن صبحانه امتناع می ورزند، در انجام تکالیف ریاضی کارایی کمتری داشته و قدرت خلاقیت و ابتکار آن ها کاهش می یابد.
کمالی عنوان داشت: با حذف صبحانه وعده های غذایی مواد مغذی که در این وعده دریافت می شود، در وعده های دیگر جایگزین نخواهد شد و فرد را دچار کمبود کالری، ویتامین ها و املاح می کند.

بهتر است میان‌وعده دانش‌آموزان در مدرسه، خانگی باشد



شروع سال تحصیلی جدید بهانه خوبی بود تا به سراغ متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برویم و درباره میان وعده غذایی دانش آموزان با وی صحبت کنیم.

دکتر منصور شهرکی دانشیار تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت گو با خبرنگار سینا نیوز گفت: «بهتر است دانش آموزان در ساعات بین کلاسی از ساندویج نان، پنیر ،گردو و میوه و یا ساندویج کتلت استفاده کنند.»
وی ادامه داد: «استفاده از تنقلاتی مانند چیپس، پفک و مانند آن موجب ایجاد انرژی کاذب در دانش آموزان و بی‌میلی آنها به خوراکی می‌شود، ضمن آنکه بر سلامتی‌شان نیز تاثیر منفی خواهد گذاشت.»
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: «دانش آموزان وعده صبحانه را فراموش نکنند چرا که استفاده از صبحانه کامل شامل نان و پنیر، تخم مرغ یا عسل، شیر ولرم، گوجه، خیار و گردو باعث افزایش یادگیری دانش آموزان می‌شود.»
دکتر شهرکی ادامه گفت: «دانش آموزانی که صبحانه نمی‌خورند به دلیل کاهش قند خون میزان تمرکز و یادگیری آنان در کلاس درس کاهش می‌یابد.»
وی عنوان کرد: «دانش آموزانی که در شیفت عصر سر کلاس حاضر می‌شوند علاوه بر صبحانه، وعده نهار را نیز از یاد نبرند.»
دانشیار تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: «استفاده از یک وعده خوراک سبک و کم چرب می‌تواند نقش مهمی در ارتقاء یادگیری دانش آموزان شیفت ظهر داشته باشد.»

میان وعده غذایی در زنگ‌های تفریح فراموش نشود


خودداري از مصرف ميان وعده منجر به يبوست مي‌شود

02.pngیک متخصص تغذیه، مصرف هویج را به عنوان منبعی سرشار از مواد مغذی برای زنگ‌های تفریح دانش آموزان مناسب دانست و گفت: سنین مدرسه از حساس‌ترین دوره‌ رشد کودکان است در نتیجه میوه و سبزیجات می‌تواند جایگزین مناسبی برای خوراکی‌های غیرمجاز محسوب شود.
دکتر علی اکبر سهیلی آزاد متخصص تغذیه در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بيان این که رشد کودکان در سنین ابتدایی متأثر از سه عامل زیستی، ذهنی و اجتماعی است، افزود: سلامت و قدرت یادگیری کودکان به نوع تغذیه آنها بستگی دارد به همین دلیل تغذیه مناسب می‌تواند در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مؤثر و از اهمیت بالایی برخوردار باشد.

تاثیر عصاره دانه انار و هسته انگور بر بهبود آلزایمر و سكته های مغزی


 
عصاره دانه انار خاصیت استروژنی دارد و استروژن هورمونی است كه نقش بسیار مهمی در حفاظت از سلول های عصبی ایفا می كند و عصاره دانه انار به عنوان یك ماده، آنتی اكسیدان و استروژنی گیاهی معرفی می شود.
تاثیر عصاره دانه انار و هسته انگور بر بهبود آلزایمر و سكته های مغزیرئیس مركز تحقیقات فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشكی اهواز مهم ترین دستاوردهای تحقیقاتی اخیر مركز را، نتایج عالی و مؤثر عصاره هسته انگور و دانه انار بر بهبود بیماری های آلزایمر، پاركینسون و سكته های مغزی عنوان كرد و گفت: این تحقیقات در قالب پایان نامه های تحصیلات تكمیلی در مركز انجام و در چند روز گذشته دفاع شد.
دكتر علیرضا سركاكی با تصریح بر اهداف راه اندازی این مركز، خاطرنشان كرد: تحقیقات هدفمند بنیادی كاربردی در زمینه علوم اعصاب، الكتروفیزیولوژی مغز و اعصاب و قلب وعروق، استفاده از گیاهان دارویی در پیشگیری از بیماری های علوم اعصاب و رفتار، تشخیص علل این بیماری ها و در نهایت كاركرد صحیح سیستم های بیولوژی بدن مانند سیستم عصبی، سیستم قلب وعروق و غدد درون ریز، محور برنامه ها و فعالیت های تحقیقاتی مركز است.

فلفل تند مغذي‌تر است يا شيرين؟


ندا احمدلو/پرسشي از دكتر محمدرضا وفا متخصص تغذيه و رژيم درماني

براساس اعلام سازمان خواروبار جهاني (FAO)،‌ هندوستان با توليد حدود 60 ميليون تن فلفل در سال، بزرگ‌ترين توليدکننده و صادرکننده فلفل در دنيا محسوب مي‌شود...
در هند بيش از 52 نوع فلفل و ادويه‌هاي تند ديگر توليد مي‌شود و اين کشور حدود 20 درصد از ادويه کل دنيا را تامين مي‌کند. اندونزي و برزيل هم با توليد 48 و 20 ميليون تن فلفل در سال، رتبه‌هاي دوم و سوم توليد جهاني اين گياه تند را به خود اختصاص داده‌اند. به تازگي ما ايراني‌ها هم خواسته يا ناخواسته، ذائقه‌مان را به مصرف غذاهاي تند و پر از فلفل عادت داده?ايم. به همين دليل گفت‌وگويي را با دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذيه و رژيم‌درماني و دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران انجام داده‌ايم که خواندن آن مي‌تواند براي افراد فلفل‌دوست جالب توجه باشد.

سلامت: به عنوان اولين سوال تفاوت فلفل قرمز و سياه در چيست؟
رنگ پودر فلفل سياه و قرمز بيشتر به فرآيندي که در کارخانه‌ها روي توليد اين محصولات انجام مي‌شود، برمي‌گردد. در واقع طي فرآيند خشک‌کردن و تهيه صنعتي پودر فلفل، امکان تغيير رنگ آن هم وجود دارد. از طرف ديگر، رنگ فلفل سياه و قرمز به نوع گياه‌هاي پايه آنها هم بستگي دارد. فلفل سياه، دانه‌اي سياه رنگ و کوچک، فلفل قرمز هم گياهي بوته‌اي با پوسته‌اي قرمز است. در ضمن، رنگدانه‌ها و فلاونوييدهاي طبيعي موجود در گونه‌هاي مختلف فلفل باعث تغيير رنگ انواع آن مي‌شود.

مصرف سویا و مصونیت زنان در برابر بیماری‌های قلبی


در یک بررسی جدید معلوم شد زنانی که مقادیر بیشتری سویا مصرف می‌کنند کمتر با خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی مواجه می‌شوند.
به گزارش ایسنا، متخصصان با مطالعه روی تعدادی از زنان چینی دریافتند که مصرف بیشتر سویا خطر بروز امراض قلبی و عروقی را تا 54 درصد در زنان کاهش می‌دهد.
به گزارش سایت اینترنتی مای هلت نیوز دیلی، دکتر شیانگلان زانگ استادیار پزشکی در مرکز تخصصی دانشگاه واندربیلت آمریکا در این باره متذکر شد: این نتایج ما را ترغیب می‌کند تا به ارزیابی دقیق‌تر تاثیر سویا در پیشگیری از بیماری‌های قلبی بپردازیم.
این متخصصان تاکید کردند که در مطالعات فوق هیچ شواهدی مبنی بر تاثیر پیشگیرانه سویا در رابطه با بیماری‌های قلبی در مردان مشاهده نشد.
هرچند علت قطعی این تفاوت بین زنان و مردان در مورد مصرف سویا هنوز مشخص نیست اما متخصصان احتمال می‌دهند که عواملی چون هورمون‌های جنسی و همچنین عادات تغذیه‌ای و سبک زندگی در این زمینه تاثیرگذار هستند.
شرح این مطالعه در مجله بین‌المللی همه‌گیرشناسی منتشر شده است.

پفک و نوشابه‌های گازدار عامل کوتاه قدی کودکان



مسئول انجمن علمی تغذیه با شیر مادر در گفت‌وگو با فارس عنوان کرد
 مسئول انجمن علمی تغذیه با شیر مادر با اشاره به اینکه پفک و نوشابه‌های گازدار فقط کالری‌زا بوده و باعث افزایش وزن کودک می‌شود، گفت: این مواد به دلیل نداشتن پروتئین در کوتاهی قد کودکان تأثیر دارد.
خبرگزاری فارس: پفک و نوشابه‌های گازدار عامل کوتاه قدی کودکان

فرید ایمانزاده در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس با اشاره به اهمیت تغذیه مناسب کودکان با مواد غذایی سالم اظهار داشت: تمام غذاهایی که خوردنی هستند ولی ارزش غذایی ندارند مانند پفک و نوشابه‌های گازدار فقط کالری‌زا بوده و از پروتئین مناسبی برخوردار نیستند که می‌توانند در رشد کودکان تأثیر منفی بگذارند.
وی افزود: همچنین به دلیل وجود مواد افزودنی زیاد در این مواد از جمله پفک و نوشابه‌گازدار باعث افزایش آلرژی در کودکان می‌شود به دلیل تغییرات در روده‌ها نیز باعث عدم جذب مواد در بدن کودک می‌شود.
مسئول انجمن علمی تغذیه با شیر مادر خاطرنشان کرد: به دلیل آنکه این نوع مواد پروتئین کافی ندارند و فقط کالری‌زا هستند در نتیجه وزن کودک افزایش می‌یابد ولی به دلیل نداشتن پروتئین‌ها قد کودک رشد مناسبی پیدا نمی‌کند.

هشدار در مورد زیاده روی کودکان در مصرف تن ماهی


سمومیت، سرطان، اختلال شنوایی و عصبی در کمین

 پزشکان بر اساس تحقیقات خود درباره زیاده روی کودکان در مصرف تن ماهی به خاطر احتمال مسمومیت هشدار دادند.
خبرگزاری فارس: پزشکان درباره زیاده روی کودکان در مصرف تن ماهی هشدار دادند

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری خاورمیانه، تحقیقات پزشکی هشدار داد: زیاده روی کودکان در مصرف تن ماهی ممکن است آنها را در معرض مسمومیت جیوه قرار دهد که می‌توان از بروز آن پیشگیری کرد.
این تحقیقات بر لزوم این نکته تاکید کرد که اولیا برای کاستن از احتمال ابتلا به مسمومیت جیوه، مراقب فرزندان خود در زمینه میانگین مصرف تن ماهی و ماهی هایی که ماده جیوه در گوشت آنها افزایش می‌یابد، باشند به گونه‌ای که میانگین مصرف برای کودکان کمتر از 55 پوند، باید یکبار در ماه باشد.

آنچه پزشك هنگام ويزيت بايد بداند


جام جم آنلاين: بارها به پزشك مراجعه كرده‌ايد، در هريك از ويزيت‌ها معمولا نكاتي را فراموش كرده‌ايد تا به پزشكتان اطلاع دهيد و در اكثر موارد به دليل منتقل نشدن اطلاعات صحيح به پزشك، درمان شما با مشكل مواجه شده است؛ اما با رعايت نكاتي مي‌توانيد از مراجعه به پزشك نتيجه مطلوب را كسب كنيد.
در بسياري از موارد زماني كه شما به پزشك مراجعه مي‌كنيد با بسياري اصطلاحات پزشكي مواجه مي‌شويد و بعد از خروج از مطب معمولا درباره بيماريتان گنگ هستيد، اما نبايد اين نكته را فراموش كنيد كه هر چقدر درباره بيماريتان آگاهي داشته باشيد، درمان آن سريع‌تر صورت مي‌گيرد. به اين دليل سعي كنيد از پزشكتان بخواهيد تا شما را از آنچه در بدنتان اتفاق افتاده، آگاه سازد.
سه سوال اصلي
پرسيدن سه سوال از پزشك به شما كمك خواهد كرد كه آگاهانه مطب او را ترك كنيد. اين سوالات عبارت است از: مشكل اصلي من چيست؟ چه اموري را بايد انجام دهم و از چيزهايي بايد پرهيز كنم؟ و رعايت اين موارد چه كمكي به روند درمان بيماري من خواهد كرد؟
آلرژي به دارو
اگر شما به داروهاي خاصي حساسيت داريد و اين حساسيت دارويي را به پزشك اطلاع ندهيد، درمان به نوعي با مشكل مواجه مي‌شود. بهترين كار اين است كه شما روي دفترچه درماني خود يا روي كارتي كه به عنوان شماره پرونده در اختيارتان قرار مي‌گيرد، داروهايي را كه به آن حساسيت داريد يادداشت كنيد تا به پزشك متذكر شويد.