پوست پیاز را دور نريزيد


8-153.jpg
پزشكان توصیه می‌كنند از این پس وقتی وارد آشپزخانه شدید، پوست‌های خشك پیاز را دور نریزید چون این پوست‌ها غنی از تركیبات مفید و سودمند برای سلامت انسان هستند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از پايگاه اينترنتي "ميگنا"، به گفته متخصصان، پوست قهوه‌ای و خشك و لایه‌های بیرونی پیاز سرشار از فیبر خوراكی و فلاوونوئیدها بوده و لایه‌های خارجی پیاز كه آنها را دور می‌ریزید، حاوی تركیبات سولفوری هستند.
وانیزا بنیتز، از متخصصان دپارتمان شیمی كشاورزی در دانشگاه مادرید در اسپانیا، با انجام مجموعه‌ای از آزمایش‌هاي جدید و با همكاری گروهی از كارشناسان انگلیسی دانشگاه كرانفیلد، تمام اجزای پیاز را به دقت بررسی كردند.
به گزارش پایگاه اینترنتی آرتریوسیت، این آزمایش‌ها نشان داد كه پوست قهوه‌ای و خارجی پیاز سرشار از فیبر خوراكی و تركیبات فنولیك شامل كوئرستین و سایر فلاوونوئیدها است كه خواص درمانی و پزشكی دارند.

هشدار براي مصرف مکمل‌ها و داروهاي اينترنتي


گروهي از متخصصان در دانشگاه تولوز هشدار دادند: مصرف مکمل هاي غذايي و داروهايي که در اينترنت تبليغ مي شوند، براي سلامتي مضر است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)- منطقه خراسان و به نقل از Destination sante ، بيش از دوسوم اين مکمل ها حاوي حجم بالايي از مواد دارويي کنترل نشده هستند.
اين کارشناسان تغذيه اظهار کردند: اگر چه مصرف اين قبيل مکمل ها در کاهش وزن يا جلوگيري از افسردگي موثر است، اما عوارض جانبي را نيز به همراه دارند که اغلب مصرف کنندگان از آن غافل هستند.

چای برای بهبود پوکی استخوان مفید است


 محققان به تازگی دریافته اند که مصرف روزانه چای می تواند به بهبود پوکی استخوان و رفع عوارض ناشی از آن کمک کند.

به گزارش روزنامه فیگارو، چای از ابتلا به بیماری های قلبی، ‌قلبی عروقی،‌ پوکی استخوان و شکستگی ها جلوگیری می کند. این درحالی است که این فواید در قهوه وجود ندارد.

نوشیدن چای این روزها در برخی از کشورها به فراموشی سپرده شده و جای خود را به مصرف سایر نوشیدنی ها داده است؛ این درحالی است که با توجه به فواید زیاد این نوشیدنی برای بدن، این مساله یک اشتباه بزرگ به شمار می رود.

به اعتقاد برخی از پزشکان نوشیدن چای حتی بهتر از نوشیدن آب است.

دکتر راکستون در این باره می گوید،‌ اگر آب می تواند جایگزین تمام مایعات شود، چای نیز نه تنها دارای این خاصیت است بلکه دارای آنتی اکسیدان ها است و این دو مزیت اصلی چای به شمار می رود.

اختلال رشد در کودکان با افراط در مصرف شکلات و شیرینی

 اختلال رشد در کودکان از تاثیرات منفی  مصرف بي رويه شكلات و شيريني است.
به گزارش وب دا، کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور ضمن بیان این مطلب افزود: مصرف بی رویه شکلات و شیرینی موجب بي اشتهايي و سيري كاذب در كودكان شده، آن ها را از مصرف وعده هاي اصلي غذايي باز مي دارد در نتيجه موجب اختلال رشد آنها می شود.
لیلا شورورزی گفت: به والدين توصيه می شود حداقل، در منزل از نگهداشتن شكلات و شيريني به مقدار زیاد خودداري كنند و به اين ترتيب، دسترسي دائمي كودكان به اين خوراكي ها را كاهش دهند.
وی متذکر شد: از دادن شكلات و شيريني به عنوان جايزه خودداري كرده و با تنظيم يك برنامه منظم، تعداد شكلات و شيريني كـه دانش آموز در طول روز مصرف مي كند را كنترل کنند.
وی اظهار داشت: براي جلوگيري از خراب شدن دندان ها بايد به كودكان آموزش داد كه پس از خوردن مواد قندي و شيريني بويژه شكلات ها و آب نبات هايي كه به سطح دندان مي چسبند، دهان و دندان هاي خود را با آب و حتي الامكان مسواك شستشو دهند تا به دندانها آسیب کمتر برسد.

درمان نفروپاتي ديابتي با بهره‌گيري از ذرت بنفش


آنتوسيانين‌هاي موجود درتركيبات ذرت ارغواني رنگ مي‌تواند در آينده به درمان نفروپاتي ديابتي كمك كند.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه انجمن فيزيولوژي آمريكايي محققان وزارت غذا و تغذيه و دپارتمان بيوشيمي از دانشگاه‌هاليم كره جنوبي با بررسي فعاليت‌هاي سلولي و ملكولي آنتوسيانين‌هاي ذرت ارغواني يا بنفنش رنگ دريافتند كه اين ذرات مي‌تواند مسيرهاي متعدد درگيرشده در توسعه بيماري نفروپاتي ديابتي را مهاركرده و به درمان آن كمك كند.
براساس اين گزارش محققان با انجام آزمايشات خود و بررسي اثر ذرت بنفش روي سلول‌هاي اندوتليال كشت شده تحت شرايط هايپرگلايسمي كليه بر بافت كليه موش‌هاي ديابتي در شرايط آزمايشگاهي مشاهده كردند عملكرد زيستي آنتوسيانين‌هاي موجود در تركيب اصلي ذرت ارغواني مي‌تواند در مقابل عوامل مهمي كه منجر به نفروپاتي ديابتي مي‌شوند از كليه‌ها محافظت كند.
نتايج حاصل از اين گزارش مي‌افزايد كه اثر حفاظتي توسط ذرت بنفش عليه سلول‌هاي مزانژيال فعال مي‌تواند روش‌هاي درماني خاصي را پديد آورد و گلومرولونفريت وابسته به ديابت و التهاب كليه را هدف قرار دهد و در نهايت مكمل‌هاي ذرت بنفش رنگ مي‌توانند يك استراتژي مهم در جلوگيري از بيماري عروق كليوي ناشي از ديابت نوع 2 محسوب شود.
گفتني است نفروپاتي ديابتي به بيماري كليوي ثانوي بيماري ديابت گفته مي‌شود كه در اين بيماري عملكرد كليه‌ها در اثر ديابت كليه دچار اختلال شده و پروتئين دفع مي‌كنند.

تمرينات ورزشي، ميزان اشتها را كاهش مي‌دهد

 نتايج يك تحقيق نشان داد؛

انجام فعاليت‌هاي ورزشي ميزان اشتها و انگيزه‌هاي خوردن غذا را كاهش مي‌دهد.  
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه پزشكي – علمي ورزش وتمرينات ورزشي، محققان با بررسي امواج مغزي 18 زن با وزن طبيعي و 17 زن مبتلا به چاقي مفرط با نشان دادن تصاوير غذاها به آنها در دو روز جداگانه شامل يك روز بعد از انجام 45 دقيقه پياده‌روي سريع روي تردميل و يك روز بدون انجام پياده‌روي دريافتند كه واكنش توجهي افراد به تصاوير مواد غذايي پس از انجام تمرينات شديد ورزشي كاهش مي‌يابد.
نتايج حاصل از اين گزارش پس از نشان دادن 240 عكس شامل 120 عكس از مواد غذايي و 120 عكس گل بعنوان يك عامل كنترلي در گروه مورد مطالعه پس از انجام ورزش صبحگاهي و بدون انجام ورزش همچنين مي‌افزايد كه 45 دقيقه ورزش در اين افراد نه تنها باعث توليد واكنش‌هاي پايين‌تر مغز به تصاوير مواد غذايي انجاميد بلكه افزايش فعاليت فيزيكي افراد را در همان روز بدون در نظر گرفتن شاخص توده بدني (BMI)آنها افزايش داد.

كاهش فشارخون با نوشيدن آب زغال اخته

  نوشيدن آب كم كالري زغال اخته مي‌تواند منجر به كاهش فشار خون در افراد سالم شود. 
به گزارش وب‌دا، به نقل از يافته‌هاي جديد از نشريه انجمن قلب آمريكا محققان در يك مطالعه با اندازه‌گيري اثرات نوشيدن آب كم كالري زغال اخته و مقايسه آن با اثرات نوشيدن دارونما (پلاسبو) روي تعدادي از افراد به طور روزانه براي مدت 8 هفته بعنوان بخشي از يك رژيم غذايي كنترل شده دريافتند كه نوشيدن آب زغال اخته فشارخون را تا حد بسياري كاهش مي‌دهد.
نتايج حاصل از اين گزارش با اندازه‌گيري فشارخون افراد مورد آزمايش، در ابتدا، اواسط و پايان دوره مطالعه حاكي از آن است كه آب زغال‌اخته ميزان فشارخون افرادي كه از آن نوشيدند را به طور قابل توجهي از ميانگين 73/121 ميلي‌متر جيوه به 70/118 ميلي‌متر جيوه كاهش داده است.
براساس اين گزارش محققان افزودند هيچ كاهش فشاري شامل حال گروهي كه نوشيدني پلاسبو را استفاده كردند مشاهده نشده است.
به گفته محققان آب زغال اخته كه سرشار از منابع آنتي اكسيداني است و اين منابع به طور طبيعي در مولكول‌هاي ميوه، چاي و بسياري از مواد غذايي ديگر هستند، در اين تحقيق و نيز تحقيقات ديگر با كاهش فشارخون همراه شده است. 

سالمندان براي تأمين ويتامين د از مكمل ها استفاده كنند

 كمبود ويتامين د موجب پوكي استخوان مي شود؛

با افزايش سن از توانايي پوست براي ساختن ويتامين د كاسته مي شود بنابراين افراد مسن از مكمل ها براي تامين مقادير كافي ويتامين د استفاده كنند.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با بيان اين مطلب اظهار اشت:‌ ويتامين د براي جذب كلسيم در بدن ضروري است و بدون مقادير كافي ويتامين د،‌ بدن قادر به جذب كلسيم از مواد غذايي نيست و كلسيم مورد نياز خود را از استخوان ها برداشت مي كند كه در نهايت منجر به پوكي استخوان مي شود.
دكتر زهرا عبداللهي افزود:‌ ويتامين د از دو منبع تابش نور مستقيم آفتاب به پوست و در شير غني شده،‌ زرده تخم مرغ،‌ ماهي هاي آب شور و جگر نيز وجود دارد.
‌ وي تصريح كرد: ورزش نيز براي سلامت استخوان ها مهم است و فعاليت بدني منظم در دوران كودكي و نوجواني به داشتن استخوان هاي سالم كمك مي كند همچنين بهترين ورزش براي استخوان، ورزش هاي همراه با تحمل وزن مثل پياده روي،‌ پرش و بالا رفتن از پله است.

غذاي متنوع با ظاهري زيبا اشتهاي كودكان را باز مي كند


براي ترغيب كودك به غذا خوردن بايد غذاي او را متنوع، خوشرنگ، خوشبو و به صورت اشتها آور تهيه كرده و زمان غذا خوردن را براي او دلپذير و لذت بخش كرد.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهدشت،‌ درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌ با بيان اين كه كودكان با عادات غذايي بد متولد نمي شوند، ‌اظهار داشت: والدين بايد به خاطر داشته باشند كه اگر كودك گاهي اوقات علاقه به خوردن غذا نشان نمي دهد احتمال دارد كه اين امري طبيعي و ناشي از كاهش موقتي اشتهاي او باشد.
سعيده معاني افزود:‌ والدين اكثر كودكاني كه خوب غذا نمي خورند و بهانه گيري مي كنند، نمي دانند كه كودك آنان در حال تغييرات عادات غذايي در طول زندگي خود مي باشند و اين والدين معمولا با فشار، كودك خود را وادار به غذا خوردن مي كنند يا با شوخي، ادا و حقه غذا را داخل دهان او مي گذارند كه اين اعمال سبب مي شود كودك نسبت به غذا خوردن مقاومت كند و در سال هاي بعد هم دچار مشكلات بيشتر شود.

داشتن يك برنامه غذايي مناسب در شيردهي به تعادل وزن مادر كمك مي كند

 براي داشتن يك برنامه غذايي مناسب در شيردهي بايد به ميزان اضافه وزن مادر در دوران بارداري و وضعيت كنوني اش توجه شود.
به گزارش خبرنگار وب دا،‌ دكتر سوسن پارساي متخصص تغذيه با بيان اين مطلب اظهار داشت: اين حقيقت دارد كه مادر براي شير ساختن و شير دادن به انرژي بيشتري نياز دارد اما اين انرژي به شرايط مادر و ميزان اضافه وزنش در دوارن بارداري دارد و به هيچ وجه براي همه مادران يكسان نيست.
وي افزود:‌ بعضي از خانم ها به غير از اضافه وزن دوران بارداري فقط 2 تا 4 كيلوگرم چربي در بدن خود ذخيره مي كنند اين گروه از مادران مي توانند بدون آنكه غذاي خود را خيلي زياد كنند به فرزندشان شير دهند و پس از دوران شيردهي هم به وزن طبيعي خود برسند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تصريح كرد: اگر اين كار درست انجام شود،‌ مادر حدود 2 كيلوگرم در ماه، كاهش وزن خواهد داشت بدون آنكه محدوديت غذايي داشته باشد يا از رژيم هاي سخت استفاده كند.
وي خاطرنشان كرد: مادري كه وزنش نسبت به قدش كمتر است و در اصطلاح توده بدني اش كمتر از حد طبيعي است بايد ميزان غذاي خود را با توجه به اصول تغذيه صحيح بيشتر كند تا براي توليد شير از ذخاير بدنش استفاده نكند.