نوشیدنی برای داشتن شکم تخت


اگر می‌خواهید شکمی صاف و تخت داشته باشید مصرف این نوشیدنی را به شما توصیه می‌کنیم.
به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛اسموتی هلو برای داشتن شکمی تخت برای هر خانمی مورد توجه است و ما مصرف این نوشیدنی را به شما هم توصیه می کنیم.

مواد لازم برای یک نفر :
شیر بدون چربی : یک پیمانه
هلوی یخ‌ زده : یک پیمانه
روغن تخم کتان : 2 قاشق چای‌خوری ( سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع است )
طرز تهیه :
شیر و هلوهای یخ زده را درون دستگاه همزن ریخته و به مدت یک دقیقه دستگاه را روشن کرده و آن‌ها را مخلوط کنید.
مخلوط تهیه شده را درون لیوان مورد نظر ریخته و روغن تخم کتان را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.

دانستنی‌هایی درباره ‌ سیب‌زمینی


سیب‌زمینی علاوه بر ویتامین ث حاوی املاح مفید دیگری مثل پتاسیم، فسفر، آهن و منیزیم است. سیب‌زمینی تقویت‌کننده قلب، محکم‌کننده لثه، مسکن درد و زخم معده است. بسیاری از مردم اگرچه فراوان سیب‌زمینی مصرف می‌کنند، اما آشنایی اندکی با آن دارند‌‌؛ آن‌قدر که در باورهایشان سیب‌زمینی را بی‌بخار و بی‌خاصیت می‌دانند! یا وقتی با سیب‌زمینی‌هایی به رنگ قهوه‌ای، قرمز، بنفش و سفید مواجه می‌شوند، متعجب می‌شوند و می‌پرسند: «سیب‌زمینی است!؟» بنابراین خوب است بدانید:
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛بیش از 90 نوع سیب‌زمینی با طعم، اندازه، رنگ و استفاده‌های متفاوت در جهان وجود دارد.منبع عظیمی از نشاسته، پتاسیم، ویتامین ث و کلسیم است. درصدهایی از ویتامین B6، مس، منگنز و بسیاری مواد و عناصر مفید دیگر هم دارد.بخش اعظم پروتئین، ویتامین ث و به‌ویژه فیبر آن در پوست و بخش نزدیک پوست ذخیره شده است. به همین سبب بهتر است همراه با پوست پخته و مصرف شود. به جای جدا کردن پوست، آن را با برس زیر آب بشویید. اگر این شیوه را دوست ندارید و سیب‌زمینی را پوست می‌گیرید، لایه‌ای بسیار نازک از آن را جدا کنید.
بهترین شکل مصرف آن تنوری است با کالری اندک و فواید بیشتر، بعد آب‌پز و بعدتر و بدتر هم سرخ کرده یا همان خلالی با کالری بسیار زیاد و فواید کمتر.در خرید آن دقت کنید که سفت، با پوستی صاف و به رنگ زرد طلایی یا خاکی باشد، مرطوب نباشد، جوانه و زوائد و ضایعات نداشته باشد‌؛ و مهم‌تر از همه قسمت‌های سبز رنگ (که سمی است) در هیچ جای آن دیده نشود.جوانه یا قسمت‌های سبز، سمی به نام آلکالوئید تولید می‌کند که سبب فشار خون، تنگی‌نفس، سردرد و اسهال شده، اگر زیاد مصرف شود نقیض بی‌بخاری خود را با ایجاد مسمومیت نشان می‌دهد! در آشپزخانه مدام آن‌ها را بررسی کنید تا اگر جوانه‌زده یا سبز‌شده است، این قسمت‌ها را جدا کنید.

شکلات تلخ یا شیرین، بخوریم یا نخوریم؟


شکلات، یکی از پرطرفدارترین و محبوب ترین موادغذایی است که در سراسر جهان مصرف می شود. بسیاری از کشورهای جهان میلیون ها دلار از درآمد خود را صرف تولید یا واردات این خوراکی خوشمزه می کنند و مصرف کنندگان در هر سن و جنس از این خوراکی استقبال می کنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛ شکلات کاکائو که کمتر فردی به آن بی علاقه است، از درخت کاکائو و از دانه های آن برداشت می شود و به هر محصولی که از کاکائوی جامد یا کره کاکائو به دست آید، گفته می شود.خوب است در این مطلب به تاریخچه این ماده غذایی خوشمزه اشاره کنیم و این که چگونه تولید کنندگان توانسته اند سلیقه های متنوع مردم سراسر جهان را در تهیه شکلات لحاظ کنند و آن ها را راضی نگه دارند.

تاریخچه شکلات

شکلاتی که ما امروز آن را در بسته بندی های زیبا می بینیم، در اصل از درخت کاکائو در مکزیک و آمریکای جنوبی و مرکزی به دست می آید و تاریخچه استفاده از آن به ۱۱۰۰ سال قبل از میلادمسیح بر می گردد.

خوردن شکلات یک عادت است نه نیاز


مصرف شکلات در برخی موارد باعث اختلال خواب، هوشیاری و بیداری بیشتر و حتی تشدید مشکل بیش فعالی در کودکان می شود.دکتر کورش جعفریان با بیان این مطلب به خراسان می گوید: مصرف به اندازه شکلات به ویژه در کودکان مفید است اما مصرف بیش از اندازه باعث اختلال خواب در آن ها می شود به ویژه کودکانی که زمینه اختلال خواب دارند.

دکتر جعفریان با بیان این که شکلات خوردن نه یک نیاز بلکه عادت است، تصریح می کند: این که بعضی می گویند نمی توانند شکلات نخورند چون به آن عادت کرده اند و بدنشان نیاز دارد، از اساس نادرست است. زیرا هر ماده غذایی، طبق عادت جزو برنامه روزانه فرد می شود و حتی عادت شکلات خوردن را می توان از سر کودکان انداخت. برای این کار باید مرحله به مرحله سعی کرد میزان شکلات را کم کرد تا کم کم کودک شکلات کمتری بخورد
.


چگونه با پيري پوست مبارزه كنيم؟


10-drnilforoushzadeh-piic.jpgمتخصصين پوست اظهار کردند: مراقبت هاي پوستي، رعايت بهداشت، استفاده از داروها و لوازم بهداشتي و آرايشي مناسب از پيري زودرس پوست جلوگيري مي کند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)- منطقه خراسان، مصرف روزانه مواد غذايي حاوي ويتامين C مانند مرکبات و استفاده از کرم ها و سرم هاي حاوي ويتامين C براي پوست مفيد است.
به گفته پژوهشگران، کرم هاي حاوي ويتامين C از آسيب هاي ناشي از اشعه UV جلوگيري کرده و توليد کالوژن در پوست را افزايش مي دهند. افزايش کالوژن نيز از چروک شدن پوست پيشگيري مي کند.
همچنين متخصصين پوست امروزه استفاده از کرم هاي شب را توصيه نمي کنند و معتقدند که بهتر است پس از سن 45 سالگي پوست در طول شب تنفس داشته باشد.
پژوهشگران توصيه مي کنند اگر پوستي معمولي داريد از کرم هاي مخصوص پوست هاي خشک استفاده کنيد. مصرف کرم هاي چرب در فصل سرما و براي افراد ميان سال از خشکي پوست و چروک شدن آن جلوگيري مي کند.

شناسايي ملكولي جديد براي كاهش وزن


محققان موفق به شناسايي ملكولي به نام اينترلوكين – 6 در سيستم ايمني بدن شدند كه مي‌تواند در جهت لاغري افراد گام بردارد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي محققان دانشگاه گوتنبرگ سوئد ملكولي به نام اينترلوكين -6 را در بدن شناسايي كردند كه علاوه بر نقش مهمي كه در مبارزه با عفونت‌ها دارد مي‌تواند به كاهش وزن نيز كمك كند.
براساس اين گزارش محققان دريافتند كه انواع خاصي از سلول‌ها در مغز وجود دارند كه تحت تأثير ملكول اينترلوكين -6 موادي توليد مي‌كنند كه نه تنها بر احساس ما از گرسنگي و سيري تأثير مي‌گذارد بلكه توانايي بدن را براي سوزاندن چربي تحت كنترل قرار مي‌گيرد و اين عاملي است كه توضيح مي‌دهد كه چرا سطح بالايي از ملكول اينترلوكين -6 منجر به كاهش وزن مي‌شود.
نتايج ديگر اين مطالعه با بازنگري مطالعات قبلي نيز نشان مي‌دهد كه چربي مدلي از موش‌ها با فقدان اين ملكول افزايش مي‌يابد و آنها چاق مي‌شوند و سوخت و ساز بدن آنها با تزريق اينترلوكين -6 به طور مستقيم به مغز آنها افزايش مي‌يابد.
به گفته محققان اگر چه هنوز مكانيسم چگونگي تأثير اينترلوكين -6 در مغز بر روي وزن بدن هنوز به طور كامل درك نشده است اما روشن است كه افرادي كه مغز آنها قادر به توليد مقادير بالاي اين ملكول است در برابر چاقي و اضافه وزن محافظت مي‌شوند و نتايج اين تحقيق مي‌تواند در طولاني مدت به افراد در مباره با چاقي كمك كند. 

جينكوبيلوبا، تأثيري در بهبود حافظه ندارد

مكمل‌هاي درخت چهل سكه يا جينكوبيلوبا نتايج مطلوبي در بهبود حافظه و تمركز افراد ندارد. 
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي محققان دانشگاه هرتفورشاير با بررسي داده‌هاي يك متاآناليز حاصل از 13 آزمايش تصادفي كنترلي بر روي بيش از 1000 فرد سالم در تمام سنين دريافتند كه عصاره درخت جينكوبيلوبا تأثيري بر عملكرد شناختي افراد ندارد.
براساس اين گزارش محققان افزودند: عصاره درخت چهل سكه كه به طور گسترده‌اي براي چند سال جهت كاهش مشكلات رواني و ذهني مرتبط با افزايش سن استفاده مي‌شود اخيراً به عنوان مكمل افزايش حافظه براي افراد سالم به بازار عرضه شده است كه نتايج اين يافته‌ها نشان مي‌دهد كه مصرف اين مكمل‌ها هيچ تأثيري بر تقويت حافظه در هر سني نداشته و استفاده از آنها صرفاً وقت و پول افراد را هدر مي‌دهد.
همچنين مطالعات نشان داده‌اند كه هيچ مدركي مبتني بر حمايت از مصرف اين مكمل‌ها جهت حفاظت از بيماري آلزايمر وجود ندارد.
به گفته محققان درخت چهل سكه بيلوبا قديمي‌ترين گونه درخت است كه در طب سنتي و گياهي چيني براي هزاران سال مورد استفاده قرار گرفته است كه امروزه محصولات گياهي آن به ويژه در اروپا و شمال آمريكا بدون نسخه براي درمان اختلالات خوني، افزايش حافظه و تلاش براي رفع بيماري آلزايمر به بازار عرضه شده است. 

روش نگهداري سالم برنج در خانه


نوشته : آسیه حسن زاده 
تاريخچه و مشخصات گياه شناسي
كشت برنج تقریبا چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح در كشورهای هند و چین متداول بوده است. پس از گندم، برنج دومین غله مهم در دنیا محسوب می‌شود و براساس شواهد موجود، این محصول قرن‌ها پیش از میلاد مسیح و در زمان هخامنشیان رواج داشته و امروزه پرمصرف‌ترین غذای دو سوم جمعیت جهان را تشكيل مي‌دهد. برنج گیاهی است که دارای ارقام زودرس (طول دوره رشد ۱۳۰ تا ۱۴۵ روز)، متوسط‌رس (۱۵۰ تا ۱۶۰ روز) و ارقام دیررس (۱۷۰ تا ۱۸۰ روز) می‌باشد. زمان برداشت برنج با توجه به دمای هوا معمولا از ماه‌های مرداد و شهریور شروع می‌شود و تا اوایل آذر ادامه می‌یابد. دو گونه اصلی و مهم برنج شامل: برنج «جاپونیکا» با نام علمي‌Oryza sativa japonica و برنج «ایندیکا» با نام علمي‌sativa indica می‌باشد. كشت برنج در ایران نيز در نواحی شمالی كشور و حتی استان خوزستان تاریخچه طولانی دارد. از انواع برنج ایرانی می‌توان به گرده، دابو، طارم، چرام، صدری (شامل انواع دم‌سیاه، دم‌زرد و دم‌سرخ)، بینام، چمپا و... اشاره کرد. از تیپ‌های اصلاح نژاد شده و پرمحصول نيز مي‌توان از سفیدرود و خزر نام برد. از نظر میزان تولید برنج، استان مازندران رتبه اول را داشته و گیلان، گلستان، فارس و خوزستان در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

ويژگي‌هاي یک رستوران خوب


نوشته  : دکتر تیرنگ نیستانی 
...آخر هفته‌ها که بار خستگی یک هفته کار بر دوشمان سنگینی مي‌کند، کیفی دارد با خانواده بیرون رفتن و گشت و گذار ... در گذشته‌ای نه چندان دور، بیشتر خانم‌ها خانه‌دار بودند، ولی امروزه بسیاری از خانم‌ها علاوه بر کار در منزل، در بیرون از خانه هم به کاری مشغولند تا هم بیشتر «احساس بودن» کنند، و هم سهمي‌داشته باشند در آوردن نانی که در سفره گذارده مي‌شود ... به هرحال، خانه‌دار یا شاغل، چندان فرقی نمي‌کند ... هر دو کار آنقدر هست که شوق بیرون زدن از خانه را در دل زنده کند ... خیلی از خانم‌ها دوست دارند در آن روز به خود مرخصی بدهند و دغدغه آشپزی و شستن ظرف‌ها و از این جور چیزها را هم نداشته باشند ... خوردن غذا در یک رستوران و گذراندن دمي ‌با فراغ بال در جمع خانواده در یک محیط آرام یکی از تفریحات خوب در همه جای دنیا است ... اما کیست که بخواهد خوشی این اوقات کوتاه، به قیمت خدای ناخواسته ناخوشی کوتاه یا درازمدت تمام شود؟ ... بنابراین اگر بنا بر صرف غذا در یک رستوران باشد، ترجیحاً باید به یک رستوران «خوب» رفت. اما معیارهای خوبی یک رستوران چیست؟
 

معيارهاي يك رستوران خوب
بخش بزرگی از معیارهای خوب بودن یک رستوران رعایت موازین بهداشتی در آن است. البته در غالب رستوران‌ها، اگر نگویم همه آنها، امکان دیدن آشپزخانه و چگونگی تهیه غذاها وجود ندارد، اما معیارهایی هست که شاید خبر از «سرّ درون» بدهد، به طور مثال:

معجزه بتاگلوكان در سلامتي


نوشته : بهارک آقاپور دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه 
جو دو سر گیاهی است علفی به ارتفاع یک متر یا بیشتر، دارای میوه‌هایی شبیه به جو که برگ‌های این گیاه باریک، بلند و نوک تیز است. ساقه‌ آن نسبتاً نازک و قسمت مورد استفاده گیاه، دانه آن مي‌باشد. جو دو سر از خانواده گندمیان است و دارای گل‌های بسیار ریز و نامشخص بوده و این گل‌ها در دستجاتی که اصطلاحاً سنبله نامیده می‌شوند قرار گرفته‌اند. جو دو سر در مقایسه با دیگر غلات، از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و از نظر چربی و پروتئین، بسیار غنی بوده و حاوی مقدار بالایی بتاگلوکان نیز مي‌باشد. بتاگلوکان در گروه غذاهای عملگرا یا فراسودمند (Functional Food) قرار دارد. غذاهای عملگرا به غذاهایی اطلاق مي‌شود که از مواد طبیعی مشتق شده و باید به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه مصرف شوند تا موجب تنظیم عملکرد قسمت‌های مختلف بدن و در نهایت ارتقاي سلامت گردند.
بتاگلوکان چیست؟ 

دانه جو یکی از مهم‌ترین غلات است و از گذشته دور تا امروز، به عنوان یک منبع غذایی مهم، در نقاط مختلف دنیا، مورد استفاده و توجه بوده است. با توجه به اینکه جو حاوی مقادیر بسیار زیادی فیبر محلول از جمله بتاگلوکان مي‌باشد، به عنوان دانه غذایی مناسب جهت استفاده در رژیم غذایی شناخته شده است.