این نکات را درباره تغذیه سالمندان راعایت کنید


استفاده از یك رژیم غذایی سالم و داشتن عادات غذایی صحیح، به همان اندازه كه برای كودكان و نوجوانان مهم است، برای افراد مسن و سالمند نیز اهمیت بسیاری دارد. پیری یك انتخاب نیست، بلكه دستور و فرمانی است كه به ناچار و بدون استثنا همه باید آن را بپذیرند!.شما در حالی كه زندگی می‌كنید، در واقع هر روز به سن پیری نزدیك‌تر و پیرتر می‌شوید. البته با پیشرفت‌هایی كه در زمینه سلامت و بهداشت عمومی و درمان‌های پزشكی صورت گرفته، طول عمر افراد بسیار بیش‌تر از قرون گذشته شده است.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ملت ما گذشت زمان، خواه ناخواه از نظر بیولوژیكی بر روی بدن، از جمله قلب، ریه، گوش، چشم و مغز تاثیر می‌گذارد و هر چه پیرتر می‌شویم، هر یك از اعضای بدن به‌طور بالقوه از نظر عملكرد و كارایی ضعیف‌تر می‌شود. از طرفی، هر فرد مسنی می‌تواند با داشتن یك تغذیه مناسب و سالم، نشانه‌های پیری را چه از نظر ظاهری و چه از نظر اندام‌های بدن كاهش داده و طوری برنامه‌ریزی كند كه آنها در دوران پیری بهتر كار كنند.

سبزی هایی بر علیه آلرژی


فصل‌ها در کنار زیبایی که دارد در برخی مواقع بسیار بی‌رحم نیز می‌شود؛ بخشی از بیماری‌های آلرژیک در این فصل به وجود می‌آیند و مقابله با آنها بسیار سخت است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مشرق، این روزها در فصل پاییز آلرژی در اوج خودش قرارگرفته است و بهتر است تا با آن به جدیت مقابله کنیم؛ یکی از راه‌های درست این مبارزه استفاده از سبزیجات در مقابل آلرژی است.

*جعفری


بر طبق آخرین تحقیقاتی که در سال گذشته انجام گرفته است؛ یکی از سبزیجاتی که می‌توان از آن برای مبارزه با آلرژی استفاده کرد جعفری است؛ جعفری به همراه بو و عطر بسیار دلپذیری که دارد می‌تواند شما را مقاوم در برابر آلرژی‌ها کند.

*سیر و پیاز

یکی از دیگر از سلاح‌های مبارزه با آلرژی موادی هستند که شامل کورستین باشند؛ برای اینکه اینگونه مواد را پیدا کنید بهترین گزینه برای شما می‌تواند سیر و پیاز باشد و بهتر است تا از آنها در بیشتر غذاهای خود استفاده کنید.

مادران شیرده بیشتر به تغذیه خود توجه کنند

شیر مادر در 6 ماهه اول زندگی تنها منبع تغذیه نوزاد بوده و نوع تغذیه مادر تاثیر بسزایی در روند رشد نوزاد دارد.
سودابه سلطان زاده کارشناس تغذیه در گفتگو با خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران گفت:  رژیم غذایی مطلوب در سال اول زندگی شامل تغذیه ی انحصاری با شیر مادر در 4 تا 6 ماه اول و پس از آن همراه کردن غذاهای جامد با ترکیب مناسب است به طوری که رفته رفته در پایان سال اول زندگی شیرخوار با انواع مواد غذایی از گروه های غذایی آشنا شود.
وی افزود: باید توجه داشت که یکی از اهداف مهم تغذیه تکمیلی ایجاد رفتار صحیح و مناسب در امر تغذیه کودک است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: در سال اول زندگی وعده های غذایی کمکی پس از تغذیه با شیر مادر به شیرخوار باید داده شود.
اين كارشناس تغذيه در  پایان تصریح کرد: باید این نکته را نیز لحاظ نمود که هر 3 تا 5 روز یک بار می توان ماده ی جدیدی را به غذای کودک اضافه کرد که این فاصله ی زمانی را برای ارزیابی سازگاری غذا و اطمینان یافتن از عدم وجود حساسیت در کودک ضروری است.

همه چیز بخورید و لاغر بمانید

بر اساس کشفیات تازه محققان، می توان همه نوع موادغذایی را خورد و اندام مناسبی داشت تنها‌ در صورتی که این غذاها در ساعات خاصی از روز مصرف شوند.

پایگاه اطلاع رسانی تاپ سانته فرانسه در گزارش اخیر خود روش جدیدی را برای مصرف مواد غذایی ارایه کرده است که از سویˈ آلن دلابوˈ دکتر و مبتکر روش تغذیه ای به نام ˈکرونوˈ ‌ توصیه شده است.

بر اساس این روش تغذیه ای،‌ می توان در تمام روز نان،‌ پنیر، شکلات، استیک و سیب زمینی خورد، لاغر شد و لاغر ماند.

گفته شده این هنر مصرف مواد غذایی در ساعات مختلف روز است؛ اوقاتی که برای ساختار بدن و داشتن وضعیتی بهتر توصیه می شود.

درصورتی که بر اساس عملکرد طبیعی بدن رفتار کنیم،‌ نیازهای بدن به انرژی تامین و‌ سوخت و ساز بدن بهتر انجام می شود و ذخیره سازی نیز صورت نمی گیرد.

چربی خون بالا عامل بیش از نیمی از سکته‌های قلبی است

 
چربی خون بالا عامل بیش از نیمی از سکته‌های قلبی است و از هر 5 سکته‌ مغزی یک مورد به علت چربی خون بالا اتفاق مي افتد.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با اشاره به اين كه چربی، نوعی ماده غذایی و یکی از ترکیبات مهم مورد نیاز بدن انسان است، اظهار داشت: با حذف چربی ترانس (روغن جامد) و جایگزین کردن آن با روغن های مایع مي توان از 40 درصد مرگ های ناشی از بیماری قلبی عروقی پيشگيري كرد.
دكتر زهرا عبداللهي افزود: میلیاردها سلول در بدن برای تبادل فرمان های عصبی و محافظت بافت ها در برابر بعضی از شوک های محیطی مانند سرما و سایر فعالیت های خود به چربی نیاز دارند و تمامی بافت های عصبی، سلول های مغزی و غشای سلول های بدن از چربی است.

بيماران ديابتي مواد غذايي حاوي فيبر مصرف كنند

فیبر به ویژه فیبر محلول در آب، جذب گلوكز (قند) را کند کرده و به کنترل بیماری دیابت کمک میکند.
دكتر فروزان صالحي كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌ ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت:‌ تحقیقات نشان داده که رژیمهای غذایی سرشار از فیبر كه حاوي50 گرم فيبر هستند، کنترل گلیسمیک را در بدن افراد دیابتیک نوع 1 افزایش داده و در این افراد افزایش قندخون کمتر دیده میشود.
وي افزود: اثرات مفید مصرف فیبر در دیابت شامل کاهش میزان قند خون ناشتا، کاهش قند در ادرار، کاهش نیاز به انسولین و افزایش اثر انسولین در بدن افراد دیابتیک میباشد.
اين كارشناس تغذيه با اشاره به اين كه فیبرها در روده مانع رشد برخی از تومورها در بدن میشوند، گفت: بین مصرف زیاد فیبرهای غذایی و سرطان پستان یک رابطه معکوس مشاهده شده است. مصرف فیبرها همچنين میتوانند مانع از ابتلا به سرطان روده بزرگ شود.
دكتر صالحي تصريح كرد: به طور کلی کودکان 2 ساله باید حداقل 5 گرم فیبر در روز دریافت کرده و در ازاء هر سال افزایش سن، 5 گرم بیشتر مصرف كنند برای مثال کودکی که 10 سال دارد باید حداقل 15 گرم فیبر در روز دریافت کند و جوانان و بزرگسالان حداقل 25 گرم فیبر روزانه نیاز دارند.
به گفته كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت،‌ یک رژیم غذایی متعادل که میوه، سبزی، حبوبات و غلات کامل مثل نان سبوسدار در آن وجود داشته باشد نیاز ما را به فیبر و سایر مواد غذايي تامین میكند.

10 علت پنهان چاقي

ترجمه: دکتر علي ملائکه

اگر غذايتان زياد است و تحرک‌تان کم، نبايد از چاق شدن‌تان تعجب کنيد. اما اگر غذاي چنداني نمي‌خوريد و تحرک‌تان هم چندان کم نيست، حق داريد اگر از افزايش وزن‌تان يکه بخوريد...
پزشکان مي‌گويند به‌جز تغذيه، توارث و تحرک، علل ديگري نيز مي‌توانند در افزايش وزن ما نقش داشته باشند. در صفحه «درمانگاه» اين هفته، نگاهي انداخته‌ايم به برخي از مهم‌ترين علل پنهان چاقي.
کم‌خوابي
اگر تا دير وقت بيدار بمانيد، احتمال بيشتري وجود دارد كه آخر شب به غذا خوردن روي بياوريد و به اين ترتيب ميزان کالري دريافتي‌تان افزايش مي‌يابد. از طرفي تغييرات در ميزان هورمون‌ها در اين وضعيت باعث افزايش احساس گرسنگي و اشتها مي‌شود و ديرتر احساس سيري خواهيد كرد.
يائسگي
بيشتر زنان نزديک به زمان يائسگي مقداري وزن اضافه مي‌کنند، اما احتمالا کاهش هورمون‌‌هاي جنسي علت اين افزايش وزن نيست بلكه با بالا رفتن سن، سوخت‌وساز در بدن کند مي‌شود و کالري کمتري مي‌سوزد. از طرفي تغييرات در شيوه زندگي (مانند تحرك كمتر) نيز ممکن است در اين افزايش وزن دخيل باشد اما جايي که در آن چربي در بدن تجمع پيدا مي‌‌کند، ممکن است به يائسگي مربوط باشد. در يائسگي، چربي بيشتر اطراف کمر جمع مي‌شود، نه در ران‌ها و لگن.

تـغـذیـه قـدیمی هـا ۴ غـلط دارد

شما کدام یک از این خطاها را مرتکب می شوید؟

الگوی غذا خوردن شما چگونه است؟ سفره غذای خود را بر اساس یافته های جدید تغذیه ای و نظر متخصصان تغذیه می چینید یا باورهای قدیمی والدینتان در خورد و خوراک شما تاثیر دارند؟ دکتر فولر، نویسنده کتاب «از رژیم غذایی مادرتان پیروی نکنید»، معتقد است...
گذشت زمان بر نوع خوراک ما هم تاثیر گذاشته و نسل امروز نباید از باورهای بسیار قدیمی درباره غذا خوردن پیروی کنند؛ باورهایی که اشاره ای به مهم ترین آنها خواهیم داشت:

● باور اشتباه اول میان وعده اشتها را کور می کند
بسیاری از بزرگ ترهای ما عقیده دارند غذا خوردن باید به ۳ وعده اصلی محدود شود زیرا خوردن مواد غذایی مختلف در بین وعده های اصلی غذایی، باعث کاهش اشتها خواهد شد

ســیـب، متخصص قلب و عروق است


با خوردن یک سیب در روز به مدت 4 چهار هفته، تاثیرات شگفت انگیز و چشمگیر آن را بر اکسیده شدن LDL کشف کردیم و این کاهش 40 درصدی را می‌توان به حالتی تعبیر کرد که فردی را با عروق کرونری (قلبی) عادی با شخص مبتلا به بیماری عروق کرونر مقایسه کنیم.
مطالعات محققان آمریکایی نشان می‌دهد که خوردن یک سیب در روز می‌تواند شما را از مراجعه به متخصص قلب و عروق مصون كند.

محققان این مرکز علمی با مطالعه بر گروهی از افراد میانسال سالم دریافتند که خوردن روزانه یک عدد سیب به مدت چهار هفته، 40 درصد از سطوح مواد مرتبط با بروز سختی شریان‌ها را کاهش می‌دهد.

مصرف کپسول‌های حاوی "پلی فنول"_ نوعی آنتی اکسیدانی که در سیب یافت می‌شود نیز نتایج مشابهی را به همراه دارد اما به اندازه خود سیب ثمربخش نیست.

طی این مطالعه، پژوهشگران متوجه شدند که سیب میزان "لیپوپروتئین باچگالی کم" را که به آن اصطلاحا کلسترول بد یا (LDL) می‌گویند، کاهش می‌دهد.

بهترین روش استفاده از چای سبز در کاهش وزن

تبلیغات وسیعی درباره خواص درمانی چای سبز در کاهش وزن در جامعه، رسانه ها و اینترنت وجود دارد و شاید با انگیزه کاهش وزن و درمان چاقی خود یکی از این محصولات را سفارش داده و با انگیزه لاغر شدن آن را مصرف کرده و نتیجه مطلوب را دریافت نکرده اید.
آفتاب: حتما تا امروز با تبلیغات وسیعی که درباره خواص درمانی چای سبز در کاهش وزن در جامعه، رسانه ها و اینترنت وجود دارد، روبه رو شده اید و شاید با انگیزه کاهش وزن و درمان چاقی خود یکی از این محصولات را سفارش داده و با انگیزه لاغر شدن آن را مصرف کرده و نتیجه مطلوب را دریافت نکرده اید. اگر شما نیز با اتکا به تبلیغاتی که در این زمینه وجود دارد و با هدف لاغری سریع و آسان سراغ چای سبز رفته اید، باید بدانید سخت در اشتباهید، بنابراین به شما پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید تا با جزئیات بیشتر خواص چای سبز به منظور درمان چاقی، اضافه وزن و پیشگیری از ابتلا به این عارضه آشنا شوید.

● چه زمانی چای سبز بخورید اگر تصمیم دارید با مصرف چای سبز با چاقی و اضافه وزن خداحافظی کنید، باید برای مصرف آن در طول روز برنامه ریزی داشته باشید و از مصرف این نوشیدنی گیاهی بدون برنامه پرهیز کنید.
بهترین زمان برای نوشیدن چای سبز به منظور کاهش وزن، ۲ ساعت پس از صرف غذا در وعده های غذایی است. به این ترتیب شما علاوه بر آنکه از خواص درمانی چای برای کاهش وزن بهره می برید، خللی در میزان جذب آهن به وجود نمی آورید؛ زیرا چای سبز همانند چای سیاه موجب کاهش جذب آهن موجود در غذا می شود.