جام جم آنلاين: دمنوشها
و جوشاندههاي گياهي ميان برخي افراد طرفداراني حتي بيش از چاي سياه و سبز
دارد. با اينحال، خواص و طرز تهيه چند دمكرده و جوشانده آشنا شويد اما
يادتان باشد اگر بيماري خاصي داريد قبل از مصرف با پزشك خود مشورت كنيد و
اگر بيمار نيستيد از زيادهروي و مصرف پياپي آنها حتما خودداري كنيد.
دمكرده گلگاوزبان و سنبلالطيب: آرامبخش،
خوابآور، ضد اسپاسم و گرفتگي عضلات، از بين برنده سنگ كليه، افزاينده
ادرار، كاهنده فشارخون. دو قاشق غذاخوري گلگاوزبان را با يك قاشق
سنبلالطيب در قوري چيني ريخته، دو ليوان آبجوش به آن بيفزاييد، كمي نبات
خرد شده اضافه كرده، بگذاريد نيمساعت دم بكشد تا رنگ آلبالويي بگيرد.
جوشانده بهليمو و زيرفون: تببر،
ضد ميگرن و سردرد، ضد آسم و سرماخوردگي، رافع اسهال و تشنج، كاهنده
فشارخون، خوابآور. يك قاشق چايخوري بهليمو را با يك قاشق غذاخوري زيرفون و
اندكي نبات مخلوط كرده، با دو ليوان آب سرد در قوري فلزي بريزيد. پس از يك
ساعت جوشيدن آب، قوري را روي بخار سماور بگذاريد تا محتويات آن دم بكشد.