شناسايي شخصيت افراد با تخم‌مرغ!/شما چه تخم‌مرغي دوست داريد؟

getty-575.jpg
هر فردي در پخت تخم مرغ از سليقه خاصي برخوردار است و اكنون دانشمندان انگليسي دريافته‌اند كه اين سليقه بر شخصيت افراد تاثير داشته و اسراري را در مورد طبقه اجتماعي آنها مشخص مي‌كند.


به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دانشمندان از 1010 بزرگسال بررسي به عمل آورده و دريافتند كه افراد داراي سليقه تخم‌مرغ عسلي بيشتر معاشرتي بوده در حاليكه دوستداران تخم‌مرغ آب‌پز نامنظم هستند.

اين در حالي است كه طبق اين پژوهش دوستداران نيمرو داراي ميل جنسي بيشتر، طرفداران خاگينه محافظه‌كار و املت‌خورها خويشتن‌دار معرفي شده‌اند.


اين پژوهش توسط شركت بين‌المللي Mindlab به سفارش شوراي صنايع تخم‌مرغ انگليس انجام شده كه در حوزه روانشناسي انتخاب خريدار بررسي انجام مي‌دهد.


اين تحقيق همچنين دريافت كه مصرف‌كنندگان تخم‌مرغ عسلي از سايرين شادتر هستند.


همچنين طبق اين بررسي‌ها دوستداران تخم‌مرغ آب‌پز بيشتر ممكن است به طلاق روي بياورند.


طرفداران تخم‌مرغ خاگينه معمولا در ميان طبقه كارگر ماهر و تخم‌مرغ نيمرو بيشتر مورد علاقه افراد بدون فرزند است.

تبديل بيش از 70 درصد نوجوانان چاق به افراد بالغ چاق

 چاقي در كودكي 50 درصد احتمال چاقي در بزرگسالي را افزايش مي‌دهد.
به گزارش وب دا، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز درباره چاقي در كودكان اظهار كرد: پيش از اين چاقي را يك خطر مي‌دانستند ولي اكنون به عنوان يك بيماري محسوب مي‌شود.
دكتر رضا اماني در ادامه افزود: بيماري هايي مانند ديابت نوع دو، برخي سرطان‌ها، بيماري‌هاي كيسه صفرا، سكته مغزي و سكته قلبي از جمله عوارض چاقي است. آمار جهاني پيش‌بيني مي‌كند تا سال 2015 ميلادي بيش از 700 ميليون نفر چاق در جهان وجود داشته باشند. در ايران نيز 61 درصد جمعيت شهري و 50 درصد روستايي داراي اضافه وزن هستند.
 اين متخصص تغذيه خاطرنشان كرد:‌ بيش از 70 درصد نوجوانان چاق به افراد بالغ چاق تبديل مي‌شوند.  20 درصد نوجوانان ايران چاق‌اند يا اضافه وزن دارند. در حال حاضر 500 ميليون نفر از جمعيت جهان چاق‌اند كه از اين تعداد 200 ميليون مرد و300 ميليون زن هستند.

مصرف تخم مرغ در سالمندان دارای کلسترول بالا ممنوع!

تخم مرغ بهتر است به صورت یک روز در میان و یا دو روز در میان، استفاده شود و در صورت کلسترول خون بالا مصرف آن ممنوع است.
به گزارش وب دا، کارشناس امور سالمندی مرکز بهداشت شهرستان یزد با اشاره به مصرف روزانه تخم مرغ در دوران سالمندی توصیه کرد: برای جلوگیری از مشکلات عاطفی و احساسی در سالمندان، بهتر است به عادات غذایی آن ها احترام گذاشت و هر نوع تغییر با ملایمت و به شکلی  دوستانه ایجاد شود.
خدیجه زارع زاده ضمن تاکید بر سرو غذا مورد علاقه سالمند و میل غذا در مکان مناسبی در این دوران گفت: در صورت وجود بی خوابی و کم خوابی از دادن چای و قهوه پیش از خواب خودداری شود. در کم خوابی، مصرف یک لیوان شیر ولرم پیش از خواب مؤثر است.
این کارشناس افزود: در سالمندانی که به دلیل داشتن دندان های مصنوعی قادر به جویدن غذا نیستند، برنج نرم به صورت کته، گوشت های نازک قیمه ای آب پز و نرم، سیب زمینی پخته و پوره شده، سبزی های پخته و پوره شده، آب میوه، نان های نرم و مکمل دار، مرغ پخته و آب آن، تخم مرغ پخته، شیر، ماست و پنیر. توصیه می شود.

كمبود ويتامين D‌ خطر مرگ و مير در سالمندان را افزايش مي‌دهد


سطوح پايين ويتامين D، احتمال بروز مرگ و مير در بزرگسالان مسن را افزايش مي‌دهد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه غدد باليني و متابوليسيم محققان با انجام بررسي‌هاي خود روي 2538 سفيدپوست و سياهپوست آمريكايي در سنين 79-70 سالگي و جمع‌آوري نمونه خون آنها براي تعيين سطوح ويتامين D‌ و مطالعه وضعيت پزشكي آنها در هر شش ماه دريافتند كه سطوح پايين ويتامين D‌ و سطوح بالاي هورمون پاراتيروئيد با افزايش ميزان مرگ و مير در افراد مسن همراه است.
براساس اين گزارش محققان افزودند غلظت پايين ويتامين D‌ كمتر از 20 نانوگرام بر ميلي‌ليتر در يك سوم از افراد مورد مطالعه در اين آزمايش، نزديك به 50 درصد ميزان مرگ و مير را افزايش داده است كه در اين ميان مقادير پايين ويتامين D  به صورت كمتر از 30 نانوگرم بر ميلي ليتر نيز با افزايش خطر قابل توجهي براي بروز مرگ و مير همراه بوده است.
به گفته محققان داشتن تغذيه صحيح براي سلامت كلي و عمومي بدن مهم است و اين مطالعه با تأكيد بر اهميت ويتامين D  در تغذيه به ويژه در زمان رشد بدن، بيان مي‌كند كه دريافت ويتامين D‌ آسان بوده و از طريق قرار دادن پوست در معرض نور آفتاب و يا از طريق دريافت رژيم غذايي و مكمل‌هاي غذايي قابل تأمين است.
گفتني است تحقيقات گذشته نيز مزاياي قابل توجه نقش ويتامين D‌ در بهبود سلامت و پيشگيري از بيماري‌ها را نشان داده است و كمبود آن را به طور مستقيم با بروز اشكال مختلفي از سرطان‌ها و بيماري‌هاي قلبي – عروقي مرتبط دانسته است.

مغناطيس درماني براي بهبود علائم افسردگي

 استفاده از تكنيك مغناطيس درماني مي‌تواند اثرات مثبتي در معالجه بيماران افسرده و مبتلا به وزوز گوش داشته باشد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي، محققان مركز پزشكي دانشگاه لويولا با انجام مطالعات خود بر روي افراد افسرده مبتلا به وزوز گوش دريافتند كه شكل جديدي از روش غيرتهاجمي مغناطيس – درماني علاوه بر ايجاد مزايايي براي افراد مبتلا به وزوزگوش، مي‌تواند در كاهش علائم افسردگي نيز مؤثر باشد.
نتايج حاصل از اين گزارش حاكي است درمان با تحريك مغناطيسي ترانس كرانيال (TMS)، پالس‌هاي كوتاهي از ميدان مغناطيسي به مغز مي‌فرستد كه باعث تحريك سلول‌هاي مغزي شده و به نظر مي‌رسد اين تغييرات در مغز به نفع بيماراني باشد كه دچار افسردگي مزمن هستند.
براساس اين گزارش محققان افزودند كه طي اين پروتكل درماني، هر بيمار پنج درمان 40 دقيقه‌اي را در هر هفته و براي  4 تا 6 هفته تجربه مي‌كند و در طول دوره درمان توسط پزشك خود سه بار و يا بيشتر مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد.

غذاهاي ساده و سالم يادمان نرود



يکي از بحث‌هاي مهم در زندگي، تغذيه مناسب است زيرا اگر فردي تغذيه‌ مناسبي نداشته باشد، قطعا از سلامت کامل هم برخوردار نخواهد بود...


اگر کسي خودش را دوست دارد، بايد به 2 اصل مهم توجه کند؛ تغذيه و ورزش. اينها عواملي هستند که هم در طول عمر افراد تاثير دارند و هم باعث تقويت بدن مي‌شوند. متاسفانه امروزه بيشتر مردم به شيوه غذا خوردن خود توجه کافي ندارند و غذاهاي آماده و چرب جايگزين غذاهاي سنتي شده‌اند. خانواده‌‌ها از غذاهايي مانند سوسيس، کالباس، فست‌فود و... استفاده مي‌کنند و از خوردن غذاهاي خوشمزه‌‌اي مانند آبگوشت، آش و... دور شده‌اند.
باور کنيد علت اينکه قديمي‌ترها کمتر دچار مريضي مي‌شوند، شيوه درست تغذيه‌‌شان است. مثلا خيلي از افراد ميانسال و پير در خانواده ما نوشابه، سوسيس، چيپس، پفک و... نمي‌خورند و اصلا آنها را جزو مواد خوراکي محسوب نمي‌کنند.
خانواده‌ها و به خصوص والدين بايد سعي کنند تا جايي که امکان دارد، از خريد انواع چيپس و پفک براي فرزندانشان حذر کنند زيرا اين گونه مواد خوراکي به شدت روي ذهن و جسم کودکان اثر مخرب دارد و به مرور زمان براي آنها مشکلاتي ايجاد مي‌کند.
باور کنيد داشتن تغذيه سالم و ساده بسيار مفيدتر از مصرف غذاهاي بي‌خاصيت امروزي است.

بخورنخورهاي درس‌آموز

سميه مقصودعلي/توصيه‌ها و هشدارهاي دكتر نسرين اميدوار درباره تغذيه دانش‌آموزان

حوالي 7،6 ‌سالگي يعني همان دوران ورود كودكان به مدرسه، زمان مهمي است. از طرفي كودك در حال رشد جسمي است و به سرعت به مرحله پيش بلوغ و بلوغ نزديك مي‌شود و نيازهاي تغذيه‌اي خاص خود را دارد...
 از سوي ديگر اين دوره سني زمان مهمي براي يادگيري دانش و رفتارهاي اجتماعي است. كودكي كه وارد مدرسه مي‌شود براي آنكه هم رشد جسمي خوبي داشته باشد و هم ميزان يادگيري‌اش در حد مطلوب و مناسب باشد بايد غذاي كافي، متنوع و منظمي بخورد. كودكي كه گرسنه باشد يادگيري و تمركز كافي ندارد. پس تنها مصرف 3 وعده غذاي اصلي در اين سن كافي نيست و ميان‌وعده‌ها نقش مهمي پيدا مي‌كنند. در گفت‌وگويي با دكتر نسرين اميدوار، متخصص تغذيه و رژيم‌درماني و استاد دانشگاه انستيتو تحقيقات تغذيه كشور و دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي از ايشان خواستيم ما را در اين زمينه راهنمايي كنند.

سلامت: والديني كه فرزند دانش‌آموز دارند بايد چه نكته‌هاي تغذيه‌اي را مد نظر بگيرند تا رشد جسمي و ذهني فرزندشان خوب باشد؟
آنچه مهم است، دريافت وعده‌هاي غذايي در فواصل منظم و با تنوع كافي است. در يك دانش‌آموز مهم‌ترين وعده غذايي صبحانه است که بدن را براي فعاليت روزانه آماده مي‌كند و بايد حاوي گروه‌هايي از جمله لبنيات، نان و غلات، ميوه و سبزي‌ها، آبميوه‌ها و مغزدانه‌ها باشد. طبيعتا بعد از صبحانه در طول روز، كودكان به يك ميان‌وعده نياز دارند.

قد و غذا رابطه دارند

شیر، ماست، ماهی با استخوان مثل ساردین و سبزیجاتی مانند انواع کلم و البته کنجد و بادام به رشد قدی بهتر کمک می‌کنند. البته منابع غذایی روی مانند انواع ماهی‌ها، نان تهیه شده از آرد گندم کامل، عدس و نخودفرنگی را نیز نباید نادیده گرفت.
منابع غذایی پروتئینی
وقتی صحبت از قد و روش‌های افزایش آن به میان می‌‌آید، هزاران روش رنگارنگ ردیف می‌‌شوند که در این میان برخی فقط در حد حرف هستند و برخی دیگر تا حدودی می‌‌توانند مفید باشند. اما تغییر در وضعیت تغذیه از جمله اقداماتی است که اثرات مثبتی می‌تواند داشته باشد زیرا متخصصان تغذیه عقیده دارند تا زمانی که رشد طولی استخوان‌‌ها وجود دارد یعنی تا زمانی که بلوغ به پایان نرسیده، نوع غذایی که خورده می‌‌شود، می‌‌تواند به افزایش قد کمک کند.
البته نباید فراموش کرد که کوتاهی قد در بچه‌‌ها(در صورتی که زمینه‌ی ژنتیکی وجود نداشته باشد) نشانه‌ی سوءتغذیه در چند سال گذشته است. بنابراین می‌توان برنامه‌ی غذایی را غنی ‌تر کرد، می‌پرسید با چه؟ بهتر است به موارد زیر توجه کنید:

ماست کپک زده و ابتلا به انواع سرطان‌ها

یک کارشناس صنایع غذایی، دمای یخچال را برای نگهداری ماست مناسب دانست و به خانواده‌های کم جمعیت توصیه کرد ماست مصرفی خود را در در حجم کم تهیه و در کوتاه‌مدت مصرف کنند تا نگهداری طولانی مدت آن منجر به بروز کپک و فساد ماست نشود.
دکتر سید امیر محمد مرتضویان فارسانی در گفت وگو با  ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، تصریح کرد: کپک‌ها میکروارگانیسم‌هایی مقاوم در مقابل محیط اسیدی هستند. این سلول‌ها در هر ماده غذایی وجود دارد اما به علت سرعت کند رشد برای تکثیر به زمان کافی و دمای مناسب نیاز دارند. در شرایطی که آلودگی کپکی و مخمری در محصول زیاد باشد احتمال رشد این کپک وجود دارد.
وی ادامه داد: فرآورده‌های لبنی و تخمیری لبنی به سبب داشتن ph پایین خاصیت اسیدیته بالایی دارند لذا مناسب برای رشد کپک در محیط خود هستند که محصولاتی مانند ماست یا دوغ از این دسته‌اند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص نشانه‌های تشخیص کپک زدگی در ماست اظهار کرد: ماست در صورت کپک زدگی فسادپذیر شده ظاهر و طعم آن تغییر می‌کند به طوری که با بوی بد گندیدگی، تغییر طعم و رنگ ماست با رنگ‌هایی هم چون سبز، سیاه، خاکستری و حتی قرمز مواجه می‌شویم.

گوجه‌فرنگی و پیشگیری از سکته مغزی

با مصرف مداوم و منظم گوجه‌فرنگی خود را در برابر ابتلا به سکته مغزی بیمه کنید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، محققان با بررسی آزمایش خون ۱۰۳۱ مرد ۴۶ تا ۶۵ ساله در فنلاند و اندازه‌گیری میزان لیکوپن در خون آن‌ها در یک دوره ۱۲ ساله دریافتند افرادی که در وعده‌های غذایی خود، از گوجه‌فرنگی و سایر مواد غذایی حاوی آن بیشتر استفاده می‌کنند با داشتن بالا‌ترین میزان لیکوپن در خون در مقایسه با افرادی که خون آن‌ها دارای کمترین مقدار لیکوپن است تا ۵۵ درصد کمتر در معرض ابتلا به سکته مغزی قرار می‌گیرند.
براساس این گزارش محققان با مشاهده داده‌های گروه مورد مطالعه از مصرف گوجه‌فرنگی و بررسی وقوع سکته‌های مغزی تنها به دلیل لخته شدن خون همچنین افرودند کسانی که خون آن‌ها حاوی بالا‌ترین سطوح لیکوپن بوده است در مقایسه با افراد با پایین‌ترین سطوح لیکوپن در خون تا ۵۹ درصد کمتر در معرض سکته مغزی قرار گرفته بودند.