گروهی لبنیات را کلید داشتن استخوانهای قوی میدانند و
ادعا میکنند که دریافت ۳ لیوان شیر در روز باعث پیشگیری از پوکی
استخوان میشود در حالی که گروه دیگر معتقدند که دریافت شیر تاثیر
آنچنانی بر شکستگیها ندارد و ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی چون بیماری
قلبی و سرطان پروستات و تخمدان شود.
هنوز کاملا مشخص نیست که کدام یک درست میگویند. گر چه دریافت کلسیم کافی باعث کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان میشود ولی هنوز میزان قطعی مورد نیاز استخوانها تعیین نشده است و بررسیها نشان میدهد که دریافت بیش از نیاز کلسیم تأثیری بر تقویت استخوانها ندارد. مثلا در بررسیها گسترده دانشگاه هاروارد دیده شده که دریافت یک لیوان و کمتر شیر در هفته در مقایسه با دریافت ۲ لیوان و بیشتر شیر در هفته فرق چندانی در بروز شکستگی نداشته است.
همچنین در کشورهایی چون هند، پرو، و ژاپن که میزان دریافت بسیار پایین است (حدود یک لیوان شیر در روز) بروز شکستگی استخوانها نیز پایین تر است. محتوی چربی اشباع و کلسترول لبنیات (شیر، ماست، کره، بستنی، کشک، پنیر، خامه، دوغ)بسیار بالاست و خطر بروز بیماری قلبی را افزایش میدهند.
هنوز کاملا مشخص نیست که کدام یک درست میگویند. گر چه دریافت کلسیم کافی باعث کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان میشود ولی هنوز میزان قطعی مورد نیاز استخوانها تعیین نشده است و بررسیها نشان میدهد که دریافت بیش از نیاز کلسیم تأثیری بر تقویت استخوانها ندارد. مثلا در بررسیها گسترده دانشگاه هاروارد دیده شده که دریافت یک لیوان و کمتر شیر در هفته در مقایسه با دریافت ۲ لیوان و بیشتر شیر در هفته فرق چندانی در بروز شکستگی نداشته است.
همچنین در کشورهایی چون هند، پرو، و ژاپن که میزان دریافت بسیار پایین است (حدود یک لیوان شیر در روز) بروز شکستگی استخوانها نیز پایین تر است. محتوی چربی اشباع و کلسترول لبنیات (شیر، ماست، کره، بستنی، کشک، پنیر، خامه، دوغ)بسیار بالاست و خطر بروز بیماری قلبی را افزایش میدهند.