میوه و سبزی بیشتری بخورید.

افزایش دریافت سبزیجات و میوه‌جات از ۵ واحد به ۸ واحد در روز از بروز حملات قلبی جلوگیری کرده و طول عمر را افزایش می‌دهد. به ازای هر دو واحد افزایش استقاده از این مواد غذایی در روز به میزان ۴ درصد از مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی کاسته می‌شود. ( ژورنال قلب اروپا، منتشر شده در ۱۸ ژانویه ۲۰۱۱).
نخوردن میوه‌ها و سبزیجات یکی از عوامل عمده خطر در حملات قلبی و مرگ زودرس به شمار می‌رود. هشت واحد میوه و سبزی حدودا ۷۵۰ گرم وزن دارد.
وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا به همراه وزارت کشاورزی این کشور گزارشی را منتشر کرده‌اند که به مردم این کشور توصیه می‌کند سبزیجات، مبوه‌ها ، غلات کامل، شیر بدون چربی، غذاهای دریایی، تخم ماکیان، حبوبات، بقولات ، مغزها و دانه‌را استفاده نموده و مصرف نمک، شکر تصفیه‌شده ، چربی و غلات تصفیه‌شده را محدود نمایند.
برخی از این ۲۳ توصیه عبارتند از :
· دریافت روزانه نمک را محدود نمایید.
· مصرف چربی‌های اشباع شده را محدود کنید.
· غلات تصفیه‌شده را با انواع تصفیه‌نشده جایگزین نمایید.
· چربی‌های جامد و شکر افزوده را محدود نمایید.
· الکل را به یک نوش در روز کاهش دهید.
· سبزیجات و لبنیات زیاد بخورید.
· گوشت و ماکیان را با غذاهای دریایی جایگزین نمایید.
· وزن‌تان بالا نرود. 

چگونه HDL یا کلسترول خوب را افزایش دهیم.

اگر کلسترول خوب یا HDL شما کمتر از 35 باشد در معرض خطر روزافزون حمله قلبی قراردارید.
افزایش HDL خون‌تان به ازای هر 1 میلی‌گرم/دسی‌لتیر احتمال بروز حمله قلبی را 2٪ کاهش می‌دهد.
برای افزایش کلسترول HDL :
1 . هر هفته با ورزش‌کردن 1200 کیلوکالری انرژی بسوزانید.
2 . اگر چاق هستید وزن‌تان را کم‌کنید. به ازای هر نیم‌کیلو کاهش چربی منتظر 1 درصد افزایش HDL باشید.
3. ورزش قبل از خوردن چربی نیز مفید است. یک تحقیق در دانشگاه میسوری نشان داد که ورزش معمولی قبل ازخوردن یک غذای پرچربی به میزان قابل توجهی میزان کلسترول HDL را افزایش می‌دهد.
ورزش کردن آنزیم لیپوپروتئین‌لیپاز – که از بین‌بردن چربی را تسهیل می‌کند- تحریک می‌نماید. این آنزیم تری‌گلیسیرید را وادار به تولید HDL بیشتر می‌کند.
4 . سیگار نکشید. تحقیقی در دانشگاه واندربیلت انجام شد و نشان‌داد که با یک هفته ترک‌سیگار میزان HDL هفت شماره افزایش پیدا می کند.
5 . از کربوهیدرات‌های ساده مانند شکر، آرد، برنج سفید، عصاره ذرت اجتناب کنید. غذاهایی که قند خون را بصورت ناگهانی افزایش می‌دهند می‌توانند HDL شما را کاهش دهند. 

كربوهيدرات و چاقي

تحقيقي بوسيله يكي از دانشمندان اجراء شد بدين صورت كه سه گروه موش انتخاب كردند .آنها براي يك دسته از موشها رژيم غذايي متعادل را انتخاب كردند و دو دسته ديگر از رژيم غذايي پركالري استفاده كردند.
با اين تفاوت كه يكي از اين دو دسته از رژيم غذايي پركالري و پرچربي و دسته بعدي از رژيم غذايي پركالري و پركربوهيدرات استفاده نمودند. بعد از پايان دوره ازمايش مشاهده شد كه دسته اول داراي وزني متعادل و خوب بودند , اما آن دو دسته ديگر بعلت دريافت انرژي بيش از اندازه مورد نياز بدنشان دچار عارضه چاقي شدند تنها با اين تفاوت كه موشهايي كه چربي بيشتري دريافت  كردند بصورت ((همه جانبه )) چاق شدند ولي آنهايي كه مواد نشاسته اي بيشتري مصرف مي كردند فقط شكمهايشان چاق و فربه مي شوند.
شايد يكي از دلايلي كه هموطنان نواحي شمال كشور بيشتر از باقي نواحي دچار فربهي - يعني چاقي در ناحيه شكم و تناسب بودن بقيه بدن - هستند نيز همين است. اين هموطنان بيشتر غذاهايشان شامل مواد كربوهيدراتي است لذا اگر احساس ميكنيد از همه لحاظ متناسب هستيد با كم كردن غذاهاي نشاسته اي مصرفيتان سعي كنيد به حالت مطلوب و ايدالتان برسيد.

چاقي

چاقي و افزايش وزن امروزه به عنوان يكي از بزرگترين معضلات سلامتي گريبانگير تعداد زيادي از ابناي بشر گشته است.
ابتلا به اين بيماري ميتواند داراي علل متفاوتي باشد نظير دريافت زياده از حد انرژي و بدغذايي وكم كاري   بعضي از غدد نظير غده تيروئيد و يا غدد جنسي نر و يا هيپوفيز, كم تحركي ناشي از پيشرفت تكنولوژي و پشت ميز نشيني,اختلال در عملكرد سيستم كنترل اشتها و تغييرات هورموني بعد از سن بلوغ و يائسگي .
چاقي ميتواند زمينه ساز ابتلا به بعضي از بيماري ها نظير افزايش قند و يا چربيها و كلسترول خون و افزايش قشار خون و دردهاي مفصلي گردد. همچنين مشخص شده است كه ميزان شيوع سيروز كبدي, بيماري هاي قلب و عروق, سنگهاي صفراوي و كليوي و انواع سرطانها در افراد چاق بيش از ديگر افراد است.
روي ديگر اين سكه لاغري مفرط است كه ميتواند از عوارض سوتغذيه مزمن و يا بيماري هاي گوارشي يا اختلال در كار بعضي از غذذ درون ريز و ... باشد. 

چاقي و انواع آن

افزايش چربي در ناحيه شكم خطر ابتلا به حملات قلبي و ديابت را براي شما افزايش ميدهد. هنگامي كه شما بيشتر از حد نيازتان انرژي دريافت ميكنيد كبدتان آنرا بصورت چربي در بدنتان ذخيره مينمايد.
سلولهاي چربي شكم و باسن با هم تفاوت دارند. خوني كه در بافت شكم  وجود دارد به كبد ميرود در صورتيكه خوني كه در بافت باسن وجود دارد به جريان خون كلي وارد ميگردد. كساني كه چربيهايشان در بافت شكمشان ذخيره ميگردد بواسطه اينكه كبدشان بايد چربي اضافي را از جريان خون بردارد و همچنين بواسطه اينكه بافت خود كبدي از چربي انباشته ميشود نميتواند به خوبي بافت كبدي كساني كه چربي هاي بدنشان در ناحيه باسن شان تجمع مي يابد انسولين اضافي را از خون بردارند.
كساني كه چربي بدنشان در ناحيه شكمي تجمع ميشود اصطلاحا سيب و كساني كه چربي بدنشان بيشتر در ناحيه باسنشان تجمع مي يابد اصطلاحا گلابي ناميده ميشوند. سيب ها داراي سطح بالاتري از انسولين و قند خون ميباشند كه اين امر باعث افزايش سطح LDL يا چربي بد كه سهم عمده اي در ايجاد حملات قلبي دارد ميشود و سطح HDLيا چربي خوب كه درجلوگيري از حملات قلبي نقش موثري دارد را كاهش ميدهد

منبع: http://www.abcdiet.net/index

آيا سركه سيب موجب لاغري ميشود

سركه سيب موجب كاهش وزن و جلوگيري از ايجاد سرطان و سكته هاي قلبي و پايين بردن فشار خون و هرگونه فايده بهداشتي ديگري نميشود.
اين ماده غذايي يك افزودني خوب براي سالاد و همچنين افزودني مورد علاقه بسياري از افراد است اما هيچ اثر دارويي ندارد. در بعضي از كتابها بيان شده است به علت حل شد، چربي ها در اسيد ها اين ماده چربي هاي اضافي بدن را از بين مي برد و به شما در كاهش وزنتان ياري خواهد رساند.
اين ماده غذايي حاوي 95% آب و تنها 5% اسيد استيك ميباشد. در شرايط آزمايشگاهي اين ماده به علت خاصيت اسيدي خود منجر به جلوگيري از رشد باكتري ها ميشود , لذا به عنوان ماده اي نگهدارنده در ساخت بسياري از ترشي ها مورد استفاده قرار مي گيرد. اما در بدن انسان اين ماده به هيچ وجه موجب از بين رفتن باكتري ها ,جلوگيري از عفونت و يا هر گونه كمك ديگر به وضعيت بهداشتي افراد نمي شود.
اسيد معده از اسيد موجود در سركه سيب بسيار قويتر است. تنها راهي كه ميتواند منجر به لاغري شما بوسيله اين ماده غذايي گردد استفاده از در تهيه سالاد و يا به همراه انواع ميوه ها است. اين امر خود موجب افزايش دريافت مواد غذايي نظير ميوه ها و انواع سبزيها است كه ميتوانند شما را در امر كاهش وزنتان ياري نمايند.

تاثير محروميت و محدوديت غذايي

تحقيقات ادره كل دارو و غذاي آمريكا بر روي موشها نشان داد كه محدود كردن ميزان غذاي موشها مقداري به عمر آنها مي افزايد.
موشهاي آزمايشگاهي كه رژيم غذايي متعادلشان را دريافت كردند ده درصد بيشتر از موشهايي كه غذاي زياد دريافت كردند عمر كردند.همچنين اين موشها بيشتر از موشهايي كه تحت رژيم هاي سخت غذايي قرار داشتند عمر نمودند.
اين موشها داراي بدن و كبد و طحال و پروستاتي كوچكتر و طول بدن كمتري بودند اما اندازه كاسه سر و مغز و دستگاه توليد مثلي شان متعادل بود.
در اين گزارش به اين نكته اشاره شده است كه اكثر انسانها حتي هنگامي كه سير هستند به پرخوري ادامه ميدهند كه اين امر ميتواند برايشان خطرناك باشد. متناسب نمودن ميزان دريافت غذا ميتواند منجر به طول عمر بشود اما به اين نكته هم توجه داشته باشيد كه محدوديت غذايي در حدي كه بيش از ده درصد كمتر از نياز بدنمان غذا مصرف نماييم در طولاني مدت ميتواند منجر به از از دست دادن و اتمام منابع مواد مغذي بدنمان و نهايتا كاهش طول عمرمان گردد.
بهترين راه براي كاهش اشتها و نتيجتا جلوگيري از پرخوري  كاهش دادن دريافت غذاهايي است كه منجر به افزايش زياد و سريع قند خون ميشوند، غذاهايي مانند فرآورده هاي نان و شيريني و كلوچه ها و غذاهايي كه به آنهات شكر افزوده شده است. استفاده از دو وعده سالاد در روز هم ميتواند ما را در اين امر ياري نمايد. 

براي لاغر شدن چقدر ورزش كنيم

مطابق تحقيقي كه دانشگاه تگزاس انجام شده است براي اينكه بتوانيد با ورزش كردن از وزن خود بكاهيد بايد تمرينات ورزشي را بطور منظم و پيگير و بسيارزياد انجام بدهيد.
در اين تحقيق گروهي از مردان و زنان 16 تا 65 ساله سه بار در هفته و به مدت 20 هفته و بطور متوسط هربار 50 دقيقه بر روي دوچرخه هاي ثابت ركاب زدند.
آنها مقداري از وزن خود را از دست دادند كه البته اين مقدار به قدري نبود كه به آنها كمك كند تا از يك فرد چاق به فردي لاغر تبديل شوند. اين امر شايد كمي سردرگم كننده باشد اما شما بهتر است بدانيد كه ورزش تنها در صورتي ميتواند از وزن شما بكاهد كه در مدت زماني طولاني و بسيارجدي و سخت و به كرات- مثلا 5 بار در هفته- انجام پذيرد.
همچنين ورزشهاي آبي كمك زيادي براي لاغر شدن به شما نميكند و اين امر بدان علت است كه آب باعث كاهش درجه حرارت بدن و از بين بردن حرارت توليد شده در هنگام ورزش ميشود در حاليكه اگر ورزش در خشكي صورت بپذيرد حداقل 18 ساعت طول ميكشد كه درجه حرارت بدن به حالت عادي برگردد و چون در اين حالت بدن انرژي بيشتري را ميسوزاند لذا شخص موفق ميگردد كه به ميزان بيشتري از وزن خود بكاهد.

افزايش اشتها هنگام استفاده از رژيم هاي غذايي كاهش

بدن ما دارای مکانیسمی ساده و در عین حال بسیار پیچیده و در هم تنیده است. اتفاقاتی هم که در این بدن می افتد معمولا به همین سادگی و آسانی که ما تصور میکنیم نخواهد بود.
به عنوان مثالا تصور ما این است که چنانچه غذا نخوریم بدن ما با کمبود انرژی مواجه میشود . به همین دلیل بدن ما از ذخیره چربی استفاده می کند و نتیجتا لاغر خواهیم شد. اما در واقع حقیقت به همین سادگی نیست و عملا مشاهده میکنیم که افراد در استفاده از رژیم های غذایی به مشکلات فراوانی برخورد مینمایند این امر هنگامی بیشتر نمود پیدا میکند که این رژیم های غذایی توسط افراد غیر متخصص توصیه میگردد.
یکی از همین دسته مشکلات مشکلی است که شما با آن مواجه شده اید.
من هنوز از نتایج آزمایش های آنجام شده مطلع نیستم اما تقریبا مطمئنم که قند خون ناشتای شما پایین تر از حد نرمال و یا نزدیک به کمترین حد نرمال آن است.
قند خون پایین تر از حد نرمال موجب میشود که شما دایما احساس گرسنگی نمایید. احتمالا هم شما برای خواباندن حس گرسنگی به سمت مواد قندی میرود و نتیجه این است که باز هم در طول مدت زمان کمی شما دوباره احساس گرسنگی خواهید کرد برای از ین بردن چنین حسی سه راه پیش پایتان مینهیم :
1. نوع رژیم غذایی تان را عوض نمایید و سعی کنید که از یک رژیم غذایی پر فیبر و به عبارتی رژیمی که غنی از انواع سبزیجات و میوه جات و غلات و حبوبات پوست گیری نشده باشد استفاده نمایید. استاده از این دسته از مواد غذایی موجب میشود که در فواصل زمانی بالاتری احساس گرسنگی به شما دست دهد.
2. در صورت امکان حجم میانوعده های دریافتی تان را کاهش و تعداد آنها را افزایش دهید تا بتوانید در فواصل زمانی کمتری از میانوعده ها استفاده نموده و این احساس گرسنگی را از بین ببرید.
3. تعدادی شکلات کوچک شیرین بخرید هر بار که گرسنه شدید به جای اینکه سراغ غذا بروید یک عدد شکلات میل نمایید. این امر موجب میشود که افت قند خونتان جبران شود و به این وسیله احساس گرسنگی شما کاملا از بین برود. دقت نمایید که هر بار تنها یک عدد شکلات میل نمایید.
البته من به شخصه راه حل سوم را پیشنهاد نمیکنم.


منبع: http://www.abcdiet.net/index

انجام كارهاي خانه ورزش نيست

سابق بر اين پزشكان مردم را تشويق ميكردند كه سه با در هفته و هر بار به مدت 30 دقيقه ورزش نمايند.
اما در دهه اخير بسياري از محققين، پزشكان را تشويق ميكنند بجاي توصيه مردم به سه بار ورزش سخت در هفته آنها را به فعاليت هاي منظم روزانه ترغيب نمايندؤ فعاليت هايي نظير انجام امورات منزل، باغباني و آهسته دويدن. اين امر بدان علت است كه محققين فكر ميكنند مردم بيشتر ترجيح مي دهند اوقات فراغت خود را با انجام امورات منزل و فعاليت هاي سبك پر نمايند تا اينكه فعاليت هاي سنگين ورزشي انجام دهند. در حال حاضر بسياري از پزشكان فكر مي كنند اين توصيه - به خصوص براي افراد مسن- ميتواند مفيد باشد.
محققين 2300 زن بين 60 تا 79 ساله را از 50 شهر مختلف انگلستان انتخاب نمودند. مطالعه بر روي اين خانمها نشان داد زناني كه فقط كارهاي خانه و آهسته قدم زدن و باغباني انجام مي دهند از لحاظ بدني وضعيت نامطلوبي داشته و اكثرا چاق مي باشند.  اما زناني كه بطور متسط 2.5 ساعت در هفته را به قدم زدن سريع و باشتاب ميپرداختند چابكتر، لاغرتر و سرحالتر از ديگران بودند. همچنين اين زنان در حال استراحت ضربان قلب آهسته تري داشتند كه اين خود ميتواند از مشخصه هاي يك قلب سالم و قوي باشد.