چيپس ميگو بخوريم يا نخوريم

جام جم آنلاين: آيا تا به حال چيپس ميگو خورده‌ايد؟ همان محصول ترد نارنجي رنگي كه در برخي قنادي‌هاي مدرن يا آجيل‌فروشي‌ها درون ظروفي بزرگ در ميان انواع و اقسام خشكبار جلوه‌نمايي مي‌كند. اگر اين محصول را ميل كرده‌ايد، طعم آن چگونه بوده است؟ فكر مي‌كنيد در آن از گوشت ميگو استفاده شده است يا فقط ظاهري ترد و فريبنده و طعم متفاوتي دارد؟
در بسياري از كشورهاي آسيايي به‌خصوص عرب زبان، درصدي گوشت ميگو به همراه افزودني‌هايي، فرآوري و ترد مي‌شود و آن را مانند انواع اسنك‌ها به عنوان يك ميان‌وعده تنقلي استفاده مي‌كنند.
جالب آن كه اين محصول چند سالي است با قيمتي گران و ظاهري جذاب و طعم‌هاي متنوع به كشور ما هم راه يافته و طرفداران خاص خود را دارد.
بد نيست بدانيد اغلب اين محصولات از كشورهاي خارجي صادر شده و بخشي از آن نيز در داخل كشور توليد مي شود البته بايد مراقب آن بخش از محصولات كه به صورت غيربهداشتي در كارگاه‌هاي زيرپله‌اي از سوي افراد غيرمتخصص تهيه و عرضه مي‌شود، ‌باشيم.
چيپس ميگو ارزش تغذيه‌اي چنداني ندارد
چيپس ميگو برخلاف ادعاي عرضه‌كنندگان آن، اگر هم حاوي مقدار ناچيزي ميگو باشد مواد مغذي آن طي فرآوري، دستخوش تغييراتي شده و نمي‌تواند جايگزين ميگوي سالم و تازه باشد.

گیاهان و ادویه هایی که با بیماری ها مقابله می کند

  مواد غذایی طبیعی غنی از ترکیباتی است که مانع از بروز بیماری ها می شود و با عفونت ها مقابله می کند.بعضی از گیاهانی که به عنوان چاشنی به غذاها افزوده می شود، خاصیت ضد سرماخوردگی نیز دارد.
در این مطلب به تعدادی از این گیاهان و ادویه ها اشاره می کنیم.
آنیس؛ به هضم غذا کمک می کند و در رفع سرفه موثر است.
ریحان؛ احساس گرفتگی سینوس ها و سر را هنگام سرماخوردگی برطرف می کند.
هل؛ به هضم لبنیات کمک می کند و با رفع سوءهاضمه، درد معده را تسکین می دهد.
گشنیز؛ از مسمومیت غذایی پیش گیری می کند و به دفع جیوه از بدن کمک می کند.
رازیانه؛ با جویدن آن پس از صرف غذا، بوی نامطبوع سیر و پیاز از بین می رود.
مرزنگوش؛ مرزنگوش در مناطق مدیترانه کاربرد بسیار زیادی دارد. این گیاه برای مقابله با عفونت به کار می رود.
نعناع؛ از تجمع گاز روده پیش گیری می کند، با تسکین سوء هاضمه، حالت تهوع را برطرف و دهان را خوش بو می کند.
جعفری؛ خاصیت ادرارآور دارد و آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن را تامین می کند.
رزماری؛ نوعی آنتی اکسیدان قوی است، دارای خاصیت ضد میکروبی است و باعث آرامش سیستم عصبی می شود.
مریم گلی؛ گرفتگی بینی را برطرف می کند، انگل، باکتری و قارچ را از بین می برد، روغن آن نیز حافظه را تقویت می کند.
آویشن؛ آنتی بیوتیک طبیعی است که انگل و قارچ را از بین می برد و در بهبود سرفه موثر است.
زردچوبه؛ خاصیت ضدسرطانی دارد، باکتری مضر موجود در روده را که باعث نفخ و گاز می شود کاهش می دهد، دارای خاصیت ضدالتهابی است.
کورکومین موجود در آن، سردرد را تسکین می دهد و علایم حساسیت را کاهش می دهد.
زیره سیاه؛ این ادویه سرشار از ویتامین های AوC است که باعفونت سینوزیت و سرماخوردگی مقابله می کند.
منبع : خراسان


مصرف بیش از اندازه شکر و نمک رژیمی زیان آور است


  یک کارشناس تغذیه گفت: تاکنون تحقیقات کافی درباره تاثیرات نمک و شکر رژیمی بر روی بدن انجام نشده است.


مجید کلاهدوزان در گفت‌وگو با (ایسنا) ، با بیان اینکه بر اساس آخرین نظرات کارشناسان مصرف نمک و شکر باید بسیار محدود شود، اظهار کرد: فشار خون، پوکی استخوان و مشکلاتی ناشی از ابتلا به پر فشاری خون مانند سکته قلبی و هم‌چنین دیابت، چاقی و بیماری کبد چرب ناشی از مصرف نمک و شکر است.وی آسپارتام و آسه سولفات پتاسیم را از ترکیبات نمک و شکر رژیمی عنوان کرد و تصریح کرد: مصرف بیش از اندازه شکر و نمک رژیمی زیان آور است.


این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه مصرف شکر رژیمی تنها به افراد چاق و بیماران دیابتی توصیه می‌شود، ادامه داد: اگرچه مصرف نمک رژیمی به علت داشتن پتاسیم به تنظیم فشار خون در افراد مبتلا به پرفشاری خون توصیه می شود اما مصرف این محصول مانند شیرین کننده‌های رژیمی به افراد عادی توصیه نمی‌شود.کلاهدوزان با بیان اینکه مصرف روزانه شش گرم نمک برای بدن بدون ضرر است، اذعان کرد: شش گرم نمک معادل 2.4 گرم سدیم است و از آنجاییکه سدیم برای بدن انسان مضر است باید به مقدار نمک موجود در مواد غذایی که در طول روز مصرف می‌شود توجه کرد.


وی با اشاره به اینکه مصرف زیاد شکر بر هوش و رشد کودکان تاثیر منفی دارد، افزود: شکر و مشتقات آن موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.این کارشناس تغذیه با بیان اینکه مصرف میوه‌ها، سبزیجات و خرما بهترین راه تامین قند مورد نیاز بدن است، اذعان کرد: این مواد علاوه بر تامین قند مورد نیاز بدن حاوی مقدار قابل توجهی املاح، ویتامین، فیبر و اکسیدان است و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.


کلاهدوزان با اشاره به اینکه عسل بهترین شیرینی برای تامین قند بدن است، ادامه داد: میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل مثل گندم، جو و برنج نیز نقش موثری در تأمین قند بدن دارند.وی با بیان اینکه بدن انسان با نمک و شکر رژیمی آشنایی ندارد، معتقد است: این محصولات نه تنها برای افراد سالم بلکه برای افراد چاق هم تجویز نمی‌شود.


آویشن معجزه‌ طبیعت

  آویشن یک گیاه معجزه‌گر است و جا دارد که در هر آشپزخانه‌ای وجود داشته باشد.باید بدانید که این گیاه می‌تواند درمانی طبیعی و بی‌خطر برای نفخ معده، بوی بد دهان، گلودرد، آب‌ریزش بینی، سرفه، تعریق و غیره باشد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ در این مطلب سعی داریم گوشه‌ای از خواص درمانی این گیاه معجزه گر را نشان داده و روش استفاده‌ آن را بیان کنیم. با ما همراه باشید.

آویشن برای مقابله با نفخ معده

آویشن حاوی ترکیبات تلخ مزه‌ای است که می‌تواند به هضم غذا کمک کند. اگر دچار نفخ، سنگینی، گرفتگی عضلات معده و در حالت کلی هر نوع مشکل مربوط به دستگاه گوارش هستید بعد از غذا از آویشن استفاده کنید.

روش مصرف

یک نوک انگشت برگ خشک آویشن را در یک فنجان بریزید و با آب‌جوش پُر کنید. در فنجان را بپوشانید و اجازه دهید که به مدت 5 تا 10 دقیقه دم بکشد. محلول را صاف کنید. بعد از دو وعده‌ اصلی، یک فنجان از این جوشانده میل کنید. این دوره‌ درمانی را بیش از 3 هفته ادامه ندهید.

شلغم برای بیماران مبتلا به بیماری قند مفید است

  شلغم نه تنها از نظر داشتن ویتامین و خواص معدنی‌اش ارزنده است، بلكه از حیث سایر ویژگی‌های غیر غذایی هم سرآمد بوده و در زمره سبزی‌های مهم شمرده می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از برنا ؛ علاوه برپیاز سبزی‌های لیفی (گیاهان سبز) نیز عوامل عمده پیشگیری از سرطان به شمار می‌آیند، زیرا آن‌ها همانند كلم پیچ و سایر گیاهان چلیپایی طبق تحقیقات آزمایشگاهی از مواد برخوردارند كه رشد سرطان را در جانوران متوقف می‌سازند. همچنین شلغم روغنی (منداب) كه شلغمی بزرگ و زرد رنگ است، دارای مواد ضد سرطانی است.

نكات مفید: شلغم یكی از بقولات بسیار قوی و مغذی است كه به سبب دارا بودن ده درصد مواد قندی و سرشار بودن از املاح مفیدی مانند كلسیم و منیزیم جزو مواد غذایی بسیار با ارزش به‌حساب می‌آید.

شلغم یكی از پاک كننده‌ها و سازنده‌های خون بوده و چنان كه گفته شد، املاح كلسیم و منیزیم موجود در آن موجب جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های خطرناكی مانند سرطان می‌شود.

هم چنین شورة محتوی در آن باعث تصفیه خون و دفاع بدن در برابر بیماری‌های عفونی است. پتاسیم موجود در شلغم، چربی را خنثی می‌كند و آرسنیک آن در تشكیل گویچه‌های سفید و قرمز خون دخالت مستقیم دارد. از طرف دیگر فسفر موجود در شلغم، موجب تقویت یاخته‌های عصبی می‌شود.

اگر هنوز از چاقی شکمی رنج می برید

  اغلب افرادی که به انواع رژیم های غذایی برای کاهش وزن رو آورده اند، اذعان دارند که حذف چربی شکم بسیار دشوار است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛ به راستی اگر اتخاذ یک برنامه غذایی سالم و ورزش کردن،راه حل سوزاندن چربی شکم است، چرا بسیاری از مردم از اضافه وزن و بزرگ بودن شکم گله می کنند؟ از گرفتن رژیم های نادرست و ناسالم بپرهیزید؛سوزاندن چربی شکمی نیاز به زمان و پشتکار بیشتر دارد. اتخاذ یک رژیم غذایی نادرست و حذف مواد مغذی لازم، به سلامت بدن آسیب می رساند.رژیم غذایی مناسبی اتخاذ کنید و به طور منظم ورزش کنید تا به نتیجه دلخواه برسید. البته ناگفته نماند که چربی دور شکم به سختی از بین می رود، بنابراین صبر و حوصله کنید.

ورزش منظم؛ فعالیت جسمی نقش مهمی در سوزاندن چربی دور شکم دارد. برخی افراد فکر می کنند درست نشستن بهترین ورزش برای سوزاندن چربی دور شکم است اما باید دانست که ورزش هایی از جمله شنا، دویدن، پیاده روی سریع، بالارفتن از پله ها، بهترین راه سوزاندن چربی دور شکم است. ورزش هایی مانند قایق رانی، صخره نوردی و اسکیت نیز در این امر موثر است.

خواص انار را بشناسیم


 انار كه از آن به عنوان میوه‌ای بهشتی یاد می‌شود از قدیم الایام مورد توجه اطباء بوده و برای آن خواص بی‌شماری برشمرده‌اند. در علم نوین پزشكی نیز خواص انار به اثبات رسیده است. آب شیرین انار برای رفع سینه درد و سرفه مفید است. نوع ترش آن نیز برای افرادی كه طبیعت گرم دارند بسیار نافع است، انار سرشار از ویتامینهای A,B,C,E و انواع مختلف آهن و فلزات مفید است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مردمان ؛ آب انار دارای قند تانن و ماده مفید دیگری به نام مانتین است كه برای كبد خوب می‌باشد و موجب تصفیه كبد می‌گردد. انار به دلیل داشتن مقادیر زیادی ویتامین A در رشد اطفال بسیار تاثیرگذار بوده و ویتامین B موجود در انار اعصاب را تقویت می‌كند. همچنین به علت دارا بودن مقادیری از ویتامین B-6 ضد استفراغ می‌باشد. مصرف آب انار یا عصاره آن برای خانم‌های باردار بسیار توصیه شده زیرا علاوه بر رفع ویار به دلیل غنای بالای این میوه از نظر ویتامین‌ها، موجب رشد مناسب جنین می‌شود.
آب انار همچنین در درمان اسهال نیز موثر است. نوع جنگلی و خودروی آن كه به ناردان معروف است كاربرد زیادی در درمان اسهال دارد. جوشانده انار در درمان زخم و ورم معده بسیار مؤثر است.همچنین آب انار شیرین برای درمان یرقان تجویز می‌شود. نگاه داشتن آب انار ترش در دهان باعث از بین رفتن جوش‌های دهانی و برفك می‌شود.آب انار شیرین صفرا بر بوده و معده و كبد را تقویت می‌كند و در درمان تب‌های صفراوی و امراض جلدی مؤثر است و برای همین آب انار شیرین یا ترش را با پیه و شكر به هم می‌مالند و معجعونی تهیه می‌شود كه 5 تا 10 سیر آن برای مداوای امراض فوق بسیار مفید است.

نوشابه‌های انرژی‌زا موجب چاقی و اعتیاد می‌شوند


  نوشابه های انرژی زا علاوه برسکته قلبی و مغزی موجب اعتیاد و چاقی هم می شود، گفت: ترکیب نوشابه های انرژی زا با الکل باعث تپش قلب، افزایش فشارخون، تپش غیرطبیعی قلب، حمله قلبی و زیاده نوشی آن تهوع، اسهال، درد معده و تجمع گاز در شکم فرد می شود.


دکتر علی اکبر سهیلی آزاد در گفت وگو با ایسنا ؛ اعتیاد و چاقی را از عوارض جانبی نوشابه های انرژی زا دانست و افزود: افرادی که از این نوشابه های انرژی زا استفاده می کنند به دلیل ارتباط مستقیم مرگ با کافیین و دارا بودن 80 تا 360 میلی‌گرم کافیین در هر قوطی نوشابه این افراد باید مراقب سلامتی خود باشند. همچنین مصرف بیش از حد کافیین عوارضی مانند عصبی شدن، کج خلقی، اضطراب، افسردگی، سردرد و اختلالات تنفسی به همراه دارد.

وی ادامه داد: ترکیب الکل با نوشابه های انرژی زا موجب دهیتراته شدن خون می شود که ادغام هر دوی این نوشیدنی ها این میزان را افزایش می دهد و سکته مغزی را در فرد منجر می شود. یک مصرف رایج از این نوع نوشابه‌ها قاطی کردن آنها با الکل است که رایج‌ترین نوع آن ادغام Red bull با vodka گزارش شده ‌است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه مصرف بیش از حد نوشابه های انرژی زا و ادغام با الکل نتایج وخیمی را به دنبال خواهد داشت، اظهار داشت: مصرف این نوع نوشابه ها میزان درک بدن از خستگی را بسیار کم می کند به این معنا که، بدن متوجه میزان مصرف الکل نمی شود در نتیجه افراط در آن عوارض نامطلوبی خواهد داشت.

نوشابه‌های انرژی‌زا ارزش تغذیه‌ای چندانی ندارند اما استفاده از آنها برای برخی از افراد مفید است

توجه به هرم غذایی، سلامتی افراد را تضمین می کند

 یک کارشناس ارشد تغذیه معتقد است همه گروه های غذایی مهم هستند و هیچ یک از آنها نمی تواند جایگزین دیگری شود.


علی اشرف رشیدی در گفت وگو با (ایسنا) ، با تاکید بر اینکه داشتن بدن سالم نیاز به تغذیه سالم دارد، ابراز داشت: غذا بایستی به گونه ای انتخاب شود که تمامی نیازهای تغذیه ای افراد را در طول روز تامین کند، لذا رژیم غذایی روزانه باید مجموعه ای از گروه های مختلف غذایی باشد.وی از هرم غذایی با عنوان یک راهنما یاد کرد که توسط سازمان جهانی بهداشت برای افراد بزرگسال طراحی شده است و شامل پنج گروه نان وغلات (کربوهیدرات ها)، سبزیجات و میوه جات، شیر و لبنیات، گوشت و سایر مواد مورد نیاز بدن می باشد.


این کارشناس تغذیه در ادامه با تاکید بر اینکه گروه کربوهیدرات ها شامل نان، غلات، برنج، ماکارونی و ... می باشد که بیشترین میزان انرژی افراد را تامین می کنند، اذعان داشت: در این گروه از مواد غذایی ویتامین های گروه ب و مقادیری از مس، روی و ... وجود دارند.وی با بیان اینکه سبزیجات بایستی روزانه به میزان سه تا پنج واحد غذایی در رژیم غذایی افراد گنجانده شوند، اذعان داشت: این مواد منبع خیلی خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی، آب ، فیبر و... هستند.


رشیدی افزود: باید توجه شود که سبزیجات بایستی به طور تازه و یا به صورت پخته مورد استفاده قرار گیرند و از سرخ کردن آنها خودداری شود.وی با بیان اینکه میوه جات نیز باید روزانه به میزان دو تا چهار واحد غذایی در رژیم افراد گنجانده شوند، تصریح کرد: تفاوت اصلی میوه ها با سبزیجات این است که در سبزی های فروکتوز وجود ندارد و این قند فقط در میوه ها یافت می شود.


رشیدی شیر و لبنیات را گروه دیگری از مواد غذایی مورد نیاز بدن قلمداد کرد و ابراز داشت: شیر و فرآورده های آن از حیث دارا بودن کلسیم، فسفر و ... اهمیت فراوانی دارند.وی انواع گوشت ها، تخم مرغ، حبوبات، مغز دانه هایی چون پسته، بادام، فندق و ... را در ردیف بعدی مواد مورد نیاز تغذیه ای قرار داد.



رشیدی در ادامه گروه های متفرقه را شامل قندها، چربی ها، دسرها، نوشابه ها و ... دانست و توصیه کرد افراد حتی المقدور از مصرف چنین موادی خودداری کنند.این کارشناس ارشد تغذیه تاکید کرد: همه گروه های غذایی مهم هستند و هیچکدام از آنها نمی توانند جایگزین دیگری شود.وی در پایان شرایط سنی، جنسیتی، آب و هوایی و شرایط مختلف پاتولوژیکی را عوامل موثر در انتخاب رژیم غذایی مناسب قلمداد کرد.


بهترین برنامه غذایی برای جلوگیری از سرطان چیست؟

یك قانون كلی برای داشتن بدنی سالم و دوری از خطراتی مثل سرطان وجود دارد: هرگاه كه احساس گرسنگی كردید، دو‌سوم بشقاب غذای‌تان را از غذاهای گیاهی سالم، سبزی، میوه‌ها، غلات و لوبیاها پر كنید و در یك‌سوم مابقی از غذاهای حیوانی، مرغ، ماهی و غذاهای دریایی و مقدار محدودی گوشت، بریزید.

 برای كاهش احتمال ابتلا به سرطان، چه تغییراتی را می‌توان در برنامه غذایی ایجاد كرد؟ پرهیز از نیترات‌ها؟ پناه بردن به فیبرها؟ كدام راه ما را به هدف نزدیك‌تر می‌كند؟ همه ما تا به حال چیزهای زیادی راجع به افزودنی‌‌های غذایی كه احتمال بروز سرطان را بیشتر می‌كنند شنیده‌ایم؛ مواد غذایی علاوه بر تركیبات طبیعی‌‌، گاه تركیبات سنتزی یا مصنوعی دارند كه در طول تبدیل یا بسته بندی به آن اضافه شده‌‌اند‌‌، به این مواد افزودنی‌‌های غذایی می‌‌گویند. افزودنی‌‌های غذایی به گروه‌‌های مختلفی طبقه‌بندی می‌‌شوند كه هر گروه نقش خاصی دارد و عبارتند از اسانس‌‌های غذایی‌‌، رنگ‌‌های غذایی‌‌، مواد محافظ یا نگهدارنده‌‌، قوام دهنده، ریزمغذی و تشدیدكننده طعم. البته نمی‌توان در یك دید كلی تمام افزودنی‌‌های غذایی را سرطان‌زا شمرد. به‌طور مثال کارامل مصنوعی که از ترکیب آمونیاک و سولفیت در حرارت و فشار بالا تولید می‌شود بر خلاف کارامل طبیعی که از حرارت دهی شکر تولید می‌شوند بسیار سرطان‌زا هستند. از كارامل مصنوعی به عنوان رنگ دهنده در نوشابه، سویا و بسیاری دیگراز مواد غذایی استفاده می‌‌شود که در زیر ظاهر زیبایی كه به مواد غذایی می‌‌دهند خاصیت سرطان زایی نیز دارند. رنگ نوشابه با استفاده از این رنگ‌های کاراملی مصنوعی بدست می‌آید که اکنون خاصیت سرطان‌زایی آن مشخص شده است.