نوشابه انرژي‌زا را با احتياط بنوشيد

اين روزها نوشابه‌هاي انرژي‌زا را در هر جايي مي‌توان يافت. از دكه‌هاي روزنامه‌‌فروشي گرفته تا فروشگاه‌هاي بزرگ زنجيره‌اي. نوشابه‌هاي انرژي‌زا در اين سال‌ها بدون سروصدا طرفداران زيادي براي خود دست و پا كرده‌اند...
باوجود اين در آخرين شماره نشريه داخلي مايوكلينيك، پژوهشگران توصيه كرده‌اند كه مشتريان پروپاقرص اين نوشيدني‌هاي تازه وارد با احتياط بيشتري به مصرف‌شان بپردازند.
دكتر جان هيگنز از دانشگاه پزشكي هوستون تگزاس دراين‌باره مي‌گويد: «آنچه ما مي‌دانيم اين است كه يك قوطي نوشابه انرژي‌زاي معمولي يك چهارم فنجان شكر و بيش از يك فنجان قهوه كافئين دارد.» محدوده كافئين موجود در اين محصولات از 70 تا 200 ميلي‌گرم ارزيابي مي‌شود. اين در حالي است كه هر فنجان قهوه، بسته به نوع و روش دم‌كردن آن، تنها 40 تا 150 ميلي‌گرم كافئين دارد. دكتر هيگنز اعتقاد دارد كه مشكل اصلي كافئين نيست. مشكل اصلي تركيباتي است كه ما از آن بي‌خبريم و ميزان كالري آنها هم اغلب ناديده گرفته مي‌شود:
«اغلب نوشابه‌هاي انرژي‌زا، حاوي محرك‌هاي گياهي همچون گوآرانا، اسيد آمينه‌ تورين، ويتامين‌‌ها، مواد معدني و گياهان ديگر هستند كه به ندرت ميزان كالري آنها محاسبه شده است.» به همين دليل نگراني عمده دكتر هيگنز و همكاران‌اش اين است كه تركيب اين افزودني‌هاي كم و بيش ناآشنا با ميزان بالاي كافئين‌شان ضربان و ريتم قلب، فشارخون و حتي وضعيت عملكرد مغزي مصرف‌كنندگان را به طرز غيرقابل پيش‌بيني تحت‌الشعاع قرار دهد. اين نگراني وقتي حادتر مي‌‌شود که فرد مصرف‌کننده همراه اين نوشيدني‌ها به مصرف الکل يا به دنبال آن به ورزش‌هاي سنگين بپردازد.
دکتر هيگنز و همکاران‌اش براي ارايه يک دستورالعمل جامع، تمام مطالعات موجود را در خلال سال‌هاي 1976 تا 2010 بازبيني کردند. آنها در کمال تعجب دريافتند که در اين سال‌ها به جز چند مطالعه کوچک و متمرکز روي يک گروه سني خاص، هيچ مطالعه همه‌جانبه‌اي صورت نگرفته است.
به عبارت ديگر به غير از افزايش ضربان قلب و فشارخون هيچ کارآزمايي باليني يا تحقيق ميداني مشخصي در مورد احتمال بروز عوارض جدي‌تر همچون تشنج، حمله قلبي و مرگ ناگهاني انجام نگرفته است.

فقط لبنیات کم چرب

به طور کلی افرادی که چربی خون دارند توصیه می شود که از شیر و ماست کم چرب استفاده کنند. باید توجه داشت که در فرآورده های کم چرب تفاوتی میان میزان مواد مغذی آن نظیر میزان کلسیم در مقایسه با شیر پرچرب وجود ندارد
بنابراین میتوان از اثرات سودمند این مواد مغذی بهره برد. مطالعات نشان می دهد که دریافت روزانه 600 میلی گرم کلسیم بیش از نیاز روزانه کیتواند به میزان چشمگیری سطوح کلسترول را کاهش دهد جالب تر آنکه به تازگی دانشمندان دریافته اند مصرف منظم ماست کم چربمیزان کلسترول بد خون را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش می دهد. دانشمندان در تحقیقات جدید به این نتیجه دست یافته اند دریافت 200 گرم ماستی که دارای باکتری لاکتویاسیون و اسید و فیلوس است میتواند به میزان 3 درصد کل کلسترول خون را کاهش داده و به میزان 5 درصد سطح کلسترول بد را بکاهد. دانشمندان تصور می کنند که این باکتری میتواند در روده با کلسترول باند شده و مانع جذب آن شود آنها خاطر نشان می کنند که با کاهش هر درصد از سطح کلسترول خون، 2 تا 3درصد از احتمال بروز حملات قلبی کاسته می شود.

شير مانع از اثرات مثبت چای بر قلب می شود

براساس یک تحقیق، افزودن شیر به یک فنجان چای می تواند قدرت حفاظتی آن را در برابر بیماری های قلبی تخریب کند .
یافته های یک مطالعه محدود درآلمان نشان داده است که نوشیدن چای سیاه به طرز بارزی قدرت شل شدن شریان ها و باز کردن آنها را برای حفظ جریان خون طبیعی افزایش می دهد.
اما فصلنامه قلب اروپا نیز نوشته است که پروتئین شیر که کازئین نامیده می شود مانع از این تاثیر می شود.
تخمین زده می شود که ۹۸% از افرادی که در بريتانيا چای می نوشند، ترجیح می دهند شیر را به چای خود اضافه کنند.
محققان تاثیرات چای را در ۱۶ انسان و همچنين بر روی بافت موش آزموده اند. آنها نشان داده اند مولکول هایی در چای که کاتچینز نامیده می شوند با تولید یک ماده شیمیایی به نام اکسید نیتریک به باز شدن رگ های خونی کمک می کنند. کازئین موجود در شیر با کاهش میزان کاتچینز چای از این تاثیر پیشگیری می کند.
دکتر ورنا ستانگل، محقق ارشد و استاد کاردیولوژی در بیمارستان شریته در برلین، گفت:”یافته های ما احتمالا توضيحی درباره فقدان تاثیرات سودمند چای بر خطر بیماری های قلبی در بریتانیا، کشوری که در آن شیر معمولا در چای افزوده می شود، فراهم می آورد.”
با این وجود، جون دیویسن، پرستار بخش قلب بنیاد قلب بریتانیا، گفت: “به سختی می توان براساس یک تحقیق محدود، درباره تاثير افزودن یک قطره شیر به چای نتيجه گيری کرد.”
وی ادامه داد: “برای مراقبت از قلب، ورزش مرتب، نکشيدن سيگار و رژيم غذايی سالم بسيار مهم تر از حذف شير از چای است.”
فواید چای
اما خانم دیویسن همچنین گفت که این تحقیق مشخص می کند که نباید تنها به یک غذا فکر کرد بلکه باید به تاثیر تعامل واقعی میان غذاهای مختلف نیز اندیشید.

مصرف میوه زیاد و گوشت کم و کاهش خطر سرطان روده

پژوهشگران آمريكايي در جديدترين تحقيقات خود نشان دادند خطر بروز سرطان روده بزرگ در افرادي كه مقادير فراواني ميوه استفاده كرده و گوشت درصد كمي از رژيم غذايي آنها را تشكيل مي‌دهد، كمتر است.
اين تحقيق نتايج تحقيقات پيشين مبني بر اينكه گوشت خطر ابتلا به سرطان بويژه سرطان روده بزرگ را افزايش مي‌دهد تاييد مي‌كند.
پژوهشگران دانشگاه كاروليناي شمالي عادات غذايي ۷۲۵بيماري كه اخيرا كلونوسكوپي كرده و سيگار مي‌كشيدند را بررسي كردند.
از اين تعداد، ۲۰۳نفر دريافتند به آدنوم( تومور پوششي مركب از نسج غددي) و پوليپ‌هايي كه اغلب به تومور تبديل شده و در جريان كولونوسپي برداشته شده است، مبتلا بودند.
پژوهشگران قصد دارند دريابند آيا مصرف فراوان سبزيجات مي‌تواند عوارض بد ناشي از مصرف گوشت را از بين ببرد.

مبتلایان به سنگ کلیه مرکبات مصرف کنند

یک متخصص تغذیه استفاده از مواد حاوی اسید سیتریک از جمله مرکبات را به افراد مبتلا به سنگ کلیه توصیه کرد.
دکتر مسعود کیمیاگر گفت: سنگ های کلیه معمولا از سنگ های اگزالاسه و اوراسه می باشند که در این میان سنگ های اگزالاسه فراوان ترند.

وی تصریح کرد: چنانچه سطح اسید سیتریک ادرار کاهش یابد، احتمال ابتلا به سنگ کلیه افزایش خواهد یافت بنابراین مصرف مرکبات که منبع غنی از اسید سیتریک هستند، می تواند به افراد مبتلا به سنگ کلیه کمک شایانی کند ضمن اینکه تحرک و مصرف آب کافی نیز توصیه می شود.
دکتر کیمیاگر در ادامه یادآور شد: موادی نیز وجود دارند که در سنگ کلیه سطح اسید اگزالیک را در بدن افزایش می دهند که این امر خوشایند نیست بنابراین بهتر است مصرف این مواد را از جمله اسفناج، توت فرنگی، شکلات، مغزها، لبو و چای در افراد مبتلا و یا افرادی که زمینه بالا بودن این اسید را دارند و یا استعداد ابتلا به سنگ کلیه در آنان دیده می شود (از جمله سابقه فامیلی) کاهش دهند.

منبع: http://www.abcdiet.net

مصرف زیاد پنیر خطرناک است

متخصصان علوم پزشکی در اروپا هشدار دادند که خوردن مصرف زیاد پنیر خطر ابتلا به سرطان مثانه را تشدید می کنند.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این متخصصان هشدار دادند در افرادی که روزانه بیش از
۵۳ گرم پنیر می خورند خطر ابتلا به سرطان مثانه بیش از ۵۰ درصد افزایش پیدا می کند. ۵۳ گرم پنیر تقریبا به اندازه یک تکه کوچک شکلات است.
مجله اروپایی سرطان در این باره گزارش داد که در عین حال خوردن کمتر از این مقدار پنیر در روز هیچ خطری برای سلامت مثانه ندارد.
به گزارش روزنامه دیلی میل چاپ انگلیس، این متخصصان در آزمایشات خود چگونگی تاثیر رژیم غذایی چرب روی احتمال ابتلا به سرطان مثانه را در ۵۸۶ داوطلب سالم و مبتلا به سرطان مثانه بررسی کرده به نتایج فوق دست یافتند.
این یافته حاصل مطالعات گروهی از پزشکان و متخصصان دانمارکی و بلژیکی است.
آمارها نشان می دهد که سالانه حدود
۱۰ هزار نفر تنها در انگلیس قربانی سرطان مثانه می شوند و احتمال ابتلا به این سرطان در افراد سیگاری چهار برابر بیشتر از افراد غیرسیگاری است.
بنا بر این گزارش، سرطان مثانه دومین سرطان شایع دستگاه ادراری است که از کل سرطان های موجود، حدود هفت درصد از سرطان های مردان و همچنین دو درصد از سرطان های زنان را تشکیل می دهد. همچنین
۶۵ سالگی سن متوسط ابتلا به این نوع سرطان است.
پزشکان می گویند افرادی که شغلشان به عنوان مثال در ارتباط با صنایع چرم است یا کارگرانی که با موادی مثل رنگ، بنزین، مواد چاپ و مواد شیمیایی سر و کار دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این سرطان قرار دارند.
یکی دیگر از علل ایجاد کننده سرطان مثانه استفاده از داروهایی مانند سیکلوفسفامید و شیرین کننده های مصنوعی است. عفونت و سنگ مثانه نیز خطر بدخیمی مثانه را افزایش می دهند. بعلاوه سیگار عامل
۵۰ درصد تشکیل تومورهای مثانه است.
شایع ترین علائم سرطان مثانه وجود خون در ادرار است که در اکثر موارد دیده می شود. همچنین درد مشترک در پهلو و درد استخوانی از سایر علایم این بیماری است.
متخصصان می گویند چربی های اشباع شده مثل گوشت و لبنیات احتمال بروز این سرطان را تشدید کرده اما در عوض چربی های سالم مثل روغن زیتون نقش حفاظت کننده در برابر این بیماری دارند.

مصرف غلات سبوس دار و سلامتی قلب

دكتر لوك جوسي استاديار بيمارستان بيرمنگام و دانشكده طب هاروارد در بوستون در اين باره خاطرنشان كرد: همواره مباحث و گفت وگوهاي مناسب و قوي درباره مصرف غلات سبوس دار در وعده غذايي صبحانه وجود دارد.
وي ادامه داد: مزاياي قابل توجه مصرف غلات سبوس دار براي سلامتي نه تنها كودكان بلكه براي بزرگسالان نيز به اثبات رسيده است.
به گفته اين پژوهشگران مصرف صبحانه حاوي غلات سبوس دار و فيبربالاي خوراكي مي‌تواند باعث كاهش فشار خون و كلسترول مضر در بدن شده و در نتيجه احتمال حملات قلبي را كاهش مي دهد.
براساس اين مطالعات غلاتي كه حداقل حاوي ۲۵ درصد جو دو سر يا سبوس باشند به عنوان غلات سبوس دار در نظر گرفته مي‌شوند.
نتايج اين مطالعات در چهل و هفتمين كنفرانس سالانه انجمن قلب آمريكا در زمينه همه گيرشناسي و پيشگيري از بيماريهاي قلبي و عروقي ارائه شد.
اين پژوهش نشان داد: در افرادي كه درهفته حداقل ۷ نوبت از غلات سبوس دار مصرف مي‌كنند، ۲۸ درصد احتمال ابتلا به نارسايي‌هاي قلبي كمتر از ساير مردم است.

مصرف سير و پياز و كاهش خطر ابتلا به سرطان

طبق يك مطالعه جديد، افرادي كه رژيم غذايي خود را با مقدار زيادي سير و پياز رنگ و بو مي‌دهند، احتمالا خطر ابتلا به چند نوع سرطان در آنها كمتر است.
با اين وجود در ارتباط با تاثير مستقيم پياز و سير بر روي خطر ابتلا به سرطان هنوز اطمينان حاصل نشده است.
محققاني از تجزيه و تحليل هشت مطالعه از ايتاليا و سوييس دريافتند، افراد مسني كه بالاترين ميزان مصرف پياز و سير را داشتند با كمترين ميزان خطر ابتلا به چند سرطان از جمله سرطان روده بزرگ، تخمدان و گلو روبرو بودند.
اين يافته‌ها كه در مجله آمريكايي “تغذيه باليني” منتشر شده است برخي تحقيقات گذشته را تاييد مي‌كند.
اما تحقيقات قبلي بيشتر در چين انجام شده بود و مشخص نيست كه آيا اين نتايج در كشورهاي غربي متفاوت است يا خير.
دكتر “كارلوتا گالئونه” نويسنده برجسته اين مطالعه جديد گفت: در كشور چين عادات غذا خوردن بطور چشمگيري متفاوت است در اين كشور مصرف سير بسيار بيشتر است.
به گفته گالئونه يك محقق از “موسسه تحقيقات داروشناسي ماريو نيگري” در ميلان گفت: يافته‌هاي اخير نشان مي‌دهند كه منفعت ضد سرطاني اين سبزيجات شامل حال مردم كشورهاي غربي نيز شده است.
در عوض به گفته گالئون و همكارانش، ممكن است افرادي كه سير و پياز دوست دارند يك رژيم غذايي كلي داشته باشند از ابتلا به سرطان جلوگيري مي‌كند.
از طرف ديگر آنها متذكر شدند كه مطالعات و آزمايشات انجام شده بر روي سلول‌هاي سرطاني حيوانات نشان داده‌است كه برخي تركيبات موجود در سير و پياز احتمالا از رشد تومورها جلوگيري مي‌كند.

خوردن اسفناج واقعاً عضلات را قوی می کند

گروهی از دانشمندان سوئدی در تحقیقات خود نشان دادند که خوردن اسفناج می تواند موجب تقویت عضلات شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، با کارتون ملوان زبل آشنا هستید. در این کارتون شخصیت ملوان زبل پس از خوردن یک کنسرو اسفناج قدرت خارق العاده ای در بازوهای خود احساس می کرد و می توانست کارهای عجیبی انجام دهد.

اکنون محققان موسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد نشان دادند که اسفناج یک ماده خوراکی غنی از نیترات است و حتی مصرف کم آن به مدت سه روز مداوم می تواند میزان اثربخشی میتوکندریها را بهبود ببخشد. میتوکندریها نیروگاههای انرژی حاضر در سلولهای ماهیچه ای و بافتها هستند.
این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: “میزان نیترات لازم برای قوی کردن ماهیچه ها در دو یا سه چغندر قرمز و یا یک بشقاب اسفناج پیدا می شود.”
این ماده نه تنها برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و دیابت مفید است بلکه همچنین می تواند عضلاتی مثل عضلات ملوان زبل درست کند.
براساس گزارش ساینس سنتریک، این دانشمندان به منظور دستیابی به این نتایج گروهی از داوطلبان زن و مرد را به دو گروه تقسیم کردند.
برای گروه اول به مدت سه روز یک رژیم غذایی با میزان کم نیترات غیرآلی (۳۰۰ گرم اسفناج) همراه با فعالیتهای فیزیکی تجویز شد و سایر داوطلبان در گروه کنترل قرار گرفتند.
در افراد آزمایش شونده مشاهده شد که میتوکندریها در زمان انجام تمرینات ورزشی اکسیژن کمتر مصرف کرده و در عوض در ماهیچه ها مواد پر انرژی تولید می کردند.
این تحقیقات نشان می دهد که نیترات خوراکی با کمک باکتریهای مفیدی که در دهان وجود دارد تولید اکسید نیتریک می کند.

مصرف قند در میانسالان با مشکلات حافظه در ارتباط است


 تحقیقات بر روی 940 سالمند نشان داد:
پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد سالمندانی که کربوهیدرات قند مصرف می‌کنند با مشکلات حافظه و فکر کردن روبرو هستند.

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، بر اساس مطالعات جدید، سالمندانی که مقدار زیادی کربوهیدرات و قند مصرف می‌کنند بیشتر در معرض خطر اختلالات مغزی هستند.

این اختلالات شامل مشکلات حافظه، زبان، تفکر و قضاوت است که می‌تواند نشانه اولیه بیماری آلزایمر باشد.

محققان کلینیک مایو در روچستر اظهار کردند: این مطالعه بر روی 940نفر از افراد 70 تا 89 ساله انجام شد و بررسی‌ها در مورد اختلال و عادات غذا خوردن بود.

تحقیقات نشان داد در کسانی که مصرف کربوهیدرات بالا بود 1.9 برابر بیشتر احتمال ابتلا به اختلال خفیف شناختی نسبت به کسانی که مصرف کربوهیدرات در آنها کم بود وجود داشت.

همچنین در افرادی که مصرف شکر بالا بود 1.5 برابر بیشتر احتمال ابتلا به اختلال خفیف شناختی نسبت به کسانی که کمترمصرف می کردند وجود داشت.

مصرف کربوهیدرات بالا می‌تواند برای سلامتی افراد مضر باشد زیرا کربوهیدرات بر قند خون و سوخت و ساز بدن تاثیر می‌گذارد.

محققان اظهار کردند: رژیم غذایی باید متعادل باشد.