براساس یک تحقیق، افزودن شیر به یک فنجان چای می تواند قدرت حفاظتی آن را در برابر بیماری های قلبی تخریب کند .
یافته
های یک مطالعه محدود درآلمان نشان داده است که نوشیدن چای سیاه به طرز
بارزی قدرت شل شدن شریان ها و باز کردن آنها را برای حفظ جریان خون طبیعی
افزایش می دهد.
اما فصلنامه قلب اروپا نیز نوشته است که پروتئین شیر که کازئین نامیده می شود مانع از این تاثیر می شود.
تخمین زده می شود که ۹۸% از افرادی که در بريتانيا چای می نوشند، ترجیح می دهند شیر را به چای خود اضافه کنند.
محققان تاثیرات چای را در ۱۶
انسان و همچنين بر روی بافت موش آزموده اند. آنها نشان داده اند مولکول
هایی در چای که کاتچینز نامیده می شوند با تولید یک ماده شیمیایی به نام
اکسید نیتریک به باز شدن رگ های خونی کمک می کنند. کازئین موجود در شیر با
کاهش میزان کاتچینز چای از این تاثیر پیشگیری می کند.
دکتر
ورنا ستانگل، محقق ارشد و استاد کاردیولوژی در بیمارستان شریته در برلین،
گفت:”یافته های ما احتمالا توضيحی درباره فقدان تاثیرات سودمند چای بر خطر
بیماری های قلبی در بریتانیا، کشوری که در آن شیر معمولا در چای افزوده می
شود، فراهم می آورد.”
با
این وجود، جون دیویسن، پرستار بخش قلب بنیاد قلب بریتانیا، گفت: “به سختی
می توان براساس یک تحقیق محدود، درباره تاثير افزودن یک قطره شیر به چای
نتيجه گيری کرد.”
وی ادامه داد: “برای مراقبت از قلب، ورزش مرتب، نکشيدن سيگار و رژيم غذايی سالم بسيار مهم تر از حذف شير از چای است.”
فواید چای
اما
خانم دیویسن همچنین گفت که این تحقیق مشخص می کند که نباید تنها به یک غذا
فکر کرد بلکه باید به تاثیر تعامل واقعی میان غذاهای مختلف نیز اندیشید.
پروفسور ستانگل گفت این تحقیق بسیار پیچیده بود و به همين خاطر تنها می توانست بر تعداد اندکی از مردم آزمایش شود.
پروفسور
اندرو ستپ تو، از دپارتمان اپیدمیولوژی و بهداشت عمومی یو سی ال، که پیش
تر تحقیقاتی بر تاثیرات چای در بهبود استرس انجام داده است، گفت از آنجا که
انجام چنین تحقیقاتی بسیار پیچیده است از کوچکی این تحقیق متعجب نمی شود.
وی
درباره نتایج این تحقیق افزود:” ما بسیار علاقمند هستیم بدانیم که تاثیرات
مثبت چای برای مدت طولانی باقی می ماند یا تنها تاثیری جزیی است.”
پروفسور ستپ تو همچنین گفت از آنجا که حدود ۲۰۰
ترکیب بیواکتیو در چای موجود است تاثیر ظاهری شیر در گشاد شدن عروق “نمی
تواند به این معنی باشد که شیر تاثیرات دیگر چای را خنثی می کند.”
کاترین
کالینز، متخصص تغذیه و سخنگوی جامعه رژیم غذایی، با چای به عنوان “یک
نوشیدنی بسیار سالم ” موافق است و خاطر نشان می کند که نوشیدن آن با شیر
جذب کلیسم را ارتقا می دهد.
وی گفت:”چای سیاه با و یا بدون شیر فوایدی دارد، پس به نوشیدنش ادامه دهید.”
بیل
گورمن، رئیس شورای چای، نیز گفت این تحقیق یکی دیگر از پژوهش های بسیار
مثبت درباره چای است چرا که مشخص می کند که محققان به تاثیرات برجسته چای
در سلامتی پی برده اند.”
منبع: http://www.abcdiet.net
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر