كرفس سلطان سبزیهاست و تمام بخشهای این گیاه مفید و شفابخش است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مردم سالاری ؛ دانشمندان بر این عقیدهاند كه:
* كرفس بهترین ماده غذایی برای برطرف كردن
عفونت مجاری ادرار و اسید اوریك بالا از طریق ضدعفونی مجاری ادراری است،
همچنین وجود روغنهای فرار در كرفس علاوه بر ایجاد عطر خوشایند این گیاه،
باعث گشاد شدن مجاری كلیه میشوند و دفع اسید اوریك را تسهیل میكند.
* تجربه نشان داده است كه كرفس و غذاهای حاوی
آن بوی بد دهان را از بین میبرد كه احتمالاً به دلیل تركیب موادی كه در
معده تولید میشوند با مواد معطر كرفس است.این گیاه حاوی ویتامین (ث) زیادی
است و به همین دلیل مصرف آن به تقویت لثهها كمك كرده و از بروز بیماری
اسكوربوت پیشگیری میكند.مصرف كرفس همچنین به افراد كم خون، توصیه میشود.
* اسیدهای چرب فرار موجود در این گیاه، محرك اشتها است.
* پتاسیم موجود در كرفس علاوه بر تحریك ادرار
باعث كاهش فشار خون میشود و به همراه گوگرد موجود در آن بیش از همه برای
بیماران مبتلا به نقرس و افرادی كه از دردهای مفصلی و روماتیسم رنج
میبرند، توصیه میشود.
* این گیاه دارای خاصیت ضدمیكروبی است و در
بهبود آسم و سرماخوردگیهای ریوی مناسب است.آب كرفس به صورت غرغره برای رفع
گلو دردهای خشك به دلیل خاصیت ضدعفونی كنندهاش مفید است.همچنین آلودگی
میكروبی ضعیف در روده نیز در اثر تریپین از بین میرود.
* این گیاه حاوی درصد بالایی فیبر است،
بنابراین ملین بسیار مناسبی به شمار میآید و مصرف برگ و ساقههای كرفس در
مورد كسانی كه از ناراحتیهای گوارشی نظیر یبوست رنج میبرند بسیار نافع
است.