مصرف غذاهای دریایی به علت دارا بودن منابع غنی از ید در جلوگیری از بروز بیماری های تیروئیدی همچون گواتر نقش مهمی دارند.
دکتر فریبا محسنی، فوق تخصص غدد و متابولیسم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: از شایعترین بیماری های مربوط به غدد تیروئید، بزرگی آن موسوم به گواتر که مهمترین علت آن کمبود مصرف منابع ید است که به عنوان عنصری مهم در تنظیم کارکرد تیروئید در بدان محسوب می شود.
وی با بیان اینکه نمک تنها منبع ید نیست تاکید کرد: اغلب افراد نمک را به عنوان مهمترین و یا تنها منبع غنی از ید محسوب می کنند و این در حالی است که برخی از افراد به علت وجود برخی بیماری ها از مصرف نمک نیز خودداری می کنند، اما در این میان غذاهای دریایی همچون ماهی، میگو و صدف سرشار از ید هستند که مصرف آنها به عموم افراد برای تامین این عنصر حیاتی در بدن توصیه می شود.
این فوق تخصص غدد همچنین گفت: متاسفانه بیشتر افراد غذاهای دریایی را فقط در ایام خاصی از سال استفاده می کنند در صورتیکه مصرف این منابع غذایی ارزشمنمد به میزان 2 الی 3 وعده در طول هفته بویژه در کودکان و افراد مسن تاکید می شود.
وی تصریح کرد: مصرف غذاهای دریایی بویژه در دوران کودکی و زمانیکه الگوهای غذایی کودکان شکل می گیرد و به طور منظم، به طرز قابل ملاحظه ای از بروز بیماری های غدد تیروئید بویژه بزرگی آنها در بزرگسالی جلوگیری می کند.
دکتر فریبا محسنی، فوق تخصص غدد و متابولیسم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: از شایعترین بیماری های مربوط به غدد تیروئید، بزرگی آن موسوم به گواتر که مهمترین علت آن کمبود مصرف منابع ید است که به عنوان عنصری مهم در تنظیم کارکرد تیروئید در بدان محسوب می شود.
وی با بیان اینکه نمک تنها منبع ید نیست تاکید کرد: اغلب افراد نمک را به عنوان مهمترین و یا تنها منبع غنی از ید محسوب می کنند و این در حالی است که برخی از افراد به علت وجود برخی بیماری ها از مصرف نمک نیز خودداری می کنند، اما در این میان غذاهای دریایی همچون ماهی، میگو و صدف سرشار از ید هستند که مصرف آنها به عموم افراد برای تامین این عنصر حیاتی در بدن توصیه می شود.
این فوق تخصص غدد همچنین گفت: متاسفانه بیشتر افراد غذاهای دریایی را فقط در ایام خاصی از سال استفاده می کنند در صورتیکه مصرف این منابع غذایی ارزشمنمد به میزان 2 الی 3 وعده در طول هفته بویژه در کودکان و افراد مسن تاکید می شود.
وی تصریح کرد: مصرف غذاهای دریایی بویژه در دوران کودکی و زمانیکه الگوهای غذایی کودکان شکل می گیرد و به طور منظم، به طرز قابل ملاحظه ای از بروز بیماری های غدد تیروئید بویژه بزرگی آنها در بزرگسالی جلوگیری می کند.