تغذیه و سلامت مو


گاهی موها سر ناسازگاری دارند، شکننده می‌شوند، می‌ریزند، خیلی دیر رشد می‌کنند و از همه بدتر سر و کله شوره و موخوره پیدا می‌شود. بدون شک زیبایی و سلامت مو به تغذیه ربط دارد. در این زمینه باورهای رایج زیادی وجود دارد که گاهاً اشتباه است مثل این که تغذیه چرب باعث چرب شدن موها می‌شود و غیره. در این مقاله این باورهای رایج را مرور و درست و غلطی آن‌ها را مشخص می‌کنیم. با ما باشید.

موهای چرب
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ چربی‌هایی که مصرف می‌کنیم الزاماً تأثیری روی چربی موها ندارد. شما افراد زیادی را می‌بینید که تغذیه سالمی دارند و کم چرب می‌خورند اما همیشه‌ موهایشان چرب است. موها و شوره‌های چرب نتیجه عوامل هورمونی است و ربطی به مصرف غذاهای چرب ندارد.برای این که نگذارید موهایتان چرب شود حواستان باشد که برخی از مواد مغذی مانند ویتامین B6 و ویتامین A یا اسید آمینه سیستئین در غذاهایتان باشد. این مواد مغذی مفید تولید سبوم را کنترل می‌کنند. مخمر آب جو، سیر، جوانه گندم، تخم مرغ، لوبیا و غیره سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی‌اند.

مکمل‌های غذایی
اگر ریزش موها نتیجه مشکلات هورمونی باشد مصرف مکمل غذایی هیچ نقشی در جلوگیری از این مشکل ندارد. اما اگر کمبود مواد مغذی و ویتامین‌ها دلیل ریزش مو باشد مصرف مکمل‌ها می‌تواند به حل مشکل کمک کند. تشخیص کمبود ویتامین را به عهده آزمایش خون بگذارید و خودتان سرخود مکمل نخورید. مصرف مواد غذایی سالم بهترین و بی‌خطرترین راه برای تأمین ویتامین‌های بدن است.

مصرف کالری زیاد در شير خواران با چاقی بزرگسالی همراه است

یک فوق تخصص غدد کودکان گفت: میزان شیوع چاقی در پسران 5 تا 13 درصد ،در دختران 5 تا 9 درصد است.
دکتر ایرج ایران زاد در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه افرادی که به علل ارثی دچار چاقی می شوند گفت: افزایش مصرف کالری در شیرخواران کمتر از یک سال، موجب چاقی در بزرگسالی می شود.

این فوق تخصص غدد کودکان با تاکید براینکه وزن شیرخواران باید در حد متعارفی باشد افزود: در پرخوری و مصرف کالری بیش از حد نیاز ، سلولهای بتاي پانکراس تحریک شده ،انسولین بیشتری در بدن ترشح می شود که منجر به تجمع چربی و افزایش انسولین خود، زیاد شدن ترشح گلوکوکورتیکوئیدها در بدن می شود.

وی با اشاره به شیوع چاقی در 5 تا 13 پسران گفت: این افزایش وزن در دختران 5 تا 9 درصد است .

کودکان چاق با خطر ابتلا به نارسایی کلیه مواجه هستند

محققان می گویند: نوجوانان چاق و آنهایی که اضافه وزن دارند ، در معرض خطر ابتلا به نارسایی کلیه در سال های آتی زندگی خود قرار دارند.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا و به نقل از دیلی میل، محققان با انجام یک مطالعه متوجه شدند که خطر ابتلا به بیماری پیشرفته نارسایی کلیه در نوجوانان چاق و دارای اضافه وزن بسیار بیشتر از نوجوانانی است که وزن عادی دارند.

بیماری پیشرفته کلیه زمانی بروز می کند که کلیه ها نمی توانند سموم و ضایعات خون را به طور مناسب تصفیه کنند.

افرادی که به بیماری نارسایی کلیه مبتلا می شوند ، اغلب لازم است که تا زمان انجام پیوند کلیه تحت دیالیز قرار گیرند.

کودکان و نوجوانانی که از شاخص جرم بدنی (بی.ام.آی) بالایی برخوردار هستند اغلب در دوران بزرگسالی چاق می شوند و در معرض خطر بیشتر ابتلا به بیماری های مزمن مختلف مانند دیابت قرار می گیرند.

چـاقـي زيـربنـاي ابتـلا بـه بيمـاري‌هـاي غيـرواگير است

به گزارش وب دا، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اینکه بـيـش از 80 درصـد از بيماري‌هاي غير واگـيــر مــانـنــد ديــابــت، بـيـمـاري‌هـاي قـلـبـي، سكته‌هاي قلبي و مغزي قابل پيشگيري است، افزود: مي توان با انجام اقدامات و تغذیه مناسب احـتـمــال ابـتــلا به اين بيماري ها را كاهش داد.
به گفته دکتر محسن تقی زاده رژيــم غـذايـي نامنـاسـب، كـم‌تـحـركـي، چـاقـي و اسـتـعـمـال دخانيات باعث افـزايـش آمـار ابتلا به بيماري‌هاي غيرواگير شده است.
 وی تصریح کرد: در كشورهاي در حال توسعه آمار مـرگ و مـيـر بـر اثر ابتلا به بيماري‌هاي غير واگير افزايش يافته و بسیاری از اين افراد در سنين فعاليت مـفـيــد ناتوان شده و یافــوت مــي‌كـنـنــد.
این متخصص تغذیه یادآور شد: بـا انجام مداخلات ارزان ‌قيمت مي‌توان از وقوع اين مرگ و مير‌ها پيشگيري كرد.
به گفته دکتر تقی زاده، بيماري هاي قلبي عروقي ناشي از اضافه وزن و چاقي يکي از علل اصلي مرگ به خصوص در مردان ايراني مي باشد.
وی با اشاره به افزایش سوء تغذيه و چاقي در ايران به ویژه در میان زنان اذعان داشت: روند چاقي و سوء تـغــذيــه كــودكــان ایرانی طــوري اســت كــه بـاعـث ايجـاد نگراني‌هايي براي آينده آن‌ها شده است.

در روز هفت گردو بخورید تا سالم بمانید

بنابر یافته‌های محققان آمریکایی با توجه به میزان آنتی‌اکسیدان مرغوب موجود در گردو از این پس باید آن را سلطان آجیل‌ها بنامیم. این محققان توصیه می‌کنند تا با مصرف روزانه هفت عدد گردو از فواید بیشماری که گردو برای سلامتی به همراه دارد، بهره‌مند شوید.
 
آفتاب: جو وینسون از دانشگاه اسکرانتون سلنفرانسیسکو در مورد خواص گردو چنین می‌گوید: "گردو بالاتر از سایر آجیل‌ها از جمله بادام زمینی، بادام و پسته قرار می‌گیرد. میزان آنتی‌اکسیدان موجود در گردو تقریبا دو برابر بیشتر از میزان آن در سایر آجیل‌هاییست که به طور معمول مصرف می‌شوند، ولی با این وجود متاسفانه مردم زیاد به خوردن گردو رغبت نشان نمی‌دهند. در پژوهش اخیر پیشنهاد شده تا مردم برای داشتن رژیم غذایی سالم‌تر بیشتر از گردو استفاده کنند."

وینسون در ضمن تاکید می‌کند که در کل آجیل‌ها دارای فواید تغذیه‌ای فراوانی هستند. آجیل‌ها حاوی مقادیر فراوان پروتئین باکیفیت می‌باشند که می‌تواند جایگزینی برای گوشت باشد. به این مورد باید ویتامین‌ها و مواد معدنی، فیبر رژیمی موجود در آجیل‌ها را هم اضافه کنید.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مصرف میزان کمی آجیل یا کره‌ی بادام زمینی می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، برخی از انواع سرطان، سنگ کیسه‌ی صفرا، دیابت نوع ۲ و بسیاری امراض دیگر موثر باشد.

به گزارش فرارو،آنگونه که آقای وینسون می‌گوید آنتی‌اکسیدان‌های موجود در گردو دو تا پانزده برابر قوی‌تر از آنتی‌اکسیدان‌های موجود در ویتامین E هستند. ویتامین E خود از لحاظ دارا بودن آنتی‌اکسیدان مشهور است.

این یافته‌ها در دویست و چهل و یکمین نشست انجمن شیمی آمریکا در کالیفرنیا ارایه شده اند.

مصرف ترب و رهایی از سنگ مثانه

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: مصرف آب برگ و ساقه ترب، سنگ مثانه را خارج می‌کند.
اصغر نقشی در گفت و گو با ایسنا، افزود: چکاندن روزی سه بار و هر بار چند قطره از آب ریشه ترب، خارش چشم را برطرف خواهد کرد.
وی تصریح کرد: برگ، ریشه و تخم تُرب مصارف دارویی فراوانی دارند.

more آشنایی با خواص درمانی تربچه
نقشی ترب همراه با پوست را برای درمان یبوست ضروری دانست  و ادامه داد: ریشه انواع ترب خاصیت ملیّن داشته و برای درمان یبوست استفاده از ریشه ترب همراه با پوست آن بعد از غذا سفارش شده است.
کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: این گیاه، زراعی بوده و در سراسر کشور کاشته می‌شود.
وی درباره خواص دیگر آب ترب اظهار داشت: کارشناسان آب ریشه ترب را برای درمان خارش چشم و تقویت آن توصیه کرده‌اند.

برنج قهوه‌ای و کاهش قند خون


به گفته متخصصان اروپایی، برنج سفید به این دلیل سفیدرنگ است که آسیاب و تصفیه می‌شود و به همین دلیل ارزش غذایی آن تا حدود زیادی از بین می‌رود؛ اما شرایط برنج قهوه‌ای به طور کامل متفاوت است.
مصرف برنج قهوه‌ای خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد.
به گفته متخصصان اروپایی، برنج سفید به این دلیل سفیدرنگ است که آسیاب و تصفیه می‌شود و به همین دلیل ارزش غذایی آن تا حدود زیادی از بین می‌رود؛ اما شرایط برنج قهوه‌ای به طور کامل متفاوت است چرا که این نوع برنج آسیاب نشده و برای همین خواص مغذی آن حفظ شده است.
در واقع اگر شما به جای حدود 340 گرم برنج سفیدی که در هفته مصرف می‌کنید برنج قهوه‌ای مصرف کنید، خطر ابتلا به دیابت، تا 16درصد کاهش می‌یابد و اگر به جای مصرف برنج سفید، دانه غلات کامل (شامل جو، جوی دو سر و سبوس) را جایگزین کنید این خطر را تا 36 درصد کاهش می‌دهید.
همشهری تندرستی

ماکارونی بخورید تا استرس نگیرید


متخصصان تغذیه می‌گویند مصرف کربوهیدرات‌ها باعث می‌شود که مغز، سروتونین بیشتری تولید کند؛ ماده‌ای که از آن به عنوان آرامبخش طبیعی بدن یاد می‌شود.
آیا می‌دانستید غذاهایی وجود دارند که باعث کاهش استرس‌تان می‌شوند؟
متخصصان تغذیه هلندی می‌گویند، مصرف کربوهیدرات‌های مرکب بهتر از انواع ساده آن است چون با سرعت کمتری هضم می‌شوند.
این ماده در غذاهایی مثل غلات سبوس‌دار صبحانه، نان، نان جو و به ویژه انواع پاستا و ماکارونی وجود دارد.
از طرفی مطالعات نشان می‌دهد مصرف مرکبات، اسفناج، انواع ماهی به ویژه سالمون، چای سیاه، پسته و بادام، آووکادو و شیر نیز به کاهش سطح هورمون‌های استرس منجر می‌شوند.
اگر به فکر سلامت اعصابتان هستید و می‌خواهید از شر استرس‌های روزمره خلاص شوید، همه این مواد غذایی را در برنامه غذایی‌تان بگنجانید.
همشهری تندرستی

آشنایی با خواص هندوانه‏ زرد یا هندوانه آناناسی

بیش از پنجاه نوع هندوانه وجود دارد که "هندوانه‏ زرد" یکی از آن‌ها است. این هندوانه در ایران بیشتر به نام "هندوانه آناناسی" معروف است.
هندوانه‏ زرد در تمام فصول سال یافت می‌شود، اما در تابستان به نقطه‏‏ اوج خود می‏‌رسد.
در هندوانه‌های معمولی رنگدانه‌ای به نام "لیکوپن" وجود دارد که باعث ایجاد رنگ قرمز در آنها می‌شود و خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد، ولی هندوانه‌ی آناناسی، فاقد این رنگدانه است و به همین دلیل زرد رنگ می‌باشد. لیکوپن مسئول ایجاد رنگ قرمز در گوجه ‌فرنگی و گریپ‌فروت نیز می‏‌باشد.
به گفته محققان، لیکوپن هندوانه‌ زرد در اثر تغییرات ژنتیکی مختلف در طی زمان، از بین رفته است.
نکته‏ قابل توجه این هندوانه غیرمعمول، رنگ زرد روشن متمایل به نور آفتاب آن می‌باشد. از دیگر مشخصات متمایز آن بافت نرم آن می‌باشد که مزه‌‏ای شیرین و نیرو بخش دارد. گاهی اوقات هم دانه‏‌های سیاه در لابه‌لای بافت گوشتی آبدار این میوه دیده می‏‌شوند.
هندوانه‏‌های زرد چه بیضی شکل و چه گرد، انواع جالب و قابل توجهی هستند که مزه آنها کمی با مزه‏ هندوانه ‏ معمول قرمز رنگی که ما می‌خوریم، متفاوت است. اما پوست آن‌ها شبیه همان هندوانه‌های قرمز رنگ است.

کاهش وزن با 7 راه عجیب و غریب

7 راه عجیب برای کاهش وزن همه ما می دانیم که رژیم عذایی درست و ورزش بهترین راه ها برای کاهش وزن و تناسب اندام هستند، ولی راه های دیگری هم وجود دارد که روند کاهش وزن را تسهیل و تسریع می کنند. اگر از رژیم های تکراری خسته هستید و دوست دارید راه های جدیدی را امتحان کنید حتما این مطلب را بخوانید.






برترین ها:
همه ما می دانیم که رژیم عذایی درست و ورزش بهترین راه ها برای کاهش وزن و تناسب اندام هستند، ولی راه های دیگری هم وجود دارد که روند کاهش وزن را تسهیل و تسریع می کنند. اگر از رژیم های تکراری خسته هستید و دوست دارید راه های جدیدی را امتحان کنید حتما این مطلب را بخوانید.