سلامت روان افراد چاق پایین‌تر است


329-1.jpg
نتایج یک مطالعه جدید توسط پژوهشگران کشورمان نشان داد: افراد چاق معمولا سطوح پایین سلامتی جسمی و روانی، بخصوص سطوح پایین احساس خوب بودن جسمی و اجتماعی را تجربه می‌کنند.

به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، چاقی یک مشکل شایع سلامتی عمومی است که به یکی از نگرانی‌های عمده سلامتی جهانی تبدیل شده است، مطالعات زیادی ارتباط بین چاقی را با احتمال خطر بیماری های متعدد چون دیابت و ... مطرح کرده اند.

افراد چاق اختلالاتی را در کیفیت زندگی خود نیز تجربه می‌کنند. لذا مطالعه‌ای به منظور مقایسه کیفیت زندگی زنان چاق و دارای وزن طبیعی توسط امیر ضیایی، دانشیار بیماری های غدد و متابولیک از دانشگاه علوم پزشکی قزوین و همکارانش در شهر قزوین انجام شد.

این مطالعه مورد– شاهدی در دانشگاه علوم پزشکی قزوین بر 115 زن چاق (30BMI≥) به عنوان گروه مورد و 114 زن با وزن طبیعی (20BMI<24) به عنوان گروه شاهد که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند انجام شد. برای تعیین کیفیت زندگی از پرسش نامه کیفیت زندگی SF-36 و برای تعیین چاقی از BMI استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و فاصله اطمینان 95درصد تحلیل شد.

یافته‌ها حاکی از آن است که زنان چاق در مقایسه با زنان با وزن طبیعی در شش بعد از هشت بعد کیفیت زندگی (عملکرد جسمانی، محدودیت نقش کاری، درد جسمانی، سلامت عمومی، نشاط و عملکرد اجتماعی به طور معنی داری دچار اختلال کیفیت زندگی بودند.

نتایج این مطالعه نشان داد: افراد چاق معمولا سطوح پایین سلامتی جسمی و روانی، بخصوص سطوح پایین احساس خوب بودن جسمی و اجتماعی را تجربه می کنند.

شایان ذکر است این مطالعه در مجله علوم پزشکی مشهد منتشر شده است.

اسانس شوید خاصیت ضد باکتریایی دارد

470u.jpg
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: شوید گیاهی خواب‎آور است.

مهندس قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه لرستان، افزود: شوید(شبت) با نام علمی Anethum graveolens متعلق به خانواده چتریان (Apiaceae) می‎باشد؛ این گیاه در دسته سبزیجات برگی طبقه‎بندی شده و از نظر فصل رشد یک سبزی فصل سرد محسوب می‎شود.

وی بیان کرد: شبت گیاهی یکساله است و نسبت به زمین‎های آبگیر حساس بوده و زمین‎های نیمه سنگین با هوموس کافی برای کشت آن مناسب هستند.

این مقام مسئول ادامه داد: منشأ این گیاه جنوب اروپا بوده و از نظر گلدهی گیاهی روزبلند است؛ از طرف دیگر این گیاه در دسته گیاهان دارویی نیز طبقه‎بندی می‎شود.

قربانی اظهار کرد: اسانس این گیاه که از بذر و پیکره رویشی استخراج می‌شود، خاصیت ضد باکتریایی دارد؛ طول دوره رشد با توجه به منطقه بین 70 تا 80 روز به طول می‎انجامد.

وی خاطرنشان کرد: چنانچه بذور کاملاً رسیده در شرایط مناسب نگهداری در مکان مناسبی قرار گیرند، به مدت 2 الی 3 سال از قوه نامیه مناسبی برخوردار خواهند بود.

این کارشناس گیاهان دارویی با اشاره به اینکه حرارت مناسب برای رویش بذر 8 الی 10 درجه سانتیگراد است، بیان کرد: از نظر تناوب کاشت، چنانچه شبت برای استفاده از اندام رویشی مورد استفاده قرار گیرد قبل و پس از آن می‎توان هر نوع گیاهی را کشت نمود.

وی با بیان اینکه کشت شبت و تکثیر آن از طریق بذر صورت می‎گیرد، اذعان کرد: از بیماری‎های عمده این گیاه می‎توان ویروس C.M.V، ویروس موزاییک یونجه، قارچ فوزاریوم، پزودوموناس و زنگ شبت را نام برد.

بهبود سبک غذایی نوجوانان دارای سندروم پیش از قاعدگی ضروری است

نتایج یک پژوهش نشان داد: میانگین مصرف ماهیانه لبنیات (شیر، ماست، پنیر) و میوه و سبزیجات در گروه بدون علائم سندروم پیش از قاعدگی(PMS) به‌طور معناداری بیشتر از گروه دارای علائم PMS بود.

به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، سندروم پیش از قاعدگی(PMS) یکی از شایع‌ترین اختلالات در زنان است. عوامل مختلفی در ارتباط با PMS مطرح شده است. بر اساس مطالعات اخیر سبک غذایی به‌طور قابل توجهی بر نشانه‌های PMS تأثیر دارد. لذا مطالعه‌ای با هدف بررسی ارتباط سبک غذایی نوجوانان و PMS توسط زهرا حسن زاده، کارشناس ارشد روانشناسی در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و همکارانش انجام شد.

مطالعه توصیفی-تحلیلی حاضر روی ۱۴٩ نفر از دانش آموزان دبیرستانی زاهدان با دامنه سنی 14 تا 18 سال اجرا شد. شرکت‌کنندگان دو پرسشنامه سنجش علایم PMS و بسامد غذایی (FFQ) را تکمیل کردند. یافته‌ها با شاخص‌های توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین، انحراف استاندارد) و آزمون t تجزیه و تحلیل شد.

یافته‌ها حاکی از آن است که افراد مورد بررسی 83.1 درصد ملاک‌های ACOG برای PMS را داشتند. میانگین مصرف ماهیانه لبنیات (شیر، ماست، پنیر) و میوه و سبزیجات در گروه بدون علائم PMS به‌طور معناداری بیشتر از گروه دارای علائم PMS بود.

با توجه به نتایج این پژوهش، بهبود سبک غذایی نوجوانان مخصوصا نوجوانانی با نشانه‌های پیش از قاعدگی ضروری به نظر می‌رسد.

شایان ذکر است این پژوهش در مجله علوم پزشکی مشهد منتشر شده است.

ماست، منبع عالی کلسیم

کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این‌که ماست یک منبع عالی کلسیم است، افزود: یک بسته 250 گرمی ماست حاوی یک سوم میزان کلسیم لازم روزانه است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا "اکبر کمالی" اظهار کرد: ماست با برآوردن نیاز مصرف‌کننده به غذاهای سالم، غذایی سریع، ساده و مطبوع برای اغلب افراد است.
وی ادامه داد: برای یافتن سالم‌ترین ماست که چربی و قند کمی داشته باشد، باید برچسب تغذیه‌ای روی آن را چک کنید به عبارتی افراد باید به یاد داشته باشند که قند در این برچسب شامل قندهای افزوده شده و لاکتوز، قند طبیعی شیر است.
کمالی تصریح کرد: یک وعده ماست ساده حاوی هشت تا دوازده گرم قند لاکتوز بدون قندهای اضافی است. در صورتی که ماست‌ها حاوی میوه،‌ عصاره میوه، شربت ذرت پر فروکتوز، شربت نیشکر یا سایر شیرین‌کننده‌ها باشند، قند آنها را نیز باید نظر بگیرید.
وی اضافه کرد: ماست غنی از پروتئین، کلسیم و ویتامین‌های گروه B است و در بسیاری از موارد با ویتامین D نیز غنی می‌شود.
او با اشاره به اینکه ماست نسبت به میزان مشابه از شیر گاو اندکی بیشتر کلسیم دارد، ادامه داد: ماست همچنین منبعی غنی از پتاسیم، ریبوفلاووین، ویتامین B12 و فسفر است.
کمالی توصیه کرد: چند وعده خوردن ماست کم‌چربی یا بی‌چربی در روز می‌تواند کمبودی که اغلب کودکان و بزرگسالان در میزان لازم روزانه کلسیم، پتاسیم، و ویتامین D دارند را برطرف کند.
وی اضافه کرد: ماست تازه حاوی باکتری‌های مفیدی است که دل‌آشوبه را برطرف می‌کند و به حرکات معده نظم می‌دهند و ایمنی بدن را تقویت می‌کنند بنابراین به منظور تأمین مزیت‌های فوق از ماست‌هایی استفاده کنید که پس از فرآیند تخمیر گرما داده نشده‌ باشند، چرا که حرارت اغلب باکتری‌های مفید فعال را می‌کشد.
این کارشناس صنایع غذایی در پایان متذکر شد: افرادی که دچار عدم تحمل به لاکتوز هستند و نمی‌توانند شیر بخورند، ممکن است ماست‌های تازه که حاوی باکتری‌های فعال هستند را تحمل کنند، زیرا فرآیند تخمیر تا حدی به هضم لاکتوز کمک می‌کند و آن را برای این افراد قابل‌هضم‌تر می‌کند.

لزوم انتخاب یک الگوی تغذیه‌ای مناسب پس از چهل سالگی

متخصصان تغذیه و سلامت می‌گویند، زمانی که به سن 40 سالگی می‌رسیم روش مواجهه بدنمان با مواد غذایی مختلفی که می‌خوریم، تغییر می‌کند و همین امر موجب می‌شود که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت از این سن به بعد افزایش پیدا کند.
به نوشته روزنامه دیلی‌ میل، این متخصصان توصیه می‌کنند که افراد از سن 40 سالگی به بعد می‌توانند با انتخاب یک الگوی غذایی مناسب و سالم تا حد زیادی با این قبیل نگرانی‌ها و بیماری‌ها مبارزه کنند. برای مثال، مصرف جو در انواع غذاها توصیه می‌شود. گیاه جو حاوی نوعی فیبر محلول در آب موسوم به بتا-گلوکانز است که به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) کمک می‌کند.
انواع توت‌ها نیز برای پیشگیری و مقابله با بیماریهای شایع دوران میانسالی نظیر آرتریت و نقرس مفید هستند. توت‌ها سرشار از نوعی آنتی اکسیدان موسوم به آنتوسیانین هستند که در پیشگیری از این قبیل بیماریها نقش چشمگیری دارند.
بادام نیز از خوردنی‌هایی است که برای افراد در این سن بسیار مفید است و خواص متعددی از جمله بهبود سطح قند خون و کاهش کلسترول دارد.
هم چنین مصرف سویا، اسیدهای چرب امگا -3، گوجه فرنگی و گوشت مرغ که منبع غنی پروتئین است البته به میزان متعادل برای این گروه سنی توصیه می‌شود.

از مضرات نوشیدنی های ورزشی و انرژی زا چه می دانید؟

نوشیدنی ورزشی
این روزها مصرف نوشیدنی های ورزشی و انرژی زا در بین جوانان و نوجوانان بسیار رایج شده است.
 
اغلب افراد تصور می کنند که این نوشیدنی ها ترکیبات سالم تری بوده، توانایی جسمی را افزایش داده و به تناسب اندام کمک می کنند.

متاسفانه نوشابه های ورزشی و انرژی زا برای سلامت دندان ها مضر هستند. اسیدیته بالا در این نوشیدنی ها موجب آسیب رساندن به مینای دندان ها می شود.

بر اساس مطالعه ای که در سال 2012 انجام شد، 30 تا 50 درصد بزرگسالان و 62 درصد نوجوانان در امریکا به طور مداوم از نوشیدنی های انرژی زا استفاده می کنند. در این تحقیق، اسیدیته، pH و میزان فلوراید در 9 نوشیدنی انرژی زا و 13 نوشیدنی ورزشی مورد بررسی قرار گرفت. 

نمونه مینای دندان به مدت 15 دقیقه در این نوشیدنی ها و سپس 2 ساعت در بزاق مصنوعی قرار گرفت. این عمل روزانه 4 بار و به مدت 5 روز تکرار شد. پس از 5 روز، صدمات مینای دندانی مشاهده شد و مشخص گردید نوشابه های انرژی زا 2 برابر نوشیدنی های ورزشی موجب آسیب دندان ها می شوند.

تحلیل و فرسایش ایجاد شده در مینای دندان توسط این نوشیدنی ها، قابل بازگشت و بهبود نیست و موجب آسیب پذیری دندان ها در برابر پوسیدگی و افزایش حساسیت آنها به سرما می شود.

13 عامل بی‌اشتهایی در کودکان

 علل اصلی بی‌اشتهایی شامل مواردی می‌باشد که قسمت اعظم آن‌ها به آسانی قابل رفع و رجوع و اصلاح است.

قدری خونسرد باشید، رفتار و گفتار خود را کنترل نمایید تا کودک متوجه نشود که چقدر غذا خوردن او اهمیت دارد. ولی قبل از پرداختن به دلایل عمده‌ی بی‌اشتهایی کودکان به این موضوع تاکید می‌گردد که رشد سریع نوزادان در سال دوم و سوم نسبت به سال اول زندگی که وزن تولدشان به سه برابر افزایش می‌یابد (یعنی حدوداً 9 تا 11 کیلوگرم) و همچنین افزایش قدی بین 25 تا 30 سانتیمتر نسبت به قد زمان تولد خود دارند، بسیار کاهش می‌یابد و این تفاوت سرعت وزن‌گیری و افزایش قد طبعاً در میزان نیاز آن‌ها به مقدار انرژی و مواد مغذی و حجم غذای خورده شده‌ی آن‌ها نیز تأثیر گذاشته و کم‌غذایی آن‌ها را موجب می‌گردد که نباید با بی‌اشتهایی و یا کم‌اشتهایی اشتباه گرفته شود؛اگر شما عزیزان به ریشه‌یابی علل به وجود آورنده‌ی بی‌اشتهایی پی برده و این عوامل را از پیش پای خود بردارید خواهید دید که چه ساده، روند رشد و بالندگی بچه در چهارچوب ظرفیت‌های ژنتیکی بهتر از سابق خواهد شد و علاقه او به غذاهای مختلف نمود خواهد یافت.


1- در پایان ششمین ماه زندگی نوزادان یعنی نیمه‌ی دوم سال اول زندگی، باید به صورت سیستماتیک و برنامه‌ریزی شده تغییراتی در نوع و قوام غذای روزانه‌ی کودکان به عمل آورده شود یعنی نه تنها به طور تدریجی به تنوع بخشیدن به مواد غذایی دریافتی کودک اقدام شود بلکه قوام آن‌ها نیز از حالت مایعات صرف به سوی غذاهای سفت‌تر تغییر یابد. در آغاز با دادن فرنی رقیق یا حریره‌ی بادام به صورت تدریجی اولین قدم در تغییر یکنواختی و قوام غذاها برداشته می‌شود. حال اگر در سال دوم زندگی نیز به جای تغذیه‌ی بچه با غذاهای مناسب این سن و سال فقط حریره بادام و فرنی و سوپ داده شود به طور حتم مورد استقبال و علاقه‌ی کودک قرار نخواهد گرفت.

زردچوبه واین همه خاصیت.


زردچوبه علاوه بر این که طعم خوبی به غذا می‌دهد و آن را خوش‌رنگ می‌کند خواص درمانی زیادی هم دارد.تا حالا با دقت به نیمرویی که زردچوبه روی آن پاشیده شده است نگاه کرده‌اید؟ این بار دقت کنید. مانند یک تابلوی نقاشی است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ این زیبایی و طعم مدیون ادویه‌ای است که در هر آشپزخانه‌‌ای پیدا می‌شود. حتماً شما هم از این ادویه در بسیاری از خورش‌ها و غذاهایتان استفاده می‌کنید. زردچوبه علاوه بر این که طعم خوبی به غذا می‌دهد و آن را خوش‌رنگ می‌کند خواص درمانی هم دارد. برای آشنایی با خواص درمانی این ادویه‌ پرطرفدار با ما باشید.
بدرود سرطان
همین زردچوبه‌ خودمان دارای ترکیباتی است که خواص آنتی اکسیدانیِ بسیار قوی دارد. قدرت آنتی اکسیدانی زردچوبه نیز تمام قد در برابر سرطان می‌ایستد. محققان مطالعات زیادی روی زردچوبه انجام داده و می‌دهند. نتایج یکی از این پژوهش‌ها که روی موش‌های آزمایشگاهی مبتلا به سرطان روده انجام شد نشان می‌دهد تومورهای موش‌هایی که زردچوبه مصرف کرده‌اند به میزان 60 درصد کاهش یافته است. این یک نتیجه‌ فوق‌العاده است. بررسی‌هایی که روی انسان‌ها انجام شد نیز خوشبختانه نتایج امیدوارکننده‌ای داشته است. پس برای پیشگیری از سرطان و سلامت بدنتان به تمام غذاهایتان زردچوبه اضافه کنید.
سلامت کبد
اگر داروهای آنالژزیک (بی‌حسی) مصرف می‌کنید برای مراقبت از کبدتان حتماً زردچوبه را دریابید. البته حواستان باشد برای سالم بودن صرفاً نمی‌توان به یک ماده‌ غذایی یا یک داروی خاص اعتماد کرد. شما باید حواستان به همه‌ چیزهایی که می‌خورید و می‌نوشید باشد. داشتن کبدی سالم نیز مستلزم این است که غذاها و نوشیدنی‌های سالمی میل کنید. وگرنه زردچوبه یا هر ماده‌ غذایی دیگر به تنهایی نمی‌تواند معجزه کند.

افزایش یادگیری با اسفناج و ریحان


کارشناس تغذیه مرکز تحقیقات دیابت یزد گفت: سبزی‌هایی مانند اسفناج، ریحان، نعناع، کاهو، گل کلم، پیاز، چغندر، زنجبیل تازه، هویج، کرفس و شلغم اثر موثر و ویژه‌ای بر توان یادگیری و بالابردن روحیه افراد دارد. ناهید برخورداری با اشاره به اینکه مصرف مواد غذایی شیرین اگر همراه با مواد پروتئینی نیز باشد موجب هوشیاری بیشتر در فرد می‌شود، اظهار کرد: اگر مواد پروتئینی با مواد غذایی شیرین مصرف شوند مثل مصرف شیر همراه با خرما و عسل موجب افزایش هوشیاری و سر حالی بیشتر در فرد می‌شود. وی ادامه داد: مصرف یک تا دو لیوان شیر با یک تا دو عدد خرما در روز به شرطی که رژیم متعادلی داشته باشید نه تنها چاق کننده نیست بلکه مفید است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ وی با بیان این که شیر کلسیم بدن را تامین می‌کند، گفت: خرما حاوی آهن، پتاسیم و منیزیم (برای عمل ماهیچه‌های ارادی لازم است)، گوگرد، مس، کلسیم و فسفر (برای ساخت عضله و بافت‌های عصبی لازم است.) یا به عنوان مثال مصرف ماکارونی با گوشت و پنیر رنده شده، ماهی با نان و برنج پخته باعث سرحالی و هوشیاری می‌شود.این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: میل و گرایش به مصرف هرچه بیشتر کربوهیدرات‌های تصفیه شده مانند شکلات، شیرینی، بستنی، انواع نوشابه‌ها، شربت‌ها و غیره موجب خواب آلودگی و بی‌حالی و عدم تمرکز می‌شود. وی تصریح کرد: انجیر، انگور، پرتقال، زغال اخته، زردآلو، سیب، شاتوت، توت فرنگی و خرما در عملکرد مغز و اعصاب و سلامتی کل جسم و جان تاثیرگذار است. این کارشناس تغذیه متذکر شد: سبزی‌ها در سلامت بدن و عملکرد مغز و اعصاب تاثیر گذار هستند، ولی سبزی‌هایی مانند اسفناج، ریحان، نعناع، کاهو، گل کلم، پیاز، چغندر، زنجبیل تازه، هویج، کرفس و شلغم اثر موثر و ویژه‌ای بر توان یادگیری و بالابردن روحیه افراد دارند.


از نوشابه‌های انرژی‌زا تا سكته‌های قلبی

كافئین بالای موجود در این نوشابه‌های انرژی‌زا باعث حمله قلبی می‌شود. این نوشابه‌ها به خودی خود باعث مرگ نیست بلكه صرفاً یك عامل تشدیدكننده مرگ به حساب می‌آید. مسمومیت با كافئین زیاد عامل اصلی مرگ و میر این نوشیدنی انرژی‌زا معرفی شده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایران ؛ علاوه بر كافئین نوشابه‌های انرژی‌زا حاوی محرك‌های دیگر از جمله تورین هستند كه حاوی كافئین است. از آنجـــا كه نوشــابه‌های انرژی‌زا به عنوان مكمل‌های غذایی فروخته می‌شوند به این معنا نیست كه به عنوان موادغذایی به شمار بروند زیرا هر قوطی نوشابه‌ حاوی 71 گرم
كافئین است.

در حدود 70 درصد از نوجوانان در سنین 12 تا 17 سالگی این نوشابه را مصرف می‌كنند. پژوهشگران در بررسی تأثیرات نوشابه‌های انرژی‌زا در كودكان، نوجوانان و بزرگسالان دریافتند نوشابه‌‌های انرژی‌زا هیچ فایده درمانی ندارند و ممكن است كودكان را در معرض خطر ابتلا به عوارض نامطلوب قرار دهد. این اثرات سلامت شامل ریتم‌های قلبی نامنظم است كه در كودكان خطرات قلبی و همچنان موجب مرگ ناگهانی می‌شود.