مهندس قربانی در گفتوگو با خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه لرستان، افزود: شوید(شبت) با نام علمی Anethum graveolens متعلق به خانواده چتریان (Apiaceae) میباشد؛ این گیاه در دسته سبزیجات برگی طبقهبندی شده و از نظر فصل رشد یک سبزی فصل سرد محسوب میشود.
وی بیان کرد: شبت گیاهی یکساله است و نسبت به زمینهای آبگیر حساس بوده و زمینهای نیمه سنگین با هوموس کافی برای کشت آن مناسب هستند.
این مقام مسئول ادامه داد: منشأ این گیاه جنوب اروپا بوده و از نظر گلدهی گیاهی روزبلند است؛ از طرف دیگر این گیاه در دسته گیاهان دارویی نیز طبقهبندی میشود.
قربانی اظهار کرد: اسانس این گیاه که از بذر و پیکره رویشی استخراج میشود، خاصیت ضد باکتریایی دارد؛ طول دوره رشد با توجه به منطقه بین 70 تا 80 روز به طول میانجامد.
وی خاطرنشان کرد: چنانچه بذور کاملاً رسیده در شرایط مناسب نگهداری در مکان مناسبی قرار گیرند، به مدت 2 الی 3 سال از قوه نامیه مناسبی برخوردار خواهند بود.
این کارشناس گیاهان دارویی با اشاره به اینکه حرارت مناسب برای رویش بذر 8 الی 10 درجه سانتیگراد است، بیان کرد: از نظر تناوب کاشت، چنانچه شبت برای استفاده از اندام رویشی مورد استفاده قرار گیرد قبل و پس از آن میتوان هر نوع گیاهی را کشت نمود.
وی با بیان اینکه کشت شبت و تکثیر آن از طریق بذر صورت میگیرد، اذعان کرد: از بیماریهای عمده این گیاه میتوان ویروس C.M.V، ویروس موزاییک یونجه، قارچ فوزاریوم، پزودوموناس و زنگ شبت را نام برد.
این مقام مسئول ادامه داد: از نظر آفات، شتهها مهمترین آفت این گیاه میباشند که برای مبارزه با آن میتوان از علفکش فوسدرین استفاده کرد.
قربانی درباره فواید گیاه شوید متذکر شد: این گیاه منبع عالی کلسیم است؛ دانههای آسیاب شده شوید با کمی مخلوط آب برای تقویت ناخن مفید است.
وی خاطرنشان کرد: جویدن دانه شوید، بوی بد دهان را برطرف میکند و مصرف ماست با مقداری از این گیاه ناراحتی گوارشی را برطرف میکند.
این کارشناس گیاهان دارویی متذکر شد: روغن شوید، گرفتگی عضلانی و روده را درمان میکند؛ دمکرده آن آنفلوآنزا، سرماخوردگی و سرفههای مزمن را معالجه میکند.
وی بیان کرد: شوید غنی از آنتیاکسیدان و فیبر است و میزان کلسترول خون را کنترل میکند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر