مصرف زياد نوشابه‌هاي شيرين در بروز آرتروز زانو مؤثر است

 مصرف زياد نوشابه‌هاي شيرين به ويژه در مردان، نقش مهمي را در پيشرفت آرتروز زانو ايفا مي‌كند.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي، نتايج يك تحقيق در نشست سالانه روماتولوژي در آمريكا با بررسي ميزان مصرف نوشابه‌هاي شيرين در 2149 فرد و شناسايي آرتروز زانو در آنها با استفاده از اشعه ايكس افزود: مرداني كه در هفته بيشتر از بقيه از نوشابه‌هاي شيرين استفاده مي‌كنند، در معرض خطر بيشتري براي ابتلا به بيماري آرتروز زانو قرار مي‌گيرند.
براساس اين گزارش محققان همچنين با ارزيابي شاخص توده بدني (BMI)‌ و عوامل ديگر در گروه مورد مطالعه افزودند، فاكتورهايي نظير چاقي، سن، صدمه قبلي به زانو، تنش شديد به مفاصل و سابقه خانوادگي احتمال بروز اين بيماري را افزايش مي‌دهد و البته اين در حالي است كه خطر وقوع اين بيماري حتي در مردان با BMI‌ پايين‌تر و كمتر از 5/27 كه به مقدار بيشتري از نوشابه‌هاي شيرين استفاده مي‌كنند در مقايسه با مردان داراي BMI‌ بالاتر بيشتر است.
نتايج حاصل از اين مطالعه توانايي بالقوه‌اي را در شناسايي يك عامل خطرساز قابل اصلاح در رژيم غذايي براي جلوگيري از پيشرفت اين بيماري ارائه مي‌كند اما در اين ميان مكانيسم اين اثر هنوز مشخص نيست كه بروز اين بيماري نتيجه كالري زياد اين نوشيدني‌ها و تحميل وزن بيش از حد روي زانوهاست و يا به دليل مواد تشكيل دهنده ديگري در نوشابه‌هاي شيرين است كه باعث پيشرفت اين بيماري مي‌شود.
به گفته محققان، آرتروز زانو يكي از عوامل شايع درد در افراد بالاي 40 سال است كه به وسيله فروپاشي و تخريب غضروف در مفصل زانو ايجاد مي‌شود.

دیابت بارداری، از شایعترین عوارض حاملگی

 دیابت بارداری بدلیل تغیرات هورمونی در دوره بارداری رخ می دهد و یکی از شایع ترین عوارض حاملگی است.
 به گزارش وب دا، کارشناس مادران مرکز بهداشت استان خوزستان گفت: دیابت بارداری، دیابتی است که در دوران بارداری تشخیص داده می شود و این عارضه بدلیل تغییرات هورمونی در دوران بارداری رخ می دهد و تنظیم قند خون را با مشکل مواجه می سازد.
 عالیه اعتمادی اضافه کرد: دیابت بارداری یکی از شایع ترین عوارض حاملگی است و بین 2 تا 7 درصد زنان را مبتلا می سازد.
 وی همچنین با بیان اینکه دیابت بارداری به دو دسته علامت دار و بی علامت تقسیم می شود، افزود: اکثر مبتلایان به دیابت بارداری هیچگونه علامتی ندارند و به همین علت همه خانم های باردار باید تحت آزمایشات تشخیص این بیماری قرار گیرند که این آزمایشات در طی مراقبت های بارداری توسط پزشک یا ماما توصیه می شوند.
 اعتمادی با ذکر نشانه های دیابت بارداری افزود: احساس تشنگی، تکرار ادار، افزایش اشتها، افزایش وزن، ضعف، سرگیجه، تاری دید، استفراغ و ابتلاء به عفونت های مختلف از نشانه های دیابت بارداری هستند.
کارشناس مادران مرکز بهداشت استان خوزستان اظهار داشت: زنان چاق، زنان دارای نمایه توده بدنی بالای 30، زنانی که سابقه ی دیابت در افراد درجه یک خانواده دارند و افراد دارای سابقه به دنیا آوردن نوزاد با وزن 4 کلیوگرم و بالاتر و مرده زایی بدون دلیل و سابقه حداقل دو بار سقط خودبخودی، در معرض خطر ابتلاء به دیابت بارداری هستند و باید در اولین ویزیت حاملگی تحت آزمایش قرار گیرند. ولی در سایر زنان باردار، این آزمایش بین هفته های 24 تا 28 حاملگی انجام می پذیرد.

گوجه‌ فرنگی‌های مخصوص برای جلوگیری از حمله قلبی

 گروهی از محققین، با دستکاری ژنتیک،‌ گوجه‌ فرنگی‌هایی تولید کرده‌اند که درون خود، ‌دارویی برای مشکلات قلبی دارند. برای استفاده از این دارو،‌ فقط کافی است از این گوجه فرنگی‌ها بخورید.
محققین با دستکاری ژنتیک، گونه تازه‌ای از گوجه فرنگی به وجود آورده‌اند. این گوجه‌ فرنگی جدید، پپتید خاصی تولید می‌کند که تشکیل پلاک‌ها در رگ‌های موش را کاهش می‌دهد. به گفته محققین، این ماده می‌تواند در بدن انسان هم همین عملکرد را داشته باشد.

به گزارش سایتک دیلی، محققین این مطالعه،‌ نتایج خود را در نشست علمی ۲۰۱۲ انجمن قلب آمریکا ارائه کردند. گوجه فرنگی‌هایی که در این مطالعه دستکاری ژنتیکی شده‌اند، ۶٫اف تولید می‌کنند، پپتید کوچکی که عملکرد ApoA-1 را تقلید می‌کند. ApoA-1 پروتئین اصلی در لیپوپروتئین با تراکم بالا یا به اختصار اچ.دی.ال است. محققین از این پپتیدها برای موش‌هایی استفاده کردند که نمی‌توانستند لیپوپروتئین‌ کم تراکم را از بین ببرند و نیز برای آن‌ها رژیم غذایی پرچربی تعیین کردند.
محققین به این نتیجه رسیدند که موش‌هایی که گوجه فرنگی دستکاری شده از نظر ژنتیک، ۲٫۲ درصد از رژیم غذایی‌شان را تشکیل می‌داده، تفاوت‌های بدنی از خود نشان داده‌‌اند. از جمله،‌ در این موش‌ها،‌ سطح التهاب خونی پایین‌تر بود. همچنین، فعالیت آنزیم آنتی‌اکسیدان پاراکسوناز در بدن این موش‌ها بیشتر بود. به علاوه، آن‌ها دارای سطح بالاتری از لیپوپروتئین با تراکم بالا و برعکس، ‌میزان پایین‌‌تری از اسید لیزوفسفاتیدیک و نیز پلاک‌های آترواسکلروزی کم‌تری بودند.

مواد غذایی که در کودکان زیر یک سال نباید داده شود

شیر گاو (در تهیه فرنی، جوشاندن شیر مقدار مواد آلرژن موجود در شیر را کمتر می کند)
سفیده تخم مرغ
انواع توت، کیوی، آلبالو، گیلاس و خربزه
بادام زمینی
مواد غذایی که در دوره شیرخواری مجاز نیست و ممکن است باعث خفگی شیرخوار شود: دانه کشمش
دانه انگور
ذرت
تکه های سوسیس
آجیل
تکه های سفت و خام سبزی ها مثل هویج و …
تکه های گوشت
مواد غذایی که ممکن است مشکلات دیگری ایجاد نمایند:
قهوه یا چای پررنگ: سبب بی قراری کودک می شود.
عسل: باعث مسمومیت می شود (بوتولیسم) ولی استفاده از عسل پاستوریزه اشکالی ندارد.
به طور کلی تا پیش از پایان یک سالگی مصرف مواد زیر برای کودک توصیه نمی شود:

فعالیت ضدمیکروبی کفیر به محتوای پروتئینی موجود در آن بستگی دارد


محققان با بررسی اگزوپلی‌ساکارید کفیران به دست آمده از دانه‌های کفیر دریافتند فعالیت ضد میکروبی عصاره‌ی کفیران به محتوای پروتئینی موجود در آن بستگی دارد.

به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، مطالعه‌ای با هدف تعیین ماهیت و بررسی خاصیت ضد میکروبی اگزوپلی‌ساکارید کفیران به دست آمده از دانه‌های کفیر توسط دکتر گیتی امتیازی، استاد گروه زیست شناسی دانشکده علوم دانشگاه اصفهان و همکارانش انجام شد.

گفتنی است کفیر پروبیوتیکی است که دانه‌های ژله‌ای قابل رشدی تولید می‌کند و شامل مجموعه‌ای از باکتری‌های اسید لاکتیک و مخمرها است. این میکروارگانیسم‌ها به وسیله‌ی یک ماتریکس پلی‌ساکاریدی به نام کفیران احاطه شده‌اند. کفیران یک گلوکوگالاکتان منشعب محلول در آب است که دارای فعالیت‌های ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد توموری است.

در این پژوهش دانه‌های کفیر به‌طور مداوم در شیر پاستوریزه کشت داده شدند. پس از شستشوی دانه‌ها با آب مقطر استریل با دو دمای 50 و 100 درجه‌ی سانتی‌گراد و جدا کردن دانه‌ها، نمونه‌ها سانتریفیوژ شدند و پلی‌ساکارید با اتانول سرد رسوب داده شد و پس از حل کردن در آب مقطر داغ استریل، در نهایت لیوفیلیزه شد. میزان پروتئین موجود در نمونه اندازه‌گیری و فعالیت ضد میکروبی عصاره‌ی کفیران در برابر چندین سویه‌ی معرف به روش انتشار چاهک بررسی شد. همچنین اثر آنزیم‌های پروتئولیتیک بر فعالیت ضد میکروبی کفیران مورد بررسی قرار گرفت.

یافته‌ها حاکی از آن است که هر دو نمونه (خالص‌سازی در 50 و 100 درجه‌ی سانتی‌گراد) دارای اثر مهاری بر رشد باکتری‌های معرف بودند. واکنش برادفورد نشان داد عصاره‌ی به دست آمده دارای پروتئین بود، ولی فعالیت ضدمیکروبی آن تا حدی در برابر آنزیم‌های پروتئولیتیک حفظ شد.

در این تحقیق نشان داده شد که فعالیت ضدمیکروبی عصاره‌ی کفیران به محتوای پروتئینی موجود در آن نیز بستگی دارد.

شایان ذکر است این پژوهش در مجله دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان منتشر شده است.

بیماری‌هایی که انار از شما دور می‌کند

دکتر دردانه حسین اظهار کرد: یک انار متوسط به وزن 280 گرم حاوی میزان زیادی کربوهیدرات است و مقدار بسیار کمی نیز چربی دارد. همچنین یک انار با این وزن حاوی 230 کیلو کالری انرژی است.
 
یک متخصص تغذیه گفت: این میوه، آنتی‌اکسیدان زیادی دارد و به همین دلیل در کاهش ریسک بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان پروستات و سرطان سینه و سرطان‌های دیگر بسیار موثر است و میزان فشار خون و کلسترول را نیز کاهش می‌دهد. انار برای بیماران دیابتی نیز در حد مجاز مشکلی ایجاد نمی‌کند.

دکتر دردانه حسین اظهار کرد: یک انار متوسط به وزن 280 گرم حاوی میزان زیادی کربوهیدرات است و مقدار بسیار کمی نیز چربی دارد. همچنین یک انار با این وزن حاوی 230 کیلو کالری انرژی است.

وی افزود: انار سرشار از ویتامین C است و به همین دلیل مصرف آن در دوران سرماخوردگی مفید است و نیز این میوه ویتامین K و پتاسیم زیادی دارد.

حسین تصریح کرد: برخی از مردم تصور می‌کنند که انار آهن زیادی دارد در حالی که این گونه نیست و آهن موجود در این میوه زیاد نیست. از میان مواد معدنی موجود در انار، میزان کلسیم زیاد است و دارای مقداری آهن، منیزیم و مس نیز هست.

به گزارش ایسنا،عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: انار سرشار از ویتامینC است و می‌تواند در کاهش ریسک بیماری‌های قلبی موثر باشد.

غذاهایی که از ریزش ‌موها جلوگیری‌ می‌کنند‎

برای برخی افراد ریزش موها به دلیل ژنتیکی بودن این مساله برای آن ها امری حتمی است که باید با آن مقابله کنند.
 
سلامت نیوز: بسیاری از افراد به دنبال درمان های مختلفی هستند تا از ریزش موهای خود جلوگیری کنند. برخی دیگر به دنبال پوشاندن آن هستند و برخی افراد هم یاد می گیرند تا آن را با آغوش باز بپذیرند. به گزارش سلامت نیوز اگر شما می خواهید که تغییری ایجاد کنید و موهای خود را قوی و سالم نگه دارید، ممکن است بخواهید این غذاها را که از ریزش موهای شما جلوگیری می کند به عادت غذایی خود بیافزایید:

۱. ماهی
موها به طور عمده ای از پروتئین تشکیل شده اند بنابراین ابهامی وجود ندارد که چرا ماهی برای موها ماده ی غذایی بسیار مهمی است. ماهی منبع غذایی مهمی برای پروتئین است و هم چنین سرشار از امگا سه می باشد. اما چرا نباید گوشت قرمز یا گوشت های دیگر برای تامین پروتئین موهایتان بخورید؟ گوشت قرمز و جوجه هم خوب هستند اما به شرط اینکه چربی بالایی نداشته باشند. غذاهای پرچرب تستوسرون بدن را افزایش می دهد که این امر منجر به ریزش موهای شما می شود. افزودن پروتئین زیاد به عادت غذاییتان خوب است اما باید از غذاهای پرچرب اجتناب کنید. به همین دلیل است که ماهی را به عنوان منبع غذایی مهمی برای جلوگیری از ریزش موهایتان پیشنهاد می کنیم.

پنج نوشیدنی برای سوزاندن چربی شکم


نوشیدن آب یخ به بدن کمک می کند تا کالری های بیشتری را بسوزاند. با نوشیدن آب یخ بدن مجبور می شود تا برای هم تراز کردن دمای آب یخ با دمای بدن کالری بیشتری را بسوزاند.
بر اساس یک مطالعه، نوشیدن آب یخ، شیر، چای سبز، سرکه سیب و نوشیدنی های سویا به سوزاندن چربی شکم کمک می کند.
نوشیدن آب یخ به بدن کمک می کند تا کالری های بیشتری را بسوزاند. با نوشیدن آب یخ بدن مجبور می شود تا برای هم تراز کردن دمای آب یخ با دمای بدن کالری بیشتری را بسوزاند.
براساس نتایج یک مطالعه که در آلمان انجام شده است، نوشیدن دو لیوان آب یخ میزان سوخت و ساز بدن را دست کم 30 درصد افزایش می دهد.
از دیگر نوشیدنی هایی که به سوزاندن چربی های اطراف شکم کمک می کند ، شیر است.

به گزارش ایرنا،شیر به نوشیدنی معروف است که موجب افزایش سوخت و ساز بدن می شود. از شیر خامه ،بستنی و دیگر لبنیات تهیه می شود.
اما بیشتر مردم فراموش می کنند که شیر مملو از کلسیم است و کلسیم می تواند به کاهش چربی کمک کند چرا که کلسیم سرعت شکست سلول های چربی را افزایش می دهد.
با این وجود باید توجه داشت که نباید هر روز مقدار زیادی شیر مصرف کرد زیرا این کار موجب چاقی می شود.
چای سبز سومین نوشیدنی است که به سوزاندن چربی بدن کمک می کند.

شیر برای حفظ تناسب اندام مفید است

نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است کودکانی که مرتب شیر می‌خورند در سنین بزرگسالی بویژه در دوران سالمندی شرایط جسمی مطلوب‌تری خواهند داشت.
به گزارش ایسنا، در این آزمایشات معلوم شد که مصرف مداوم شیر در دوران خردسالی می‌تواند منجر به حفظ تناسب اندام در سالهای پیری و سالخوردگی شود.
متخصصان علوم پزشکی دانشگاه بریستول در این مطالعه دریافته‌اند افراد بزرگسالی که در سنین کودکی خود بیشتر از شیر و فرآورده‌های لبنی دیگر مصرف کرده‌اند دردوران سالمندی قادر هستند سریعتر راه بروند و کمتر نیز با مشکلات و اختلالات تعادلی مواجه می‌شوند.
به گزارش روزنامه دیلی میل، این متخصصان می‌گویند: این مطالعه برای نخستین بار ارتباط مثبت بین مصرف شیر در دوران کودکی و تناسب جسمی در سنین سالخوردگی را نشان می‌دهد.
آنها تاکید کردند: کشف این ارتباط می‌تواند حائز اهمیت باشد چون بروز اختلالات و مشکلات تعادلی که در دوران سالمندی شایع است می‌تواند خطر زمین خوردن و شکستگی‌های استخوانی را در این گروه سنی افزایش دهد.

کودکان در مصرف تن ماهی زیاده‌روی نکنند

تحقیقات پزشکی هشدار داد: زیاده روی کودکان در مصرف تن ماهی ممکن است آنها را در معرض مسمومیت جیوه قرار دهد.
به گزارش فارس ؛ این تحقیقات بر لزوم این نکته تاکید کرد که اولیا برای کاهش احتمال ابتلا به مسمومیت جیوه، مراقب فرزندان خود در زمینه میانگین مصرف تن ماهی و ماهی‌هایی که ماده جیوه در گوشت آنها زیاد است باشند به گونه‌ای که میانگین مصرف برای کودکان کمتر از 25 کیلوگرم، باید یکبار در ماه باشد. این تحقیقات پزشکی روی گروهی از کودکان انجام شد و پزشکان میانگین مصرف ماهی آنها را در طول 6 ماه تحت نظر گرفتند.
این تحقیقات افزایش میانگین آلودگی جیوه به میزان 12 درصد را در بین کودکانی که بیش از سه بار در هفته ماهی مصرف می‌کردند- در مقایسه با کودکانی که در مصرف آن زیاده روی نکردند- نشان داد.این درحالی است که تحقیقات در آمریکا نشان داد که مصرف بیش از حد تن ماهی می‌‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.نتایج  این تحقیقات نشان داد که مصرف برخی از انواع ماهی مانند ماهی تن، احتمال بروز برخی از بیماری‌ها مانند سرطان را افزایش می‌دهد.
ماهی علاوه بر آنکه منبع غذایی سرشار از ید و فسفر است، حاوی جیوه نیز هست.جیوه در مقایسه با فسفر و ید که از ترکیبات مورد نیاز بدن است، از عناصر سنگینی است که برای بدن مضر است  و جزو مواد سمی به شمار می‌آید و این عنصر با آنزیم‌‌های درونی بدن ترکیب و مانع از عمل آنها می‌شود.
تجمع جیوه در بدن منجر به اختلالات شنوایی، لرزش عضلات، بروز بی‌‌حسی عمومی و برهم خوردن متابولیسم درونی می‌شود و از همه مهمتر اینکه جیوه عملکرد سیستم عصبی را مختل می‌‌کند و به رشد بافت مغزی آسیب جدی می‌‌رساند.