مصرف زياد نوشابههاي شيرين به ويژه در مردان، نقش مهمي را در پيشرفت آرتروز زانو ايفا ميكند.
به
گزارش وبدا، به نقل از نشريه ساينس ديلي، نتايج يك تحقيق در نشست سالانه
روماتولوژي در آمريكا با بررسي ميزان مصرف نوشابههاي شيرين در 2149 فرد و
شناسايي آرتروز زانو در آنها با استفاده از اشعه ايكس افزود: مرداني كه در
هفته بيشتر از بقيه از نوشابههاي شيرين استفاده ميكنند، در معرض خطر
بيشتري براي ابتلا به بيماري آرتروز زانو قرار ميگيرند.
براساس اين گزارش محققان همچنين با ارزيابي شاخص توده بدني (BMI)
و عوامل ديگر در گروه مورد مطالعه افزودند، فاكتورهايي نظير چاقي، سن،
صدمه قبلي به زانو، تنش شديد به مفاصل و سابقه خانوادگي احتمال بروز اين
بيماري را افزايش ميدهد و البته اين در حالي است كه خطر وقوع اين بيماري
حتي در مردان با BMI پايينتر و كمتر از 5/27 كه به مقدار بيشتري از نوشابههاي شيرين استفاده ميكنند در مقايسه با مردان داراي BMI بالاتر بيشتر است.
نتايج
حاصل از اين مطالعه توانايي بالقوهاي را در شناسايي يك عامل خطرساز قابل
اصلاح در رژيم غذايي براي جلوگيري از پيشرفت اين بيماري ارائه ميكند اما
در اين ميان مكانيسم اين اثر هنوز مشخص نيست كه بروز اين بيماري نتيجه
كالري زياد اين نوشيدنيها و تحميل وزن بيش از حد روي زانوهاست و يا به
دليل مواد تشكيل دهنده ديگري در نوشابههاي شيرين است كه باعث پيشرفت اين
بيماري ميشود.
به
گفته محققان، آرتروز زانو يكي از عوامل شايع درد در افراد بالاي 40 سال
است كه به وسيله فروپاشي و تخريب غضروف در مفصل زانو ايجاد ميشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر