نوشیدن چای داغی که بخار از آن بلند می شود، خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش میدهد.
نوشیدن
چای داغ مخاط گوارشی بهویژه مخاط مری را آماده پذیرش مواد سرطانزا
میکند و به همین علت در کشورهایی که عادت به مصرف چای داغ دارند، میزان
ابتلا به این سرطان بیشتر است.
سرطان مری ششمین سرطان منجر به مرگ در میان مبتلایان به انواع سرطانها در جهان و چهارمین سرطان در کشورهای در حال توسعه است. اما متاسفانه در بین کشورهای پرخطر، ایران دارای بالاترین میزان سرطان مری در جهان است.
سرطان مری ششمین سرطان منجر به مرگ در میان مبتلایان به انواع سرطانها در جهان و چهارمین سرطان در کشورهای در حال توسعه است. اما متاسفانه در بین کشورهای پرخطر، ایران دارای بالاترین میزان سرطان مری در جهان است.
دکتر
اسلامی محقق مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران و همکاران
وی تحقیقی بر روی حدود 50 هزار نفر در منطقه «ترکمن صحرا» انجام دادند.
این افراد چای را درحالی می نوشیدند که درجه حرارت آن بیش از 70 درجه
سانتیگراد بود.
استان
گلستان در شمال ایران (بخشی از ترکمن صحرا) دارای یکی از بیشترین نرخ
مبتلایان به این بیماری است. این درحالی است که مصرف سیگار و نوشابه های
الکلی که از عوامل موثر در سرطان مری است، در این استان پائین است، اما
نوشیدن چای داغ عادت معمول تمام ساکنان استان گلستان است.