استفاده از
انواع آب میوه طبیعی در کنار صبحانه میتواند به تغییر ذائقه در زمان صرف
غذا و افزایش تمایل به صرف صبحانه کمک کند.
علی اکبر کمالی در گفتوگو با ایسنا، گفت: تنوع در مواد صبحانه
سبب جلب کودکان و نوجوانان به مصرف صبحانه میشود و این روش در سنین بالاتر
هم رغبت افراد را به صرف صبحانه افزایش میدهد.وی ادامه داد: در وعده صبحانه دانش آموزان، نان به عنوان منبع تامین انرژی، پنیر یا تخممرغ به عنوان یک منبع پروتئین و شیر برای تامین پروتئین و کلسیم باید گنجانیده شود.
کمالی افزود: کره همراه با مربا یا عسل و یا خرما بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه را تامین می کند، علاوه بر آن کره منبع خوبی از ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامین A و D است. همچنین شیر اهمیت خاصی در رژیم غذایی دانشآموزان دارد.
وی با اشاره به این که شیر حاوی مواد مغذی مهم از جمله پروتئین، کلسیم، فسفر و بعضی از انواع ویتامینهای گروه B و ویتامین A است به خانوادهها توصیه کرد: والدین دقت کنند حتیالامکان از شیرهای پاستوریزه کم چربی استفاده کنند.
این کارشناس صنایع غذایی، نان، پنیر و گردو، نان و تخممرغ، نان، کره، مربا و نان، کره و خرما همراه با یک لیوان شیر را صبحانههایی سالم و مغذی برای رشد و تنظیم فعالیت غدد کودکان سنین مدرسه دانست و افزود: غذاهای حاوی پروتئین میزان یادگیری را افزایش میدهند. همچنین زمینه لازم برای ارتباط بین سلولهای مغز را فراهم میکنند.
کمالی ادامه داد: کودکان هفت تا هشت ساعت بعد از خوردن شام در ناشتا به سر میبرند و با صرف صبحانه مغز از قند کافی به عنوان غذا و منبع انرژی استفاده میکند. برای اینکه کودک و دانشآموز اشتهای کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند، باید شام را در ساعات ابتدایی شب صرف کنند و شبها در ساعت معینی بخوابند تا صبح زود بیدار شوند و وقت کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند.