
|
ندا احمدلو/دکتر محمدحسين عزيزي ميگويد وقتي انگور ميخوريد، حتما هستهاش را بجويد تا از روغن بينظيرش بهرهمند شويد
روغن
هستهانگور جزو گرانقيمتترين روغنهاي موجود در قفسه فروشگاههاي
موادغذايي است که تا يک سال پيش در کشور ما اصلا توليد نميشد و تا سال
گذشته ايران جزو واردکنندگان اين روغن بهصورت آماده و بستهبندي بود...
روغن
هستهانگور بيشتر در کشورهايي كه اين ميوه كشت ميشود مانند فرانسه توليد و
به مصرف مي?رسد. اين روغن به دليل قيمت بالا، نتوانسته جاي خودش را بين
مردم کشور ما به خوبي باز کند اما خيليها معتقدند خواص فراوان آن به قيمت
بالايش ميچربد و به دليل همين خواص است که بايد آن را در سبدغذايي
خانواده گنجاند. حالا اينکه چنين ادعايي تا چه حد درست است و اصلا روغن
هستهانگور چطور تهيه ميشود و چه خواصي دارد، سوالي است که دکتر محمدحسين
عزيزي، متخصص صنايعغذايي و عضو هيات علمي دانشگاه تربيت?مدرس به آن پاسخ
دادهاند.
سلامت: توليد روغن هستهانگور چگونه است و کار روغنکشي از هسته کدام انگورها انجام ميشود؟
به
طور کلي ما دو نوع انگور داريم؛ انگورهاي بدون هسته يا با هستههاي بسيار
ريز که به آنها انگور «بيهسته» يا «بيدانه» گفته ميشود و انگورهاي درشت
با هستههاي نسبتا درشت. روغنکشي از هسته انگورهايي با دانههاي درشت
انجام ميشود. براي اين كار بايد هسته اين انگورها هنگام فرآوري انگور براي
تهيه انواع آبميوهها از آنها جدا و جمعآوري و بعد با دستگاهها و
روشهاي مخصوصي روغن آنها گرفته شود. اين روغن با بستهبندي مناسبي به
بازار فروش راه پيدا ميکند.
سلامت: توليد روغن هستهانگور در کارخانههاي داخلي هم انجام ميشود؟
در
حال حاضر بله. تا يک سال پيش روغن هستهانگور را وارد ميکرديم ولي حدود
يک سال است که يکي از کارخانههاي توليد آبميوه، پس از استفاده از انگورهاي
هستهدار براي توليد انواع نوشيدني، هسته آنها را جدا و روغن هستهانگور
ايراني تهيه ميکند. کيفيت اين روغن مانند روغنهاي خارجي است و در
فروشگاههاي عرضه موادغذايي هم ميتوان آن را با برند ايراني پيدا کرد.