نوشته : آذین کریم زاده كارشناس ارشد تغذيه
این روزها نانهای رژیمي تهیه شده از آردهای مختلف و با مخلفاتی مثل سبزیجات معطر و شوید، زیره، شاهدانه، کنجد و دانه آفتابگردان سوپرمارکتها را تسخیر کردهاند. معمولاً واژه رژیمي در ذهن مردم برابر با کم کالری است و نشان ميدهد ماده غذایی مذکور به لاغری کمک ميکند و یا حداقل از چاقی بیشتر جلوگیری ميکند. غافل از اینکه این نانها از نظر مقدار انرژی که در بدن تولید ميکنند مانند سایر نانها هستند، اما از نظر مواد مغذی ویژگیهایی دارند که آنها را برای یک گروه خاص، مناسب ميسازند.
نان مناسب خود را انتخاب کنید
هر چند نانهای رژیمي از نظر مقدار انرژی همانند سایر نانها هستند، اما شما باید با توجه به نوع بیماری و یا مشکلتان، نان مناسب خود را انتخاب کنید؛ نانهای کم سدیم و کم نمک برای افرادی که به فشارخون بالا مبتلا هستند مناسبند، و نان جو به کاهش کلسترول و چربیهای مضر خون کمک کرده و برای افرادی که از چربی خون بالا رنج ميبرند مناسب است؛ نانهای حاوی سبوس به علت محتوای بالای فیبر و تاثیر مثبت آن بر قند خون، به تنظیم قند خون افراد دیابتی کمک ميکنند، بنابراین در انتخاب نان رژیمي با توجه به نوع بیماریتان تصمیم بگیرید و به یاد داشته باشید شوید، زنجبیل و یا سایر سبزیجاتی که به این نانها اضافه ميکنند تاثیر چندانی بر چربی خون شما ندارند چراکه این نانها تنها مقادیر جزئی از این موادغذایی را وارد بدن شما ميکنند که ماده غذایی با این مقدار، قادر به اثربخشی نیست و این مواد نقش تزئینی و تا حدی تلقینی داشته و جز بالا بردن قیمت نان تاثیر دیگری ندارند. همیشه به خاطر داشته باشید واژه رژیمي برای نانها باعث نميشود شما مجاز باشید تا هر مقدار از این نانها را بدون ترس از افزایش وزن و چاق شدن مصرف کنید و تنها به این معنی است که این نانها به سلامتی شما کمک ميکنند. ممکن است با نانهایی که حاوی دانه آفتابگردان، کنجد و شاهدانه هستند مواجه شده باشید. این نانها حاوی مقادیر زیادی ویتامینهای گروه B و اسیدهای چرب مفیدی هستند که برای کودکان در حال رشد، افراد دچار لاغری و کمبود وزن و بیماران سوءتغذیهای بسیار مناسب ميباشند، چراکه نه تنها به علت داشتن دانههای چرب انرژی بیشتری را وارد بدن ميکنند، بلکه تراکم بالایی از موادمغذی مورد نیاز بدن را نیز دارا هستند.
نان مناسب خود را انتخاب کنید
هر چند نانهای رژیمي از نظر مقدار انرژی همانند سایر نانها هستند، اما شما باید با توجه به نوع بیماری و یا مشکلتان، نان مناسب خود را انتخاب کنید؛ نانهای کم سدیم و کم نمک برای افرادی که به فشارخون بالا مبتلا هستند مناسبند، و نان جو به کاهش کلسترول و چربیهای مضر خون کمک کرده و برای افرادی که از چربی خون بالا رنج ميبرند مناسب است؛ نانهای حاوی سبوس به علت محتوای بالای فیبر و تاثیر مثبت آن بر قند خون، به تنظیم قند خون افراد دیابتی کمک ميکنند، بنابراین در انتخاب نان رژیمي با توجه به نوع بیماریتان تصمیم بگیرید و به یاد داشته باشید شوید، زنجبیل و یا سایر سبزیجاتی که به این نانها اضافه ميکنند تاثیر چندانی بر چربی خون شما ندارند چراکه این نانها تنها مقادیر جزئی از این موادغذایی را وارد بدن شما ميکنند که ماده غذایی با این مقدار، قادر به اثربخشی نیست و این مواد نقش تزئینی و تا حدی تلقینی داشته و جز بالا بردن قیمت نان تاثیر دیگری ندارند. همیشه به خاطر داشته باشید واژه رژیمي برای نانها باعث نميشود شما مجاز باشید تا هر مقدار از این نانها را بدون ترس از افزایش وزن و چاق شدن مصرف کنید و تنها به این معنی است که این نانها به سلامتی شما کمک ميکنند. ممکن است با نانهایی که حاوی دانه آفتابگردان، کنجد و شاهدانه هستند مواجه شده باشید. این نانها حاوی مقادیر زیادی ویتامینهای گروه B و اسیدهای چرب مفیدی هستند که برای کودکان در حال رشد، افراد دچار لاغری و کمبود وزن و بیماران سوءتغذیهای بسیار مناسب ميباشند، چراکه نه تنها به علت داشتن دانههای چرب انرژی بیشتری را وارد بدن ميکنند، بلکه تراکم بالایی از موادمغذی مورد نیاز بدن را نیز دارا هستند.