کشف کارکرد متابولیسم با کمک ماهی/ درمان اختلالات متابولیستی و چاقی


درخشش یک ماهی کوچک نیمه شفاف گورخری هنگام تولیدگلوکز در کبدش به گروهی از محققان بیم المللی کمک کرده تا ترکیبی را شناسایی کنند که متابولیسم تمام بدن را تنظیم کرده و موشهای چاق را از نشانه‌های اختلالات متابولیستی حفظ کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقات مربوط به متابولیسم که به ریاست دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو انجام شده است نشان می دهد که چگونه یک ماهی کوچکتر از یک دانه برنج می تواند به کنترل چاقی، دیابت نوع 2 و سایر اختلالات متابولیستی و خطرات مهم برای بیماریهای قلبی عروقی کمک کند.
این تحقیقات به تازگی در مجله زیست شیمی نیچر منتشر شده است، این ترکیب جدید از میان 2400 دارو و ترکیبات دارویی کشف شده که در این ماهی گورخری آزمایش شده است. این آزمایش با هدف شناسایی تنظیم کننده های اصلی روزه متابولیسم انجام شد. روزه متابولیسم حالتی است که بسیاری از افراد هر روز پس از آنکه غذای آنها که مدتها پیش هضم شده است و به آهستگی مسیر هضم را طی می کند، تجربه می کنند.
روزه متابولیسم روش بدن برای تکمیل نیازهای خود به انرژی بین وعده های غذایی است که این امر با تبدیل چربی و سایر منابع ذخیره شده صورت می گیرد. این امر دربرگیرنده واکنشهای متعادل و هماهنگی است که از سوی ژنهای فراوان در بافتهای مختلف صورت گرفته و کاری چون سوزاندن چربی انجام می دهد.
در دیابت نوع 2 و سایر بیماریهای متابولیک این تعادل از بین رفته است.
فیلیپ گات استاد پسادکترای دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو که این تحقیقات همراه دیدیر استینیر استاد گروه زیست شیمی و زیست فیزیک را هدایت کرده است، گفت: بدن نمی تواند متوقف شدن انرژی را تحمل کند. چربی ها می توانند تا سطح سمی شدن در کبد پیش بروند.
برخی از مشاهدات را می توان در آزمایشگاه انجام داد که به این ترتیب سلولهای زنده رشد کرده در آزمایشگاه در معرض داروهای مختلف قرار می گیرند. توانایی آزمایشهای سریع مواد مختلف در چند دهه گذشته علوم زیست پزشکی را متحول کرده است.
این درحالی است که جستجوی داروهایی که فرآیندهای زیست شناختی را تنظیم می کند در این مشاهدات سلولی صورت نمی گیرد چرا که آنها فاقد برخی پیچیدگی ها هستند.
معمولا از موشها برای آزمایش ترکیبات دارویی استفاده می شوند اما مشاهده این آزمایش نیازمند هزاران موش است که از نظر اخلاقی هیچ توجیهی نمی توان برای آن فراهم کرد و از سوی دیگر این اقدام بسیار پرهزینه تلقی می شود.
از این رو محققان از ماهی های گورخری استفاده کردند که راهکاری اخلاقی و هم ارزان قیمت تلقی می شود. مقاله منتشر شده اعتبار این رویکرد را با جزئیات ارائه کرده است.
این تحقیقات با حمایت موسسه بهداشت و انجمن آمریکا انجام شده است.

مضرات نوشابه های رژیمی و گازدار

با خوردن نوشابه های گازدار و رژیمی دستگاه گوارش ضربه می بیند.

دکتر حمید رضا دادبخش، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:  نوشابه های گازدار دو ضرر عمده دارند یکی از آنها همان گازهای co2 است که باعث اختلال هضم غذا در دستگاه گوارش می شود.مهمترین عارضه موادی است که در نوشابه های گازدار اضافه می کنند.
دادبخش اظهار داشت: اسید فسفوریک و سایر اسیدها فوق العاده در پوکی استخوان وکاهش کلسیم بدن نقش دارد. طوری که این نوشابه ها اجازه جذب کسیم به بدن را هم نمی دهند.
 وی افزود: این نوشابه ها فساد و پوسیدگی دندان و کاهش دانسيته استخوانی یعنی استحکام استخوانی را افزایش می دهد.
دادبخش گفت: اگر این نوشابه ها در دراز مدت استفاده شود دچار عارضه پوکی استخوان و خرابی دندان و غیره بوجود می آورد. بعلاوه قندی که در این نوشابه ها وجود دارد بسیار مضر و خطرناک می باشد و جدیدا یکسری نوشابه های رژیمی در بازار آمده که ادعا دارند قند ندارد البته این سخن غلط و ناصحیح می باشد، زیرا ماده ای شیرین کننده ساخارین و مواد قندی که در آن استفاده می کنند.
در پایان دادبخش اظهار داشت: متاسفانه افراد جامعه افراط می کنند و می گویند نوشابه های رژیمی قند ندارد در حالی که خود را گول می زنند و مردم با این حرف ناآگاهی خود را می رسانند و با این جور نوشابه های رژیمی خطرات جدی را به دنبال خود می کشانند.

رژیمی که چربی دور کمرتان را نابود می کند!!


اگر تاکنون در کاهش وزن نواحی میانی بدن ناموفق بوده اید ، خبر خوبی برایتان داریم . غذاهایی را به شما معرفی می کنم که به تازگی توسط متخصصین ارائه شده و با بهره گیری از خاصیت MUFA توانایی جادویی برای نابودی چربی های ناحیه شکم دارد .
 MUFA به سادگی نامی هوشمندانه برای اسیدهای چرب اشباع نشده در غذاهای مشتق شده از گیاهان است .
 
با MUFA ها ،اسید های چرب اشباع نشده (نوع سالم چربی )، شما قدرت این را خواهید داشت که بدنتان را تغییر دهید به خصوص می توانید از پس هدف سختی مثل چربی های دور شکم نیز برآیید . با خوردن این غذاهای فوق العاده و البته به همراه یک برنامه غذایی کم کالری به راحتی موفق خواهید شد وزن کم کنید .
 
هر چند که هنوز کاملا روشن نیست که چرا یک رژیم غذایی MUFA در هدف قراردادن چربی شکمی موثر است، اما آنچه مشخص است اینست که کار می کند . با توجه به مطالعه ای که در مجله انجمن دیابت آمریکا منتشر شده ، یک رژیم غذایی سرشار از MUFA است موثر تر از یک رژیم غذایی با کربوهیدرات بالا برای کاهش چربی شکم است. وقتی که مجله Prevention این نظریه را آزمایش کرد نیز نتایج مشابهی به دست آمد .. با استفاده از یک رژیم غذایی کم کالری ، چربی های سالم، پروتئین بدون چربی و سبزیجات، بسیاری از افراد وزن کم می کنند.

مصرف روی نقش موثری در پیشگیری و درمان افسردگی دارد


 سرپرست دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف روی وتعادل آن در بدن، نقش مهمی در عملکرد سیستم عصبی و پیشگیری و درمان افسردگی دارد.

به گزارش ایرنا، ˈ زهرا عبداللهیˈ روز سه شنبه در کارگاه آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات مواد غذایی در سنندج افزود: عنصر روی در گوشت،‌ مرغ، ماهی، شیر و فرآورده های آن، جگر و غلات یافت می شود.

وی گفت: مصرف بیشتر سبزی، میوه، مغزها، حبوبات و غلات کامل، روغن زیتون، ماهی و لبنیات کم چرب در مقایسه با مصرف گوشت قرمز پرچرب، لبنیات پرچرب و روغن های حیوانی، الگوی غذایی مناسب تری برای پیشگیری و درمان افسردگی هستند.

وی با اشاره به این که شیوع افسردگی در افرادی که به طور مرتب چای سبز مصرف می کنند، کمتر است، افزود:از روش های کمک به روحیه فرد، خوردن چربی به مقدار کافی و نه زیاد است که برای این منظور باید انواع درست و مناسبی از چربی ها را انتخاب کرد.

مصرف سویا و رازیانه مانع از گر گرفتگی زنان یائسه می‌شود


Multimed.jpg
یک متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه مصرف استروژن‌های گیاهی نظیر سویا و رازیانه مانع از گرگرفتگی در زنان یائسه می‌شود، گفت: با توجه به اینکه نور آفتاب تولید ویتامین D و به دنبال آن جذب بهتر کلسیم را در پی دارد به زنان یائسه توصیه می‌شود که در معرض نور آفتاب ورزش کنند.
دکتر شیرین قاضی زاده در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به یائسگی به عنوان پایان دوره قاعدگی و باروری گفت: در این دوران به دلیل خاتمه یافتن تخمک گذاری در تخمدان سطح ترشح هورمون استروژن در زنان کاهش می یابد.
وی با بیان اینکه سن مناسب و معمول یائسگی زنان 50 تا 52 سالگی است، اظهار داشت: برخی از افراد به صورت غیرعادی دچار یائسگی زودرس قبل ازسنین 35 سالگی و یا یائسگی دیرس می شوند که باید علت آن با مراجعه به پزشک زنان مشخص شود و درمان های ضروری درخصوص آنها انجام شود.
این متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه داشتن زمینه ارثی در برخی از خانم‌ها موجب یائسگی زودرس در آن‌ها می‌شود، گفت: با توجه به اینکه یائسگی زودرس علت شناخته شده‌ای ندارد اما مصرف برخی از داروها، رادیوتراپی در محل لگن، شیمی درمانی های خیلی قوی باعث می شود افراد زودتر یائسه شوند.

ویتامین D برای حفظ سلامت روانی زنان ضروری است


54-20.jpg
متخصصان فرانسوی و آمریکایی در دو مطالعه جدید تاکید کردند که مصرف مقادیر کافی و مناسب ویتامین D نه تنها خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد بلکه همچنین تا حد زیادی به حفظ سلامت روانی زنان کمک می‌کند.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا، این گروه از متخصصان بهداشت روان و مغز و اعصاب به سرپرستی دکتر یلینا سلینین در مرکز پزشکی "VA" در شهر «مینی اپلیس» طی آزمایشات جدید دریافتند که کمبود ویتامین D در زنان سالمند و مسن‌تر موجب رشد جهانی نرخ بروز ناتوانی‌ها و مشکلات ذهنی و روانی در این گروه سنی از زنان شده است.
به گزارش ایندیا اکسپرس، این یافته حاصل مطالعه و بررسی روی 6257 زن سالمندی است که سطح ویتامین D در بدن آنها طی یک بررسی آزمایشگاهی با عنوان «شکستگی‌ها و استخوان درمانی» اندازه‌گیری شد. همچنین نتایج این بررسی‌ها در بیمارستان دانشگاه «انگرز» در فرانسه با اطلاعات مربوط به 498 زن دیگر مقایسه و ارزیابی شد.
در این مطالعات تایید شد زنانی که در سنین سالمندی به آلزایمر مبتلا می‌شوند سطح استاندارد ویتامین D در بدنشان به مراتب کمتر از زنانی است که به انواع دیگری از عارضه زوال عقل مبتلا هستند.
این یافته نشان می‌دهد که دریافت مقادیر بیشتر این ویتامین از طریق تماس با نورخورشید یا مصرف مکمل‌ها در بهبود سلامت روانی زنان تاثیر بسزایی دارد.

ضرورت انتخاب رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از تکرار حمله قلبی


52-66.jpg
اغلب افرادی که سابقه ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و بویژه حمله قلبی را داشته‌اند برای پیشگیری از تکرار این تجربه ناخوشایند مصرف داروی مختلف کاهش‌ دهنده کلسترول و فشار خون را در اولویت قرار می‌دهند در حالی که متخصصان قلب و عروق در یک مطالعه جدید دریافته‌اند که دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم نیز برای پیشگیری از حمله قلبی بسیار موثر و ضروری است.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا، این متخصصان در بررسی‌های جدید خود دریافته‌اند که انتخاب یک الگوی غذایی سالم و مناسب نه تنها خطر حمله قلبی مجدد را کاهش می‌دهد بلکه همچنین در پیشگیری از مرگ و میر ناشی از مشکلات قلبی و عروقی نیز تاثیر قابل توجهی دارد.
بنا برگزارش سایت اینترنتی مای هلت نیوز دیلی، رژیم غذایی مناسب برای این افراد شامل مقادیر بیشتری از میوه‌ها و سبزی‌ها، غلات سبوس‌دار، خشکبار و مصرف بیشتر ماهی‌ و کاهش مصرف گوشت قرمز، مرغ و تخم‌مرغ است.
متخصصان کانادایی در این مطالعه روی 32 هزار داوطلب از 40 کشور مختلف با میانگین سنی 66.5 سال آزمایش و نتایج بررسی‌های خود را در مجله «گردش خون» منتشر کرده‌اند.

سبوس برنج از بروز سرطان جلوگیری می‌کند


1078.jpg
محققان آمریکایی دریافتند مصرف سبوس برنج می‌تواند از بروز سرطان روده بزرگ در افراد جلوگیری کند.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا، محققان مرکز سرطان کلرادو با بررسی بر روی فواید سبوس برنج دریافتند خواص موجود در این ماده غذایی می‌تواند در جلوگیری از بروز سرطان روده بزرگ موثر باشد.
یکی از محققان ارشد این مطالعه گفت: مواد موجود در سبوس برنج این ویژگی را دارد تا خاصیت ضد سرطانی داشته باشد به طور مثال از تکثیر سلول‌های سرطانی جلوگیری کند.
این مطالعه همچنین نشان می‌دهد: مواد موجود در سبوس برنج نه تنها از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند بلکه در ارتقاء کارایی سلول‌های سالم نیز کمک کننده است.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی ایندین تایمز، گفته شده از آنجایی‌ که برنج در بیشتر نقاط جهان در دسترس است گنجاندن سبوس آن در وعده‌های غذایی می‌تواند تاثیر چشمگیری بر سلامتی بخش اعظمی از جمعیت جهان داشته باشد.

غذاهای آماده بر ضریب هوشی کودکان تأثیر بلند مدت می‌گذارند


محققان از طریق آزمایش بر روی گروهی از کودکان اسکاتلندی دریافتند:

بر اساس مجموعه‌ای از تحقیقات که بر روی کودکان اسکاتلندی انجام شده، کودکانی که بیشتر از غذاهای آماده (فست فود) استفاده می‌کنند، نسبت به دیگر کودکانی که غذای سالم می‌خورند ضریب هوشی پایین‌تری دارند.


به گزارش خبرگزاری سینا به نقل از رویترز، غذای اصلی کودک بر رشد و توانایی‌های ذهنی او تاثیر بلند مدت می‌گذارد و کودکانی که در این میان دائما از غذاهای آماده استفاده کنند شانس کمتری برای بالا رفتن بهره هوشی دارند. 

این تحقیق روی بیش از ۴ هزار کودک ۴ تا ۵ ساله اسکاتلندی انجام شد و تأثیر مصرف فست فود با تأثیر غذاهای تازه روی سلامت آنان مقایسه شده است. 
محققان می‌گویند والدینی که با تحصیلات دانشگاهی بالا‌ نگران شیوه تغذیه کودکشان بودند و سعی می‌کردند غذاهای تازه برای وعده اصلی او تدارک ببینند که با این کار موجب تأثیرات مثبتی بر بهره هوشی آن‌ها می‌شدند. 

اما کودکان خانواده‌هایی که چندان شرایط مالی خوبی نداشتند در اکثر روز‌ها به فرزندانشان غذاهای آماده می‌دادند و این مسئله روی بهره هوشی آن‌ها تاثیر منفی داشت. 

مصرف مداوم غذای آماده، عوارض طولانی مدت بر بهره هوشی فرزندتان می‌گذارد
دکتر سوفی فون اشتام رئیس تیم تحقیق دانشگاه لندن در این‌باره گفت: «برخی والدین زمان کافی برای مهیا کردن غذای تازه برای فرزندانشان ندارند و تکرار این قضیه در بلند مدت سبب کاهش بهره هوشی و مشکلات تحصیلی برای فرزندانشان می‌شود.»

به گفته محققان، نوع غذا بر رشد مغزی کودکان تاثیر می‌گذارد. این یافته نشان می‌دهد تازگی و کیفیت مواد غذایی به ویژه در سن رشد از میزان مصرف موادغذایی مهم‌تر است. 
مصرف غذاهایی مانند چیپس، پیتزا و شیرینی قبل از ۳ سالگی با کاهش ضریب هوشی کودکان در ارتباط است. 
همچنین بر اساس تحقیق مشابهی که در دانشگاه آدلاید در استرالیا صورت گرفته، فاصله بهره هوشی کودکان با تغذیه سالم وفست فود با بالا رفتن سن بیشتر می‌شود و می‌تواند تأثیراتش را تا اواخر دهه دوم زندگی افراد نشان دهد. 

پژوهشگران تاکید دارند، لازم است مدارس در مناطقی که از کودکان فقیر پذیرا هستند، روی رژیم غذایی آنان نظارت بیشتری داشته باشند.

آلودگی هوا را با تغذیه جبران کنید


این روز‌ها آلودگی هوا برای بسیاری از افراد مشکلات خاصی را به وجود آورده است. بالطبع افرادی هستند که علی رغم تعطیلی نمی‌توانند در خانه باشند و یا از تهران و شهرهای صنعتی خارج شوند ولی با این حال روش‌هایی وجود دارد که با رعایت آنها می‌توان این خطر‌ها را تا حدود زیادی کاهش داد. یکی از این روش‌ها تغذیه است به همین دلیل با دکتر درستی، متخصص تغذیه به گفت‌و‌گو پرداختیم.


دکتر درستی، متخصص تغذیه در زمینه آلودگی هوا و رفع سموم بدن به خبرنگار سینانیوز گفت: «آلودگی هوا میزان اکسیدان‌های بدن را بالا می‌برد، یعنی مواد موجود در هوای این روزها جزو موادی هستند که سلول‌های بدن را پیر، شکننده و سرطانی می‌کنند به همین دلیل ما نیاز داریم در غذاهایی که مصرف می‌کنیم مواد آنتی اکسیدان را بیشتر قرار دهیم.»

وی در ادامه با بیان اینکه باید میزان اکسیدان‌ها را در غذاهای مصرفی کاهش دهیم یادآور شد: «مواد حاوی اکسیدان بیشتر درغذاهای سرخ شده وجود دارد. به همین دلیل باید مواد غذایی سرخ شده به خصوص سیب زمینی، در این ایام که آلودگی زیاد است به حداقل برسد.» 
به گفته دکتر درستی، افراد باید از مصرف ته دیگ، نان و یا شیرینی که حتی به میزان کمی سوختگی دارد (به دلیل اکسیده شدن) خودداری کنند.

متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه در زمان آلودگی باید به مسائل تغذیه‌ای بیش از قبل توجه شود، گفت: «در درجه اول مصرف سبزیجات و سپس میوه باید در اولویت مصرفی افراد قرار گیرد. به افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند از جمله سالمندان توصیه می‌شود که قرص و یا مکمل ویتامین C نیز مصرف کنند تا بتوانند با دریافت این ویتامین عوارض آلودگی هوا را تا حدودی کاهش دهند.»
به گفته وی، مرکبات دارای منبع ویتامین C هستند که بایستی روزانه مصرف شود. 

دکتر درستی گفت: «ویتامین A به دلیل آنتی اکسیدان‌هایی که در آن وجود دارد بسیار برای دفع سموم بدن موثر است. گوجه فرنگی، میوه‌های رنگی به خصوص خرمالو و انگور قرمز دارای آنتی اکسیدان‌های بسیار قوی هستند که در ایام آلودگی هوا مصرف آنها نسبت به سایر اوقات بیشتر توصیه می‌شود.»