کسانی که طعم ماهی را تحمل نمی کنند می توانند از شیرهای غنی شده با امگا سه استفاده کنند


پژوهشگران علوم پزشکی در موسسه فناوری ویرجینیا می گویند نتایج بررسی های آنان نشان داده است  کسانی که طعم ماهی را تحمل نمی کنند می توانند برای تامین اومگا سه از شیرهای غنی شده با امگا سه استفاده کنند.


به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که مصرف دو نوبت ماهی چرب در هفته برای حفظ سلامت قلب و عروق ضروری است چون مطالعات تایید می‌کند که اسیدهای چرب امگا -۳ موجود در این ماهی‌ها خطر آریتمی قلبی را کاهش می‌دهند. سطح تری گلیسیرید خون را پایین می‌آورند و در کاهش خطر تصلب شرایین و نیز پایین آوردن سطح فشار خون نقش موثر و سودمند دارند.
این محققان می گویند کسانی که طعم ماهی را تحمل نمی کنند و به همین علت از مصرف این ماده مهم مغذی محرومند می توانند می توانند برای تامین امگا سه مورد نیازشان از مکمل های حاوی این روغن مهم ، استفاده کنند.
دکتر سوزان ئی دانکان و همکارانش می گویند از بین این مکمل ها می توان به طور خاص به شیرهای غنی شده از امگا سه اشاره کرد.
با مصرف این شیرها می توان حدود چهارصد و سی و دو میلی گرم از پانصد میلی گرم نیاز روزانه امگا سه را تامین کرد.
محققین می گویند هنگامی که نوشیدنی‌های لبنی با امگا -۳ غنی می‌شوند می توانند به سلامت قلب مصرف کنندگان بیشتر کمک کنند.
درفرایند تولید شیرغنی شده با امگا ۳ پارامترهای مهمی نقش دارند مهمترین پارامترهای موثر عبارتند از نوع امگا ۳ منبع تامین ان، پارامترهای فیزیکی و شیمیایی مانند برنامه حرارتی و PH می با شند این محصول غنی شده فراسودمند در محافظت از قلب رگ ها و اندام تناسلی سیستم دفاعی و عصبی بدن می تواند مفید باشد.

تنبلی روده حاصل مصرف خودسرانه ملین/ سوءتغذیه در کمین سالمندان دارای دندان مصنوعی

خبرگزاری فارس: تنبلی روده حاصل مصرف خودسرانه ملین/ سوءتغذیه در کمین سالمندان دارای دندان مصنوعی
 مدیر گروه تحقیقات تغذیه انستیتو ایران گفت: در دوره سالمندی به مرور زمان پرزهای روده کوچک می‌شود و سالمندان به جای مصرف سبزیجات به مصرف خودسرانه ملین (تسهیل کننده دفع) روی می‌آورند که این امر به مرور روده را تنبل می‌کند.


تیرنگ نیستانی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس با اشاره به اینکه برخی شرایط فرد سالمند را در معرض سوتغذیه قرار می‌دهد، خاطرنشان کرد: تنها زندگی کردن در سالمندان به ویژه در سنین بالای 65 سال از عوامل مهم سوتغذیه است چون سالمند در تنهایی حوصله فراهم کردن غذای مناسب را ندارد.
وی افزود: از طرفی ممکن است فرد سالمند استطاعت مالی یا جسمی برای خرید مواد اولیه غذایی را نداشته باشد.
به گفته نیستانی معمولاً اولین گروه غذایی که به دلایل مالی در زنجیره غذایی سالمندان حذف می‌شود لبنیات و گروه سبزی و میوه هستند.
وی افزود: مصرف لبنیات در سالمندان بسیار حائز اهمیت است و این گروه سنی حداقل روزانه باید دو لیوان شیر مصرف کنند و اگر این اتفاق نیفتد توازن کلسیم استخوان به هم می‌‌خورد و پوکی استخوان را در پی دارد.

توليد اکسير جواني از ميکروجلبک‌


جام جم آنلاين: ريیس پارک علم و فناوری خلیج‌فارس از تولید داروهای مکمل‌های غذایی خبر داد و گفت: این داروها یا همان داروهای اکسیر جوانی با استفاده از میکروجلبک‌های بومی خلیج‌فارس تولید می‌شوند.
دکتر مهدی محمدی با اشاره به تولید داروهای اکسیر جوانی در دنیا، گفت: داروهای اکسیرجوانی و مکمل‌های غذایی با استفاده از جلبک‎‌ها تولید می‌شوند.
وي از تولید داروهای مکمل غذایی در پارک علم و فناوری خلیج‌فارس خبر داد و افزود: در این طرح با استفاده از میکروجلبک‌های موجود در خلیج‌فارس اقدام به تولید این نوع داروها می‌شود.

ريیس پارک علم و فناوری خلیج فارس با اشاره به ظرفیت بالای خلیج فارس برای تولید داروهای مکمل‌ غذایی از جلبک‌ها، خاطرنشان کرد: تولید دارو از جلبک با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و دانشگاه خلیج فارس اجرایی خواهد شد. 

سلاحی در برابر سرطان روده

دانه سویا
به گفته دانشمندان آمریكایی، دانه سویا برای مقابله با بیماری سرطان روده مفید است.
 این دانشمندان ادعا كرده‌اند كه گروه جدیدی از مواد كه در دانه سویا شناسایی شده‌اند در پیشگیری از این سرطان و یا حتی در درمان آن موثر است.
دكتر جولی صبا، پژوهشگر و متخصص انستیتو تحقیقاتی اوكلند در بیمارستان اطفال كالیفرنیا در این باره اظهار كرد: این مواد مولكول‌های لیپید طبیعی هستند كه می‌توانند عامل موثر در این گیاه برای كمك به پیشگیری در برابر سرطان روده باشند. 
در پژوهشی كه انجام شد، محققان دریافتند كه افزایش سطح این لیپیدها در واقع مرگ سلول‌های جهش یافته را ترغیب می‌كنند.
دكتر صبا می‌گوید: مرگ سلولی پدیده‌ای است كه بدن از آن برای دفع سلول‌های ناسالم مانند سلول‌های سرطانی استفاده می‌كند. این یافته بسیار حائز اهمیت است، چون به محققان كمك می‌كند كه با درك ساختار و متابولیسم این لیپیدها داروهای جدیدی برای درمان سرطان روده تولید كنند.
منبع : jamejamonline.ir
 

چیپـس، پفک یا پاپ‌کـورن، کدامیک بهتر است؟

چیپـس، پفک یا پاپ‌کـورن، کدامیک بهتر است؟


راستش را بگویید! اگر قرار باشد از بین پفک، چیپس و پاپ‌کورن یکی را انتخاب کنید و دقایقی از خوردنش لذت ببرید، کدام یکی از این 3 گزینه را انتخاب می‌کنید؟ چیپس، پفک، شاید هم پاپ‌کورن؟

برترین مجله اینترنتی ایران

مجله سیب سبز:  راستش را بگویید! اگر قرار باشد از بین پفک، چیپس و پاپ‌کورن یکی را انتخاب کنید و دقایقی از خوردنش لذت ببرید، کدام یکی از این 3 گزینه را انتخاب می‌کنید؟ چیپس، پفک، شاید هم پاپ‌کورن؟ در این مطلب قرار است متخصصان تغذیه به این پرسش پاسخ دهند که از این 3 خوراکی، کدام‌یک مضرتر است و چرا؟

چیپس و پفک!

به نظر من پاپ‌کورن از همه بهتر است و چیپس و پفک در یک رده قرار دارند. از آنجا که پاپ‌کورن عضو گروه غلات است، انرژی‌بخش بوده و نه‌تنها در روغن سرخ نشده که مواد افزودنی هم ندارد و ماده مضری در آن وجود ندارد که بتوان به آن ایراد گرفت. اما پفک به خاطر افزودنی‌ها و نمکی که دارد، چاق‌کننده است.چیپس هم به نظر من بدترین میان‌وعده است چراکه در روغن سرخ می‌شود و مشخص نیست که از روغن مرغوبی برای تهیه آن استفاده شده یا نه! و صرف اینکه سرخ‌کردنی است، خود باعث دیرهضم شدن آن می‌شود.

نتایج یک تحقیق نشان می دهد که مصرف گوجه فرنگی چند بار در هفته احتمال رنج بردن از افسردگی را کاهش می دهد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محققان با تحلیل اطلاعات سلامت روانی و عادتهای غذایی یک هزار نفر از مردان و زنان 70 سال و بالای آن به این نتیجه رسیدند که خوردن گوجه فرنگی از دو تا شش بار در هفته تا 46 درصد احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش می دهد.
نتایج این تحقیقات در مقایسه با افرادی قرار گرفته که در هفته فقط یک بار گوجه فرنگی را در رژیم غذایی خود جای می دهند.
نتایج این تحقیق نشان می دهد که سایر میوه ها و سبزیجات از چنین مزیتی برخوردار نیستند.
به نظر می رسد که خوردن غذاهای سالم چون کلم، هویچ، پیاز، کدو هیچ تأثیری در سلامت روانشناختی ندارد و یا تأثیر آنها بسیار اندک است.
بالای 20 درصد از افراد  در مقاطعی از زندگی خود از افسردگی رنج می برند این میزان زنان را دوبرابر مردان بیشتر تحت تأثیر قرار می دهد.
سالخوردگان بیشتر در معرض خطر افسردگی قرار دارند، چرا که وضعیت سلامتی جسمانی آنها وخیم تر می شود، برای از دست دادن عزیزان خود غم بیشتری احساس می کنند و از سوی دیگر احساس تنهایی با آنها همراه است.
گوجه فرنگی منبع غنی آنتی اکسیدان است که می تواند انسان را در مقابل برخی از بیماری ها محافظت کند.
گوجه فرنگی همچنین منبع خوبی برای لیکوپن است، آنتی اکسیدانی که رنگ قرمز را به گوجه فرنگی می بخشد و به کاهش خطر سرطان پروستات و حملات قلبی کمک می کند.
گفته می شود که برخی از کشورهای مدیترانه ای بیشترین مصرف گوجه فرنگی را دارند.
یگ گروه از محققان چین و ژاپن به ریاست دکتر کایجان نیو از دانشگاه پزشکی تیان جین در چین با حدف بررسی گزارشهای مقدماتی درباره این موضوع که آیا لیکوپن با کاهش استرس نیز در ارتقای سلامت روانی و هم جسمانی تأثیرگذار است یا به سلولهای سالم مغز صدمه وارد می کند، را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

کشف کارکرد متابولیسم با کمک ماهی/ درمان اختلالات متابولیستی و چاقی


درخشش یک ماهی کوچک نیمه شفاف گورخری هنگام تولیدگلوکز در کبدش به گروهی از محققان بیم المللی کمک کرده تا ترکیبی را شناسایی کنند که متابولیسم تمام بدن را تنظیم کرده و موشهای چاق را از نشانه‌های اختلالات متابولیستی حفظ کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقات مربوط به متابولیسم که به ریاست دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو انجام شده است نشان می دهد که چگونه یک ماهی کوچکتر از یک دانه برنج می تواند به کنترل چاقی، دیابت نوع 2 و سایر اختلالات متابولیستی و خطرات مهم برای بیماریهای قلبی عروقی کمک کند.
این تحقیقات به تازگی در مجله زیست شیمی نیچر منتشر شده است، این ترکیب جدید از میان 2400 دارو و ترکیبات دارویی کشف شده که در این ماهی گورخری آزمایش شده است. این آزمایش با هدف شناسایی تنظیم کننده های اصلی روزه متابولیسم انجام شد. روزه متابولیسم حالتی است که بسیاری از افراد هر روز پس از آنکه غذای آنها که مدتها پیش هضم شده است و به آهستگی مسیر هضم را طی می کند، تجربه می کنند.
روزه متابولیسم روش بدن برای تکمیل نیازهای خود به انرژی بین وعده های غذایی است که این امر با تبدیل چربی و سایر منابع ذخیره شده صورت می گیرد. این امر دربرگیرنده واکنشهای متعادل و هماهنگی است که از سوی ژنهای فراوان در بافتهای مختلف صورت گرفته و کاری چون سوزاندن چربی انجام می دهد.
در دیابت نوع 2 و سایر بیماریهای متابولیک این تعادل از بین رفته است.
فیلیپ گات استاد پسادکترای دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو که این تحقیقات همراه دیدیر استینیر استاد گروه زیست شیمی و زیست فیزیک را هدایت کرده است، گفت: بدن نمی تواند متوقف شدن انرژی را تحمل کند. چربی ها می توانند تا سطح سمی شدن در کبد پیش بروند.
برخی از مشاهدات را می توان در آزمایشگاه انجام داد که به این ترتیب سلولهای زنده رشد کرده در آزمایشگاه در معرض داروهای مختلف قرار می گیرند. توانایی آزمایشهای سریع مواد مختلف در چند دهه گذشته علوم زیست پزشکی را متحول کرده است.
این درحالی است که جستجوی داروهایی که فرآیندهای زیست شناختی را تنظیم می کند در این مشاهدات سلولی صورت نمی گیرد چرا که آنها فاقد برخی پیچیدگی ها هستند.
معمولا از موشها برای آزمایش ترکیبات دارویی استفاده می شوند اما مشاهده این آزمایش نیازمند هزاران موش است که از نظر اخلاقی هیچ توجیهی نمی توان برای آن فراهم کرد و از سوی دیگر این اقدام بسیار پرهزینه تلقی می شود.
از این رو محققان از ماهی های گورخری استفاده کردند که راهکاری اخلاقی و هم ارزان قیمت تلقی می شود. مقاله منتشر شده اعتبار این رویکرد را با جزئیات ارائه کرده است.
این تحقیقات با حمایت موسسه بهداشت و انجمن آمریکا انجام شده است.

مضرات نوشابه های رژیمی و گازدار

با خوردن نوشابه های گازدار و رژیمی دستگاه گوارش ضربه می بیند.

دکتر حمید رضا دادبخش، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:  نوشابه های گازدار دو ضرر عمده دارند یکی از آنها همان گازهای co2 است که باعث اختلال هضم غذا در دستگاه گوارش می شود.مهمترین عارضه موادی است که در نوشابه های گازدار اضافه می کنند.
دادبخش اظهار داشت: اسید فسفوریک و سایر اسیدها فوق العاده در پوکی استخوان وکاهش کلسیم بدن نقش دارد. طوری که این نوشابه ها اجازه جذب کسیم به بدن را هم نمی دهند.
 وی افزود: این نوشابه ها فساد و پوسیدگی دندان و کاهش دانسيته استخوانی یعنی استحکام استخوانی را افزایش می دهد.
دادبخش گفت: اگر این نوشابه ها در دراز مدت استفاده شود دچار عارضه پوکی استخوان و خرابی دندان و غیره بوجود می آورد. بعلاوه قندی که در این نوشابه ها وجود دارد بسیار مضر و خطرناک می باشد و جدیدا یکسری نوشابه های رژیمی در بازار آمده که ادعا دارند قند ندارد البته این سخن غلط و ناصحیح می باشد، زیرا ماده ای شیرین کننده ساخارین و مواد قندی که در آن استفاده می کنند.
در پایان دادبخش اظهار داشت: متاسفانه افراد جامعه افراط می کنند و می گویند نوشابه های رژیمی قند ندارد در حالی که خود را گول می زنند و مردم با این حرف ناآگاهی خود را می رسانند و با این جور نوشابه های رژیمی خطرات جدی را به دنبال خود می کشانند.

رژیمی که چربی دور کمرتان را نابود می کند!!


اگر تاکنون در کاهش وزن نواحی میانی بدن ناموفق بوده اید ، خبر خوبی برایتان داریم . غذاهایی را به شما معرفی می کنم که به تازگی توسط متخصصین ارائه شده و با بهره گیری از خاصیت MUFA توانایی جادویی برای نابودی چربی های ناحیه شکم دارد .
 MUFA به سادگی نامی هوشمندانه برای اسیدهای چرب اشباع نشده در غذاهای مشتق شده از گیاهان است .
 
با MUFA ها ،اسید های چرب اشباع نشده (نوع سالم چربی )، شما قدرت این را خواهید داشت که بدنتان را تغییر دهید به خصوص می توانید از پس هدف سختی مثل چربی های دور شکم نیز برآیید . با خوردن این غذاهای فوق العاده و البته به همراه یک برنامه غذایی کم کالری به راحتی موفق خواهید شد وزن کم کنید .
 
هر چند که هنوز کاملا روشن نیست که چرا یک رژیم غذایی MUFA در هدف قراردادن چربی شکمی موثر است، اما آنچه مشخص است اینست که کار می کند . با توجه به مطالعه ای که در مجله انجمن دیابت آمریکا منتشر شده ، یک رژیم غذایی سرشار از MUFA است موثر تر از یک رژیم غذایی با کربوهیدرات بالا برای کاهش چربی شکم است. وقتی که مجله Prevention این نظریه را آزمایش کرد نیز نتایج مشابهی به دست آمد .. با استفاده از یک رژیم غذایی کم کالری ، چربی های سالم، پروتئین بدون چربی و سبزیجات، بسیاری از افراد وزن کم می کنند.

مصرف روی نقش موثری در پیشگیری و درمان افسردگی دارد


 سرپرست دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف روی وتعادل آن در بدن، نقش مهمی در عملکرد سیستم عصبی و پیشگیری و درمان افسردگی دارد.

به گزارش ایرنا، ˈ زهرا عبداللهیˈ روز سه شنبه در کارگاه آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات مواد غذایی در سنندج افزود: عنصر روی در گوشت،‌ مرغ، ماهی، شیر و فرآورده های آن، جگر و غلات یافت می شود.

وی گفت: مصرف بیشتر سبزی، میوه، مغزها، حبوبات و غلات کامل، روغن زیتون، ماهی و لبنیات کم چرب در مقایسه با مصرف گوشت قرمز پرچرب، لبنیات پرچرب و روغن های حیوانی، الگوی غذایی مناسب تری برای پیشگیری و درمان افسردگی هستند.

وی با اشاره به این که شیوع افسردگی در افرادی که به طور مرتب چای سبز مصرف می کنند، کمتر است، افزود:از روش های کمک به روحیه فرد، خوردن چربی به مقدار کافی و نه زیاد است که برای این منظور باید انواع درست و مناسبی از چربی ها را انتخاب کرد.