مصرف چای و عسل برای مقابله با باکتری‌های مقاوم موثر است


پزشکان انگلیسی در یک مطالعه جدید تاکید کردند روش‌های سنتی مثل خوردن چای و عسل برای مقابله با میکروب‌های بیماری زای قوی موثرتر هستند چون میزان مقاومت باکتری‌ها در برابر داروهای آنتی بیوتیک همچنان رو به افزایش است و به تدریج این داروها تاثیر درمانی خود را از دست می‌دهند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ متخصصان همواره هشدار می‌دهند آنتی بیوتیک‌ها کم کم بی اثر می‌شوند و هرچه بیشتر مصرف شوند سطح مقاومت باکتری‌ها در برابر آنها افزایش می‌یابد.

متخصصان دانشگاه کاردیف در یک مطالعه جدید روی تاثیر چای و عسل بعنوان یک روش درمانی قدیمی و البته موثر برای مقابله با میکروب‌های قوی و در عین حال کنترل بیشتر مصرف آنتی بیوتیک‌ها آزمایش کردند. آنها می‌گویند اگر قرار باشد برای مقابله با فرآیند افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری‌ها، مصرف این داروها را کاهش دهیم باید جایگزینی برای آنها پیدا کنیم که ظاهرا چای و عسل برای این منظور مفید است.

به گفته پزشکان؛ چای حاوی ترکیباتی موسوم به پلی فنول است که برای سلامتی مفید هستند و می‌توانند میکروارگانیزم‌ها را نابود کنند.


خواص تخم کرفس

تخم کرفس،که طعم تند و نشاط آور آن را می‌توانید هنگام مصرف انواع ترشی یا کلم شور بچشید،داروی گیاهی مفیدی نیز محسوب می‌شود. تخم کرفس در طول قرنهای متمادی،در سرتاسر جهان کاربردهای متنوعی داشته است. بررسی‌های اخیر علمی نشان داده است که برخی مواد شیمیایی موجود در تخم کرفس واقعا می‌تواند در درمان مشکلاتی نظیر فشار خون بالا،ورم مفاصل و اضطراب موثر واقع شود.تخم کرفس در پیشگیری از سرطان نیز موثر است. تخم کرفس از دیر باز برای درمان ورم مفاصل و اسپاسم عضله مورد استفاده بوده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مردم سالاری ؛ وجود چندین عنصر شیمیایی در تخم کرفس از التهاب جلوگیری می‌کند ودرد را تسکین می‌بخشد.سایر مواد شیمیایی موجود، عضلات موجود در اسپاسم را آزاد می‌کند. علاوه بر این تخم کرفس حاوی کلسیم بالا است که نقش در کاهش فشار خون بالا نیز دارد.برخی مواد شیمیایی موجود در تخم کرفس خاصیت ضد باکتری دارد در حالی که برخی دیگر ادرار آور است،بدین معنی که به تخلیه آب بدن در قالب ادرار کمک می‌کند.این کار باکتریها و مواد معدنی را که سبب تشکیل انواع سنگ‌های مثانه و کلیه می‌شوند، شستشو می‌دهد. مصرف این گیاه در طب سنتی برای درمان نقرس و سنگهای کلیه سابقه طولانی دارد.این ماده میزان اسید اوریک بدن را کاهش می‌دهد. تحقیقات به عمل آمده روی حیوانات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که تخم کرفس از آسیب کبدی ناشی از مواد شیمیایی سمی پیشگیری می‌کند.

چاقی 3 برابر بیشتر از سوء تغذیه قربانی می گیرد


تعداد تلفات چاقی هم اکنون 3 برابر بیشتر از تلفات سوء تغذیه است که سالانه بیش از 3 میلیون نفر را می کشد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، بر اساس تحقیقات انجام شده توسط مرکز عواقب جهانی بیماری ها که در مجله معتبر لنست منتشر شده است به جز در منطقه صحرای آفریقا هم اکنون در سایر نقاط جهان خوردن بیش از حد تهدیدی جدی تر برای سلامت مردم است.

در سراسر جهان موفقیت جالب توجهی در مبارزه با سوء تغذیه بوده است و میزان مرگ و میر ناشی از آن از سال 1990 تا 2010 با نزدیک به دو سوم کاهش به کمتر از یک میلیون نفر رسیده است.

اما این موفقیت منجر به افزایش تغذیه و فعالیت بدنی و ورزش کمتر و در نتیجه افزایش قطر کمر مردم بسیاری کشورها از کلمبیا تا قزاقستان شده است.

یکی از دست اندرکاران این تحقیق به دیلی تلگراف گفت: ما از دنیای 20 سال پیش که در آن اکثر مردم غذای کافی برای خوردن نداشتند فاصله گرفته ایم و امروزه غذای زیاد و ناسالم برای مردم حتی در کشورهای در حال توسعه در دسترس است که مردم را بیمار کرده است.

اصول تغذيه در فصول سرد


سميه مقصودعلي/توصيه‌ها و هشدارهاي دكتر سعيد حسيني متخصص تغذيه و رژيم‌درماني

هوا که سرد مي‌شود بوي لبو و باقلاي پخته در کوچه و بازار آدم را از خود بيخود مي‌کند، سوپ و آش بيشتر مي‌چسبد و دوست داري دائم شكلات و انواع مغز بخوري...

نمي‌دانم چرا مدام به مادرم مي‌گويم مامان باقلاپلو و ماکاروني و لوبيا پلويت را چرب‌تر کن! سرکار ميلم بيشتر به چاي مي‌کشد تا آب و با اينکه در زمستان و تابستان ديگر در ميوه‌فروشي‌ها تفاوت چنداني بين انواع ميوه‌ها وجود ندارد، تنها دوست دارم نارنگي و پرتقال بخورم. برخي عادت‌هاي غذايي‌مان در اين فصل‌ها مناسبند اما برخي ديگر باعث مي‌شوند نزديك به سال نو، عزا بگيريم که حالا اين همه اضافه وزن را چطور مي‌خواهيم کم کنيم. در گفت‌وگويي با دکتر سعيد حسيني، متخصص تغذيه و رژيم‌درماني و استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران از اصول تغذيه صحيح در فصل‌هاي سرد سال پرسيديم.

سلامت: مصرف چه نوع موادغذايي را بايد در فصل سرما افزايش دهيم؟
رژيم‌غذايي در فصل‌هاي مختلف سال تغيير چنداني نمي‌کند. به‌طور کلي، افراد بايد براي دريافت تمام موادمغذي، در همه فصول 5 گروه‌ غذايي را به‌طور متناسب و کافي دريافت کنند اما در فصل سرما، مصرف خوراکي‌هايي که بتواند سيستم ايمني را تقويت کند اهميت بيشتري دارد. وقتي در معرض سرما قرار مي‌گيريم، مژک‌هاي مجاري تنفسي‌مان کارايي خود را تا حدي از دست مي‌دهند و با قرارگرفتن در معرض عوامل ميکروبي نمي‌توانند مقاومت بالايي نشان دهند و آنها را دفع کنند. از سوي ديگر، چون در فصل‌هاي سرد معمولا در فضا‌هاي بسته قرار داريم اگر فردي مبتلا به آلودگي ميکروبي يا ويروسي باشد به سرعت به آن مبتلا مي‌شويم، پس تقويت سيستم ايمني در اين فصل اهميت بالايي دارد. از جمله مواد غذايي که سيستم ايمني‌مان را تقويت مي‌کنند، مي‌توان به ميوه و سبزيجات تازه (به‌ويژه مرکباتي مثل ليموشيرين، پرتقال، هندوانه و گوجه‌فرنگي) به دليل داشتن ويتامين C، ماهي به دليل داشتن امگا 3 و گوشت و حبوبات به دليل داشتن روي اشاره کرد. غير از اين، مصرف آب و مايعات به‌ويژه مايعات حاوي ويتامين C مثل آب ليمو و آب تازه مرکبات نيز توصيه مي‌شود زيرا هرچه ترشحات درون بدن در اين فصول رقيق‌تر باشد و زودتر از بدن تخليه شوند، بهتر است.
سلامت: اما در فصول سرد سال، افراد ميل کمتري به نوشيدن آب يا مايعات خنک دارند و ميزان مصرف نوشيدني‌هاي گرم مثل چاي، قهوه و شير بيشتر مي‌شود. آيا مصرف اين مايعات هم مفيدند؟

چگونه نمک کمتری بخوریم؟

 98399.JPG
سدیم و پسر عمویش کلر سدیم (نام دیگر نمک) از رایج‌ترین و پرمصرف‌ترین مواد موجود در دنیا و برنامه‌ی غذایی ما محسوب می‌شوند. بیش از دو سوم کره‌ی زمین پوشیده از آب و دریای شور است. در طول تاریخ نمک نقش مهمی در اقتصاد، سیاست و تغذیه ایفا کرده است. حتی امپراتوری رم حق و حقوق سربازان خود را به نمک پرداخت می‌کرد. با وجود این که همه ما به نمک نیاز داریم تا بدنمان عملکرد نرمالی داشته باشد اما میزان زیاد آن می‌تواند اثرات منفی روی سلامت ما بگذارد و یکی از اثرات منفی مصرف بیش از اندازه‌ی نمک ابتلا به فشار خون بالاست."

به گزارش ایسنا به نقل از سایت تبیان، متخصصان توصیه می‌کنند در برنامه‌ی غذایی روزانه میزان مصرف نمک کاهش داده شود. به عقیده‌ی آن‌ها مصرف روزانه 2.4 گرم سدیم کافیست اما متأسفانه مردم سرتاسر دنیا بیشتر از این‌ها نمک مصرف می‌کنند. باید بدانید 2.4 گرم برابر است با حدود یک قاشق چای‌خوری نمک در روز. اگر شما هم به دنبال راه‌هایی برای کاهش نمک روزانه می‌گردید این مطلب به دردتان می‌خورد. با ما همراه باشید.



به جای نمک زیاد از سبزیجات معطر استفاده کنید

به جای این که ماشین‌وار نمکدان را داخل غذایتان خالی کنید از سبزیجات معطر یا ادویه‌ها استفاده کنید. سبزیجات معطر به غذا طعم دلچسبی می‌دهند و خواص غذا را نیز بالا می‌برند.

آلودگی هوا با پوست چه می‌کند؟

77-4.JPG
داستان آلودگی هوا در شهری مانند تهران که فشار جمعیت و خودروها بر آن بیش از توان و تحمل شهر شده است،پایانی ندارد؛ پس باید تا زمانی که راهکارهای عملی و موثر از سوی دولتمردان و با همکاری عموم مردم برای کاهش و رفع این معضل بزرگ زیست‌محیطی به اجرا درآید با بهره‌گیری از روش‌هایی اثرات منفی ناشی از آلاینده‌های موجود در هوا را بر بدن و سلامت عمومی آن کاهش دهیم.

برای حفاظت از پوست و مو در برابر آلاینده‌هایی چون سرب، گوگرد، آرسنیک و ریزگردها باید گفت که متخصصان پوست و مو دریافته‌اند رابطه مستقیمی میان شیوع بیماری‌ها و بخصوص اگزماهای (حساسیت) پوستی در شرایط اضطراری که میزان سرب موجود در هوا افزایش می‌یابد، دیده شده است.


به گزارش ایسنا دکتر امیرهوشنگ احسانی، متخصص بیماری‌های پوست و مو و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم‌ پزشکی تهران در گفت‌وگو با روزنامه جام‌جم می‌گوید: هوای آلوده دارای ذرات هیدروکربن، گوگرد و ذرات معلق است که مخاط تنفسی و پوست را تحریک می‌کند و از آنجا که پوست سر، صورت، بخصوص دور چشم‌ها و دست‌ها در تماس مستقیم با هواست، بیشتر از سایر نقاط بدن آسیب می‌بیند و دچار حساسیت‌های اگزمایی می‌شود. البته کودکان و افراد مسن که پوست آسیب‌پذیرتری دارند، در چنین شرایطی بیشتر آسیب می‌بینند.

متخصصان پوست تاکید می‌کنند در هوای آلوده برخی از مشکلات پوستی که از قبل وجود داشته است نیز تشدید می‌شود و برخی ناراحتی‌ها هم بدون سابقه قبلی به وجود می‌آید. البته افرادی که سابقه حساسیت‌ها و آلرژی‌های پوستی دارند، در این شرایط مشکلات بیشتری را تجربه می‌کنند؛ به بیان دیگر، چنین افرادی بیشتر دچار سرخی پوست، پوسته‌پوسته‌شدن کنار بینی، گونه‌ها و سوزش و خارش دور چشم می‌شوند. همچنین خستگی و پف کردن دور چشم‌ها نیز از عوارضی است که معمولاً در چهره این افراد دیده می‌شود.

اختلال خوردن، نوعی سبک رویارویی با مشکلات زندگی است

44-160.jpg
نتایج یک پژوهش جدید نشان داد: سبک مقابله اجتناب اجتماعی رفتاری با اختلال خوردن و زیر مقیاس‌های آن یعنی رژیم غذایی، پرخوری و مهار دهانی رابطه مثبت معنی‌داری دارد.


به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، پژوهشی با هدف بررسی رابطه سبک‌های مقابله‌ای شناختی رفتاری و انواع اختلال خوردن در دانشجویان دانشگاه توسط سودابه بساک‌نژاد، استادیار گروه روان شناسی بالینی از دانشکده علوم تربیتی دانشگاه شهید چمران اهواز و همکارانش انجام شد.

در این پژوهش توصیفی همبستگی، 200 نفر دانشجو از میان دانشکده‌های مختلف دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت تصادفی مرحله‌ای انتخاب شدند و به‌منظور سنجش انواع سبک‌های مقابله اجتنابی از مقیاس سبک‌های مقابله اجتناب اجتماعی شناختی و برای سنجش اختلال خوردن از آزمون بازخورد اختلال خوردن استفاده شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام به گام انجام شد.

یافته‌ها حاکی از آن است که سبک مقابله اجتناب اجتماعی رفتاری با اختلال خوردن و زیر مقیاس‌های آن یعنی رژیم غذایی، پرخوری و مهار دهانی رابطه مثبت معنی‌داری دارد و همچنین مقابله اجتناب رفتاری با مشکل پرخوری نیز رابطه مثبت معنی داری داشت. مقابله اجتناب اجتماعی شناختی با اختلال خوردن کلی و دو زیرمقیاس مهار دهانی و پرخوری رابطه دارد اما با رژیم غذایی رابطه معنی‌داری نداشت.

سبوس برنج از بروز سرطان جلوگیری می‌کند


محققان آمریکایی دریافتند مصرف سبوس برنج می‌تواند از بروز سرطان روده بزرگ در افراد جلوگیری کند.
 
آفتاب: محققان مرکز سرطان کلرادو با بررسی بر روی فواید سبوس برنج دریافتند خواص موجود در این ماده غذایی می‌تواند در جلوگیری از بروز سرطان روده بزرگ موثر باشد.

یکی از محققان ارشد این مطالعه گفت: مواد موجود در سبوس برنج این ویژگی را دارد تا خاصیت ضد سرطانی داشته باشد به طور مثال از تکثیر سلول‌های سرطانی جلوگیری کند.

به گزارش ایسنا،این مطالعه همچنین نشان می‌دهد: مواد موجود در سبوس برنج نه تنها از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند بلکه در ارتقاء کارایی سلول‌های سالم نیز کمک کننده است.

به گزارش پایگاه اینترنتی ایندین تایمز، گفته شده از آنجایی‌ که برنج در بیشتر نقاط جهان در دسترس است گنجاندن سبوس آن در وعده‌های غذایی می‌تواند تاثیر چشمگیری بر سلامتی بخش اعظمی از جمعیت جهان داشته باشد.

چیلی، موثر برای رشد موها


فلفل قرمز یا تند که به نام چیلی معروف است با افزایش جریان خون به پوست سر در رشد موهای سر موثر است
به گزارش ایرنا، دکتر نسرین حاجی سید جوادی افزود: این سبزی مانند سیر و پیاز بیشتر به عنوان عامل پیشگیری از بیماری‌ها در نظر گرفته می‌شود و اغلب همراه آنها مصرف می‌شود .
وی ادامه داد: برخی از گیاه شناسان عقیده دارند که گیاهان گرم نظیر فلفل تند، دارچین و زنجبیل انرژی را افزایش می‌دهند و از طرفی گر گرفتگی دوران یائسگی را زیاد می‌کند.
به گفته وی خواص ضد میکروبی این ماده خوراکی نیز کاملا مشخص شده است و از رشد بسیاری از میکروب‌ها می‌تواند جلوگیری کند.
حاجی سید جوادی خاطر نشان کرد: ماده موثر در فلفل تند می‌تواند در کاهش دردهای مفاصل به ویژه آرتریت انگشتان دست نویسندگان موثر باشد.
وی اظهار داشت :به همین دلیل استعمال پماد خارجی این ماده درد ناشی از التهاب آرنج و التهاب در بیماران دیابتی را کاهش می‌دهد.
حاجی سید جوادی گفت: فلفل قرمز می‌تواند در تومورهای سرطانی نیز موثر باشد، با این حال این مسئله کاملا ثابت نشده است.
وی افزود: نتیجه تحقیقی که در مرکز تحقیقات سرطان شناسی آمریکا صورت گرفته نشان می‌دهد که ماده موثر موجود در فلفل مانند تیغ دولبه عمل می‌کند و اثر سرطان زایی یا ضد سرطانی آن به میزان مصرف آن بستگی دارد.
وی یاد آور شد: اگر مصرف فلفل تند یا قرمز بیش از اندازه مجاز باشد به تومورهای سرطانی منجر می‌شود و اگر در حد مجاز مصرف شود می‌تواند اثرات ضد سرطانی خود را نشان دهد.
کارشناس تحقیقات میکرو بیولوژی مواد غذایی با بیان اینکه همه چیز در حد تعادل مناسب است افزود :فلفل قرمز بهترین داروی ریه و خلط آور قوی است وبرای پیشگیری و تسکین برونشیت مزمن مفید است.
وی اضافه کرد: این سبزی ضد احتقان بوده و برای بازشدن لخته‌های خون کمک می‌کند .همچنین مسکن درد است و مصرف فلفل قرمز لذت و نشاط را به دنبال دارد .

سبوس سرشار از ويتامين


جام جم آنلاين: سال‌ها پيش كارشناسان اتفاق نظر داشتند كه سبوس گندم مانع عمل آوري آرد شده و اسيد فتيك موجود در آن مانع جذب املاحي چون كلسيم، آهن، روي و منيزيم مي‌شود.
از اين رو هنگام آسياب، دانه‌هاي گندم، سبوس‌گيري و آرد سفيد حاصله براي تهيه نان و انواع شيريني‌ها به كار مي‌رفت اما بعدها متوجه شدند كه با حذف سبوس قسمت اعظم ريزمغذي‌ها (املاح و ويتامين‌ها) از دانه جدا و غذاي اغلب مردم بي‌ارزش مي‌شود.
بر اين اساس براي رفع سوء‌تغذيه، استفاده از سبوس خام در ماست، سالاد، سوپ و ساير غذاها توصيه شد.
اما مشكلاتي چون التهاب روده، نفخ معده و جذب‌نشدن كلسيم و آهن شايع‌تر شد تا اين‌كه تحقيقات نشان داد، حرارت پخت و مخمرهاي طبيعي كه براي عمل‌آوري به آرد نان افزوده مي‌شود، بخش عمده‌اي از اسيد فتيك سبوس را از بين برده و از اثرات مخرب آن مي‌كاهد و در ضمن باعث سنتز ويتامين‌هاي گروه B مي‌شود، اما سبوس در چه دانه‌هايي وجود دارد و خواص بارز آن كدام است؟
سبوس غلاف نازكي است كه در زير پوسته زبرغلاتي چون گندم، جو، چاودار، برنج و... وجود دارد و بخش اعظم مواد مغذي دانه در آن نهفته است.