زمستان زنجبیلی!

زمستان ها زنجبیل را فراموش نکنید

زنجبیل یکی از مهم‌ترین ادویه‌ها و گیاهان دارویی است که در سراسر جهان و در مکاتب مختلف درمان‌های طبیعی به ویژه طب‌سنتی هند، آیورودا، طب سنتی ایران و طب سنتی چین به عنوان یکی از مهم‌ترین گیاهان دارویی که جنبه‌های درمانی مختلفی دارد، شناخته شده است.

برترین مجله اینترنتی ایران
مجله سیب سبز:  زنجبیل یکی از مهم‌ترین ادویه‌ها و گیاهان دارویی است که تقریبا در سراسر جهان و در مکاتب مختلف درمان‌های طبیعی به ویژه طب‌سنتی هند، آیورودا، مکتب طب سنتی ایران و طب سنتی چین به عنوان یکی از مهم‌ترین گیاهان دارویی که جنبه‌های درمانی مختلفی دارد، شناخته شده است. زنجبيل به طور کلی از جمله گیاهانی است که علاوه بر جنبه‌های درمانی به عنوان یکی از چاشنی‌های مغذی در تهیه و طبخ بسیاری از غذاهای ایرانی، هندی و چینی استفاده مي‌شود. متخصصان و درمانگران طب سنتی هند، آیورودا، در متون کهن خود زنجبیل را دارویی طبیعی، مقوی قلب، محرک جریان گردش خون و محرک هضم غذا می‌دانند و مواردی چون خاصیت ضدسرفه، ضد لخته شدن خون و ضدالتهاب را برای آن یادآور شده‌اند.


این اکسپکتورانت طبیعی ا‌ست
درمانگران طب سنتی چین برای درمان سرماخوردگی یکی از رایج‌ترین بیماری فصل زمستان، شربتی را تجویز می‌کنند که با ترکیب زنجبیل و عسل و آبلیموی تازه تولید می‌شود. برای تهیه این شربت مقدار مشخصی از زنجبیل را با آب‌لیموی تازه و مقداری عسل با  یک لیوان آب گرم ترکیب كرده و برای تسکین دردهای ناشی از سرماخوردگی به بیمار توصیه می‌کنند. علاوه بر این ضمادی که با ترکیب همین مواد از سوی درمانگران چینی تهیه می‌شود، به صورت موضعی در محل پیشانی ضماد می‌شود که برای درمان و تسکین دردهای ناشی از سرماخوردگی بسیار مناسب است.

آیا کباب واقعا غذای سالمی است

آیا کباب واقعا غذای سالمی است

برای پختن کباب از چه روش‌هایی می‌توان استفاده کرد که هم سلامت گوشت حفظ شده و هم خوشمزه شود؟ چه کنیم که نه سیخ بسوزد و نه کباب؟!

برترین مجله اینترنتی ایران

یکی از معمول‌ترین غذاهایی که در پیک‌نیک‌های خانوادگی و دوستانه با استقبال عمومی همراه می‌شود، کباب است که البته قدیم‌ترها خانه‌ها آنقدر بزرگ بود که حداقل می‌شد منقلی در حیاطش به‌پا کرد و نگران پیچیدن دود کباب در خانه همسایه‌ها نبود...

اما این روزها به دلیل گسترش آپارتمان‌نشینی به خصوص در شهرهای بزرگ، کباب‌های خانگی بیشتر در پیک‌نیک‌ها پیدایشان می‌شود و پخته ‌شدن روی آتش، جدا از اینکه باعث خوشمزه‌تر شدن کباب می‌شود که به یک نوستالژی دلنشین هم تبدیل شده است! البته مدتی است بحث سرطان‌زا بودن کباب زغالی مطرح شده و شاید برخی افراد را نگران کرده باشد که آیا پختن غذا روی آتش مستقیم زغال می‌تواند مشکل‌ساز باشد؟

اگر اینطور است، برای پختن کباب از چه روش‌هایی می‌توان استفاده کرد که هم سلامت گوشت حفظ شده و هم خوشمزه شود؟ چه کنیم که نه سیخ بسوزد و نه کباب؟! برای آشنایی با روش‌های مختلف پخت کباب و چگونگی حفظ سلامت مواد غذایی هنگام کباب کردن، با دکتر آراسب دباغ‌مقدم، عضو هیئت علمی دانشگاه، متخصص علوم و صنایع غذایی و بهداشت مواد غذایی گفت‌وگو کرده‌ایم که آن را در ادامه می‌خوانید.

تأثیر شیمیایی غذاهای چرب بر مغز/ رژیم پرچربی رفتار و احساس را تغییر می‌دهد


محققان کانادایی اعلام کردند که خوردن غذاهای چرب و شکردار موجب تغییرات شمیایی مغز می شود به نوعی که حذف کردن این غذاها از رژیم غذایی روزانه احساسی شبیه به قطع دارو را برای مغز به همراه دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر استفانی فولتن از دانشکده پزشکی دانشگاه مونترال به همراه همکارانش، گروهی از موشها را با رژیم غذایی کم چرب تغذیه کردند که تنها 11 درصد چربی داشت.
گروه دوم موشها از یک رژیم غذایی پرچرب استفاده کردند که 58 درصد آن را چربی تشکیل می داد. این روند طی شش هفته ادامه داشت و دانشمندان به بررسی این موضوع پرداختند که چقدر غذا بر شیوه رفتار حیوانات تأثیرگذار بود.
رژیم پرچربی موجب افزایش دور کمر گروه دوم تا 11 درصد شد اما موشها به طور کلی چاق نشده بودند. این گروه تحقیقاتی از تکنیکهای مختلفی برای ارزیابی رابطه میان تشویق کردن موشها با غذا و رفتار ناشی از آن و احساسات استفاده کردند.
آنها پس از آن مغز موشها را مورد بررسی قرار داده و دریافتند که مغز آنها پس از مصرف غذاهای چرب از نظر فیزیکی تغییر کرده است.
یکی از مولکولهای مغز که مورد بررسی قرار گرفته بود دوپامین بود که موجب می شود مغز با احساسات خوب به خود پاداش بدهد و مردم را به یادگیری نوع خاصی از رفتار تشویق می کند.
این ماده شیمیایی در انسانها، موشها و سایر حیوانات عملکرد مشابهی دارد.
در عوض CREB مولکولی در مغز است که فعال شدن ژنهای سهیم در عملکرد مغز ما را کنترل می کند، از جمله ژنهایی که باعث تولید دوپامین می شود. این مولکول همچنین در شکل گیری حافظه نیز سهمی برعهده دارد.
فولتون طی بیانیه ای اظهار داشت: این مولکول در مغز موشهایی که از رژیم چرب استفاده می کردند فعال تر بود و در این موشها همچنین سطح بالاتر از هرمون corticosterone که به استرس مرتبط می شود، مشاهده شد. این امر توضیح دهنده چرخه رفتار منفی و استرس است. تغییر رژیم می تواند علائم و نشانه های حساسیت و شرایط استرس زا را از بین ببرد.
نتایج این تحقیقات در مجله آن لاین چاقی بین المللی منتشر شده است.

چاقی مهم‌ترین عامل بروز سکته‌های قلبی در افراد


910108_Obesity_Cognition.jpg
یک متخصص قلب و عروق، چاقی مهم ترین عامل مستعد کننده بیماری‌های قلبی عروقی است، گفت: روش غیرصحیح زندگی نظیر استعمال دخانیات بخصوص سیگار، استفاده از فست فودها، عدم تحرک کافی و نبود برنامه ورزشی در زندگی روزمره از مهم ترین عوامل شیوع چاقی در جامعه است که می تواند در سلامت قلب تاثیر منفی داشته باشد.
دکتر علاء الدین مهری در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، به رابطه بین چاقی و بیماری‌های قلبی عروقی اشاره کرد و افزود: نتایج بسیاری از تحقیقات علمی ثابت کرده سرمنشاء بسیاری از بیماری‌های مضر و خطرناکی نظیر فشار خون، دیابت، مشکلات قلبی و عروقی و همچنین بسیاری از بیماری‌هایی که حیات انسان را به خطر می‌اندازد چاقی است.
وی در ادامه با بیان این که چاقی یکی از عوامل اصلی مستعد کننده انواع بیماریهای قلبی عروقی است، تصریح کرد: در حالت چاقی فشار روی قلب زیاد می‌شود و در نتیجه آن، کار قلب نیز افزایش می‌یابد. هر چه فشار روی قلب بیشتر باشد قلب نیز زودتر دچار عارضه می‌شود.

یک نوشیدنی مفید برای کاهش خطر ابتلا به سرطان دهان


coffee-cup.jpg
در یک آزمایش جدید معلوم شد مصرف قهوه خطر ابتلا به سرطان دهان را به میزان چشمگیری کاهش می‌دهد.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا، متخصصان علوم پزشکی انجمن سرطان آمریکا در این مطالعه خاطرنشان کردند مصرف روزانه چهار فنجان قهوه خطر ابتلا به نوع خطرناک و کشنده سرطان دهان را تا 50 درصد کاهش می‌دهد.
به نوشته روزنامه دیلی میل، این متخصصان می‌گویند: تاثیر فوق مربوط به کافئین موجود در قهوه نیست بلکه به دلیل صدها آنتی اکسیدان طبیعی دیگر موجود در این نوشیدنی است.
بر اساس گزارش مجله آمریکایی «همه گیر شناسی»، این یافته تاییدی بر مطالعه قبلی است که دو سال پیش توسط گروهی دیگر از متخصصان انجام گرفت و نشان داد که مصرف چهار فنجان قهوه در روز خطر بروز سرطان را تا 39 درصد کاهش می‌دهد.
در مطالعات دیگری که تاکنون روی خواص قهوه انجام گرفته معلوم شده است که مصرف این نوشیدنی به طور کلی احتمال ابتلا به سرطان روده، سکته مغزی و آلزایمر را نیز کاهش می‌دهد. اما باید این نکته را نیز به خاطر داشت که مصرف بیش از حد و افراطی قهوه موجب افزایش ضربان قلب و بالا رفتن فشار خون می‌شود و به زنان باردار نیز توصیه می‌شود که مصرف این نوشیدنی را محدود کند چون نوشیدن قهوه در دوران بارداری احتمال بدنیا آمدن نوزدان کم وزن با جثه کوچک را افزایش می‌دهد.
آمارها نشان می‌دهد که سالانه بیش از 6000 مورد ابتلا به سرطان دهان در انگلیس تشخیص داده می‌شود و حدود 1600 بیمار مبتلا به این سرطان نیز هر سال در این کشور جان خود را از دست می‌دهند.

مصرف آبمیوه مصنوعی پوسیدگی دندان را افزایش می‌هد

 آب میوه‌های صنعتی با مقادیر زیاد قند، احتمال بروز چاقی و پوسیدگی دندان را در افراد افزایش می‌دهد.
به گزارش وب دا، کار‌شناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن بیان این مطلب افزود: آب میوه طبیعی به عنوان ماده و غذایی غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌تواند جایگزین مناسبی برای سایر مایعات همچون نوشابه‌های گازدار باشد.
علی اکبر کمالی اردکانی با بیان اینکه نوشیدن یک لیوان آب میوه طبیعی معادل دو واحد میوه است، افزود: آب میوه مصنوعی هرگز نمی‌تواند خواص آب میوه طبیعی را داشته باشد، چرا که حاوی مواد افزودنی و نگه دارنده هاست. همچنین با مقادیر زیاد قند، احتمال بروز چاقی و پوسیدگی دندان را نیز در افراد افزایش می‌دهد.
وی با اشاره به اینکه شیر از نوشیدنی‌های مفید و مناسب برای رفع تشنگی است، خاطرنشان کرد: این نوشیدنی با تأمین نیاز روزانه بدن به کلسیم درکاهش بروز پوکی استخوان در افراد به ویژه سالمندان بسیار موثر است، به طوری که سه لیوان شیر نیاز روزانه افراد بالغ را به کلسیم تأمین می‌کند.

میان وعده های سالم مکملی مناسب برای رشد جسمی و ذهنی کودکان

 استفاده از میان وعده های مناسب و سالم مکملی مناسب برای رشد جسمی و ذهنی کودکان و دانش آموزان به شمار می رود.
به گزارش وب دا، مسئول بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه  علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: مصرف مواد غذایی در سه وعده صبحانه، ناهار و شام، پاسخگوی نیاز طبیعی بدن کودکان به منظور تأمین انرژی و مواد غذایی ضروری بدن نبوده و برای دریافت مقادیر کافی از کالری و ریزمغذی های مفید نیاز به مصرف وعده های غذایی سالم احساس می شود.
دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه استفاده از غذای کامل در میان وعده کودکان باید مورد توجه قرار گیرد، خاطر نشان کرد: میان وعده باید محتوی پروتئین،کربوهیدرات و از همه مهمتر فیبر باشد و  غلات کامل (نان سبوس دار)، پنیر، تخم مرغ، ماست، شیر کم چرب و کره بادام زمینی  برای میان وعده مناسب هستند.
وی افزود: بسیاری از ویتامین ها، پروتئین ها و املاح در قالب دانه های روغنی، ساندویچ ساده نان و پنیر، یک لیوان شیر، میوه و سبزیجات که در فواصل وعده های اصلی مصرف می شوند، تأمین شده و پیروی از این قبیل الگوهای غذایی باعث افزایش سطح یادگیری و رشد جسمی دانش آموزان می شود.
مسئول بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه  علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه مواد غذایی ناسالم از جمله چیپس، پفک، شکلات، کیک، کلوچه و بیسکوئیت را نباید در میان وعده های کودکان در نظر گرفت، خاطر نشان کرد: لقمه های خانگی مثل (نان و پنیر،نان و خرما و تخم مرغ، میوه، سبزیجات بهترین میان وعده برای کودکان به شمار می رود.
دکتر زهرا اباصلتی ابتلا به اضافه وزن و بروز زمینه ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله دیابت و فشار خون و بیماریهای قلبی و عروقی را ارمغان استفاده از غذاهای ناسالم در کودکان عنوان کرد و خاطر نشان کرد: با مصرف میان وعده های غذایی سالم، توزیع انرژی و افزایش وعده های غذایی با حجم کم در طول روز، شیوع چاقی  در کودکان به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند.

تجويز ويتامين D‌ از بروز عفونت دستگاه تنفسي در افراد مستعد جلوگيري مي‌كند

 تجويز دوز بالايي از ويتامين D‌ خطر بروز عفونت‌هاي دستگاه تنفسي و استفاده از آنتي‌بيوتيك‌ها را كاهش مي‌دهد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه آنلاين BMJ، محققان با قرار دادن گروهي از افراد مبتلا به نقص سيستم ايمني دستگاه تنفسي تحت دوزهاي نسبتاً بالاي ويتامين D‌ دريافتيد ويتامين D‌ در افراد مستعد اين بيماري در طول 12 ماه با دوزهاي بالا خطر ابتلا به عفونت‌هاي تنفسي و به تبع آن نياز به مصرف آنتي‌بيوتيك‌ها را كاهش مي‌دهد.
نتايج حاصل از اين گزارش افزود: بهره‌گيري از ويتامين D‌ بدون هيچ عوارض جانبي خاص علائم عفونت دستگاه تنفسي را در گروه مورد مطالعه تقريباً به يك چهارم و استفاده از آنتي‌بيوتيك‌ها به نصف كاهش داد.
براساس اين گزارش محققان افزودند: اين تحقيق پيامدهاي مطلوب و مهمي را در بيماران مبتلا به عفونت‌هاي مكرر و بيماران داراي سيستم دفاعي در معرض خطر كه از فقدان آنتي‌بادي‌ها رنج مي‌برند داشته و همچنين از ايجاد مقاومت به آنتي‌بيوتيك‌ها كه در اثر استفاده بيش از حد ايجاد مي‌شود جلوگيري مي‌كند.
به گفته محققان، ويتامين D‌  ضمن اين كه با قرار گرفتن در معرض نور خورشيد در پوست سنتز مي‌شود از طريق مكمل‌هاي غذايي نيز دريافت مي‌شود و در اين خصوص مطالعات همچنين نشان داده‌اند كه اين ويتامين دفاع از سيستم ايمني بدن را فعال كرده و سطوح پايين آن خطر ابتلا به عفونت‌ها را افزايش مي‌دهد.

کاهش کلسترول خون با مصرف فیبرهای خوراکی



مصرف فیبرهای خوراکی محلول در آب با تشکیل یک ماده ژل مانند به کاهش کلسترول خون کمک میکنند.
سعيده معاني در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: جودوسر، نخودفرنگی، حبوبات، سیب، مرکبات و هویج  حاوی فیبر محلول است که مصرف آن به کاهش کلسترول بد خون کمک میکند.
وي افزود: بهتر است افراد روزانه از هر دو دسته فیبرهای محلول و غیرمحلول در آب استفاده كنند كه استفاده از انواع نانهای سبوسدار، انواع میوهها، انواع سبزیها، حبوبات، انواع مغزها توصیه میشود.
معاني تصريح كرد: مصرف موادغذايي فیبردار بايد در 3 وعده اصلی غذایی و دو میان وعده تقسیم شود و برای پیشگیری از نفخ از مصرف زياد مواد غذايي فيبرداردر یک وعده خودداری شود.
اين كارشناس تغذيه ادامه داد: به جای مصرف نانهای سفید كه فاقد فيبر ميباشد از انواع نانهای سبوسدار و نان سنگک استفاده شود همچنين به جای استفاده از انواع کمپوت بهتر است از انواع میوههای تازه که دارای فیبر بیشتر و قند کمتری هستند استفاده شود.
معاني خاطرنشان كرد: به جای استفاده از پلوهای ساده توصیه میشود پلوهای مخلوط مانند عدس پلو، لوبیا پلو، ماش پلو بیشتر مصرف كنند به اين ترتيب فیبر بيشتري دريافت ميكنند و سالاد و سبزی خوردن را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند.
وي افزود: به جای استفاده از موادغذایی تهیه شده از آرد سفید و یا آرد سبوس گرفته (انواع کیک و شیرینی، ماکارونی) توصیه میشود از موادغذایی حاوی فیبر مانند ماکارونی فیبردار و کیکهای تهیه شده با آرد کامل استفاده كنند.
به گفته كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت،‌ یک رژیم غذایی متعادل که میوه، سبزی، حبوبات و غلات کامل مثل نان سبوسدار در آن وجود داشته باشد نیاز ما را به فیبر و سایر مواد غذايي تامین میكند. 

عکس آب پز کردن تخم‌مرغ بدون آب!

اگرچه تخم‌مرغ در این شیوه پس از دو دقیقه پخته می‌شود، اما فرایند گرمایشی درون این بسته‌بندی تا سه دقیقه بطول می‌انجامد. کاربران بر اساس تمایل خود برای مصرف تخم‌مرغ به شکل اصلی یا کاملا پخته می‌توانند با برداشتن سر جعبه از آن استفاده کنند.
عصرایران: طراحان روسی، جعبه کاغذی هوشمندی را ابداع کرده‌اند که تخم‌مرغ را بدون آب درون خود می‌پزد.

این بسته‌بندی شامل یک لایه شیمیایی است که در زمان تحریک به تولید حرارت پرداخته و تنها در دو دقیقه تخم‌مرغ خام را می‌پزد.

آب پز کردن تخم‌مرغ بدون آب! +عکس

«Gogol Mogol» که نام خود را از یک غذای تخم‌مرغی روسی گرفته، توسط گروه کیان ساخته شده است.