با سرو صدای شکم چه کنیم؟
یک متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه مصرف غذاهای نفاخ مانند لوبیا، انواع فست فودها و ضعف سیستم هضم سبب ایجاد صداهای شکمی در افراد میشود، تصریح کرد: پرهیز از مصرف این نوع از غذاها و صرف غذا با حجم کم در وعدههای غذایی معین و منظم و پرهیز از خوردن غذا قبل از سیری کامل موجب تقویت دستگاه هاضمه و به دنبال آن کاهش نفخ، خواهد شد.
دکتر ریحانه معینی در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار داشت: در صورتی که با وجود تلاش دستگاه گوارش باد ایجاد شده در شکم، از راه دهان و از راه مقعد دفع نشود در شکم به گردش درآمده و موجب تولید صدا میشود. به طوری که باد بوجود آمده در شکم حبس شده و با حرکت در طول رودهها به ویژه هنگام عبور از روده کوچک تولید صدا میکند.
این دستیار تخصصی طب سنتی ایران با اشاره به اینکه درمان قراقر شکم آسانتر از نفخ شکم بدون سر و صدا است، ادامه داد: با ورود باد از روده کوچک به روده بزرگ قراقر شکم نسبتا آرام می گیرد و صدای آن بمتر میشود.
وی علل ایجاد قراقر در شکم را مصرف غذاهای نفاخ مانند لوبیا، مصرف غذاهای حجیم، استفاده از غذاهای فاقد کیفیت مناسب هم چون فست فودها، غذاهای کنسرو شده دانست و اظهار داشت: تغییر رژیم غذایی و مصرف گلاب گرم در زمان شدت علایم در درمان آن موثراست.