استفاده از روغن آفتابگردان، ذرت و کانولا از روغن های دیگر مفیدتر است

 دكتر مسعود كيمياگر متخصص تغذيه در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با بیان این مطلب اظهار داشت: مهم‌ترين نكته در مورد مصرف روغن‌ها و چربي‌ها، درست استفاده‌كردن از اين مواد غذايي است به شكلي كه به سلامت ما كمك كند، نه آن كه به بدن آسيب وارد كند.

وی افزود: روغن‌هاي آفتابگردان، ذرت و كانولا مفيدتر از روغن‌هاي ديگر است، اما اين روغن‌ها نيز نبايد بي‌رويه مصرف شود. به‌همين منظور در درجه اول مقدار روغن مصرفي‌تان را در روز مشخص كنيد و در مشاوره با پزشكتان معلوم كنيد كه روزانه چقدر بايد روغن مصرفي دريافت كنيد.
عضو هيأت علمي دانشگاه شهيد بهشتي روغن‌ها را به دو دسته پیدا و پنهان تقسیم کرد و گفت: بخشي از روغن‌هايي كه ما مي‌بينيم، ديده نمي‌شود مثلا روغن‌هايي كه در مغزها و حبوبات است، ديده نمي‌شود، بر اين اساس شايد 50 درصد چربي كه دريافت مي‌كنيم، روغن پنهان است. اگر دستور داده شود كه مثلا روزي 40 گرم روغن مصرف كنيد، نبايد از نظر دور داريم كه 20 گرم آن روغني است كه ديده نمي‌شود.
وی خاطرنشان کرد: مي‌توان از روغن‌هايي كه امگا 3 بيشتري دارد، مانند كانولا، گردو و ماهي استفاده كرد همچنین روغن‌هاي جامد نبايد در پخت غذاها استفاده شوند و متخصصان تغذيه تاكيد مي‌كنند كه روغن‌هاي جامد و حيواني جايگاهي براي مصرف ندارد.

دریافت آهن کافی در رژیم های گیاهخواری ضروری است



به دلیل احتمال عوارضی مانند کم خونی و ریزش مو، لازم است افراد گیاهخوار به میزان آهن دریافتی خود توجه کنند.
به گزارش وب دا، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: آهن موجود در گياهانی مانند اسفناج، از نوع غير قابل جذب بوده، در صورتى كه آهن قابل جذب براى بدن از نوع آهن موجود در پروتئين هاى حيوانى است.
مصطفی رنجبر با بیان اینکه انواع رژیم های کاهش وزن، دارای مزایا و معایب خاص خود هستند، اظهار کرد: با توجه به وجود گروهی از مواد غذایی مورد نیاز بدن در محصولات حیوانی، عدم استفاده از این مواد غذایی، همراه با عوارض نامطلوب است.
این کارشناس تغذیه، با بیان اینکه چاقی بيمارى مزمنى است كه به علت عدم تعادل ميزان انرژى مواد غذایی و سوخت آن ایجاد می شود، ادامه داد: علل ارثی، مصرف بیش از حد مواد غذایی، دریافت کالری بیش از نیاز روزانه، عدم تحرک کافی و فشارهای روحی در ایجاد این مشکل موثر است.
رنجبر خاطرنشان کرد: امروزه برای سنجش تعادل قد و وزن، از فرمولی به نام BMI استفاده می شود که اعداد بیم 20 تا 25، نرمال بودن فرد و اعداد بالای 25، اضافه وزن فرد را نشان می دهد.
گفتنی است: برای محاسبه شاخص BMI  از فرمول وزن بر حسب کیلوگرم تقسیم بر مقدار قد بر حسب متر استفاده می شود.

كنترل گيرنده‌هاي طعم و مزه در روده و مبارزه با چاقي

  
هدف‌گيري گيرنده‌هاي طعم و مزه در روده مي‌تواند باعث درمان چاقي شود. 
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه غدد درون‌ريز و متابوليسم، گروهي از محققان با انجام تحقيقات خود دريافتند هدفگيري سنسورهاي طعم و مزه در روده ممكن است باعث ايجاد استراتژي جديد و اميدواركننده‌اي عليه چاقي و بيماري‌هاي وابسته به آن مانند بيماري‌هاي متابوليكي و ديابت شود. 
براساس اين گزارش محققان افزودند: شواهد به دست آمده نشان مي‌دهد كه هدف قرار دادن سنسورهاي طعم و مزه در سلول‌هاي موجود در روده به صورت انتخابي مي‌تواند باعث انتشار هورمون‌هايي شود كه منجر به انعكاس سيگنال‌هايي جهت احساس پري و سيري ‌شوند و اين اثرات به دست آمده مي‌توانند چاقي و ديگر بيماري‌هاي وابسته به آن را درمان نمايند.
نتايج ديگر اين مطالعه افزود: تقليد از اثرات فيزيولوژيكي به دست آمده در اثر وعده‌هاي غذايي مي‌تواند طوري باعث فريب بدن شود كه انگار آن وعده غذايي را مصرف كرده است.
به گفته محققان اثرات حاصل از اعمال جراحي خاص نظير باي پس معده و غيره جهت از دست دادن عمقي وزن و يا كاهش شيوع ديابت و ساير شرايط مرتبط با چاقي هنوز به طور كامل درك نشده است اما ممكن است اين اعمال جراحي نيز باعث ايجاد تغييراتي در انتشار هورمون‌هاي روده شود كه در اين ميان هدف‌گيري گيرنده‌هاي اضافي طعم و مزه كه بر آزادسازي هورمون‌هاي كنترل كننده مصرف مواد غذايي تأثير دارند مي‌تواند يك راه جديدي براي تقليد اين اثرات در روشي غير جراحي و غيرتهاجمي باشد.
گفتني است: مطالعات ديگر در آينده نشان خواهند داد كه كدام يك از گيرنده‌هاي طعم و مزه ممكن است داراي اهداف دارويي مؤثري براي پيشگيري و درمان چاقي و ديابت داشته باشد.

*الکترولیز جهت بیرون کشیدن سموم بدن + نوردرمانی

فرناز بروجردی زاه

کارشناس ارشد از دانشگاه شفیلد انگلستان
استاد دانشگاه


 *الکترولیز جهت بیرون کشیدن سموم بدن
 
O ازبین بردن رسوبات فلزات سنگین مانند سرب وجیوه
O افزایش انرژی طبیعی بدن بعلت تخلیه اسیدهای مضر
O افزایش آرامش و خواب عمیق
O کاهش سریع اسید اوریک و اسید لاکتیک
O بهبود کار غدد لنفاوی و تقویت متا بولیسم بدن
O کمک به بهبود کلیه بیماریهای پوستی
O رفع خستگی مزمن و کمک به بهبودافسردگی و کاهش اضطراب
O کمک به کاهش وزن
O برطرف کننده برونشیب و گرفتگی سینوس ها
O رفع گرفتگی ماهیچه ها و بالابردن ایمنی بدن
O تنظیم گردش خون  و رفع اختلالات آن
O تقویت حافظه و سیستم ایمنی بدن
O کمک به بهبود دردهای عضلانی و استخوانی
O کمک به درمان سوء مصرف مواد مخدر
O درمان بیماری JET-LAG بدون عوارض جانبی

 
خیابان افریقا بالاتر از میرداماد. نبش آناهیتا
ساخنمان پزشکان آناهیتا ط 2 واحد 5


نوشیدنی‌های گرم برای روزهای سرد


وقتی هوا سرد می‌شود خوردن یك فنجان نوشیدنی گرم بسیار می‌چسبد. حال این نوشیدنی می‌تواند یك فنجان چای معمولی باشد یا یك لیوان شیركاكائو. البته عادت به خوردن هر یك از آنها به دلیل داشتن موادمغذی مختلف، فواید گوناگونی دارد و زیاده‌روی در مصرفشان نیز می‌تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد اما آنچه هنگام نوشیدن تمامی آنها باید مورد توجه قرار گیرد، این است كه نباید داغ خورده شوند زیرا به مخاط مری آسیب می‌رسانند و در مواردی حتی می‌توانند زمینه بروز سرطان مری را افزایش دهند، بنابراین همیشه نوشیدنی‌تان را گرم بنوشید، نه داغ!

هات چاكلت سفید


ابتدا 3 فنجان خامه رقیق را با 200 گرم شكلات سفید مخلوط كنید و روی حرارت بگذارید تا شكلات‌ها ذوب شوند. سپس به آن یك قاشق چایخوری وانیل و یك‌چهارم فنجان پودر بادام بیفزایید، سپس این مخلوط را در فنجان سرو كنید و روی آن كمی دارچین بپاشید.

نوشیدنی كاراملی

برای تهیه این نوشیدنی، یك‌سوم فنجان شكر، پودركاكائو و آب را با هم مخلوط كنید و روی حرارت قرار دهید تا شكر حل شود. سپس 200 گرم شكلات كاراملی به این مخلوط بیفزایید تا شكلات‌ها ذوب شوند. آنگاه 6 فنجان شیر را به آنها اضافه كنید و بگذارید تا به جوش آید. در آخر نوشیدنی‌تان را در ماگ سرو كنید و روی آن كمی خامه بریزید.

پیری سالم و تغذیه سالم

مهم نیست چند سال دارید، فقط از همین لحظه مراقب سلامتی خودتان باشید تا در سال‌های بعد، از زندگی سالم‌تر و پرنشاط‌تری برخوردار شوید. اگر در دوران میان‌سالی قرار دارید، به اندازه کافی فرصت هست، برای آغاز یک برنامه‌ ورزشی، تنظیم یک رژیم غذایی سالم‌تر یا تقویت مهارت‌های اجتماعی. اگر هم بازنشسته شده‌اید، برای تصمیم‌گیری راجع به نحوه و کیفیت زندگی در 10، 20 یا 30 سال آینده هنوز خیلی دیر نشده است. پیری به معنای بازنشستگی یا رسیدن به یک سن به خصوص، مثل 65 سالگی نیست. پیری یک فرآیند مادام‌العمر است. افرادی که بهتر از پس مشکلات افزایش سن بر می‌آیند، کسانی هستند که با موفقیت، مراحل مختلف زندگی را پشت سر گذاشته‌اند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مردم سالاری ؛ تنها وقتی پیر می‌شوید که گمان کنید پیر شده‌اید. اگر چه جسم شما پیر می‌شود، اما ذهن شما، تا هر زمان که اراده کنید، جوان خواهد ماند. اگر امیدوار به داشتن عمری دراز، سرشار از شادابی، خوش طبعی و روابط اجتماعی محکم باشید، آن وقت است که این طرح ذهنی، زیربنای یک نمودار درونی را تشکیل می‌دهد که تا حد زیادی آینده شما را رقم خواهد زد.
مطالعات متعدد حکایت از آن دارد که یک رژیم سالم، در کنار فعالیت جسمی و ذهنی منظم به داشتن یک زندگی شاداب تر و طولانی‌تر کمک‌ می‌کند. هر چه مسن‌تر می‌شوید، حتی اگر همیشه رژیم سالمی داشته‌اید، باز هم در مواردی ممکن است مجبور به تعدیل و اصلاح رویکرد خود به غذاها شوید. با افزایش سن، سوخت و سازبدن شما کندتر می‌شود، یعنی نیاز بدن شما به کالری خیلی زیاد نیست. علاوه بر پیروی از یک رژیم متعادل، حواستان به اندازه پرس‌های غذایی و کالری آنها هم باشد. پرخوری کردن یا مصرف‌ غذاهای پرکالری می‌تواند به راحتی در شما اضافه وزن ایجاد کند.

خواص دارویی گریپ فروت و اسانس آن


  گریپ فروت یك میوه اسیدی است و بهتر است آن را همراه دیگر مركبات مصرف كرد و هنگامیكه آن را می‌برید زود مصرف كنید زیرا در اثر ماندن مواد موثر خود را از دست داده و تلخ می‌شود .

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مردم سالاری ؛ اسانس گریپ فروت به روش ایجاد فشار بالا در مجاورت سرما از قسمت پوست خارجی میوه تازه به دست می‌آید. البته اسانسی هم به روش تقطیر با بخار آب از پوست میوه و خود میوه تهیه می‌شود که برای استفاده آروماتراپی توصیه نمی‌شود. این اسانس به رنگ کرم مایل به زرد کم رنگ با بوی متوسط، شیرین و شبیه بوی اسانس نارنج و به شدت فرار است که در طب آروماتراپی در درمان سلولیت (التهاب سلول‌ها)، سرماخوردگی، آنفلوآنزا، افسردگی خفیف و خستگی عصبی به کار می‌رود.

موارد احتیاط:

- مصرف اسانس تهیه شده به روش ایجاد فشار بالا در مجاورت سرما باعث پیدایش واکنش افزایش حساسیت پوست نسبت به نور و ایجاد کک و مک می‌شود، بنابراین پس از استعمال این اسانس از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب خودداری شود.

- این اسانس هم مانند سایر اسانس‌های بدست آمده از مرکبات پس از باز کردن درب شیشه 6 تا 9 ماه قابل مصرف است.

- چنانچه اسانس برای درمان سلولیت مصرف می‌شود باید درمان به صورت ماساژ انجام گیرد.

زنان باردار چه زمانی نباید چای بخورند؟


  خانم های باردار از نیم ساعت قبل از صرف غذا و تا یک ساعت و نیم بعد از غذا از چایی استفاده نکنند تا آهن غذا کم نشود.
كیمیاگر متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران  افزود: خوردن چای به شرط آنکه با مواد قندی شیرینی جات مصرف نشود مشکلی ندارد همچنین خانم های باردار از نیم ساعت قبل از صرف غذا و تا یک ساعت و نیم بعد از غذا از چایی استفاده نکنند تا آهن غذا کم نشود.

کیمیاگر تصریح کرد: نوشیدن  مکرر چای در طول روز بیش از 6 لیوان باعث تغییر رنگ و زردی دندان ها می شود.

 وی در خصوص  مواد جایگزین چایی اظهار داشت: تمام انواع سبزی ها، میوه ها می تواند جایگزین چای شود اما بسیاری از افراد بدلیل آرام بخش بودن چایی آن را مصرف می کنند
 که این  آرامش بخش را میوه ها وسبزیجات ندارند.


با این غذاها به جنگ پیری بروید!

می دانید که خوردن غذاهای مناسب شما را سالم نگه می دارد. خبرهای بهتری نیز در راه است:

رژیم غذایی سالم همچنین می تواند باعث شود تا هم احساس جوانی کنید و هم ظاهری جوان داشته باشید. این نوع تغذیه حتی می تواند سبب کند شدن فرایند پیری شود.

خوردن غذاهایی مانند میوه، سبزیجات، ماهی، آجیل و غلات سبوسدار در برابر بسیاری از شرایط مزمن که می­توانند مدت زمان زندگی شما را محدود کنند (مانند دیابت و بیماریهای قلبی) از شما محافظت می­کند. این غذاها رگ های خونی شما را در بهترین شکل ممکن نگه می­دارد. این امر برای قلب شما –و تمامی ارگانهای بدنتان- بسیار حیاتی است. برخی از غذاهای خاص می توانند از حس بینایی و شنوایی شما مراقبت به عمل آورند. خوردن غذاهای سالم حتی می توانند از آلزایمر جلوگیری کرده و حافظه را تقویت نمایند.

دکتر آلیسون ت. پوستیوس، متخصص در امر ضد پیری و طب احیا کننده در مرکز علمی Williams در لاتام نیویورک می گوید: «حتی پوست شما با خوردن غذای مناسب جوان تر می ماند».


میوه ها و سبزیجات رنگی:

آنتی اکسیدان های موجود در میوه ها و سبزیجات رنگی مانند سبزیجات برگدار، گوجه فرنگی ها با رنگ قرمز تیره، زغال اخته و هویج، به توقف مولکول­های ناپایدار از صدمه زدن به سلول­های سالم کمک می­کنند. زمانی که برخی از سلول ها دچار آسیب شده و یا می میرند، نمی توانید این پدیده را احساس نمایید اما در نشانه های پیری مانند چین و چروک پوست این امر به وضوح قابل رویت است. از اینرو، در هر وعده غذایی، نصف بشقاب خود را با میوه و سبزیجات پر کنید. هدف 5 الی 9 وعده غذایی در روز است.

عصاره برگ گیاه حرا، از جهش برخی باکتری‌ها ممانعت می‌کند!


نتایج یک مطالعه جدید نشان داد، عصاره برگ گیاه حرا حاوی ترکیبات فعال زیستی بوده که موجب ممانعت از جهش در باکتری جهش یافته سالمونلا تیفی موریم TA100 می‌شود.

به گزارش ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، گیاه حرا مشهور به مانگروی خاکستری، متعلق به خانواده اوسنیاسه است که در گذشته برای درمان بیماری‌های مختلف نظیر زخم معده و پوست به کار می‌رفته است. در این زمینه مطالعه ای با هدف بررسی فعالیت‌های ضد جهشی عصاره‌های برگ جوان و بالغ گیاه حرا بر روی باکتری جهش یافته سالمونلا تیفی موریم TA100 توسط لیلا کرمی، دانشجوی دکتری دانشگاه خوارزمی (تربیت معلم سابق) تهران و همکارانش انجام شد.

در این مطالعه تجربی، سوش باکتری برای ژنوتیپ‌های موردنظر بررسی شد. برگ‌ها پس از جمع‌آوری، خشک و پودر شده و عصاره‌گیری با اتانول 80 درصد و یا آب با دستگاه سوکسله انجام شد. فعال کننده متابولیکی از کبد هموژنیزه موش نر تهیه شد و اثرضد جهشی عصاره در حضور ماده جهش زا با استفاده از تست ایمز سنجش شد.

یافته‌ها حاکی از آن است که تعداد کلونی‌های جهش یافته در حضور هر دو عصاره آبی و اتانولی با فعال کننده متابولیکی و بدون آن کاهش یافتند. عصاره اتانولی نسبت به عصاره آبی فعالیت ضد جهشی بالاتری را نشان داد. هیچ تفاوتی در حضور مخلوط S9 در بین سنجش‌ها دیده نشد. بالاترین (71 درصد) و پایین‌ترین (24درصد) میزان بازدارندگی بر روی باکتری جهش یافته سالمونلا تیفی موریوم به ترتیب در عصاره اتانولی برگ بالغ منطقه بردخون و عصاره آبی برگ جوان عسلویه دیده شد.

نتایج مطالعه اخیر پیشنهاد می‌کند که عصاره برگ گیاه حرا ممکن است حاوی ترکیبات فعال زیستی بوده که موجب ممانعت از جهش در باکتری جهش یافته می‌شود و احتمالاً استرس‌های زیستی و غیر زیستی می‌توانند پتانسیل ضد جهشی عصاره‌های برگ را در بین دو ناحیه تحت تاثیر قرار دهند.

شایان ذکر است این پژوهش در مجله علوم پزشکی اراک منتشرشده است.