امگا 3، شکارچی کلسترول



امگا 3، شکارچی کلسترول
برخی اسیدهای چرب ضروری نامیده می‌شوند زیرا بدن خودش نمی‌تواند آنها را بسازد، بنابراین باید این اسیدها را از تغذیه دریافت کند.

این امر دربارۀ امگا 3 که با جمع شدن چربی های مضر و بالا رفتن کلسترول مبارزه می‌کند نیز، صادق است. و این در حالی است که بسیاری از مطالعات ثابت کرده اند تغذیۀ ما تنها حدود 30% از میزان امگا 3 توصیه شده برای بدن را تأمین می‌کند.

راه هایی برای جبران آب از دست رفته بدن در ماه رمضان


حتی اگر میزان آب از دست رفته کم باشد، باز هم عملکرد شما در طول روز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و خستگی، سرگیجه، سردرد و عدم تمرکز به سراغتان خواهد آمد.

مجله اینترنتی برترین ها
 
 
 
 
برترین ها: غالبا تحمل گرسنگی در ماه رمضان آسان تر از تحمل تشنگی است. از دست دادن آب بدن، به خصوص در مناطق گرم و خشک، می تواند خطرناک باشد.

از آنجایی که حدود 70 درصد وزن بدن ما از آب تشکیل شده است، نمی توان اهمیت آن را نادیده گرفت. بدن ما برای همه فعالیت های خود به آب نیاز دارد: هضم غذا، سلامت پوست، دفع ضایعات و  غیره.

وعده سحری را با عجله نخورید


روزه داران وعده سحری را به دلیل بروز ناراحتی های گوارشی با عجله نخورند.
انوشه، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: گرسنگی در طول ماه مبارک رمضان به مدت طولانی موجب سوخت وساز بدن می شود بنابراین میزان کالری دریافتی در افراد روزه دار باید رعایت شود.

وی افزود: وعده های غذایی ماه مبارک رمضان باید در سه وعده جای گیرد و وعده افطار تنها باید در حدی باشد که قند خون افراد روزه دار به حال طبیعی برگردد.

تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان


در ماه مبارک باید از همه گروه های غذایی در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنید.
دکتر سبحان ابراهیمی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگارانعنوان کرد: در ماه مبارک رمضان باید از همه گروه های غذایی در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنید.
وی در ادامه مطلب خود افزود: چرا که با رعایت برنامه غذایی درست می توانید از بروز ضعف و تشنگی در طول زمان روزه داری تا حد زیادی جلوگیری کنید.
ابراهیمی تصریح کرد: در این جا 6 گروه غذایی را به شما معرفی می کنیم.

نخوردن آب به بینایی آسیب می زند


کمبود آب باعث آسیب جدی به چشم می شود.
دکتر شمس، رئیس انجمن چشم پزشکی ایران در مصاحبه با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: کمبود آب در بدن می توانند بسیار خطرناک باشد خصوصا می تواند باعث خارج شدن مایع چشم شود و در برخی از افراد باعث شود از شبکیه کنده شود.
به گفته وی چشم افرادی که نزدیک بین هستند یادیابت دارند در اثر کم خوری آب آسیب های جدی می بینند.
دکتر شمس افزود: همه افراد باید به مقدار لازم آب بخورند تا به چشمشان آسیب نرسد.  کمبود آب می تواند باعث عود التهاب چشمی در بیماران شود.
 در پایان وی تاکید کرد: افراد می توانند با استفاده از شستشو با چای و نوشیدن آب از خستگی و آسیب به چشم ممانعت کنند.

نکات مولتی ویتامینی!

مصرف روزانه ی انواع ویتامین ها به صورت مکمل به صورت یک عادت برای خیلی از افراد در آمده است. امروزه حتی با داشتن یک برنامه غذایی کامل و صحیح تنها درصدی از نیازهای تغذیه ای روزانه تأمین می شود و از طرفی در شرایطی همچونرژیم های سخت، کم اشتهایی، اصلاح نیازهای تغذیه ای، مصرف مولتی ویتامین هاضرورت پیدا می کند. ضرورت مصرف مولتی ویتامین یک برنامه غذایی صحیح بیشتر نیاز تغذیه ای فرد را از بهترین منابع تأمین می کند. اما برای اطمینان از دریافت کافی ویتامین ها و املاح بسیاری از افراد مولتی ویتامین مصرف می کنند. البته باید توجه داشت که مولتی ویتامین ها هرگز جایگزین گروه های غذایینیستند و نباید به دلیل استفاده از آن ها مصرف مواد غذایی تازه را از برنامه غذایی خود حذف کرد بلکه مکمل ها تنهابرنامه غذایی را از لحاظ دریافت ویتامین و املاح غنی تر می کنند.

پیروی از رژیم کم‌کالری، ذهن را جوان نگه می‌دارد


تحقیقات دانشمندان حاکی از آن است، داشتن رژیم غذایی با کالری محدود، با افزایش سن از پیری و کم‌توانی ذهن پیشگیری می‌کند.
به گزارش برنا به نقل از رویترز، بر اساس نتایج دانشمندان ایتالیایی، خوردن اندک، کمک به جوان ماندن ذهن می‌کند.
پیروی از رژیم کم‌کالری، ذهن را جوان نگه می‌دارد بر اساس گزارش، محققان بر این باورند تبعیت از یک رژیم کم‌کالری که در آن جذب کالری تا 30 درصد کاهش یافته باشد، مغز را از آسیب‌های ناشی از افزایش سن نجات می‌دهد.
 رژیم غذایی مدیترانه‌ای مغز را سالم‌تر نگه می‌دارد
محققان با مطالعه بر موش‌ها دریافتند، رژیم غذایی که دارای کالری محدود است سبب عملکرد مولکول پروتئینی به نام CREB1 می‌شود که نقش مهمی در فعال‌سازی ژن‌های مربوط به عمر طولانی و عملکرد بهتر مغز دارند.
محققان در حال حاضر به دنبال فعال کردن این پروتئین در بدن از طریق دارو و بدون استفاده از رژیم‌های سخت هستند.
طبق تحقیقات، موش‌هایی که تحت رژیم کم کالری بودند، توانایی‌های شناختی و حافظه‌ای بهتر و حالت تهاجمی کمتر بودند.
CREB1 که در تنظیم عملکرد مغز همچون یادآوری، آموزش، کنترل نگرانی نقش مهمی دارد فعالیتش با افزایش سن کم می‌شود.
بر اساس این تحقیق، افرادی که چاقند ، مشکلات فراموشی در آنها شایع‌تر است.


تغذیه > رژیم  - همشهری آنلاین

توصیه‌های تغذیه‌ای مفید برای روزه‌داران


ماه مبارک رمضان یکی از نعمت‌های بزرگ خداوند است، روزه گرفتن تنها امساک از خوردن و نوشیدن نیست و می‌تواند فرصت مناسبی برای ترک رفتارهای نامناسب باشد.
توصیه‌های تغذیه‌ای مفید برای روزه‌دارانبه گزارش ایسنا، در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل و مصرف همه گروه‌های غذایی ضروری است. برنامه غذایی باید به گونه‌ای باشد که وزن بدن چندان تغییرنکند، هرچند که این ماه فرصت مناسبی برای رسیدن به وزن مناسب و از بین بردن چربی‌های اضافه بدن است.
روزه داری موجب استراحت دادن به دستگاه گوارش و فرستادن خون کافی به سراسر بدن مخصوصاً سیستم عصبی می‌شود. البته باید گفت روزه داری بدون رعایت اصول صحیح تغذیه‌ای نه تنها ضامن سلامت انسان نیست، بلکه می‌تواند سلامت فرد را به مخاطره بیندازد و وی را دچار عوارضی مانند افزایش وزن، افزایش سطح چربی‌های خون، افت یا افزایش قند خون در افراد دیابتی و مشکلات گوارشی نماید.

شکلات علیه سکته مغزی


شکلات علیه سکته مغزی


شکلات نه تنها خوشمزه است بلکه یک پژوهش جدید نشان داده که برای سلامتی نیز مفید است. 
به گزارش برنا به نقل از یورونیوز، پیش‌تر تاثیر مثبت شکلات خالص بر کاهش فشار خون و بیماری‌های قلبی ثابت شده بود. ولی بر اساس یک پژوهش جدید در کشور سوئد، شکلات خالص یا سیاه باعث کاهش بروز سکته مغزی می‌شود.
پژوهشگران این تاثیر را به ماده‌ای به نام فلائونوئید موجود در کاکائو خالص نسبت می‌دهند.
شکلات ترشح هورمون آندروفین در بدن را تحریک می‌کند که باعث احساس شادی و سرحالی می‌شود.
مقدار مناسب مصرف شکلات برای تاثیرات مثبت در بدن، هفته‌ای 45 گرم است.


تغذیه > شیرینی‌ها  - همشهری آنلاین

میز غذای هوشمند


میز غذای هوشمند

به نظر شما با رشد و توسعه فناوری عصر حاضر، میز غذای فردا چه شکلی خواهد بود؟آنچه که در خصوص فناوری‌های عصر حاضر و آینده، بسیار مورد توجه و مد نظر است، طراحی مدرن، یکپارچگی لوازم، حجم کم و افزایش میزان و تنوع کارایی در یک وسیله است.
میز ناهارخوری هوشمند، نمونه‌ی از این طراحی‌های مدرن برای آینده بسیار نزدیک است. این میز‌های جالب با اشغال فضای کم از یکپارچگی درونی بسیار زیبا برخوردار هستند.
طراح این میز مدرن و هوشمند،"پتر کوبیک" طراح برجسته کشور چک است او طراحی مفهومی خود را "میز ناهار‌خوری در آینده" نامیده است.