مصرف غذاهاي سرخ شده در ماه رمضان باعث افزايش چربي خون مي شود


مصرف غذاهاي سرخ شده علاوه بر افزايش چربي هاي خون، موجب سوء هاضمه،‌ورم معده و اختلال در وزن خواهد شد.
سعيده معاني كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، اظهار داشت: روزه داري بدون رعايت اصول صحيح تغذيه نه تنها ضامن سلامت انسان نيست بلكه مي تواند سلامت وي را به مخاطره بيندازد.
سعيده معاني افزود: برخي از روزه داران پس از ماه رمضان دچار عوارضي مانند افزايش وزن، افزايش سطح چربي هاي خون، از كنترل خارج شدن بيماري ديابت و نيز فشاز خون،‌ مشكلات گوارشي و يا اختلالاتي در ساير اعضاي بدن مي شوند.
وي تصريح كرد: غذاي مصرفي در ماه رمضان بايد ساده باشد و نبايد خيلي با غذاي روزمره فرد روزه دار تفاوت كند و در ماه رمضان نيز بايد همانند ساير اوقات سال، سه وعده غذايي داشته باشند.
اين كارشناس تغذيه گفت: يك فرد روزه دار بايد حداقل 20 درصد كمتر از ماه هاي ديگر سال غذا بخورد زيرا اين موضوع موجب مي شود تا بدن او فرصت سوزاندن چربي هاي اضافي را بيابد.
معاني ابراز داشت: در فاصله افطار تا سحر آب و مايعات فراوان بنوشيد اين كار براي جلوگيري از يبوست و رفع آن، دفع سموم و مواد زائد از بدن و تنظيم سوخت و ساز بدن، خصوصا در بيماراني كه كليه هاي سنگ ساز دارند مهم و مورد نياز است. 

آب زیاد ننوشید

 توصیه به روزه داران؛
با توجه به امکان اختلال در هضم غذا به هنگام مصرف زیاد آب پس از وعده سحری و افطار، توصیه می شود روزه داران برای داشتن شرایط مناسب در روزه داری، از این کار بپرهیزند.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ضمن بیان این مطلب گفت: بهتر است برای تامین آب موردنیاز بدن پس از صرف افطار و قبل از خواب شبانه، مصرف آب، انواع میوه، آب میوه طبیعی، چای کمرنگ و سایر مایعات به تدریج در برنامه غذایی افراد گنجانیده شود.
سمانه عزیزی ادامه داد: استفاده از مواد غذایی آبكی مثل سوپ و آش رقيق، لبنیات به خصوص شیر کم چرب و گرم و هم چنین شیر برنج به هنگام افطار و سحر، موجب حفظ تعادل آب و املا‌ح فرد روزه دار می شود.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه سبزی ها و میوه ها، منابع مناسبی از فیبر بوده و این ماده می تواند آب را در درون خود نگه داشته و به تدریج آزاد کند، استفاده از سبزی ها و میوه ها در هنگام افطار و در فاصله زمانی بین افطار تا سحر توصیه می شود.
عزیزی ضمن تاکید بر پرهیز از مصرف مایعات به همراه غذا، یادآور شد: نوشیدنی‌های بسیار خنک به خصوص نوشابه گازدار و چای داغ عطش فرد روزه دار را بیشتر می‌کند.

هنگام سحر غذاهاي پرادويه نخوريد


هنگام سحر از خوردن غذاهاي پرادويه خودداري كنيد زيرا باعث عطش زیاد و ترش کردن معده می‌شوند.

كارشناس آموزشي مركز پيشگيري از حوادث و فوريت هاي پزشكي اورژانس كشور در گفت وگو با خبرنگار وب دا،‌با بيان اين مطلب اظهار داشت: افزایش سطح اسید در معده خالی در ماه رمضان باعث تشدید زخم و التهاب معده می شود که به صورت احساس سوزش در ناحیه معده و زیر دنده ها ظاهر شده و می تواند به طرف حلق گسترش یابد . همچنين غذاهای تند ، قهوه  و نوشابه های سیاه  این حالت را بدتر می کنند .

آرزو دهقاني افزود:‌ افراد هنگام سحر از خوردن غذاهای خشک نظیر کوکو سبزی، کوکو سیب‌زمینی، کتلت و گوشت‌های سرخ شده مثل کباب، جوجه‌کباب و ماهی خودداری کنند این غذاها به همراه غذاهایی که ادویه زیادی دارند، باعث عطش زیاد و ترش کردن معده می‌شوند.

روزه گرفتن موجب تنظیم چربی اضافی خون می شود


بر اساس تحقیقات، روزه گرفتن برای مبتلایان به چربی خون بالا سودمند بوده و سبب تنظیم چربی نامطلوب موجود در خون می شود.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع)، یاسوج با بیان اینکه افراط در مواد نشاسته ای مانند نان، ماکارونی و سیب زمینی به افزایش تری گلیسیرید خون می انجامد، افزود: لازم است افراد مبتلا به چربی خون بالا از افراط در مصرف مواد نشاسته ای پرهیز کرده و غذاهای حاوی فیبر مانند غلات سبوس دار، حبوبات و سبزیجات را جایگزین کنند.
سمانه عزیزی ادامه داد: گاهی مشاهده می شود بسیاری از افراد، پس از ماه مبارک رمضان دچار افزایش چربی خون شده و یکی از مهم ترین علل آن، زیاده روی در مصرف  زولبیا، بامیه و شیرینی هایی از این قبیل است که تنها حاوی کالری بوده و ارزش غذایی ندارند.
وی توصیه کرد: بهتر است قندهای طبیعی مانند خرما و کشمش، جایگزین این شیرینی ها شده، از مصرف فست فودها و مواد غذایی تهیه شده از روغن های نباتی جامد پرهیز کرده و استفاده از غذاهای بخارپز، آب پز و کباب شده را در اولویت قرار داد.

افطار کردن با آب جوشيده ولرم موجب سرحالي فرد روزه دار مي شود


افطار کردن با آب جوشيده ولرم به دفع مواد سمي از ادرار و دستگاه تنفس كمك كرده و موجب سرحالي و سرزندگي فرد مي شود.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با بيان اين كه خوردن شير گرم و مقداري نان به همراه پنير و سبزي و نيز سوپ يا آش رقيق بهترين غذا براي افطار است،‌ اظهار داشت: بدن انسان در زمان افطار نياز به يك منبع انرژي به شكل گلوكز دارد كه سريعا انرژي لازم را در اختيار بافت هاي بدن و خصوصا سلول هاي بافت هاي عصبي و مغز قرار دهد.
دكتر فروزان صالحي افزود:‌ خرما يكي از بهترين مواد غذايي است كه فرد روزه دار مي تواند با آن روزه خود را بگشايد و منبع عالي از قند و املاحي چون پتاسيم و منيزيوم است.
وي تصريح كرد: شخص روزه دار بايد با غذايي سبك و در عين حال پر انرژي افطار كند و از مصرف غذاهاي حجيم،‌ برنج و غذاهاي سرخ كردني و غذاهاي آماده اجتناب كنند تا بدن آرام آرام خود را آماده شام كند.
اين كارشناس تغذيه ادامه داد:‌ افطار را با آب، خرما، كشمش، عسل و به طور كلي با يك قند طبيعي آغاز كنيد. خورن چاي كم رنگ، شير گرم، فرني و شير برنج و حليم كم روغن نيز مي تواند در آغاز افطار مناسب باشد. 

پرخوری، مهمترین عامل شیوع چاقی است


پزشکان در یک مطالعه جدید این فرضیه را که برای مقابله با چاقی، ورزش مهمتر از رژیم غذایی مناسب است را رد کرده‌اند.پرخوری، مهمترین عامل شیوع چاقی است به گزارش ایسنا، مطالعه روی قبیله «هوزا» که هنوز از طریق شکار کردن، روزگار می‌گذرانند نشان می‌دهد که مقدار کالری مورد نیاز بدن از ویژگی‌های ثابت انسانی است. این یافته آشکار می‌سازد که غربی‌ها بیشتر از طریق پرخوری و مصرف بیش از اندازه مواد غذایی چاق‌تر شده و می‌شوند و الگوی زندگی کم تحرک نقش نسبتا کمتری در این زمینه دارد.
کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند که تا سال 2015 میلادی از هر 10 نفر یک تن به چاقی مبتلا می‌شود و طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، تقریبا از هر سه نفر جمعیت جهان یک نفر دچار اضافه وزن خواهد بود.
به گزارش شبکه خبری بی بی سی، این بررسی تایید می‌کند که الگوی زندگی غربی به طور عمده عامل اپیدمی چاقی در جهان است.
بنابراین گزارش، به طور کلی عوامل مختلفی در این زمینه تاثیر دارند از جمله غذاهای فرآوری شده‌ای که مملو از شکر و چربی هستند و هم چنین مقدار زیاد غذا و الگوی زندگی که در آن ماشین‌ها و دستگاه‌ها بخش زیادی از کار فیزیکی روزانه را انجام می‌دهند.
گروهی از متخصصان علوم پزشکی در آمریکا، تانزانیا و انگلیس که این مطالعه را انجام داده‌اند، تاکید دارند که دلیل مهم چاق شدن غربی‌ها، پرخوری است اما درعین حال فعال بودن نیز واقعا برای سلامتی مهم است هر چند اگر عادت به پرخوری داشته باشید، فعالیت بدنی نمی‌تواند در لاغرتر کردن شما تاثیر چندانی داشته باشد.
شرح این مطالعه در مجله پلوس وان به چاپ رسیده است.


تغذیه > رژیم  - همشهری آنلاین:

آب پرتقال به سلامت پوست، مو و ناخن کمک می‌کند


آب پرتقال به سلامت پوست، مو و ناخن کمک می‌کند مصرف روزانه یک لیوان آب پرتقال سلامت پوست، مو و ناخن را افزایش می‌‌دهد.به گزارش ایسنا، کارشناسان تغذیه معتقدند آب پرتقال به دلیل این که حاوی ویتامین C، پتاسیم و اسید فولیک است، می‌‌‌تواند در سلامت پوست، مو و ناخن تاثیر بسزایی داشته باشد.
به گفته کارشناسان تغذیه، رنگ دانه‌های زرد موجود در پرتقال در کاهش تخریب‌های پوستی ناشی از نور آفتاب موثر است و در ارتقاء انعطاف‌پذیری پوست تاثیر خواهد داشت.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی ایندین تایمز، پزشکان به افراد توصیه می‌کنند مصرف مواد مغذی به خصوص مواد خوراکی که حاوی ویتامین C هستند به داشتن پوست، مو و ناخن سالم کمک می‌‌کند و گنجاندن آنها در رژیم غذایی روزانه مفید است.


تغذیه > نوشیدنی‌ها  - همشهری آنلاین:



میز ضد‌باد



میز ضد‌باد

دو مبتکر ایتالیایی میزی طراحی کرده‌اند که برای قرارگرفتن هر یک از ظروف محل گودی در آن تعبیه شده است. 
به این ترتیب بشقاب‌ها و محتویات میز در برابر تندباد‌ها نیز از جای خود تکان نمی‌خورند.
این میز که به گفته طراح آن «خداحافظ باد» نام دارد، از سرد شدن غذا و نوشیدنی‌های داغ نیز جلوگیری می‌کند.
پائولو اولیوا یکی از طراحان این میز در این‌باره می‌گوید: میزی که ما طراحی کرده‌ایم دارای پاکت‌های بسیاری است که افراد می‌توانند وسایل جانبی خود را نیز در آن قرار داده و آنها را از گزند باد محفوظ دارند.

آزمون سه بعدی سلامت



معیاری برای سنجش سلامت زیست محیطی، معنوی و عقلانی شما
آزمون سه بعدی سلامت
همه ما کم و بیش تصوری در مورد سلامت داریم اما شاید همه ابعاد سلامت را به درستی نشناسیم. سلامت ابعاد گوناگونی دارد و یک فرد برای سالم بودن باید در همه این ابعاد از سلامت کافی برخوردار باشد.به سوال های این آزمون با صبر و حوصله پاسخ دهید تا میزان سلامت خودتان را در هریک از این حوزه ها محک بزنید.
● بُعد اول: سلامت زیست محیطی
۱. من دغدغه آلودگی هوا را دارم و سعی می کنم به حفظ منابع طبیعی کمک کنم.
۲. از کاغذهای بازیافت شده و حتی الامکان شوینده های دوستدار محیط زیست استفاده می کنم و هر گاه بتوانم شوینده های
خانگی (مثل مخلوط آب و سرکه) را برای تمیز کردن منزل به کار می برم.

بادام زمینی خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش می‌دهد



خبرگزاری فارس: تحقیقات پزشکی نشان می‌دهد که مصرف منظم بادام زمینی باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد در افراد می‌شود.
خبرگزاری فارس: بادام زمینی خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش می‌دهد
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری خاورمیانه، تحقیقات پزشکی حاکی است: مصرف بادام و بادام زمینی به علت اینکه سرشار از ویتامین E است، خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش می‌دهد.
محققان گفتند: مصرف مکمل های غذایی ویتامین E همراه با مصرف منظم عناصر غذایی حاوی آن را در کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد در بین افراد میانسال تا حد قابل ملاحظه‌ای سهیم می‌دانند.