خواص دارویی گل میخک


درخت ميخك بومي جزاير اندوزي و اقيانوسيه است و به علت زيبايي خاصي كه دارد امروزه در بشتر نقاط دنيا به عنوان درخت زينتي پرورش داده مي شود. ميخك درختي است كوچك و مخروطي شكل كه برگهاي آنها هيچ وقت زرد نمي شود و در تمام طول سال سبز است.
ـ اسانس ميخك داراي اوژنول، كاربوفلين، الكل، بنزيليك، بنزوات دموتيل، فورفوول و اتيلن مي باشد اوژونول كه ماده اصلي ميخك مي باشد، آرام كننده و ضد عفوني كننده از آن در دندان پزشكي براي آرام كردن درد دندان استفاده مي شود.
ـ خواص طبيعي گل ميخك: خشك شده غنچه درخت از دو هزار سال بيش به عنوان ادويه به كار مي رفته است. از نظر طب قديم ايران ميخك خيلي گرم و خشك است و داراي خواص بسياري است.
ـ براي رفع دندان درد و گوش درد يك قطره از اسانس ميخك و يا روغن آن را روي دندان بماليد و يا در گوش بچكانيد.
ـ ميخك تقويت كننده مغز مي باشد و كساني كه حافظه ضعيف دارند بايد از دم كرده ميخك استفاده كنند.
ـ ميخك از سرطان جلوگيري كرده و حتي درمان كننده سرطان مي باشد.
ـ حالت تهوع و استفراغ را برطرف مي كند، بدين منظور مي توان 2 قطره از اسانس ميخك را در يك ليوان ريخت و نوشيد و يا از يك فنجان دم كرده ميخك استفاده كرد.

خواص غذايي مـــس

نوشته  : سارا حكيم دانشجوي كارشناسي ارشد دانشگاه علوم پزشكي تهران 
مس جزء ريزمغذي‌هاي ضروري براي بدن است كه مقدار آن در كبد، مغز و قلب با بالاترين غلظت و در ماهيچه‌ها بسيار كم مي‌باشد؛ اما به علت زياد بودن توده ماهيچه‌اي، حدود 40 درصد كل مس بدن در عضلات اسكلتي وجود دارد.
متابوليسم مس:
جذب مس در روده باريك انجام مي‌شود. ورود مس به سطح مخاطي روده با انتشار تسهيل شده و خروج آن از غشاي قاعده‌اي – جانبي به شكل انتقال فعال صورت مي‌پذيرد. جذب خالص مس از 60-25 درصد متغير است و با افزايش دريافت، جذب آن كاهش مي‌يابد. مس به سرعت از معده و قسمت بالاي روده كه محتوياتش هنوز حالت اسيدي دارد،‌ جذب مي‌شود. جذب مس از روده به تركيب مس – متالوتيونين وابسته است. اين تركيب با افزايش مصرف اسيد اسكوربيك كم مي‌شود و نشان مي‌دهد كه به علت افزايش مصرف ويتامين ‍C كمبود مس ايجاد شده است.

تغذيه در دوران بلوغ و نوجواني

نوشته  : دكتر سيدضياءالدين مظهري متخصص تغذيه و رژيم درماني دانشيار دانشگاه علوم پزشكي ايران 
دوران نوجواني يكي از حساس‌ترين، شگفت‌انگيزترين و بحراني‌ترين دوره‌هاي رشد انسان به شمار مي‌رود و عوامل مختلفي اعم از تغييرات فيزيكي و شخصيتي بر وضعيت تغذيه‌اي نوجوان تاثير مي‌گذارند. بارزترين تغييري كه در اين دوران ديده مي‌شود، جهش رشد بدن است. به طوري كه يك فرد در حدود 20 درصد از قد و 50 درصد از وزن دوران بزرگسالي خود را در اين دوره به دست مي‌آورد. اين دوره رشد در حدود 5 تا 7 سال به طول مي‌انجامد و به طور معمول در مقايسه با پسران، كه فرايند بلوغ در آنها در سنين 16-14 سالگي رخ مي‌دهد، تقدم شروع اين دوره در دختران در فاصله سني 13-9 سال ديده مي‌شود.
البته مي‌توان گفت كه عواملي مانند چاقي كودكان، و يا تحت تاثير تحريكات محيطي و مسائل ديداري و شنيداري قرار گرفتن، مي‌تواند بلوغ زودرس در نوجوانان را به دنبال داشته باشد. در ضمن فرايند بلوغ كه در اين دوران اتفاق مي‌افتد، تغييرات زيادي در تركيب بدن ايجاد مي‌شود. به طوري كه مقدار 19 درصد چربي ذخيره شده احتمالي كه در قبل و آغاز اين دوران در بدن دختر خانم‌ها وجود داشته، به تدريج به ميزان آن افزوده شده و مقدار آن در بزرگسالي بالغ بر 30-25 درصد مي‌گردد.

برای پیشگیری از گرمازدگی آب بنوشید

برای پیشگیری از گرمازدگی آب بنوشید

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز با تاكید بر نوشیدن آب برای پیشگیری از گرمازدگی گفت: كمبود آب بدن مهمترین علت گرمازدگی در فصل تابستان است و با نوشیدن مایعات و آب به میزان كافی در طول روز می توان از بروز گرمازدگی پیشگیری كرد.

دكتر مجید كاراندیش در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)_منطقه خوزستان_اظهار كرد: بدن انسان برای انجام همه فرآیندهای خود به آب نیاز دارد و این نیاز در بدن افراد ساكن در مناطق گرمسیر بیشتر احساس می شود.

مواد غذايي مناسب روزهاي گرم

جام جم آنلاين: وقتي هوا گرم مي‌شود، معمولا ما اشتهاي چنداني براي مصرف غذاهاي حجيم، سنگين و چرب نداريم و بيشتر ترجيح مي‌دهيم از نوشيدني‌ها و مواد غذايي خنك و ساده استفاده كنيم. در كنار اين كم‌اشتهايي، نكته مهم توجه به خطرات ناشي از كم‌آبي بدن است و شيوه‌هايي كه به كمك آن بتوان احتمال بروز اين مشكل را به حداقل رساند.

زهرا فرهناك، كارشناس ارشد تغذيه با اشاره به اهميت مصرف مقدار كافي آب طي روزهاي گرم، در گفت‌وگو با جام‌جم توضيح مي‌دهد: 60 درصد وزن بدن يك انسان بالغ از آب تشكيل شده است. آب، عنصري ضروري براي تمام بافت‌هاي بدن انسان است و واكنش‌هاي سلولي هم در محيط‌هاي آبي صورت مي‌گيرد.
وي توضيح مي‌دهد: اگر بدن انسان به هر دليل در معرض كم‌آبي قرار بگيرد، مشكلاتي برايش ايجاد خواهد شد كه براساس ميزان كمبود ‌آب، عوارض نيز متفاوت خواهد بود.

شهرنشينان در محاصره فشارخون

جام جم آنلاين: فشارخون بالا، بيماري بسيار شايع قلبي ـ عروقي است كه در پي صنعتي شدن كشورها و تغيير سبك زندگي افراد، رو به افزايش است.

شيوع اين بيماري در كشور ما به حدي رسيده كه از هر سه نفر، يك نفر به فشار خون بالا مبتلاست بنابراين بايد توجه داشته باشيد در اطراف شما افراد بسياري هستند كه هر چند نمي‌دانند، ولي ممكن است به اين بيماري مبتلا باشند يا در معرض خطر ابتلا به آن قرار داشته باشند.
اين بيماري عوارض جبران‌ناپذيري بر بدن ما داشته و بهترين كار در برخورد با آن شناخت عوامل ايجادكننده و پيشگيري از بروز اين بيماري است، چراكه اكثر موارد فشارخون بالا قابل علاج قطعي نبوده و در صورت ابتلا تمام زندگي فرد را تحت تاثير قرار مي‌دهد.

فشار خون بالا چيست؟

براي اين‌كه قلب بتواند خون را به تمام اعضاي بدن برساند بايد با يك فشار خاصي خون را پمپ كند. در اصل فشار خون، ناشي از قدرت و تعداد ضربان قلب است و در واقع همان فشاري است كه خون به ديواره عروق وارد مي‌سازد.

وقتي معده مي‌نالد

جام جم آنلاين: بدن انسان دستگاهي شگفت‌انگيز است و هر چند وقت يكبار علائم و نشانه‌هايي در بدن ايجاد مي‌شود تا به شما مساله‌اي گوشزد كند، اعضاي بدن سخت در تلاش هستند تا شما بتوانيد به حياتتان ادامه دهيد.
 سروصداي معده نيز يكي از اين علائم است. در حقيقت سروصدايي كه گاهي بدون دليل مشخص در معده ايجاد مي‌شود، مي‌تواند حرف‌هاي زيادي براي گفتن داشته باشد.
اگرچه ممكن است اسامي مختلفي براي چنين تغييراتي كه در معده ايجاد مي‌شود به كار برده شود و تعابير مختلفي براي آن وجود داشته باشد اما همه افراد ‌گاهي با اين مشكل مواجه مي‌شوند.
اين صدا بيشتر شبيه به جوشيدن مايعي داخل يك ظرف است. نخستين سوالي كه ممكن است برايتان پيش بيايد، اين است كه چرا چنين صدايي در معده ايجاد مي‌شود؟ و دوم اين‌كه چرا وقتي در يك مكان آرام و بي‌سروصدا هستيد، چنين سروصدايي در معده‌تان به راه مي‌افتد؟ حقيقت اين است كه هيچ زمان‌بندي‌اي در معده وجود ندارد و معده شما به عمد سروصدا راه نمي‌اندازد، بلكه يك استدلال منطقي براي آن وجود دارد.

مفید بودن مصرف ادواری کباب برای تمامی سنین




 دکتر احمد رضا درستی متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با سینا گفت: «در برخی کشور‌ها از جمله کشور عزیز ما ایران، مصرف غذاهای دریایی در حداقل ممکن قرار دارد و مردم بهترین ماده غذایی را گوشت قرمز محسوب می‌کنند. غذای محبوب جامعه یعنی «چلوکباب» ممکن است از برنج سفید آبکش شده‌ای تشکیل شود که بسیاری از رستوران‌ها بجای زعفران آنرا با ریختن گلرنگ (رنگ گیاهی سرطان‌زا) تزیین می‌کنند. در کباب محبوب مردم در برخی شرایط از تکه‌های پرچربی گوشت قرمز استفاده می‌شود که بر روی ذغال در حال دود کردن نیم پخته می‌شود.»

وی ادامه داد: «هنوز بسیاری از مردم از این حقیقت آگاه نیستند که مصرف کباب نامناسب و دیگر غذاهای دودی با سرطان رابطه مستقیم و نگران کننده‌ای دارد.

خوردن حبوبات باعث نفخ و دل درد در شیرخوار نمی شود




سلامت نیوز :  دكتر سوسن پارسای، متخصص تغذیه ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: در پوسته حبوبات قندی به نام رافینوز وجود دارد كه باعث نفخ شكم می شود و اگر حبوبات قبل از مصرف در آب خیس شوند مشكل نفخ نیز برطرف می شود.

وی افزود: چنانچه مادری از قبل حبوبات را استفاده می كرده و مشكلی نداشته در دوران شیردهی هم می تواند با خیال راحت از این مواد غذایی مفید استفاده كند.به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران ؛ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با بیان این كه عدس یكی از حبوبات بسیار مفید است، تصریح كرد: اگر عدس را با مقداری بلغور گندم و یك تكه بال مرغ بپزند و آن را با مقداری روغن زیتون و آب لیموی تازه مصرف كنند یك منبع غنی از آهن با خاصیت جذب زیاد تهیه كرده اند.دكتر پارسای در پاسخ به این پرسش كه آیا مصرف سیر و پیاز و سبزی های معطر باعث بدبو شدن شیر می شوند، ابراز داشت: اگر كودك از همان ابتدا به بوی این مواد عادت كند می تواند در آینده تغذیه بهتری داشته باشد، پس مادر نباید بر اساس این باورها خود را از منابع مفید غذایی محروم كند.

کافئین را بخوریم یا بر روی پوست بمالیم؟


  معصومه فتحی، متخصص پوست و مو در گفتگو با باشگاه خبرنگاران عنوان کرد:  کافئین موجود در قهوه یا چای می تواند رطوبت پوست را کم کند.وی با بیان این مطلب ادامه داد:  تحقیقات نشان داده است اگر مواد کافئین دار را بر روی پوست بمالید ممکن است اثرات مفید پوست شما بر گردد و پوستتان جوان شود. فتحی خاطر نشان کرد:  در ضمن استفاده  موضعی از کافئین در پوست احتمال ابتلا به سرطان پوست را کاهش می دهد که البته این مسئله هنوز به تحقیقات بیشتر نیاز دارد.