مصرف سبزي از تولد نوزاد نارس و كم وزن جلوگيري مي كند

سبزي به علت دارا بودن اسيد فوليك باعث جلوگيري از نقص لوله عصبي در جنين شده و از تولد نوزاد نارس و كم وزن جلوگيري مي كند.

به گزارش خبرنگار وب دا، دكتر صفوي متخصص تغذيه با اشاره به خاصيت آنتي اكسيدان سبزي ها اظهار داشت: سبزي علاوه بر دارا بودن ويتامين، حاوي آنتي اكسيدان است. آنتي اكسيدان مانند ويتامين هاي A، E ، C و يا بتاكاروتن در سبزي و ميوه مي تواند كيفيت شير مادر را بهبود ببخشد و مانع از عفونت شير و سينه مادر مي شود.
وي در خصوص شيوه صحيح پخت سبزي در دوران بارداري و شيردهي گفت: در اثر حرارت سبزي، مقداري آب توليد مي شود و ويتامين هاي سبزي جذب آن مي شود در هنگام مصرف سبزي پخته بايد علاوه بر محتواي سبزي از آب آن نيز استفاده شود و استفاده سبزي پخته شده به تنهايي خواصي نخواهد داشت.
دانشيار دانشگاه علوم پزشكي اصفهان تصريح كرد: مادران شيرده يا باردار كه دچار اضافه وزن هستند بهتر است سبزي را قبل از غذا به عنوان سالاد استفاده كنند زيرا سبزي به علت كالري اندكي كه داراست حجم معده را مي پوشاند و مانع از افزايش وزن آنها مي شود و در خانم هاي با وزن متعادل بهتر است سبزي را روي غذا و يا همراه غذا استفاده كنند كه اين امر مانع از كمبود كالري در آنها مي شود. 

زيتون ميوه بيماران ديابتي


مصرف زيتون عملكرد انسولين و كنترل قند خون را بهبود مي بخشد، از اين جهت مصرف آن براي بيماران ديابتي توصيه مي شود.
به گزارش خبرنگار وب دا، دكتر فريده رحماني عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان اين مطلب اظهار داشت: در صورت جايگزيني روغن مصرفي با روغن زيتون كلسترول خون به ويژه كلسترول بد كاهش مي يابد روغن زيتون با تحريك كيسه صفرا باعث دفع صفرا مي شود كه از بروز كيسه هاي صفرا جلوگيري مي كند.
وي با اشاره به روش مناسب نگهداري زيتون خاطرنشان كرد: زيتون بايد به صورت شور و در مايع زيتون نگهداري شود پس از اولين مصرف زيتون بايد در ظروف شيشه اي و در محيط خنك و مرطوب نگهداري شود و قبل از مصرف به علت شوري در آب قرار بگيرد.
دكتر رحماني تصريح كرد: فوايد زيتون متوجه تركيبات آن است كه از مهمترين تركيبات زيتون، روغن آن مي باشد كه براي رشد و سلامتي تمامي سلول هاي مغز و اعصاب بسيار ضروري است. 

آشنايي با خواص انجير

انجير يك ميوه مغذي كه حاوي مقادير زيادي از انواع ويتامين ها، مواد معدني و در نوع زرد و بنفش است.
محمد عليمي متخصص تغذيه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: مصرف انجير براي كساني كه از لحاظ قدرت جسمي ضعيف هستند به شكل هاي خام، پخته (كمپوت و مربا ) و خشك علاوه برخواص غذايي از لحاظ دارويي هم مي تواند به بهبود سلامتي اين افراد كمك كند.

وي در ادامه عنوان كرد: انجير حاوي خواص غذايي زيادي است كه مهمترين آن ها شامل ويتامين هاي  A، B و C و مواد معدني مختلفي مانند كلسيم ، پتاسيم ، آهن ، فيبر ، سديم و فسفر  است.

تاثیر تغذیه کودک در دو سال اول زندگی

تغذیه کودک در دو سال اول زندگی نقش مهمی در رشد و تکامل او برای سالهای بعدی زندگی دارد.
معصومه سعیدی، کارشناس ارشد بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: در جوامع مختلف براساس عادات اجتماعی، فرهنگی، حمایت خانوادگی، نوع تغذیه شیرخوران متفاوت است که در رشد آنان بسیار موثر است.

وی گفت: تغذیه کودک در دو سال اول زندگی نقش مهمی در رشد و تکامل او برای سالهای بعدی زندگی دارد.
سعیدی تصریح کرد: رشد کودکان در دو سال اول زندگی با عواملي مانند مشخصات دموگرافیک، مراقبت های دوران بارداری و وضعیت تغذیه ارتباط دارد.
این کارشناس ارشد بهداشت اظهار کرد: کودکانی که تغذیه انحصاری با شیر مادر در 6 ماهه اول زندگی داشته اند نسبت به سایر کودکان رشد بهتری دارند به همین دلیل ضروری است که ترویج تغذیه با شیر مادر از طریق پرسنل بهداشتی درمانی و رسانه ها افزایش یابد

آشنایی با خواص زردآلو

زردآلو یکی از خوشمزه‌ترین میوه‌های فصل تابستان است که معمولا 2 یا 3 نوع آن در بازار یافت می‌شود.
به گزارش سرويس علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ زردآلو میوه ایست سرشار از ویتامین های A ، C و آهن. مواد مغذی موجود در زردآلو از چشم ها و قلب حفاظت می‌کنند و فیبر موجود در آن بر علیه بیماری ها مبارزه می‌کند.

زردآلو منبع غنی بتاكاروتن (پیش ساز)  و ویتامین A  است. زردآلوهایی كه رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاكاروتن بیشتری هستند. مواد غذایی حاوی بتاكاروتن باعث كاهش خطر بروز بیماری های قلبی، سكته ، آب مروارید و بعضی سرطان ها می‌گردند.

رژیم غذایی مناسب در پیشگیری از بیماری‌های گوارشی نقش مهمی دارد


بدن انسان به پنج گروه غذایی شامل گوشت، تخم مرغ، شیر و لبنیات، غلات و حبوبات، آب و املاح نیاز دارد که هر کدام باید به مقدار متعادل در سبد غذایی هر فرد گنجانده شود.

به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر حسین نیلی احمدآبادی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه رژیم غذایی مناسب نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های گوارشی دارد، گفت: متأسفانه سبک زندگی امروزه این تعادل را برهم زده و موجب بروز مشکلاتی از جمله چاقی و بیماری‌های قلبی  عروقی شده است.
دکتر حسین نیلی احمدآبادی اظهار کرد: حجم غذای مصرفی عامل مهمی در چاقی افراد است و باعث ایجاد بیماری های دستگاه گوارش مانند ریفلاکس می شود.
فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشكي ياسوج اضافه کرد: علاوه بر حجم غذای مصرفی، استرس نیز عامل ديگري در تشدید زخم های دستگاه گوارش است.
دکتر نیلی احمدآبادی ادامه داد: به دلیل تنوع زیاد غذایی، برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های گوارشی، داشتن یک رژیم غذایی مناسب زیر نظر متخصصان تغذیه ضروری است.

هیجان و اضطراب مصرف کربوهیدرات را بالا می برد

هیجان و اضطراب زیاد باعث می شود که فرد در طول روز کربوهیدرات (شکلات، شیرینی، قند...) مصرف کند.
پروین میرمیران، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: افسردگیعلائم بسیاری دارد از جمله علائم آن تحریک کم، ورزش و فعالیت بدنی کم و فرد گوشه گیر شده و از دیگر علائم آن مصرف شیرینی و شکلات است.

وی در ادامه به این موضوع اشاره کرد: افرادی که دچار اضطراب بالا و هیجان زیاد هستند قند خون آن ها بالا پایین آمده و باعث شده در طول روز کربوهیدرات (قند، شیرینی، شکلات، ...) مصرف کنند.
 وی در پایان خاطر نشان کرد: مصرف شیرینی و شکلات در طول روز دلیل بر افسردگی فرد نیست بلکه ممکن است دلیل بر اضطراب و هیجان فرد باشد

روغن را در محیط تاریک نگهداری کنید

شهروندان بهتر است توصیه های مربوط به مراحل خرید، استفاده و نگهداری روغن های مختلف خوراکی برای حفظ سلامتی خود را جدی بگیرند.
به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛دکتر رسول دشتی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: باید توجه داشت که در زمان خرید به شماره پرونده ساخت، شماره یا مجوز واردات کالا، تاریخ تولید و انقضاء آن همواره مدنظر قرار گیرد و نوع روغن و نحوه استفاده از آن را به دقت مورد توجه قرار دهیم.

دکتر رسول دشتی با اشاره به این نکته که در حین استفاده از روغن باید درب ظرف بسته و دور از گرما نگهداری شود، خاطر نشان کرد: روغن را همواره باید در محیط های تاریک نظیر کابینت بسته آشپزخانه و یا ترجیحا یخچال نگهداری کرد و این نکته را رعایت شود که ظروف روغن با حجم کمتر زا خریداری کنیم تا مدت زمان مصرف آن کوتاه باشد.

طریقه مصرف گیاهان دارویی

دکتر حسن اکبری متخصص آسیب شناسی و محقق طب اسلامی - ایرانی در یادداشتی به خبرگزاری سینا از طریقه کلی مصرف گیاهان دارویی گفت. وی در این یادداشت طرق مختلف این گیاهان را به 11 بخش مختلف تقسیم بندی کرده است که هر کدام نسبت به نیاز بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
طریقه مصرف گیاهان دارویی کامل 
۱ـ بصورت دم کرده: 
براساس نوع بیماری و شدت آن میزان معیتی از داروی گیاهی در مقدار معینی آب ریخته می‌شود و سپس به آرامی در دمای نزدیک جوش می‌رسد سپس به مدت ۱۵ ـ ۱۰ در‌‌ همان دما می‌ماند و بعد از آن با عسل یا خرما یا به تنهایی مصرف می‌شود. 
۲ـ بصورت جوشانده: 
این روش برای حفظ موادی که ممکن است در اثر حرارت از بین بروند بکار می‌رود؛ بدینصورت که گیاه دارویی پورد شده در آب جوشیده ولرم شده در ظرف مدت ۶ تا ۱۲ ساعت خیسانده می‌شود و در حرارت ۳۷ درجه سانتیگراد انکوبه و سپس میل می‌شود. 

تغذيه با شير مادر از ابتلا به اسهال پيشگيري مي‌كند


40481.jpgيك متخصص كودكان در يزد گفت: تغذيه با شير مادر باعث پيشگيري از ابتلا به اسهال مي‌شود.
دكتر فرشيد فروزنيا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه يزد، گفت: بيماري اسهال در فصول گرم سال به خصوص تابستان از شيوع بيشتري برخوردار است و بيشتر از طريق آب و غذاي آلوده منتقل مي‌شود البته ممكن است در كل فصول سال ديده شود كه در فصل‌هاي سرد سال بيشتر از نوع عفونت‌هاي ويروسي هستند.