طریقه مصرف گیاهان دارویی

دکتر حسن اکبری متخصص آسیب شناسی و محقق طب اسلامی - ایرانی در یادداشتی به خبرگزاری سینا از طریقه کلی مصرف گیاهان دارویی گفت. وی در این یادداشت طرق مختلف این گیاهان را به 11 بخش مختلف تقسیم بندی کرده است که هر کدام نسبت به نیاز بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
طریقه مصرف گیاهان دارویی کامل 
۱ـ بصورت دم کرده: 
براساس نوع بیماری و شدت آن میزان معیتی از داروی گیاهی در مقدار معینی آب ریخته می‌شود و سپس به آرامی در دمای نزدیک جوش می‌رسد سپس به مدت ۱۵ ـ ۱۰ در‌‌ همان دما می‌ماند و بعد از آن با عسل یا خرما یا به تنهایی مصرف می‌شود. 
۲ـ بصورت جوشانده: 
این روش برای حفظ موادی که ممکن است در اثر حرارت از بین بروند بکار می‌رود؛ بدینصورت که گیاه دارویی پورد شده در آب جوشیده ولرم شده در ظرف مدت ۶ تا ۱۲ ساعت خیسانده می‌شود و در حرارت ۳۷ درجه سانتیگراد انکوبه و سپس میل می‌شود. 


۴ـ بصورت مخلوط با عسل: 
در این روش پودر گیاه دارویی به عسل اضافه شده و با هم بطور کامل مخلوط می‌شود و به میزان لازم توسط بیمار میل می‌شود. 
۵ـ بصورت شربت عسل: 
به روش قبلی به میزان لازم آب جوشیده ولرم اضافه می‌شود و به میزان لازم توسط بیمار میل می‌شود. 
۶ـ بصورت عرق: 
گیاه دارویی توسط روش تقطیر به دفعات لازم عرق گیری شده و به میزان لازم به مصرف بیمار می‌رسد. 
۷ـ بصورت پودر خشک: 
گیاه دارویی بطور کامل توسط آب جوشیده ولرم شده توسط بیمار میل می‌شود. 
۸ـ بصورت قرص گیاهی: 
از گیاه دارویی قرص‌هایی تهیه شده و به میزان لازم توسط بیمار مصرف می‌شود. 
۹ـ بصورت کپسول: 
از کپسول‌های ژله‌ای برای ساخت آن‌ها استفاده می‌شود که در خصوص گیاهان دارویی با طعم تلخ و همچنین گیاهان دارویی با که لازم است بعد از معده باز شوند کاربرد دارد. 
۱۰ـ بصورت شیاف مقعدی یا واژینال: 
گیاه دارویی در شکل‌های مناسب جهت استعمال آماده و توسط بیمار استفاده می‌شود. 
۱۱ـ بصورت کرم و پماد و ضماد: 
گیاه دارویی بصورت مخلوط با مواد نیمه جامد آماده و جهت مصرف در اختیار بیمار گذاشته می‌شود.




منبع: سینا نیوز

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر