
طریقه مصرف گیاهان دارویی کامل
۱ـ بصورت دم کرده:
براساس نوع بیماری و شدت آن میزان معیتی از داروی گیاهی در مقدار معینی آب ریخته میشود و سپس به آرامی در دمای نزدیک جوش میرسد سپس به مدت ۱۵ ـ ۱۰ در همان دما میماند و بعد از آن با عسل یا خرما یا به تنهایی مصرف میشود.
۲ـ بصورت جوشانده:
این روش برای حفظ موادی که ممکن است در اثر حرارت از بین بروند بکار میرود؛ بدینصورت که گیاه دارویی پورد شده در آب جوشیده ولرم شده در ظرف مدت ۶ تا ۱۲ ساعت خیسانده میشود و در حرارت ۳۷ درجه سانتیگراد انکوبه و سپس میل میشود.
۴ـ بصورت مخلوط با عسل:
در این روش پودر گیاه دارویی به عسل اضافه شده و با هم بطور کامل مخلوط میشود و به میزان لازم توسط بیمار میل میشود.
۵ـ بصورت شربت عسل:
به روش قبلی به میزان لازم آب جوشیده ولرم اضافه میشود و به میزان لازم توسط بیمار میل میشود.
۶ـ بصورت عرق:
گیاه دارویی توسط روش تقطیر به دفعات لازم عرق گیری شده و به میزان لازم به مصرف بیمار میرسد.
۷ـ بصورت پودر خشک:
گیاه دارویی بطور کامل توسط آب جوشیده ولرم شده توسط بیمار میل میشود.
۸ـ بصورت قرص گیاهی:
از گیاه دارویی قرصهایی تهیه شده و به میزان لازم توسط بیمار مصرف میشود.
۹ـ بصورت کپسول:
از کپسولهای ژلهای برای ساخت آنها استفاده میشود که در خصوص گیاهان دارویی با طعم تلخ و همچنین گیاهان دارویی با که لازم است بعد از معده باز شوند کاربرد دارد.
۱۰ـ بصورت شیاف مقعدی یا واژینال:
گیاه دارویی در شکلهای مناسب جهت استعمال آماده و توسط بیمار استفاده میشود.
۱۱ـ بصورت کرم و پماد و ضماد:
گیاه دارویی بصورت مخلوط با مواد نیمه جامد آماده و جهت مصرف در اختیار بیمار گذاشته میشود.
منبع: سینا نیوز
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر