مصرف زياد نمک بيماريهای قلبی و عروقی را يک و نيم برابر افزايش می دهد

يك جراح و فوق تخصص بيماری های قلبی و عروقی گفت: با مصرف زياد نمک بيماريهای قلبی و عروقی يک و نيم برابر افزايش می يابد.

دکتر عنايت الله کريميان در گفت وگو با خبرنگار وب دا در زنجان، با بيان اين مطلب اظهار داشت: ميزان مصرف نمک به افراد سالم سه گرم در روز توصيه ميشود که مقدار بالای آن می تواند منجر به بروز فشارخون شود.
وی به افزايش فشار غلظت خون در بدن افرد با مصرف زياد نمک اشاره کرد و افزود: ميزان نمک مصرف شده در طول روز بر فشار سيستم گردش خون تاثير می گذارد.
دکتر کريميان تصريح كرد: مصرف بالای نمک در کوتاه مدت بر فشار گردش خون و در دراز مدت زمينه ساز بيماری های قلبی و عروقی در افراد است.
به گفته وی مصرف بيش از حد نمک علاوه بر تاثير گذاری در روند فشار خون،زمينه آسيب رسانی به سيستم عروق بدن و تصلب شراين را در فرد فراهم می کند.
اين فوق تخصص بيماری های قلبی و عروقی خاطر نشان کرد: با محدود کردن مصرف نمک در برنامه غذايی می توان به کاهش بروز فشار خون و بيماری های قلبی و عروقی دست يافت.

شاهدانه


شاهدانه ضد جانور و انگل معده ،شاهدانه از گياهان يك ساله و ليفي است و دو پايه اي است. داراي ريشه عمودي و ساقه بلند و 2 تا 4 متر ارتفاع.
خواص شاهدانه:
در مناطق دور بيشترين كاربرد شاهدانه در چين و هندوچين است. استوارت مي نويسد كه در چين تمام قسمتهاي مختلف گياه شاهدانه در طب سنتي و چين به عنوان دارو كاربرد دارد.
از تخم شاهدانه به عنوان تونيك، نيروبخش، مسهل و ملين، نرم كننده، مدر، مسكن، ضد جانور، انگل معده و مخدر استفاده مي شود. مصرف زايد ير حد مجاز آن خطرناك است. يعني از مسكن هايي است كه طبق معمول، اسراف در خوردن آن خطرناك است.

سیراب شیردان چه خاصیتی دارد


یک متخصص تغذیه گفت: سیرابی و شیردان دارای پروتئین بسیار بالا و با کیفیتی است که در رشد و ترمیم بافت‌های از بین رفته نقش مهمی را برعهده دارند.
 سیدمرتضی صفوی در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: سیرابی و شیردان جزء امعاء و احشاء گوسفند است که همراه با نان یک وعده اصلی غذا به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: عضلات صافی که در سیرابی و شیردان وجود دارد، از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و از نظر پروتئین و چربی با گوشت متفاوت است، البته کالری آن نسبت به گوشت قرمز کمتر بوده ولی پروتئین آن مشابه گوشت قرمز و مرغ است.

این متخصص تغذیه بیان داشت: سیرابی و شیردان دارای پروتئین بسیار بالا و با کیفیتی است که در رشد و ترمیم بافت‌های از بین رفته نقش مهمی را برعهده دارند.

خواص زالزالک

زالزالک میوه‌ای پاییزی است که این روزها در بازار میوه‌فروشان بسیار به چشم می‌خورد. این میوه اگرچه جثه‌ای کوچک دارد ولی بسیار پرفایده و مغذی است و به رنگ‌‌های زرد و نارنجی در اکثر نواحی معتدل می‌روید.


رسیده این میوه شیرین، گوشتی و دارای هسته‌های زردرنگ فراوان است که اگر با احتیاط مصرف نشود هسته‌های آن می‌تواند قاتل دندان‌‌های شما باشد. این میوه علاوه بر ویتامین‌هایA ،B،C و جوهر مازو یعنی تانن دارای کلسیم و مختصری ترشی و پکتین است که برای تقویت قلب و معده بسیار توصیه می‌شود. مهم‌ترین اثر زالزالک روی قلب، تنظیم کردن حرکات نامنظم آن است و از تپش قلب و ضربان شدید آن جلوگیری می‌کند.
در اغلب کشورهای اروپایی خصوصا آلمان برای درمان بی‌نظمی ضربان قلب ‌ از گیاه زالزالک استفاده می‌شود. همچنین زالزالک در درمان آنژین و تصلب شرایین (سفت شدن دیواره رگ‌ها)‌ بسیار کاربرد دارد. این میوه به علت غنی بودن از اسید تارتاریک و اسید مالیک نیز در مواقع کم‌خونی و سل اثر نیکویی دارد. زالزالک به دلیل آن که دارای مقدار زیادی تانن است بسیار قابض بوده و می‌توان آن را جهت درمان اسهال‌های خونی به کار برد.

ارزش تغذيه اي گوشت پرندگان اهلي و وحشي

 ارزش تغذيه اي گوشت پرندگان اهلي و وحشييکي از مهم ترين موادي که در تغذيه انسان حائز اهميت است پروتيين مي باشد. گوشت و فرآورده هاي آن منابع مهم تامين پروتيين بدن محسوب مي شوند. البته علاوه بر پروتيين، در انواع گوشت درصدهاي مختلف املاح معدني و ويتامين هاي زيادي وجود دارد که با مصرف آن ها در برنامه غذايي نياز بدن تامين مي شود.
حال اگر بخواهيم به اين موضوع که خوردن چه نوع گوشتي براي افراد مفيدتر است بپردازيم. انواع گوشت سفيد نظير گوشت طيور و ماکيان را توصيه مي نماييم. گوشت طيور به دليل خصوصيات و ويژگي هايي از قبيل کيفيت خوب پروتيين، چربي کمتر، طبخ آسان و سريع الهضم بودن نسبت به گوشت قرمز ارجعيت دارد. لذا اهميت اين موضوع ما را بر آن داشت که به بررسي و مقايسه ويژگي ها و مزاياي برخي از انواع گوشت طيور بپردازيم.

ارزش غذايي گوشت قرقاول



قرقاول پرنده اي زيبا و رنگارنگ است که به دليل شکار بي رويه نسل آن در بسياري از مناطق ايران منقرض شده است. اين پرنده داراي گوشتي بسيار لذيذ و مقوي مي باشد. درصد بالاي پروتيين و اسيدهاي آمينه مفيد در گوشت قرقاول سبب بالا رفتن ارزش غذايي و بروز خواص درماني در اين گوشت شده است. خوب است بدانيد در 100 گرم گوشت قرقاول 151 کالري انرژي نهفته است.

خواص داروئي گوشت وساير اجزاي كبك:

گوشت  كبك  به علت پروتئين بالا و درصد چربي پائين مصارف فراواني داشته و براي درمان بعضي از بيماريها مانند ضعف اعصاب . ناراحتي هاي رواني و بيخوابي موثر است . در افراد مسن موجد قواي از دست رفته جواني است .
72 درصد وزن كبك   قابل استفاده بوده كه در مرغ 55 درصد ميباشد. 20 درصد وزن كل بدن كبك  را عضله تشكيل مي دهد و درصد پروتئين و ماده خشك در عضله ران 80 درصد است در صورتي كه در مرغ اين رقم 65 درصد مي باشد .
طعم مطبوع انواع گوشت عمدتاً به دليل وجود ماده‌اي است بنام گليكوژن كه در سلولهاي ماهيچه‌اي وجود دارد. هر قدر كه ماهيچه در طول حيات خود فعال‌تر باشد گوشت آن نيز لذيزتر است( مانند ران مرغ، دم ماهي، ران حيوانات شكاري و گوسفند و همچنين سينه پرندگان وحشي)
از سوي ديگر، فعاليت و جنب و جوش حيوانات به طور كلي باعث افزايش ميزان ذخيره گليكوژن ماهيچه‌ها و در نتيجه بهبود كيفيت آن است. به طوري كه حيوانات وحشي اعم از نشخوار كنندگان (آهو، گوزن، بزكوهي و غيره ) و يا پرندگان مانند قرقاول، كبك، تيهو، دراج و بلدرچين همگي به دليل فوق داراي گوشتي فوق‌العاده لذيذ بوده و قسمتهايي از بدن آنها بسيار خوش طعم و لذيذ مي‌باشد. بنابراين چنانچه پرنده‌اي از خانواده حيوانات شكاري بوده يعني از نژاد وحشي باشد و در محيطي مشابه طبيعت خود پرورش يابد داراي خواص فوق‌الذكر خواهد بود.

خواص گوشت بلدرچین

بلدرچینبلدرچین، کوچک ترین پرنده از خانواده قرقاول ها می باشد. در فارسی آن را کرک، ورتج، بدبده و بلدرچین که اصلاً ترکی است نامیده اند. در عربی نیز به آن سلوی و سمانی می گویند.
در طب سنتی اسلام، خواص گوناگونی به بلدرچین نسبت داده اند، مثلاً به عقیده عبدالملک بن زهر اندلسی (قرن 5) " گوشت  بلدرچین خوشمزه و خوش طعم است که هم برای افراد سالم و هم برای بیماران سودمند می باشد؛ سنگ (کلیه و مثانه) را خرد می کند و مفید است. " و نیز به گفته انطاکی " گوشت بلدرچین مغذی است و بدن را فربه می سازد. "
بلدرچین حیوانی است با خصوصیات پرندگان وحشی شکاری و بسیار پُرجنب و جوش، لاجرم باید در وضعیتی پرورش یابد که امکان جست وخیز و پرواز داشته باشد. هر قدر ماهیچه در طول حیات خود فعال تر باشد گوشت آن نیز لذیذتر است (مانند ران مرغ، دم ماهی، ران حیوانات شکاری و گوسفند و همچنین سینه پرندگان وحشی).

اين پفك هاي بي خاصيت


 پفك يكي از تنقلات فانتزي غيرضروري و مضر است كه بسياري از كارشناسان علوم غذايي در اين مورد اتفاق نظر دارند؛ ولي عده اي از مصرف كنندگان براين باورند كه پفك به دليل آن كه از مواد با ارزش نظير: ذرت، شيرخشك و پودر پنير تشكيل شده است از نظر ويتاميني غني بوده و ارزش غذايي بالايي دارد. 
    به طور كلي پفك به علت آن كه از بلغور ذرت يعني ذرت پوست كنده به دست مي آيد در مقايسه با فرآورده هايي كه از دانه كامل ذرت تهيه مي شوند از ارزش غذايي پاييني برخوردار است. از سوي ديگر، در طي فرآيند پخت، حرارت بسيار بالايي كه به پودر بلغور ذرت داده مي شود تا به صورت حجيم درآيد نيز عامل ديگري جهت تنزل كيفيت تغذيه اي پفك است.

چیپس سیب‌زمینی



چیپس سیب‌زمینی تاثیر زیادی در افزایش وزن دارد

چیپس سیب‌زمینی تاثیر زیادی در افزایش وزن دارد

متخصصان تغذیه در گزارش جدیدی هشدار دادند که چیپس سیب‌زمینی از خوراکی‌های بسیار موثر در افزایش وزن و بروز چاقی است.
به گزارش ایسنا، نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است که چیپس بیش از هر خوراکی دیگری مثل شکلات، بستنی و سودا می‌تواند موجب افزایش وزن شود.
این مطالعه از سوی متخصصان هاروارد انجام گرفته و تشریح می‌کند که افزایش وزن بیش از هر عامل دیگری از عادات تغذیه‌ای ناشی می‌شود.
این متخصصان تاکید کردند که عادات تغذیه‌ای بیشتر از ورزش و رژیم‌های غذایی گوناگون در اضافه وزن افراد موثر هستند.
این بررسی‌ها حاصل مطالعه طولانی مدت و حدود دو دهه آزمایش روی تقریبا 12 هزار و 887 شرکت کننده است. این شرکت‌کنندگان در آغاز مطالعات دچار چاقی نبودند. در طول این چند سال، عادات تغذیه‌ای آنها به دقت مورد بررسی قرار گرفت و هر 4 سال یکبار وزن آنها اندازه‌گیری شد.
به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، این متخصصان دریافتند که شرکت کنندگان طی این دوره به طور متوسط 17 پوند افزایش وزن داشتند. تقریبا هر 4 سال یکبار غذایی که این افراد می‌خوردند، 4 پوند به وزن آنها اضافه می‌کرد.
اما نکته قابل توجه این بود که چیپس سیب‌زمینی در هر 4 سال 69/1 پوند موجب افزایش وزن این افراد می‌شد که این رقم فقط برای یک ماده غذایی بسیار قابل توجه و تامل است.
این میزان افزایش وزن در مقایسه با سایر خوردنی‌ها مثل شیرینی‌ها و دسرها که فقط 41 درصد پوند در هر 4 سال موجب افزایش وزن می‌شوند، بسیار قابل ملاحظه و رقم بالایی است.
جزئیات این بررسی در مجله پزشکی نیوانگلند به چاپ رسیده است.


منبع: همشهری آنلاین