امروزه برنامه غذایی گیاه خواری به صورت یک الگوی غذایی در حال گسترش می باشد. این روند روبه گسترش پیروی از این برنامه غذایی، موجب جلب نظر محققین گردیده و تحقیقات به بررسی اثرات كوتاه مدت و بلندمدت پیروی از گیاهخواری بر سلا مت افراد جامعه در گروه های مختلف پرداخته اند.
نگرانی های عمده در بین گیاه خواران، عدم تامین نیاز آنان به مواد مغذی مختلف است كه این امر در افرادی كه نیاز به مواد مغذی بیشتری دارند، نظیر كودكان و نوجوانان تامل برانگیز است. در حالی كه در بین اقشار مختلف جامعه باور های مذهبی و فرهنگی اصلی ترین دلیل پیروی از این برنامه غذایی است، در بین ورزشكاران علا وه بر این موارد، تناسب اندام و افزایش دریافت كربوهیدرات از جمله مواردی است كه موجب جلب آنان برای پیروی از برنامه غذایی گیاه خواری می باشد. در تحقیقی كه بر روی ۹۰۰۰ دونده آمریكایی صورت گرفت، نتایج نشانگر آن بود كه ۸ درصد زنان و ۳ درصد مردان از رژیم گیاه خواری پیروی می كنند. در یک بررسی دیگر بر روی ۲۰۹ زن كه به صورت تفریحی به ورزش می پرداختند مشخص شد كه ۳۷ درصد از آنان در برنامه غذایی خویش گوشت قرمز مصرف نمی كردند.
نگرانی های عمده در بین گیاه خواران، عدم تامین نیاز آنان به مواد مغذی مختلف است كه این امر در افرادی كه نیاز به مواد مغذی بیشتری دارند، نظیر كودكان و نوجوانان تامل برانگیز است. در حالی كه در بین اقشار مختلف جامعه باور های مذهبی و فرهنگی اصلی ترین دلیل پیروی از این برنامه غذایی است، در بین ورزشكاران علا وه بر این موارد، تناسب اندام و افزایش دریافت كربوهیدرات از جمله مواردی است كه موجب جلب آنان برای پیروی از برنامه غذایی گیاه خواری می باشد. در تحقیقی كه بر روی ۹۰۰۰ دونده آمریكایی صورت گرفت، نتایج نشانگر آن بود كه ۸ درصد زنان و ۳ درصد مردان از رژیم گیاه خواری پیروی می كنند. در یک بررسی دیگر بر روی ۲۰۹ زن كه به صورت تفریحی به ورزش می پرداختند مشخص شد كه ۳۷ درصد از آنان در برنامه غذایی خویش گوشت قرمز مصرف نمی كردند.