ایجاد کرم خوردگی دندانی پس از نوشیدن شیر سویا


نتایج یک تحقیق نشان می دهد باکتریهایی که در دهان پس از مصرف شیر سویا تولید می شود پنج تا شش برابر اسیدی تر از باکتریهایی است که پس از شیرگاو در دهان وجود دارند.
به گزارش خبرگزاری مهر، اسیدهای دهان در شکل گیری جرم دندان موثر است ، جرمهایی که به نوبه خود باعث تخریب دندان و شکل گیری حفره ها می شوند.
نتایج این تحقیقات نشان می دهد که نوشیدنی های تهیه شده از سویا نسبت به شیر گاو از نیروی بالقوه بالایی برای ایجاد کرم خوردگیهای دندانی است.
ویلیام بوون استاد بازنشسته میکروبیولوژی و ایمن شناسی مرکز زیست شناسی دهانی دانشگاه روچستر که در این تحقیقات مشارکت نداشته است اظهار داشت: این درحالی است که این تحقیق در ظروف آزمایشگاهی انجام شده و محققان نمی توانند به طور قطعی اعلام کنند شیر سویا به سلامت دندان صدمه می زند، از این رو نیاز به انجام تحقیقات بیشتر احساس می شود.

شیر بخورید تا بهتر فکر کنید


سلامت نیوز: محققان دریافتند مصرف روزانه حداقل یک لیوان شیر و فرآورده‌های آن، علاوه بر تامین بخش عمده‌ای از مواد معدنی مورد نیاز بدن، حافظه و سایر عملکردهای مغز بهبود می‌باید.

دانشمندان در این تحقیقات میزان مصرف روزانه شیر و فرآورده‌های را برای ۹۰۰ نفر داوطلب مرد و زن در محدوده سنی ۲۳ تا ۹۸ اندازه‌گیری کردند و آنان را در آزمون‌های مختلف مغزی شامل آزمون‌های حافظه، آزمون‌های بصری و کلامی شرکت دادند.به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری ؛ در تمام این آزمون‌ها صرفنظر از جنسیت و سن شرکت‌کنندگان، آن دسته از افراد که روزانه حداقل یک لیوان شیر مصرف می‌کردند، امتیازات بهتری را نسبت به سایرین کسب کردند. حتی این نتایج پس از حذف سایر عوامل موثر بر عملکرد مغز مانند سلامتی قلب و عروق و رژیم‌غذایی، بازهم تکرار شدند.بر اساس این تحقیقات علاوه بر مزایایی که شیر بر سلامت استخوان‌ها و قلب و عروق دارد، این ماده خوراکی عملکرد مغز انسان را مستقیماً تحت تاثیر قرار می‌دهد و از بروز اختلال در سیستم عصبی جلوگیری می‌کند.


با دشمن اسپرم مردان آشنا شوید


نتایج یک مطالعۀ بالینی نشان داده است ،مردانی که در رژیم غذایی روزانۀ خود زیاد چربی مصرف می کنند، میزان تولید و تراکم اسپرم در دستگاه تناسلی شان کمتر است.

تعداد و تراکم اسپرم درمردانی که رژیم غذایی آنها مشتق از 37 درصد یا بیشتر کالری حاصل ازچربی یا 13٪ یا بیشتر کالری حاصل ازچربیهای اشباع باشد، حدود 40٪ کمترازمردانی است که کمترچربی مصرف می کنند . صحت ارتباط این دو عامل پس از کنترل شاخص توده بدنی (BMI) افراد و بررسی دیگرعوامل محیطی، بیش از پیش ثابت شده است.

محققان درگزارشی آنلاین درHuman Reproductionاعلام کردند که مصرف بیشتر اسیدهای چرب omega-3 به بالا رفتن کیفیت اسپرم از لحاظ ریخت شناسی منجر می شود .

اسفناج و کاهو عضلات را تقویت می‌کند


سلامت نیوز :گروهی از محققان انستستوی کارولینسکا در سوئد بر اساس تحقیقات عملی خود گفتند: اسید نیترات موجود در اسفناج، کاهو و چغندر عضلات را تقویت می‌کند.
این محققان در جریان تحقیقات خود روی گروهی از موشها آزمایشهایی انجام دادند.به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ محققان موشها را به دو دسته تقسیم کرده و به یک دسته از آنها اسید نیترات داده و به دسته دیگر ندادند.نتایج نشان داد انقباض عضلات آن دسته از موشهایی که اسید نیترات مصرف کردند در مقایسه با دسته دیگر 35 درصد سریعتر بود.محققان گفتند: این امر به وجود پروتئین برمی‌گردد که به انتقال کلیسم و تقویت فعالیت عضلات کمک می‌کند.این محققان قصد دارند تحقیقاتی را درباره تاثیر اسید نیترات روی افرادی که دچار ضعف عضلات هستند، انجام دهند.


بروز کبد چرب به دنبال مصرف بی رویه آب میوه ها


یک شرط اساسی برای گیاهخواری

سلامت نیوز:رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با بیان اینکه:« مصرف بی رویه آب میوه ها حتی اگر در منزل تهیه شده باشد اصلا توصیه نمی شود.» تاکید کرد:« رژیم گیاهخواری با گنجانیدن ترکیبی از تلفیق غلات و حبوبات جوانه زده و دانه ها و مغزها یکی از رژیم های درمانی و تامین کننده سلامتی تلقی می شود.»
دکتر ضیاءالدین مظهری در گفت و گو با خبرنگار سلامت نیوز در خصوص مصرف متعادل میوه ها و سبزی ها گفت:«بین سبزی ها و میوه ها تفاوت گسترده ای وجود دارد مصرف سبزیجات در صورتی که به صورت خام و یا آب پز باشد انرژی کمی را وارد بدن می کند و تراکم انرژی حاصل از آنها در حدی نخواهد بود که موجب افزایش وزن مصرف کننده شوند مگر اینکه به صورت سرخ شده و یا پخته شده در روغن فراهم شده باشند.

معجونی برای داشتن خواب آرام


تاثیر مصرف میوه ها می تواند به اندازه داروهای شیمیایی اثر گذار باشد تا خوابی آرام و آرامشی جان بخش را برای فرد فراهم کند.
دکتر سبحان ابراهیمی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در پاسخ به اینکه آیا تاثیر مصرف میوه ها هم می تواند به اندازه داروهای شیمیایی اثر گذار باشد گفت: تاثیر مصرف میوه ها هم می تواند به اندازه داروهای شیمیایی اثر گذار باشد.

وی در ادامه مطلب خود افزود: یک لیوان شیر کم چرب همراه با یک عدد سیب قبل از خواب می تواند بهتر از هر داروی خواب آور دیگر در ایجاد یک خواب عمیق و آرام بخش کمک کننده باشد.

بخورید اما لاغر بمانید


اگر می خواهید بدانید چطور هم می توان خورد و هم لاغز ماند این مطلب را از دست ندهید.
سبحان ابراهیمی، کارشناس ارشد تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران عنوان کرد: یکی از مفید ترین شیوه های کنترل اشتها و کاهش وزن، افزایش تعداد وعده های غذایی از 3 تا 5 وعده و مصرف مواد غذایی کم کالری و سرشار از فیبر و سبزی است.

وی در ادامه مطلب خود افزود: همچنین پرهیز از مصرف قند، شکر، آرد سفید فرآوری شده و همین طور کاهش مصرف نمک، قهوه، چای و الکل در رژیم غذایی روزانه تاثیر زیادی در کنترل وزن و کاهش آن دارد.

پس از مصرف غذاهاي چرب بلافاصله نخوابيد


/چگونه در ماه رمضان دچار عوارض گوارشي نشويم/


Multimedia_pics_1386_4_Health_35.jpg
یك فوق تخصص گوارش و كبد گفت: افراد نبايد هنگام سحر و افطار بلافاصله پس از خوردن حجم زيادي از چربي بخوابند، چون ممكن است دچار سوءهاضمه شوند.
دكتر شهرام آگاه در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود:چربي‌ها يك منبع انرژي زياد محسوب مي‌شوند و مي‌توانند انرژي بدن را در طولاني مدت تامين كنند. اين مواد مي‌توانند زمينه تخليه معده را كند كنند. اما افرادي كه دچار بيماري ريفلاكس و كندي تخليه معده هستند، ممكن است با مصرف چربي علائم آنان تشديد شود.

يك ماده شيميايي موجود در آب شرب عامل بروز مشكلات بينايي


200-50.jpg
در يك آزمايش جديد معلوم شد وجود نوعي حلال شيميايي موسوم به "تترا كلرواتيلن" (PCE) موجود در آب شرب در بروز مشكلات بينايي در بلندمدت به ويژه ايجاد ناتواني در تشخيص صحيح رنگ‌ها،‌ موثر است.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، گروهي از متخصصان همه‌گيرشناسي و زيست آماري دانشكده بهداشت عمومي دانشگاه بوستون با همكاري متخصصان چشم پزشكي در همين دانشكده در بررسي‌هاي جديد خود دريافتند كه هضم و جذب سطح زيادي از اين ماده شيميايي (PCE) تا سن پنج سالگي باعث بروز ضعفف بينايي در تشخيص رنگ‌ها مي‌شود.

نوشيدن چاي براي مقابله با اسهال شديد مفيد است


getty-1.jpg
گروهي از متخصصان علوم پزشكي دانشگاه كارديف در يك مطالعه جديد تاكيد كردند نوشيدن روزانه چاي خطر ابتلا به اسهال شديد را كاهش مي‌دهد.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، اين متخصصان در آزمايشات خود دريافتند نوشيدني چاي حاوي مواد شيميايي است كه براي از بين بردن نوعي ميكروب كشنده بيمارستاني، مفيد است. اين ميكروب عامل بروز اسهال شديد و ساير بيماري‌هاي روده‌اي است و تقريبا سالانه 3000 قرباني در بيمارستان‌هاي انگليس مي‌گيرد.
به نوشته روزنامه سان، متخصصان دانشگاه كارديف در اين بررسي‌ها مطمئن شدند باكتري "سي. ديف - كلوستريدوم دي فيسيل" كه عامل بروز اسهال شديد و بيماري‌هاي جدي روده‌اي است در برابر مواد شيميايي موجود در چاي آسيب‌پذير است. اين متخصصان 79 نسخه مختلف از اين باكتري را در معرض 33 نوع ماده شيميايي موجود در چاي‌هاي مختلف قرار دادند و متوجه شدند كه نوعي ماده شيميايي موسوم به پلي‌فنول‌ها كه عامل ايجاد طعم مطبوع چاي هستند براي مقابله با باكتري‌ها موثرند.