تاثير مواد غذايي پرچرب بر كاهش احساس طعم مواد غذايي

 وردن مواد غذايي پرچرب ميزان تشخيص در طعم و مزه غذاها را كاهش مي‌دهد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه اشپرينگر، محققان دانشگاه ناتينگهام و شركت مواد غذايي يونيلور دريافتند كه چربي موجود در غذاها مي‌تواند فعاليت قسمتي از مغز را كه مسئول پردازش و پاسخ‌دهي به طعم و مزه غذاهاست را مختل ‌كند.
براساس اين گزارش محققان طي يك دوره سه ساله با بررسي واكنش مغزي گروهي از افراد به چشيدن محتواي چربي چهار امولسيون از ميوه‌هاي مختلف تحت نظر يك اسكنر MRI، مشاهده كردند كه قشرهاي سوماتو سنسوري و قدامي، اينسولاي خلفي و مياني كه مسئول درك طعم غذاها در مغز هستند را در مقايسه  با خوردن نمونه‌هاي چرب، فعال‌تر مي‌كند.

روزه داران برای رفع تشنگی از آب لیموی تازه و طبيعي استفاده کنند


افراد روزه دار برای رفع تشنگی از آب لیموی تازه و طبيعي استفاده کنند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، با بیان اینکه بیماریهای قلبی عروقی و سرطان در جوامع به دلیل نوع تغذیه و شیوه زندگی رو به افزایش است، گفت: تصور اینکه روزه داری حذف یک وعده غذایی است اشتباه است و در این ماه تنها 20 درصد كمتر نسبت به روزهای عادی کالری دریافت می کنیم.
مهندس حسین مکرمی رستمی با اشاره به اینکه در روزهای عادی سال، هنگام صرف غذا قند و چربی در بدن از جمله کبد و عضله ذخیره می شود و  فرصتی برای سوزاندن آنها وجود ندارد، تصریح کرد: در زمان روزه داری بدن فرصت می یابد چربی و قند  ذخیره شده را مصرف نماید که این امر درکاهش بیماریهای قلبی، دیابت و چاقی موثر است.

افراد چاق ميزان دريافت مواد غذايي در ماه رمضان را 20 درصد كاهش دهند


در ماه رمضان افرادي كه اضافه وزن دارند و يا چاق هستند بهتر است ميزان دريافت مواد غذايي را نسبت به ساير ايام تا 20 درصد كاهش دهند.
دكتر احمد پورآرام متخصص تغذيه،‌ در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: افراد چاق و داراي اضافه وزن در صورت پيروي از يك برنامه غذايي صحيح و كنترل شده، با سوزاندن و حذف چربي هاي اضافه در بدن سبب كنترل اضافه وزن و چاقي شده و در نهايت سبب بالابردن سطح سلامت در اين افراد مي شود.
وي افزود: چاقي و اضافه وزن منشاء اصلي بسياري از بيماري هاي متابوليك و غيرواگير است كه مرگ ومير بالايي را به خود اختصاص مي دهد كه اين خود از فوايد و تاثيرات مهم روزه داري در كنترل بيماري ها است.

خوردن چند نوع غذا در افطار مضر است


افطار را باید با آرامش کامل و به دور از استرس و نگرانی میل کرد و هر یک از لقمه‌های غذا باید کاملا جویده شوند و این طور نباشد که هنوز لقمه در دهان در حال جویدن است، لقمه بعدی را وارد دهان کنیم.
به گزارش وب دا، یک متخصص طب سنتی، راز ماندگاری طب سنتی ایران، را عقلانیت منطبق بر اخلاق و ادب موجود در این مکتب طبی دانست و اظهار داشت: تمام مواردی که به عنوان الگوی صحیح، قابلیت ماندگاری در ذهن تاریخی بشر را دارند تابع همین دو قاعده کلی هستند. وقتی که از این دو قاعده به عنوان اصل مهم و اساسی در طب سنتی ایران زمین نام برده می‌شود، موجودیت آن را در تمام موارد و مبانی این مکتب طبی پویا می‌توان مشاهده کرد. به طوری که در مباحث پیشگیری و درمان صحیح بیماری‌ها هم این دو قاعده کلی به طور کامل رعایت شده است.

تعريق زياد و تپش قلب از علائم كاهش قند خون در ماه رمضان است

 ضعف ، سرگیجه، خستگی،‌ کاهش تمرکز،‌ تعریق زیاد، لرزش بدن، عدم توانائی برای انجام فعالیت های بدنی، سردرد و تپش قلب از علائم كاهش قند خون در ماه رمضان است.
معاون آموزش اورژانس كشور در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با بيان اين مطلب اظهار داشت: مصرف زیاد قند مثل کربوهیدرات های تصفیه شده مخصوصاً در هنگام سحر باعث می شود که بدن مقدار زیادی انسولین تولید کرده و باعث افت قند خون شود .
دكتر فرهاد رضواني افزود: افراد هنگام سحر حتما غذا بخورند و مصرف نوشیدنی ها و غذاهای حاوی قند را کاهش دهند.
وي تصريح كرد: افراد روزه‌دار همانند زمانی که روزه‌ دار نیستند، باید سه وعده غذا بخورند که این وعده‌ها شامل سحر، افطار و شام است البته مصرف غذا در دو وعده(سحری و افطار) نیز اشکالی ندارد.

كاهش وزن با ميوه‌هاي استوايي


ميوه‌هاي استوايي مانند انبه مي‌تواند نقش مهمي در كاهش وزن و چربي داشته باشند.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه آنلاين تحقيقات تغيه دوله محققان دانشگاه كاروليناي شمالي با بررسي اثر ميوه انبه روي موش‌هاي آزمايشگاهي مشاهده كردند كه اين ميوه مي‌تواند به طور چشمگيري در مسدود كردن اثرات زيان‌آور رژيم‌هاي غذايي سرشار از چربي موثر باشد.
براساس اين گزارش محققان با قرار دادن موش‌هاي آزمايشگاهي در معرض رژيم غذايي سرشار از چربي به مدت 2 ماه و تجويز انبه براي آنها در مقايسه با گروه شاهد، دريافتند كه موش‌هاي تغذيه شده با انبه به ميزان 84 درصد چربي كمتري نسبت به بقيه موش‌ها دارند.

بیماران تالاسمی از طبخ غذا در ظروف آهنی خودداری كنند

 بیماران مبتلا به تالاسمی، از طبخ غذا در ظروف آهنی خودداری كنند.
به گزارش وب دا، مسئول واحد بیماری های خاص مركز پزشكی، آموزشی و درمانی اخوان كاشان با اشاره به اینكه تالاسمی نوعی بیماری ژنتیكی است، افزود: بیماران مبتلا به تالاسمی به علت دریافت خون های مكرر، كمبود هموگلوبین با درجاتی از هیپوكسی(كمبود اكسیژن) و جذب آهن بیشتر از مواد غذایی برای تولید سلول های خونی، نه تنها دچار كمبود آهن نیستند بلكه در معرض مسمومیت نیز قرار دارند.
دکتر جواد الماسی تصریح کرد: استفاده از ظروف آهنی برای پخت غذا، احتمال ورود مقداری از آهن را به مواد مصرفی افزایش می دهد.

مصرف میوه را در هنگام سحر فراموش نکنید

 مصرف میوه هنگام سحر، علاوه بر مقاومت بیشتر در مقابل تشنگی، باعث رفع مشكل یبوست نیز می شود.
به گزارش خبرنگار وب دا، صدیقه پیروان کارشناس نظارت بر غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی البرز با اشاره روزه داری و رفع تشنگی گفت: نوشیدن آب همراه با غذای سحر به خصوص  مابین غذا  نه تنها عطش را رفع نمیکند بلکه باعث رقیق شدن شیره معده و در نتیجه نفخ و اختلال در هضم غذا می شود.
وی ادامه داد: روزه داران باید در ماه مبارك رمضان سدی در بدن خود بسازند كه بتوانند آب و مواد غذایی را كه در سحر مصرف شده است، به صورت یكنواخت و دائم در طول روز به قسمت های مختلف بدن برسانند که این امر تنها با مصرف مواد غذایی غنی از فیبر شامل سبزیجات و میوه ها، امكان پذیر است
وی افزود: مصرف میوه هنگام سحر، علاوه بر مقاومت بیشتر در مقابل تشنگی، باعث رفع مشكل یبوست نیز می شود. میوه ها سرشار از فیبر هستند و قند موجود در آنها در حالت خالص و بدون فیبر دیرتر از قندهای ساده جذب می شود تا فرد دیرتر احساس گرسنگی كند.
مهندس پیروان بیان کرد:  مصرف سالاد كاهو نیز به دلیل داشتن آب و فیبر فراوان و برای كاهش احساس تشنگی بسیار موثر است. مصرف هندوانه و شربت خاک شیر هم به میزان زیادی از تشنگی جلو گیری میکند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: روزه داران باید به اندازه كافی چای كم رنگ،  شیروآب میوه مصرف كنند تا در طول روز دچار كم آبی نشوند. 

حافظه با خوردن ماهي قوی می شود

 نوعي اسيد چرب امگا 3 موجود در ماهي به نام DHA‌ باعث بهبود حافظه و قوي‌تر شدن آن مي‌شود. 
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه فيزيولوژي، تغذيه و متابوليسم، محققان مركز علوم اعصاب دانشگاه آلبرتا با تجويز يك رژيم غذايي سرشار از DHA‌ در مدل حيواني دريافتند كه اين اسيد چرب مي‌تواند نقش مؤثري در بهبود حافظه و وضوح آن داشته باشد.
براساس اين گزارش: مصرف ماهي و ديگر مكمل‌هاي غذايي حاوي DHA  بالا، مي‌تواند منجر به برقراري ارتباط و رله كردن بهتر پيام‌ها توسط سلول‌هاي حافظه در هيپوكامپوس مغز شود.
نتايج حاصل از اين گزارش مي‌افزايد: مصرف مداوم ماهي‌ها مي‌تواند از كاهش سطوح DHA در مغز افراد حتي با بالا رفتن سن نيز جلوگيري كند.
به گفته محققان، پيش‌تر نيز اثرات مثبت DHA‌ در جلوگيري از تجمع مولكول‌هاي سمي در پشت چشم كه با افزايش سن باعث افت ديد و از دست دادن بينايي مي‌شود، به اثبات رسيده بود. 

کاهش مصرف نمک می تواند خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش دهد


بنا به گزارش صندوق جهانی تحقیقات سرطان (WCRF)، کاهش مصرف غذاهای پر نمک مانند نان می تواند خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش دهد.
این صندوق از افراد می خواهد تا کمتر نمک مصرف کنند و از شرکتهای تولیدات مواد غذایی می خواهد برچسبهای مشخص تری با محصولات ارایه کنند.