مصرف مکمل غذايي با تجويز پزشک در ورزشکاران



مصرف مكمل‌هاي غذايي بدون نظر پزشك باعث ايجاد اختلالاتي درسلامت ورزشكاران مي‌شود.
شهرام فرج‌زاده درخصوص تغذيه ورزشكاران گفت: رژيم غذايي ورزشكاران بايستي متنوع باشد، چون يكي از اهداف تغذيه ي مناسب ورزشي عدم خستگي و آسيب ديدگي است.
وي ادامه داد: متاسفانه بعضي از ورزشكاران، رژيم غذايي متنوعي نداشته و از يك نوع غذا مثلا غذاهاي سرخ كردني استفاده مي‌كنند و در نتيجه با كمبود مواد مورد نياز در بدن مواجه مي‌شوند.
اين پزشك ورزشي افزود: هر ورزشكاري برحسب نوع ورزش و تمريناتي كه انجام مي‌دهد نيازمند رژيم غذايي خاص آن رشته است، پس بنابراين نمي‌توان يك دستورالعمل كلي در زمينه رژيم غذايي ارائه كرد و رژيم غذايي بايد متنوع باشد.
افرادي كه انرژي كافي را از غذايي كه مي‌خورند دريافت نمي كنند، آمادگي ابتلا به بسياري از بيماري ها مثل پوكي استخوان،  اختلالات استخواني و بيماري هاي عفوني را دارند.
وي ادامه داد: زماني كه رژيم غذايي ناكافي و شدت تمرينات بالا باشد، ورزشكاران بيشتر دچار مشكلات و بيماري هاي رواني مثل افسردگي مي‌شوند.

افراد چاق ، مغزشان حساسيت و توانايي سنجش ميزان چربي بدن را از دست مي‌دهد

تحقيقات جديد نشان مي‌دهد استفاده از رژيمهاي غذايي پرچرب سبب مي‌شود مغز انسان حساسيت خود را در برابر هورمونهاي آزاد شده از سلولهاي چربي كه سبب كنترل اشتها در مغز مي‌شوند، از دست بدهد كه اين امر به كاهش آگاهي مغز از ميزان چربي موجود در بدن مي‌انجامد. به گزارش خرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ” نيو ساينتيست“ ، اين مطالعه دليل اين مطلب را توجيه مي‌كند كه چرا واكنش مغز موشهاي چاق به هورمون كنترل‌كننده اشتها به نام لپتين كاهش مي‌يابد. دانشمندان عقيده دارند بر اساس نتايج اين مطالعه، داروهايي كه واكنش مغز به هورمون لپتين را افزايش مي‌دهند ممكن است در آينده براي درمان چاقي از طريق كاهش اشتها به كار گرفته شوند.

عوارض داروهای تقویتی و مکمل

محققان دانشگاه كپنهاك در دانمارك اعلام كردند، مصرف ناآگاهانه داروهاي تقويتي و مكمل، عوارض جانبي جبران ناپذيري در پي‌خواهد داشت، مثلا مصرف بيش از حد “ويتامين آ” و “ويتامين اي” مي‌تواند منجر كاهش طول عمر شود. به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله ، در تمامي اين تحقيقات تنها “ويتامين سي” است كه عوارض جانبي نشان نداده است، البته مصرف بيش از حد اين ويتامين اثر مثبتي هم نداشته است.
مصرف ناآگاهانه املاح اثرات جانبي متفاوتي نشان مي‌دهد. براي مثال، مصرف سلنيوم حتي مي‌تواند منجر به مرگ شود و تحقيقات نشان مي‌دهد، با مصرف بيش از حد سلنيوم خطر مرگ تا ‪ ۱۶‬درصد افزايش پيدا مي‌كند.
نتيجه منتشر شده اين تحقيق به روشني نشان مي‌دهد بر خلاف تصور عمومي، مصرف ويتامين و املاح نه تنها مفيد نيست، بلكه مضر است.
دراروپا و آمريكاي شمالي ‪ ۱۰‬تا ‪ ۲۰‬درصد از بزرگسالان قرص‌هاي ويتامين مصرف مي‌كنند.
پژوهشگران معتقدند تبليغات وسيع كارخانه‌هاي توليدكننده داروهاي مكمل يا تقويتي اساس علمي ندارند و توليدكنندگان تنها به سود بيشتر فكر مي‌كنند.

تغذیه کاربردی

  اصول تغذیه کاربردی در
قلب و عروق ، فشار خون ، چربی خون ، دیابت و یبوست
 
§تجویز رژیم غذایی همیشه به معنای کاهش میزان غذای دریافتی نمی باشد . بلکه در حقیقت اصلاح برنامه غذایی افرادی است که مبتلا به چربی خون ، دیابت ، فشار خون ، یبوست ،و مشکلات قلب و عروق شده اند
§بنابر این افرادی که مبتلا به یکی از موارد ذکر شده می باشند بیمار نبوده بلکه باید در تغذیه و روش زندگیlife style  خود تغییراتی ایجاد کند.
تغییر در روش زندگی و تغذیه
 
امروزه بدلیل حجم بالای کار، زندگی ماشینی نظیر استفاده از کامپیوتر ، تماشای تلویزیون ، عدم تحرک و عدم انجام حرکات ورزشی منظم و تغذیه مناسب ،  بروز بیماری های مزمن شايع مي باشد 

گیاهخواری








● تاریخچه گیاهخواری :
تاریخ شروع گیاهخواری با تاریخ پیدایش انسان ها در روی زمین آغاز شده است و چنانچه از روی علوم ثابت شده انسان های اولیه در جنگلهای گرمسیری می زیسته وخوراک آنها میوه درختان بوده و میلیونها سال با همان خوراک می زیسته اما به واسطه پیش آمدهای ناگهانی مانند زمین لرزه ، سیل و غیره ناگزیر شد که به نواحی دیگری کوچ نماید و به تناسب تغییرات آب و هوایی و کمیاب شدن میوه ها و به علت گرسنگی ناگزیر شده است که گوشت جانورانی را که برای دفاع از خود می کشته بخورد و پس از کشف آتش این عادت را حفظ نموده است. بودا ، زرتشت ، فیثاغورث ، سقراط ، افلاطون ، مولانا و عطار نیشابوری از جمله افرادی هستند که گیاهخوار بوده و به شاگردان و پیروان خود این شیوه را توصیه نموده اند.

فواید موز

موز گیاهی است علفی كه مانند درختچه است. برگ‌های آن بسیار بزرگ و پهن و گاهی تا ۲ متر می‌رسد . موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان كشت می‌شده است . در سال ۱۴۸۲ پرتغالی‌ها موز را در سواحل گینه پیدا كردند و به جزایر قناری بردند و سپس بوسیله میسیونر مذهبی اسپانیولی به نواحی حاره آمریكا برده شد و اكنون موز در تمام مناطق گرمسیر دنیا كشت می‌شود.موز را هنگامی‌كه هنوز سبز است از درخت می‌چینند و به مناطق مختلف می‌فرستند و در آنجا به وسیله گرما دادن آن را می‌رسانند .در كشورهای استوایی معمولا‌ موز را می‌پزند و همراه با برنج و لوبیا می‌خورند در كشورهای آمریكای لا‌تین موز را ورقه ورقه كرده و در آفتاب خشك می‌كنند.هنگامی‌كه موز انتخاب می‌كنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لكه‌های سیاه وجود داشته باشد و این نشانه موز رسیده است. موز نارس بدلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است . قندی كه در موز وجود دارد به سرعت قابل جذب است

چاي و ماست دشمن آهن هستند

بنابر تحقيقات اخير دانشمندان، مصرف چاي بعد از غذا و ماست و لبنيات همراه غذا باعث كاهش در جذب آهن بدن مي‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پايگاه خبري آبزرور فرانسه؛ بيشتر نسبت به مصرف چاي مقاله‌هاي با چاپ رسيده بود اما اكنون دانشمندان درباره ماست اعلام كردند در حين غذا خوردن باعث كاهش جذب آهن، اين ماده حياتي در بدن مي‌شود.
بنابراين گزارش؛ وجود فراوان كلسيم در لبنيات باعث كاهش جذب آهن در بدن مي‌شود زيرا اولويت جذب با كلسيم است و آهن جذب نشده و مستقيما دفع مي‌گردد.
يادآور مي‌شود؛ كمبود آهن بيماري خطرناكي است كه در زنان جوان بسيار مشاهده مي‌گردد و باعث اختلالات شديدي در بدن مي‌شود.

آب یا کولا؟

 همه ما شنيده‌ايم كه نوشابه‌های گازدار برای سلامتی مضر است،
 اما آيا می‌دانيد:
·   در بسياری از ايالتهای آمريكا، مامورين پليس راه دو گالن كوكاكولا در صندوق‌عقب ماشينشان دارند تا در صورت تصادف رانندگی، خون را با كمك آن از جاده پاك كند.
·       اگر تكه‌ای از گوشت گاو را در يك كاسه كوكاكولا قراردهيد، پس از دو روز ناپديد می‌شود.
·   برای تميز كردن توالت: يك قوطی كوكاكولا را داخل كاسه توالت بريزيد و يك ساعت صبر كنيد، سپس با آب پر فشاربشوييد. اسيد سيتريك موجود در كوكاكولا لكه‌ها را از سطوح چينی می‌زدايد.
·   برای برطرف‌كردن لكه‌های زنگ از سپر آب‌كرم كاری شده اتومبيل: سپر را با يك تكه كاغذ (فويل) آلومينيوم مچاله‌شده آغشته به كوكاكولا بساييد.

رابطه نوشيدن چاي و سلامتي


1 - ديباچه نوشيدنِ چاي
 مصرف چاي منجر به پيشگيري از بيماري ها ، تداوم سلامتي و افزايش طول عمر مي گردد. در چين مردم از زمان هاي طولاني به اين نگرش سودمند عادت داشته اند. لو يو (Lu Yu) ازسلسله تنگ (AD 618-907) ، کتاب قطوري در مورد چاي (Cha Jing) نوشته که او را به چنان افتخار ابدي نايل کرده بود که فروشندگان چاي براي وي مقام الوهيت"خداي چاي" قايل بودند. به همين دليل ، بعضي از مردم عادت نوشيدن ساقه هاي چاي را در آن دوره زماني تقليد کردند. اما در حقيقت برگ هاي چاي قبلا ً به عنوان داروي گياهي در زمان هاي خيلي دور مورد استفاده مردم قرار مي گرفت :

چای داغ خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهد'


تحقیقات پژوهشگران ایرانی نشان می دهد که نوشیدن چای داغی که بخار از آن بلند می شود خطر ابتلا به سرطان مری را به میزان زیادی افزایش می دهد.
طبق این بررسی که تحت سرپرستی پرفسور ملک زاده صورت گرفته و در "نشریه پزشکی بریتانیایی" British Medical Journal انتشار یافته نوشیدن چایی که حرارت آن بالای 70 درجه سانتیگراد است، موجب افزایش خطر سرطان مری از نوع (OSCC) می شود.
پژوهشگران می گویند این یافته ها ممکن است به درک این که چرا در میان بعضی از جامعه های غیر اروپایی، خطر مبتلا شدن به سرطان مری بیشتر است، کمک کند.