تحقیقات پژوهشگران ایرانی نشان می دهد که نوشیدن چای داغی که بخار از آن بلند می شود خطر ابتلا به سرطان مری را به میزان زیادی افزایش می دهد.
طبق این بررسی که تحت سرپرستی پرفسور ملک زاده صورت گرفته و در "نشریه پزشکی بریتانیایی" British Medical Journal انتشار یافته نوشیدن چایی که حرارت آن بالای 70 درجه سانتیگراد است، موجب افزایش خطر سرطان مری از نوع (OSCC) می شود.
پژوهشگران می گویند این یافته ها ممکن است به درک این که چرا در میان بعضی از جامعه های غیر اروپایی، خطر مبتلا شدن به سرطان مری بیشتر است، کمک کند.
افزودن مقدار کمی شیر به چای، کاری که بیشتر غربی ها می کنند، موجب کاهش داغی چای و در نتیجه از بین رفتن این خطر می شود.
مری لوله ای است که غذا را از گلو به معده می رساند.
هر سال بیش از 500 هزار نفر در سراسر جهان در اثر ابتلا به سرطان مری جان خود را از دست می دهند.
در کشورهای اروپایی و آمریکا، الکل و سیگار عوامل اصلی ابتلا به سرطان مری است.
استان گلستان در شمال ایران دارای یکی از بیشترین نرخ مبتلایان به این بیماری است.
در حالی که مصرف سیگار و نوشابه های الکلی در این استان پائین است، نوشیدن چای عادت معمول تمام ساکنان استان گلستان است.
در این استان، زنان نیز به همان تعداد مردان به سرطان مری مبتلا می شوند.
البته سرعت نوشیدن چای نیز مهم است.
نوشیدن یک فنجان چای در ظرف مدتی کمتر از دو دقیقه پس از ریختن آن، خطر سرطان مری را در مقایسه با چایی که 4 تا 5 دقیقه پس از ریختن نوشیده می شود، 5 برابر افزایش می دهد.
ولی ارتباطی بین مقدار چای مصرفی و خطر سرطان مری دیده نشده است.
اولیور چایلدز، سخنگوی مطالعات سرطان در بریتانیا، می گوید: " نوشیدن چای بخشی از بسیاری فرهنگ هاست. این تحقیقات مسلما نشان نمی دهد که صرف نوشیدن چای بد است بلکه این تحقیقات فراهم آوردنده شواهد بیشتری در این باره است که خوردن و نوشیدن غذاها و نوشابه های داغ به طور منظم، می تواند خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد."
اولیور چایلدز می افزاید : "در شمال ایران مردم به صورت عادت روزانه، چای بسیار داغ می نوشند. ما بریتانیایی ها هم عادت به نوشیدن چای داریم ولی معمولا آنرا با افزودن کمی شیر سرد می نوشیم که در نتیجه چای آن قدر داغ نیست که خطر سرطان مری را افزایش دهد."
منبع: http://fakouchaki.blogfa.com/cat-9.aspx
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر