پوستي بدون چروك با 10 ماده غذايي


بسياري از مردم ويتامين A را پيام‌آور بينايي بهتر مي‌دانند. توجه كنيد كه سلامت پوست ما نيز مستقيماً به ميزان ويتامين A غذاي ما مرتبط است.
 ويتامين A براي خنثي كردن عناصر مضر پوست نقش آنتي‌اكسيدان را بازي كرده و از تشكيل چين و چروك در آن جلوگيري مي‌كند. به علاوه پيشرفت آن را به تأخير مي‌اندازد و پوست ما را جوان نگاه مي‌دارد. دوسوم ويتامين A مصرفي ما از بتاكاروتن تأمين مي‌شود كه توليدكننده رنگ زرد و نارنجي در ميوه‌ها و سبزي‌هاست. بدن ما بتاكاروتن را به ويتامين A كه براي سلامت پوست الزامي است تبديل مي‌كند و به مصرف مي‌رساند. سيب‌زميني، هويج و زردآلو منبع غني بتاكاروتن است.ويتامين A نوسازي پوست را افزايش مي‌دهد و از تشكيل چين و چروك در آن جلوگيري مي‌كند.ويتامين A محلول در چربي بوده و به راحتي در بافت بدن ما ذخيره مي‌شود، در حالي كه قابليت ذخيره شدن در هيچ گياهي را ندارد. مصرف آن بيش از ميزان مجاز روزانه تأثير سمي دارد، بنابراين عاقلانه نيست كه قرص ويتامين A را به غذاي خود بيفزاييد.

اسید فولیک قدرت مغز را در سالمندان تقویت می‌کند



مکمل‌های اسید فولیک ممکن است قدرت مغز را در سالمندان تقویت کند و دمانس (زوال عقل) را کاهش دهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز کارکرد مغز، حافظه و سرعتی که با آن مغز اطلاعات را پردازش می‌کند، با بالا رفتن سن افراد افت می‌کند، اما پژوهشگران در هلند و سوئیس دریافته‌اند که خوردن اسیدفولیک ممکن است از این روند جلوگیری کند.
دکتر جین دورگا از  مرکز پژوهشی نستله در لوزان، یکی از این محققان، در این باره گفت: "ما نشان داده‌ایم که مصرف سه‌ساله مکمل‌های اسید فولیک قدرت اجرایی در آزمون‌هایی که سرعت پردازش اطللاعات و حافظه را اندازه می‌گیرند، افزایش می‌دهد، یعنی همان حوزه‌هایی که می‌دانیم با افزایش سن دچار نقصان می‌شوند."

چاي زنجبيل، نوشیدنی زمستانی



زنجبیل که از قدیم الایام مورد مصرف مردم ایران، هند و چین بوده است  امروزه در تمام دنیا به عنوان گیاهی دوست داشتنی مصرف می شود .
زنجبیل تازه و شربت زنجبیل با چای زنجبیل در بدن گرما تولید کرده و بدین وسیله مواد سمی و زائد بدن را بصورت عرق از بدن خارج می سازد . این گیاه برای خانم هائی که عادت ماهیانه آنها عقب می افتند  نیزتجویز شده است.
به نظرمی رسد که استفاده ازچای زنجبیل هضم را آسان کرده و اثرات سودمندی در رفع تهوع خواهد داشت ، همچنین به عنوان درمانی سنتی برای سرماخوردگی ، گلودرد و آنفولانزا به کار می رود.

تغذيه سالم و فعاليت مناسب بدني، لازمه‌ي حفظ سلامت سالمند است




 تغذيه سالم و فعاليت بدني مناسب، از عوامل مهم و موثر در حفظ سلامت افراد سالمند محسوب مي‌شود.
"عصمت عباسي" روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، اهميت روش تغذيه در دوران سالمندي را يادآور شد و افزود: حفظ سلامتي، ايجاد شادابي و تداوم حضور سالمندان در صحنه‌هاي اجتماعي ، با تغذيه‌ي صحيح و فعاليت بدني روزانه ميسر خواهد بود.
وي، مصرف پروتئين، ويتامين‌ها، مواد معدني، غلات و آب را ازجمله نيازهاي غذايي خاص سالمندان برشمرد و تاكيد كرد : بهترين راه مطمئن شدن از تامين نيازهاي غذايي سالمندان، استفاده از چهار گروه غذايي" نان و غلات ، شير و لبنيات، گوشت و حبوبات، ميوه و سبزيجات" در برنامه غذايي روزانه مي‌باشد.
اين كارشناس تغذيه گفت: تغذيه مناسب مي‌تواند ميزان خطر ابتلاي سالمندان به بيماري قند، فشارخون ، چربي خون ، پوكي استخوان و اضافه وزن را كه از شايعترين عوامل بروز بيماريهاي سنين سالمندي مي‌باشد، كاهش دهد.

عوارض مصرف زياد ويتامين AوD

ويتامين A :

چنانچه منابع حيواني غني از ويتامين A  مانند جگر، به مقدار زياد و مکرر مصرف شوند، مي تواند موجب بروز مسموميت حاصل از تجمع ويتامين A در کبد شود. در بعضي موارد ديده شده که مصرف زياد و مکرر مواد حاوي کاروتنوئيدها (پيش ساز ويتامين A) مانند آب هويج ، آب گوجه فرنگي  و آب ساير سبزي ها يا ميوه هاي حاوي ويتامين A ، رنگ زرد در پوست ايجاد مي نمايد.
برخي از افراد تصور مي کنند که مصرف اين مواد موجب اختلالات کبدي  و بروز يرقان در شخص مي شود. اين تصور صحيح نيست و مصرف منابع گياهي ويتامين A به طور معمول هيچ گونه عارضه اي در کبد ايجاد نمي کند و رنگ زرد حاصله، ارتباطي با يرقان ندارد، بکله اين زردي در پوست به علت تجمع کاروتن  (که زرد رنگ است) مي باشد. در اين حالت، مخاط پوست زرد نمي شود، در حالي که در يرقان رنگ زرد مخاط ها علامت مشخصي است.

مصرف مکمل ويتامين و املاح مفيد است؟

  
امروزه با پيشرفت علم و گسترش صنعت، تغييرات گسترده و عظيمي در شيوه ي زندگي و تغذيه ي افراد ايجاد شده است. نحوه ي تغذيه، الگوي غذاي مصرفي و رفتارهاي تغذيه اي، دستخوش دگرگوني هاي وسيعي قرار گرفته که با گذشته تفاوت هاي فاحشي دارد.
به طور يقين زندگي در شهرهاي صنعتي شلوغ و پرجمعيت، تغييراتي را در شيوه ي زندگي و تغذيه ي افراد ايجاد مي نمايد. از جمله آنکه به علت گرفتاري هاي فراوان و مسافت هاي طولاني، استفاده از وسايط نقليه رواج بيشتري پيدا کرده است. مشغله ي زياد مانع از انجام پياده روي  و ورزش شده و در نتيجه زندگي افراد در اينگونه شهرها کم تحرک و ساکن مي باشد.
کمبود وقت براي ساکنان شهرهاي بزرگ و پرجمعيت، به علت درگيري هاي کاري و گرفتاري هاي زندگي، امکان تهيه ي غذاهاي خانگي را محدود نموده است. در چنين جوامعي، افراد اکثراً از غذاها و ميان وعده هاي آماده ي فرآوري شده که تهيه و حمل آن ها بسيار آسان است، استفاده مي نمايند.

سرماخوردگي و مكمل هاي تغذيه اي


سرماخوردگي و گلودرد يك عفونت حاد( كوتاه مدت) ويروسي در قسمت مجراي تنفسي فوقاني است كه از طريق هوا مانند عطسه كردن يا تماس با افراد مبتلا به بيماري، از فردي به فرد ديگر سرايت مي كند.
مكمل هاي تغذيه اي كه براي سرماخوردگي توصيه مي شوند، شامل : ويتامينC– روي ( به شكل قرص يا اسپري بيني ) و پروپيول است.

علائم سرماخوردگي چيست؟

آب ريزش و گرفتگي بيني، گلودرد، بي تابي و التهاب از علائم عمده آن است. بيشتر اوقات گلودرد به تنهايي و جداي از سرماخوردگي، خود يك علامت جدي است مثل گلودرد استرپتوككي( ميكروبي) كه احتياج به تشخيص پزشكي و درمان با آنتي بيوتيك دارد. وقتيكه عفونت ويروسي است، آنتي بيوتيك ها تأثيري در بهبود سرماخوردگي ندارند.

هشداري در مورد مصرف بيش از اندازه قرص هاي مولتي ويتامين

سلامتي يک نفر از هر ده نفري که مقادير بيش از حد ويتامين را دريافت مي کنند، در معرض خطر است. بنابراين شما نه تنها پول خود را جهت خريد ويتامين هايي که نياز نداريد تلف مي کنيد، بلکه در معرض بيشتر خطر حملات قلبي  و برخي  سرطان ها  نيز قرار مي گيريد.
کساني که بيش از اندازه مکمل هاي ويتاميني استفاده مي کنند، در معرض بيشتر خطر حملات قلبي و سرطان قرار مي گيرند.
دانشمندان طي تحقيقات به اين نتيجه رسيده اند که دريافت بيش از حد قرص هاي مولتي ويتامين نمي تواند از حملات قلبي يا سرطان جلوگيري کند. ولي شواهدي وجود دارد که دريافت بيش از اندازه آنتي اکسيدان ها، مي تواند باعث حملات قلبي شود.
در همين زمينه گروهي از  بيماران قلبي  مورد مطالعه قرار گرفتند. در اين تحقيق، گروه هدف افرادي بودند که مبتلا به عارضه قلبي بودند و HDL  (کلسترول خوب) خون آنها پايين و LDL  (کلسترول بد) خون آنها نرمال بود .

نکته های مفید در مورد ویتامین A


ويتامينAدر چه مواد غذايي موجود است؟
اين ويتامين به فرم اصلي اش فقط در مواد غذايي حيواني موجود است. ويتامينA به مقدار زياد در جگر وجود دارد. در تخم مرغ ميزان محدودي از آن يافت مي شوند و شير و لبنيات منابع خوب ويتامينAهستند . پيش سازهاي ويتامينA يعني کاروتنوئيدها که در بدن به ويتامينA تبديل مي شوند، که در سبزيجات با رنگ سبز تيره مثل سبزي خوردن و اسفناج، در سبزيجات نارنجي رنگ مثل هويج و کدو حلوايي و ميوه هاي به رنگ نارنجي مثل پرتقال و گرمک وجود دارد. بدين خاطر است که توصيه مي شود حتماً در کنار غذا، سالاد سبزيجات ، سبزي خوردن ، سوپ سبزيجات يا سبزيجات پخته مثل سيب زميني داشته باشيد.
اما کمبود ويتامين Aچه عوارضي دارد؟

مصرف قرص هاي ويتاميني در ورزشکاران

ابهامات زيادي در رابطه با مصرف قرص هاي ويتاميني در ورزشکاران وجود دارد و اغلب ورزشکاران  بر اين باورند که بايد روزانه چندين نوع قرص يا آمپول ويتاميني دريافت نمايند. در اين مقاله سعي کرده ايم پاسخ برخي از سوالات را پيرامون ويتامين ها و مصرف آنها در اختيارتان قرار دهيم.

ويتامين چيست؟

ويتامين عبارت است از عنصر ضروري براي فعاليت مناسب بدن و عامل حياتي که اغلب در مواد گياهي و حيواني يافت مي شود.