|
اين ويتامين به فرم اصلي اش فقط در مواد غذايي حيواني موجود است. ويتامينA به مقدار زياد در جگر وجود دارد. در تخم مرغ ميزان محدودي از آن يافت مي شوند و شير و لبنيات منابع خوب ويتامينAهستند . پيش سازهاي ويتامينA يعني کاروتنوئيدها که در بدن به ويتامينA تبديل مي شوند، که در سبزيجات با رنگ سبز تيره مثل سبزي خوردن و اسفناج، در سبزيجات نارنجي رنگ مثل هويج و کدو حلوايي و ميوه هاي به رنگ نارنجي مثل پرتقال و گرمک وجود دارد. بدين خاطر است که توصيه مي شود حتماً در کنار غذا، سالاد سبزيجات ، سبزي خوردن ، سوپ سبزيجات يا سبزيجات پخته مثل سيب زميني داشته باشيد.
|
حتماً با اين گفته آشنايي داريد که فردي مي گويد «چشمم کم سو شده است يا در تاريکي خوب نمي بينم» و يا حتي خودتان احساس کرده ايد زماني که از نور زياد به تاريکي وارد مي شويد زمان زيادي طول مي کشد تا اشياء اطاق را ببينيد. همه اين موارد را مي توان به کمبود ويتامينA ربط داد. از آنجا که يکي از نقش هاي اساسي ويتامينA در بينايي مي باشد کمبود آن منجر به عارضه اي به نام شب کوري مي شود.
|
به دليل تأثير آن بر حفظ بافت مخاطي در صورت کمبود آن بافتهاي مخاطي بدن که دستگاه گوارش، تنفسي، ادراري و توليد مثل را از ورود ميکروبها محافظت مي کنند، تغيير شکل داده و بدن در معرض عفونت قرار مي گيرد. در اثرکمبود ويتامين ، لايه مخاطي چشم حالت شفاف خود را از دست داده و در صورت ادامه کمبود دريافت، خصوصاً در کودکان مبتلا به سوء تغذيه شديد، کوري عارض مي شود. که خوشبختانه در کشور ما کمبود تا اين حد مشاهده نمي شود.
|
ميزان طبيعي ويتامينA در خون افراد بالغ
Mgr 50– 40 است. ميزان مورد نياز ويتامينA،روزانه
Mgr 1000–800 است . براي تأمين اين ميزان ويتامينA، مصرف
لبنيات کافي
(دو ليوان شير يا ماست هر روز) و مصرفجگر
،تخم مرغ
،گوشت گاو
ياگوسفند کم چربي
در حد مورد نياز (حدود 100grدر روز) و مصرفسبزيجات تازه
(سالاد يا سبزي خوردن يک بشقاب کوچک) يا سوپ محتوي سبزيجات زياد، نياز روزانه شما را فراهم مي کند.
|
پس بهتراست با مصرف ميزان مورد نياز از ويتامينA سلامت اندامهاي بدنتان را حفظ کنيد.
منبع: http://fakouchaki.blogfa.com/cat-9.aspx
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر